Auckland Jewish Immigration Org

joe2b

New member
Auckland Jewish Immigration Org../images/Emo35.gif

לניו זילנדים שבפורום: מישהו מכיר? מישהו יודע משהו עליהם? לטענתם הם עוזרים להגר לניו זילנד וגם למצוא עבודה, אבל מנגד דורשים התחייבות להצטרף לקהילה (כנראה קהילה אורתודוכסית, למרות שלמיטב ידיעתי, מחוץ לישראל אורתודוכסים הם לא בהכרח ה"חרדים" של מאה שערים). בקיצור, אם למישהו יש פרטים עליהם - אשמח לשמוע. תודה מראש.

המממ....

יש לך יותר פרטים? אתר או משהו? בעיקרון יש בניו זילנד 2 קהילות יהודיות - האורתודוקסית והקונסרבטיבית/רפורמית. אנחנו מעולם לא ביקרנו בקהילה האורתודוקסית, אבל ביקרנו כמה פעמים ברפורמית. גם שם התפללו יותר מדי לטעמינו (אם כי, בליווי גיטרה
)... לגבי עזרה בהגירה לניו זילנד, הממממ... אני חייבת להגיד שעדיין לא ראיתי מישהו מהקהילה היהודית שעזר לישראלים שבאו לכאן, אבל אני כאן רק 7 חודשים, ככה שלא ראיתי הרבה... אם תתן לי יותר פרטים אני אנסה לברר מה זה.

joe2b

New member
כתובת האתר וקצת פרטים

מהקישורים באתר (הפניה מצורפת) הבנתי שזו כנראה הקהילה האורתודוקסית. גם לנו לא כ"כ מתאים תפילה אורתודוקסית, וגם רפורמית/קונסרבטיבית לא בהכרח. מכל מקום, הרעיון של להתחייב לקהילה - אם ההתחייבות כרוכה בלהתייצב לתפילה ולא רק בסתם עבודה בקהילה/למען הקהילה - לא נראה לנו. בכל מקרה,

כן, זאת אכן הקהילה האורתודוקסית

כמו שאמרתי, לא ראיתי אותם עוזרים לאף אחד יותר מדי. אבל אני גם לא מכירה את כל הישראלים שנמצאים כאן, כך שיכול להיות שהם כן עזרו למישהו. אני יודעת שהם מבקשים כסף כדי להשתייך לקהילה שלהם. לדעתי הכסף הוא שמעניין אותם, ולא אם באמת תבוא להתפלל או לא. לגבי "קהילה", רובה מורכבת מיהודים מדרום אפריקה. מעט מאד מהישראלים הולכים לבית הכנסת (כמה מפתיע...). ראש הקהילה האורתודוקסית, לא זוכרת את שמו כרגע, בכל אופן, יועץ ההגירה שלנו (שיש פרסומת שלו באתר ששלחת) אמר לנו להתקשר אליו כי יש לו קשרים וכו´. הרמנו טלפון, אמרנו: "שלום, עו"ד ליפשיץ הציע שנתקשר אליך" והוא אמר: "ולמה שהוא יגיד דבר כזה?" ואחר כך אמר שזה עולה כסף להצטרף לקהילה שלהם, ושנבוא למשרדים למחרת. האם לדעתך הלכנו? אבל כמו שאמרתי, אולי יש ישראלים שהם עזרו להם. בעיקרון, אם אתם עומדים בקריטריונים של משרד ההגירה, אתם ממש לא צריכים אותם.

joe2b

New member
תודה רבה, ... ועוד 2 שאלות "קטנות"

תודה רבה על האינפורמציה החשובה והרבה. ולגבי יועץ ההגירה - את ממליצה עליו? ואם מותר לשאול - זה יקר?

תמי ב

New member
מנסיוני, כל תהליך ההגירה אינו זול

תרגומים נוטריונים של כל מני תעודות, בדיקות רפואיות על ידי רופא המוכר על ידי משרד ההגירה של ניו זילנד, מבחן באנגלית לכל אחד מבני המשפחה שמעל גיל 16 או 17 (לא זוכרת בדיוק) ועוד. יועץ ההגירה זה לא דבר זול, אבל אם הוא טוב, בעזרתו יש לך יותר סיכוי לא להגיע למצב שבו הוצאת את שאר הכספים לשוא.

יועץ ההגירה

אני כן ממליצה עליו. יש לו 99% הצלחה בבקשות שהוא מגיש. הוא מקושר היטב בכל המקומות החשובים, והוא גם יהודי, ככה שהאינטרס שלו כחלק מהקהילה היהודית הוא להביא הנה כמה שיותר יהודים כדי שהקהילה תגדל ותהיה משמעותית יותר. זה לא זול, אבל לדעתי בהחלט שווה את הכסף. לא רק יועץ ההגירה יקר בסיפור הזה - כמו שתמי אמרה, הכל עולה כסף (בדיקות רפואיות, תרגומים, הוצאת כל מיני מסמכים מכל מיני גופים וכו´). אבל שוב, לדעתי הצנועה, אם אתה מעוניין באמת להגר, זה שווה את הכסף ואת הלחץ, ואת המתח. לדעתי.

billy miligan

New member
שלוש קהילות

ומה עם הקהילה הישראלית?
כמו שאמרת רובנו לא הולכים לבית הכנסת ולא "שייכים" לקהילה האורתודוקסית או הרפורמית. אני חושב שגם לנו מגיע קהילה
משלנו.
ובנושא אחר לגמרי, רואים אותכם בשבת?

מענין מאוד

זה מזכיר מה שקורה בארה"ב. הישראלים שמגיעים מחפשים קצת מסורת, חגים, אוירה של יהדות. אבל פה האינטרפרציה של יהדות היא דתית בעיקרה. הכל נסוב סביב הקהילה, שמרכזה הבית-כנסת ("שול"), וכמובן יש את האלמנט הכספי (יהודים או לא?), והחברתי ("כולם בת-ת של כולם", כמו ששר שלומי שבן), וזה יכול להיות די מחניק. ואז אם אתה ישראלי חילוני, אתה בבעיה. אתה רוצה חינוך יהודי? שחק את המשחק, והילד יצטרך לחבוש כיפה בגן, ואו-טו-טו הוא גם יגער בך שאתה נוסע בשבת. אגב, למישהו יש מושג כמה ישראלים יש בניו-זילנד?

Yaniv-DC

New member
אז ככה.

קודם כל אנחנו לא קוראים לבית הכנסת שול, זה דוסי מדי. אנחנו קוראים לזה TEMPLE, שזה מתאים גם לכנסייה ולמסגד. אשר לכיפה - אין כל חובה לשים כיפה. למעשה... כשנכנסים לתפילת השבת ניתן לספור על שתי אצבעות את כמות חובשי הכיפות. מנגד, ניתן לספור על 6 אצבעות את כמות חובשות הכיפות. אשר לנסיעה בשבת... אין להם ממש בעייה עם זה. למען האמת הם אפילו מגדירים את עצמם לא כמקום כשר, אלא כ- kosher style. למשל ג´לטין (עשוי משומן חזיר) בהחלט מותר. להביא צ´יזבורגר תחת כיפת הטמפל - למה לא? זו בחירה. הרעיון הרפורמי באופן כללי אומר - יש 613 מצוות. אף בן אדם, כולל אלו שמתיימרים להיות אורתודוכסים, לא מסוגל לעמוד בזה. כל המצוות חשובות ולכן לא ניתן לקבוע מה כן לעשות ומה לא. לכן, כל אחד בהתאם למצפונו יכול לבחור מה מתאים לו לעשות ומה לא, כל עוד אתה יודע למה אתה עושה מה שאתה עושה, ולמה לא את מה שלא.

יש פה משהו כמו

250 משפחות (מקסימום). בסה"כ, בכל נ"ז, יש רק 4000 יהודים, זה די מעט לא? (אבל באופן כללי, נ"ז די ריקה, בסה"כ 4 מליון איש יש כאן). האמת, לנו אישית אין שום בעיה. לא מעוניינים בחינוך יהודי לילדים. לגבי הקהילה הרפורמית כאן, באמת שהם לא מקפידים על שום דבר. לדוגמא - פעם בחודש יש ארוחה בבית הכנסת. כל אחד מביא משהו מהבית ואחרי התפילה אוכלים. כמובן שצריך לחמם חלק מהאוכל במיקרו (ביום שישי בערב בתוך בית הכנסת...). או עוד דוגמא שמאד שיעשעה אותנו - בפעם הראשונה שהיינו בשול שלהם, אחרי התפילות, אחד מהאנשים הזמין אותנו ועוד זוג ישראלי חדש למסעדה. שם המסעדה: Hog´s Head. זה טוב לאכול קצת חזרזיר אחרי התפילה של יום שישי

למעלה