ATTENTION PLEASE

Symbolic

New member
ATTENTION PLEASE

אתם לא יודעים מה עבר עליי ביומיים האחרונים.. זה התחיל כשהתכוננתי ללכת להופעה של דיפ פרפל (!!)שהייתה אתמול במארדי גרה.. (כן, גם חיילים קרביים טסים לח"ול, אם אבא שלהם גר שם). הם הופיעו באי ליד יוסטון - גאלווסטון. בכל מקרה התכוננתי להופעה כולי מרוגש והכל, ואז אמרו לי שבעצם הכרטיסים שיש לי זה לא רגילים, אלא באק סטייג'.. ההתרגשות שהבנתי שלא עובדים עליי הייתה עצומה. דיפ פרפל.. מארדי גרה.. באק פאקינג סטייג'... בכל מקרה ההופעה הייתה מדהימה (איזה מקומות! ליד הרמקולים, סנטימטר מההרכב). איזה אנרגיות. איזה הופעה מדהימה. סט חבל"ז. ועוד מה? בסוף ההופעה, בא אליי סטיבן מורס (הגיטריסט הענק), לוחץ לי את היד, שואל אם נהינתי ונותן לי מפרט.. כיף גדול.. היום טסתי חזרה לוירג'יניה.. ונחשו מה? את מי אני פוגש בשדה תעופה? את סטיבן ידידי משכבר הימים! הוא מזהה אותי, אומר שלום בנימוס (בן אדם תותח).. ומה התברר? שהוא יושב מאחורי במטוס בטיסה מיוסטון לאטלנטה (עשיתי שם עצירה בדרך חזרה לוירג'יניה).. אני מדבר איתו עוד, הוא נותן לי עוד מפרט למזכרת, עוד תמונה לאוסף וכולי מאושר. יש לציין גם את אשתו שהייתה נחמדה ביותר! בכל מקרה חוויה של פעם בחיים.. תמונות יצורפו בהמשך! רק רציתי לשתף..

meandmeandme

New member
בהחלט חוויה של פעם בחיים ../images/Emo9.gif

אני ישמח לראות תמונות.

snow goose

New member
מקנא בך...

אבל אתה מפרסם את ההודעה שלך בפורום הלא נכון. תפרסם את ההודעה שלך בפורום אגדות רוק - שם תקבל יחס הולם יותר.

אגב סטיב מורס

ראיתי את ההופעה של דיפ פרפל בדי-וי-די (זה נמכר בישראל ב15 שקל בלבד, פראייר מי שלא קנה), ובסופה מורס השליך ערימת מפרטים אל הקהל. ואני שואל את עצמי - למה אני צריך לתפוס מפרט? אגב, לדעתי שיא ההופעה הוא הדיאלוג קלידים-גיטרה בין מורס ללורד. זה גם חושף את העובדה שלורד הוא מוסיקאי הרבה פחות מיומן ממורס.

Rudess

New member
לורד הוא מוסיקאי פחות מיומן ממורס?

איך אתה משווה בין קלידן לגיטריסט? תשווה בין קלידנים, תשווה בין בלקמור למורס.

מה הבעיה להשוות?

הם עשו תחרות סולואים. הסולואים של לורד היו הרבה פחות מעניינים מהסולואים של מורס. אני מאזין כבר שנים לתחרות סולואים בין קלידנים לגיטריסטים, ואם שני המתחרים הם מוכשרים, אז התחרות היא שוויונית. במקרה הזה לורד יצא פחות מוכשר. אגב, זה די בלתי אפשרי להשוות בין בלקמור ובין מורס כי הם פשוט אף פעם לא עשו תחרות סולואים על אותה במה.

ג'ון לורד כבר לא יכול לנגן יותר

בחייך, הבנאדם זקן ומותש. תשווה בין לבין סטיב מורס כשהוא היה בשיאו, לא עכשיו! נ.ב, זה הDVD שבו איאן גילאן לבוש במכנסי עור אדומים ונראה כמו פואד רזה?

גם בשיאו לא היה ממש ליסט

זה הדי-וי-די שבו סטיב מורס נראה כמו ג'יגולו שרירי עם גיטרה בצבע כחול מזעזע, ושבו גילן נראה כמו אדם שצריך לעשות כסף איכשהו. פייס על התופים וגם גלובר על הבאס - שניהם עם באנדנה להסתרת הקרחות. נמכר בחנויות מסוימות בגרסה החו"לית במחיר של 150-200 שקלים, ובחנויות אחרות בהוצאה ישראלית במחיר מגוחך של 15 שקלים.

snow goose

New member
../images/Emo6.gif הרגתם אותי

איאן גילן מתקרב לגיל 60, מה לעשות. אורי, לא נראה לי שגילאן עושה את זה בשביל הכסף, כל חברי הלהקה מיליונרים. זה כנראה צרוב אצלם בדם. ואכן מדובר בדי.וי.די משתלם ביותר, 15 ש"ח להופעה ראויה ואיכותית. דרך אגב, ג'ון לורד סיים את תפקידו רשמית כרוקיסט, כרגע הבחור עובד על פרויקטים הקשורים למוזיקה קלאסית נטו.

הפרוייקטים הללו לא פעם ראשונה אצלו

זה התחיל עוד באלבומים הראשונים של סגול כהה עם קטעים קלאסיים, אח"כ ב-69בחיבור בין סגול כהה לרויאל פילהרמוניק, אח"כ ג'מיני סוויט, ווינדוז, סרבנד וכו', כך שלא ניתן לדעת מה יביא יום.

אז תקום לתחיה בהקדם ../images/Emo13.gif

יש הרבה אנשים שמתקרבים לגיל שישים ועדיין הם מנגנים נפלא. לא חסרים כאלה בכלה עולם. לגבי גילאן - אם יש דבר אחד שלמדתי על כסף, זה שאף פעם אין מספיק ממנו. הדיוידי אכן משתלם, לדעתי הדיוידי הכי משתלם שקניתי אי פעם ביחס למחיר. ג'ון לורד כותב מוסיקה קלאסית מאז שנות השבעים, הוא אף פעם לא הפסיק. זה רק עניין של זמן וכסף. ר ' ערך Sarabande, אלבום סולו חביב שלו.

לגבי הכותרת של ההודעה:

בטוחני שאתה מכיר את האלבומים הראשונים של סגול כהה כך שאני מניח שאין בך ספקות לגבי היכולות המלודיות הנפלאות שהוא סיפק. לגבי משחקים בין הגיטריסט לקלידן אני מפנה אותך לאלבום הכפול של סגול כהה "In concert" ששם יש ביצוע ענק ל- wring that neck וריצ'י בלקמור וג'ון לורד מפגינים וירטואוזיות מרשימה ביותר ואף "עושים תחרות" כהגדרתך.

למעלה