Atomoxetine- ד"ר מנור, האם ידוע לך

שריתילה

New member
Atomoxetine- ד"ר מנור, האם ידוע לך

על התרופאה זו, שעובדת על עקרון שונה-חסימת המוליך העצבי לנוראפינפרין- ובכך דומה לתרופות נוגדות דכאון כדון ה- Effexor שמשפיעה על רמות הסרוטונין. האם היא נמצאה יותר אפקטיבית מאשר האפקסור ובכלל האם היא כבר נמצאת בארץ בסל התרופות??? תודה, שרית. הנה הלינק לפירסום: http://www.adders.org/research17.htm Nonstimulant Therapy Shows Effectiveness in ADHD NEW ORLEANS (Reuters Health) - An experimental drug could offer an effective nonstimulant alternative for treating attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD), according to Dr. David Michelson, who spoke here at the 154th annual meeting of the American Psychiatric Association. Atomoxetine is more effective than placebo for treating ADHD and may be more easily tolerated, said Michelson, medical director at Eli Lilly, the company responsible for the drug`s development. In a presentation of several studies funded by Eli Lilly that involved adults and children, he and his colleagues concluded that atomoxetine was superior to placebo in controlling ADHD symptoms. ADHD is characterized by impulsiveness, difficulty with academic and social functioning, and short attention span. It is most frequently treated with the stimulant drug Ritalin (news - web sites). In one study in which some patients were given Ritalin, investigators found some evidence that atomoxetine is more easily tolerated. For example, atomoxetine does not appear to be associated with insomnia. ``Atomoxetine seems to work by blocking the norepinephrine transporter and doesn`t involve the dopamine receptors directly,`` he told Reuters Health. ``Therefore, it has a different mechanism of action than the stimulants commonly used to treat ADHD.`` ``Clinicians and parents have been looking for alternatives to stimulants for the treatment of ADHD for years,`` Dr. Christopher Kratochvil, assistant professor of psychiatry at the University of Nebraska, told Reuters Health. ``There are concerns about side effects, and about reports of children and adolescents using it recreationally. We`re looking for an alternative class of medications that will be effective and have a different side effects profile than stimulants. Indications are that atomoxetine is not an abusable drug.`` In addition, stimulants are not effective for every patient with ADHD. For example, children with ADHD who have other conditions, such as anxiety disorder, may be more effectively treated with a nonstimulant alternative, said Kratochvil, who was an investigator in the study. He has also worked as a consultant for Eli Lilly and other companies. In his experience, Kratochvil said, atomoxetine has been a safe and effective treatment for the management of this condition. Phase III studies of atomoxetine are ongoing, and Eli Lilly is preparing to submit an application to the Food and Drug Administration (news - web sites) for approval of this drug for the treatment of ADHD later this year, Kratochvil told Reuters Health.

זהבה נ

New member
שריתילה, תודה על השאלה המעניינת

אני מקוה שד"ר מנור תהיה איתנו במשך סוף השבוע הזה ותענה לך. נשיקות וחיבוקים, להת´

זהבה נ

New member
שוב מקפיצה את השאלה לד"ר מנור

צר לי שהיא בירה היום ולא ראתה את השאלה כי שירשור אחר הדחיק את ההודעה הזו למטה לעמוד אחר. נקוה שתשרשרו לכאן שאלות נוספות לד"ר מנור. שבת שלום,

אטומוקסטין

הי שרית. מדובר בתרופה חדשה, שלפי מיטב הבנתי נמצאת כיום בשלבי ההשקה האחרונים. כלומר, היא עברה כבר את כל סדרת המחקרים, כולל מחקרים שבדקו את השפעתה לעומת פלצבו ולעומת ריטלין בילדים. לפי הספרות, ואני מסייגת, שבכל זאת מדובר עדיין במחקרים בודדים בלבד מהסוג הזה, היא תרופה טובה מאד, הפועלת על מנגנון שונה מזה של הריטלין, עם מעט מאד תופעות לוואי ועם השפעה של 70-80%, תלוי באיזה מחקר. כלומר, כמעט כמו הריטלין. התרופה עדיין איננה בסל התרופות האמריקאי, כך שהיא בוודאי לא בסל התרופות הישראלי. אני מקווה, שהיא כן תגיע לשוק, גם אלינו, במהלך השנה הבאה. קודם כל בשביל כל הילדים שלא מגיבים טוב לריטלין. אשמח לידע אתכם ברגע שאדע יותר. איריס דרך אגב - זהבה - יש איזו בעיה עם השרשור? אני רואה כל פעם שאלות בודדות. לא אכפת לי פשוט לקבוע שאני נכנסת ועונה בשבתות. איריס

שריתילה

New member
הרבה תודה איריס על התשובה, ואכן

אני שמחה שנמצאים כל הזמן תרופות הדומות לריטלין, כי באמת הריטלין לא עונה לכל האוכלוסייה הסובלת מADHD. מה שאני מבינה מתשובתך שהתרופה עונה לנושא של ה-ADHD, אך לא הבנתי האם היא תוכל להחליף את האפקסור גם בנושא של הדיכאון או אולי מצבי הרוח העולים ויורדים ואז ניתן יהיה לקחת כדור אחד? מצטערת שאני שואלת כל הזמן ומנדנדת בנושא תרופות. פשוט השאלות הללו מטרידות אותי אישית וכמובן עולות בהרצאות הרבה שאלות על התרופות החדשות, שאין לי מושג עליהן. כמובן שאינני באה בכלל מתחום הרפואה ואני תמיד, אבל תמיד, מפנה לפסיכיאטר או נוירולוג, אבל לדעת עבורי זה דבר חשוב ביותר. אני מודה לך שוב מאוד. שבת שלום שרית.

דליה.ד

New member
ד"ר מנור, שלום! שמחה שאת כאן!

אחד הגולשים החדשים אמר שadhd הוא "משהו פסיכוטי" כהגדרתו. ההגדרה הזו מפריעה לי מאוד. האם יש קשר בין פסיכוזה לadhd? האם adhd הוא סוג של פסיכוזה? מה ההבדל בין פסיכוזה ובין adhd? תודה מראש!

דליה.ד

New member
ושאלה נוספת..

איך את, כרופאה מומחית, הנפגשת עם עשרות רבות של ילדים ובני נוער הסובלים מadhd, מסבירה להם מה מקור הקושי, מה יש להם, או מה אין להם... האם במרפאה אותה את מנהלת ובמכון בראשו את עומדת יש התייחסות לנושא ההסברה לילדים? וכמובן הסברה להורים? הנושא חשוב מכיוון שילדי adhd סובלים (בין השאר) מבעיה של דימוי עצמי נמוך. וכמובן שהיום בכלל נראה להרבה אנשים שלכולם יש adhd. אחת המרצות אצלינו אמרה שגל הadhd מגיע עד כדי כך שהילדים או שהם מאובחנים כadhd או שהן עדיין אינם מאובחנים כadhd... והכל מתחבר כמובן לעובדה שהמורות אשמות בadhd של הילדים...כי הן בסך הכל רוצותץ שקט בכיתה. עכשיו אני שמה לב שעוררתי שתי בעיות: בעית ההסברה ובעית אבחון היתר...

הסברה להורים ולילדים

שלום דליה. אני שמחה ששאלת. ההסברה להורים, ודרכה או לידה הסברה לילדים הן שתיים מהטיפולים החשובים ביותר ב ADHD. תפיסת הטיפול הבסיסי כוללת תמיד, בהגדרה, שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול התנהגותי והדרכה להורים (שזו כמובן הסברה), הדרכה לילדים, גם באמצעות ההדרכה להורים וגם ישירות בילדים גדולים יותר, והדרכה לביה"ס. לגבי אבחון היתר, שוב אני חוזרת לתשובה הקודמת. לתפיסתי, חיוני אבחון מלא קליני, שיכלול גם את כל האבחנה המבדלת הרגשית, היות ולא פעם ילדים הסובלים מדכאון, חרדה או פסיכוזה (שהיא לשמחתנו נדירה) מאובחנים כסובלים מהפרעת קשב וריכוז. מצד שני, צריך לזכור שמדובר בערך ב 10% מהאוכלוסיה. והמורות - המורות עושות אבחון יתר או אבחון חסר, כמו למשל האמירה "זה לא ילד לריטלין" על ילד שהוא ADD. מאידך צריך לזכור שגם המורות מתמודדות עם מצב לא פשוט, ולא פעם עם מעט מדי ידע. לכן ההדרכה לביה"ס היא משהו חיוני ביותר, ובניגוד למה שההורים חושבים לפעמים מראש, גם רצוי מאד. בקיצור, יש לכולם הרבה עבודה, גם לכם, שיכולים להשפיע הרבה, ללמד הרבה, ולתרום עוד הרבה. איריס

שריתילה

New member
"פסיכוזה"

"מחלת נפש חמורה, שמאפיין אותה אובדן הקשר עם המציאות ושינוי מהותי בקשר הבין-אישי, שגורמים לחוסר הסתגלות חברתית של האדם. בניגוד לנירוטי, המודע לקשייו האישיים, הפסיכוטי מתעלם מבעיותיו; הוא מתרחק מהעולם החיצון, מקים לעצמו עולם פרטי שהוא מעצב בדמו ובו הוא כול-יכול. קיימים סוגים שונים של פסיכוזה: הסכיזופרניה, הפסיכוזה המאנית-דפרסיבית, הזיות (פרנויה, פסיכוזה הזייתית כרוניל, פרפרניה). המחלה מתבטאה בגישות ובהתנהגות, באובדן הביקורת העצמית, סטיות בשיפוט, צורת החשיבה לא מציאותית - כל אלה מביעים את הניכור העמוק שבו נתון האדם, ומהווים את המאפיין הטיפוסי ביותר של הפסיכוזות. הפסיכוזה נפוצה למדי ומעריכים כי כאחוז אחד מכלל האוכלוסייה לוקה בה." נלקח מתוך:לקסיקון פסיכולוגי של לארוס, ידיעות אחרונות ****************** יש בידי גם את הספר השמן מאוד של "הפרקים הנבחרים בפסיכיאטריה" אבל נראה לי מספיק ההסבר הזה. את חושבת שאנחנו נכנסים להגדרה של האחוז הזה מכלל האוכלוסייה??? לא חושבת בכלל, אבל בכלל לא. נראה לי, שאם ADHD היא ההפרעה הראשונית וללא תוספת של הפרעות או מחלות פסיכוטיות אחרות, נראה לי ש-ADHD עדיין נשארת בהגדרת הפרעה. אבל אני לא רופאה בכלל וכלל לא למדתי רפואה. ובגלל זה אמרתי נראה לי, ואני גם אשמח למה שדוקטור מנור תאמר לנו. שרית.

שריתילה

New member
ועוד לחשוב כמה כעס היה כלפיי כאשר

הכתבת בכתבה כתבה את המילה "מחלה". אמנם לא השתמשתי במילה מחלה. אמרתי הפרעה ולעיתים קראתי לה תסמונת. אבל אני חושבת לעצמי תמיד, שאם ADHD הייתה מוגדרת כמחלה אולי לא היינו נופלים ככה בין הכיסאות... הגיגים שלי כמובן.

שלום דליה

הי דליה. גם אני שמחה להיות פה. ADHD ממש איננו סוג של פסיכוזה. להפך, אחת האבחנות המבדלות היחידות שאינן בשום אופן מופיעות עם ADHD יחד היא פסיכוזה (זאת אומרת שאם יש אחת אין את השניה). פסיכוזה היא הפרעה בשיפוט המציאות, וכוללת פעמים רבות גם פירוק חוויתי הנקרא הלוצינציות (הזיות ראיה או שמיעה) ומחשבות שווא. פסיכוזה של הילדות היא דבר קשה יותר לאבחנה ויכולה לפעמים להסתתר מאחורי מצב דמוי ADHD. זו גם אחת הסיבות, שלדעתנו חשוב לעשות אבחנה מסודרת כולל חלק פסיכיאטרי קליני. בכל מקרה התשובה לשאלה היא כמובן לא, ממש ממש לא.

אטומוקסטין

הי שרית. עדיין איננו יודעים די על התרופה הזו, אם כי נראה שהיא כן תהיה יעילה גם לדכאון. כמה ואיך - כשיהיו יותר נתונים אמסור אותם בשמחה. איריס

זהבה נ

New member
../images/Emo63.gifלד"ר איריס מנור ../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

תודה מקרב לב, על ההתמדה בהשתתפותה כחלק מהקהילה שלנו שכבר הופכת להיות משפחה, עזרתה במתן התשובות המקצועיות היא נכס חשוב לכולנו בקהילה. אנו מתעדכנים ולומדים רבות מתשובותיה ומהמקצועיות שלה.
שבוע טוב ושקט לכולם.

למעלה