authentication + ReturnUrl

Just ice

New member
Kind of

asp:ButtonColumn ButtonType="PushButton" CssClass="myButton"​
ואז בקובץ ה CSS קבעתי את המאפיינים של הקלאסס myButton האם זה לא אותו דבר ?

HolaBola

New member
לא.

שים לב שהוספתי את המילה INPUT אחרי שם הקלאס, כלומר אם יש בתוך העמודה איזשהו INPUT, זה יהיה העיצוב שלו.
.MyButtonColumn INPUT { }​

Just ice

New member
הממ...

OK, נשמע מעניין, אנסה זאת
אבל האם זו כתיבה חוקית של CSS ?

Just ice

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifעובד מעולה ! האם זו

יכולת רגילה של CSS, או משהו ספציפי לפענוח CSS ב aspx ?

Just ice

New member
../images/Emo41.gifמדוע RequiredFieldValidator לא

מחשיב רווח (Space) כערך ? אם יש לי תיבה ואני קובע לה RequiredFieldValidator, ואני מזין מה כמה רווחים אחד אחרי השני, זה עדיין נחשב מבחינת ה RequiredFieldValidator כאילו אין ערך בשדה. מדוע ? האם זה ניתן לשינוי ? (ועדיין להשתמש ב RequiredFieldValidator ולא ב Custom)

Justin Angel

New member
לא ניתן לשינוי

על זה אתה מתעצל? לכתוב custom validator לוקח בדיוק 5 דקות על השעון, ולכתוב אותו כ-custom control לוקח אולי חצי שעה.

Just ice

New member
../images/Emo41.gifobject source / object sender

בכל המתודות ב Code Behind נשלח פרמטר ראשון sender/source מסוג object. 1. מיהו בדיוק האובייקט הזה ? (האב הישיר שלי ? העמוד ?) אני יודע "בגדול" שזה "מי שקרא לי", אם תוכלו לספק הסבר קצר / דוגמא או שניים אבין יותר
2. מתי (למשל) ארצה להשתמש באובייקט הזה ? תודה !

ייוניי

New member
זהו האובייקט שאתה מאזין לארוע שלו

אני לא משתמש בו אבל אני מניח שיש בו שימוש אם תרצה למשל להצמיד Delegate ל event על אובייקט מסויים בלי לשמור הפניה אליו וכאשר הארוע מופעל תרצה לקבל הפניה אליו לצורך ביצוע פעולות. אתה מקבל object כי בעקרון זה יכול להיות אובייקט מכל טיפוס שהוא ואתה צריך לעשות cast לטיפוס המתאים.

Just ice

New member
ידעתי שלא אבין ../images/Emo13.gif האם תוכל

לתת דוגמא או שניים, כדי שאבין את שלל המשפטים שכתבת ?

ייוניי

New member
דוגמא

public sealed class Sample { string _val; public void BindTo(System.Windows.Forms.TextBox textBox) { textBox.Text = _val; textBox.TextChanged += new System.EventHandler(textBox_TextChanged); } void textBox_TextChanged(object sender, System.EventArgs e) { _val = ((System.Windows.Forms.TextBox)sender).Text; } }​

Just ice

New member
../images/Emo41.gifSystem.EventHandler

אם מסתכלים לדוגמא על :
this.Load += new System.EventHandler(this.Page_Load);​
אז אם אני מבין נכון, Load זהו ארוע של ה Page (ה this במקרה זה הוא העמוד עצמו), ואני בעצם גורם לכך שכאשר הארוע הנ"ל מתרחש, המתודה Page_Load תתבצע. והשימוש ב += הוא בעצם שיוך של Delegate כלומר, "רשמתי" (Subscribed) את המתודה Page_Load לביצוע כאשר מתרחש הארוע Load. 1. האם הבנתי נכון ? 2. הסימון += הוא שיוך ל Delegate, מה זה בדיוק ה System.EventHandler ? זו מתודה כללית המחזירה Delegate כלשהו ? 3. אם הייתי כותב שורה מתחת לנ"ל גם את השורה :
this.Load += new System.EventHandler(this.lalala);​
אז כאשר היה מתרחש ארוע Load, אז לאחר ביצוע המתודה Page_Load, גם (בנוסף, לא במקום) המתודה lalala (בהנחה וכתבתי אותה) היתה מתרחשת ?

ייוניי

New member
-->

1. נכון. 2. System.EventHandler הוא אובייקט מסוג delegate שממנו יורשים כל מיני Event Handlers למיניהם. כשאתה רושם אותו ל event בעזרת ה =+ הוא מפעיל את הפונקציה ששלחת לו ב Ctor כשה event נורה (fired). 3. כן.

Just ice

New member
הבהרה

1. תודה 2. אני מכיר אובייקט, אני מכיר ג Delegate, אבל מה זה "אובייקט מסוג delegate" ? זה משהו מופשט או ממשי ? 3. בתנאי שהפונקציה lalala עומדת בקריטריונים של ה delegate, (כמו שה Page_Load עומד), שזה להחזיר void ולקבל 2 פרמטרים מסויימים, לא ?

Zeliran

New member
ואם תשים לב...

ב Net. 2 הוסיפו את האפשרות במקום לכתוב פונקציה שתהיה מקושרת לאירוע, ניתן לכתוב אותה ממש באותו מקום בו רושמים את האירוע

Justin Angel

New member
ראיתי את זה...

נשמע כמו דרך נהדרת ליצור בעיות. אתה יודע מה? אפילו חצי שורת קוד באירוע שנורה בדף אינטרנט הייתי רוצה בפונקציה נפרדת. רק בשביל שלמות קוד וכדי שאחר כך יהיה אפשר להוציא XML מהקוד שלי שיתאר את כל האירועים ולא רק אלא שלא התקמצנתי לכתוב כאירוע.

Zeliran

New member
מן הסתם

שיש לזה יתרונות וחסרונות.. אבל עצם הקיום שלו הוא למנוע בעצם כתיבה "מיותרת" של פונקציה שלמה רק בשביל שורת קוד אחת זה מאוד תלוי בבנאדם אם להשתמש בזה..

ייוניי

New member
-->

1. בבקשה 2. אובייקט שיורש מ System.Delegate. אתה לא יכול לרשת ממנו בעצמך אלא רק ה Compiler יכול כשהוא מתרגם את הגדרת ה delegate שאתה נותן לו (בעזרת המילה השמורה delegate) למחלקה. 3. נכון.

למעלה