Atom heart mother

Ben 23

New member
Atom heart mother

אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על דיסק atom heart mother

edlessme

New member
ענק!!

מממממש טוב... אני לא יודע אם הביקורות שהריצו עליו עדיין איפשהוא בשיבעה עמודים האלה.. אבל תקרא אותם... רק כל כך חבל שהם תקעו שם את ארוחת הבוקר הפסיכודלית של אלן... סתם פיכס ארוך בלי מנגינה ממשית.. אבל חוצמזה.. אלבום מהיותר אהובים עליי של החברייה

meandmeandme

New member
לשרשר בן אדם

במקום לפתוח שלוש שיששורים נפרדים היית יכול לשים את כל ההודעות בשירשור אחד כדי לחסוך מקום מפורום. תנסה לשים לב לדברים כאלה. זה די חשוב. עכשיו לשאלתך: אטום הרט מאדר הוא אלבום נפלא. והיצירה הראשונה היאאולי היחידה של פינק פלויד שבספר שלי נכנסת לרוק המתקדם. אבל זה דווקא לא בעיקר פינק פלויד, אלא בגלל רון ג'סין שעשה את העיבוד הגאוני לשיר הזה והפך אותו לכל כך הרבה מלא ומעניין. כמובן שבלי היצירה הזו האלבום לא היה שווה הרבה אבל עדיין יש בלדות נחמדות כמו Fat Old Sun וIf. לSummer of 68 לא הצלחתי להתחבר למרות שאני מעריך את המחשבה של ורייט מאחורי ההלחנה. הקטע האחרון נחמד, ונותן סיום נחמד לדיסק. אבל חוץ מזה הוא לא שווה הרבה. אם החברה היו משקיעים יותר בקטעים הקטנים יותר בנוסף להשקעה הענקית בקטע הנושא האלבום היה טוב בהרבה יותר. אבל בכל זאת זהו אלבום מצוויין שכל חובב פסיכודליה או פרוג חייב להכיר.

pink floydror

New member
..

יצירת מופת.. ! באמת...אחד האיכותיים של פינק פלויד.. אני הייתי אפילו מתאר את זה מאוד קלאסי יחסית לדברים אחרים שלהם

lior efi

New member
אחלה קלאסה!

כמו שנאמר, באמת ניכרת ההשפעה של המוסיקה הקלאסית על פינק פלויד (הרי שאחד הז'אנרים המשפיעים על הפרוג-רוק הוא המוסיקה הקלאסית), קראתי איפשהו שזה בעצם מחווה למוסיקה קלאסית! חוצמזה, אלבום יפהפה, נעימת הנושא פשוט מרהיבה, מרגשת ועוצמתית! פשוט חוייה לאוזניים!

דעתי...

אני מאוד אוהבת את האלבום הזה. בעיקר את היצירה המרכזית, היא מדהימה. היא פשוט מרגשת אותי כל פעם כל כך חזק, היא פשוט נהדרת. ומיוחדת, כמה יצירות כאלה כבר שמעתם, של להקה שמוגדרת כ"רוק" (הכללה לא לתפוס אותי במילה) עם תזמורת ומקהלה ושילוב כל כך נפלא בין קטעי הרוק ל"קלאסי". אולי היום כבר שומעים יותר, אבל עדיין....ואז זה היה ממש מיוחד. זה לא משנה, זו יצירה אחת ויחידה מופלאה, שאיכשהוא כל פעם גורמת למחנק בגרון ואיזו דמעה....

meandmeandme

New member
כמה יצירות כאלה?

להתחיל ליספור? פינק פלויד לא המציאו את הגלגל אבל הם כן היו בין הראשונים שעשו את זה. מה שכן, הם לא היחידים.

pink floydror

New member
ברור שלא

כל להקות הרוק המתקדם התבססו על זה, לא?! אבל פינק פלויד הצליחו לעשות את זה שנכנס אליך הכי עמוק..:)

נכון

לא אמרתי שהם היחידים אבל הם היו בין הראשונים....והיצירה הזאת חודרת באמת עמוק, אלי לפחות. :)

לדעתי זה עלוב

שלדעת רבים מאוהבי פינק פלויד, השיר האהוב הוא אטום הארט מאת'ר, והשיר הזה בכלל לא שלהם... רוי גיזין הוא היוצר. פינק פלויד הם הנגנים.

pink floydror

New member
מה?!

אם זה לא 100% פינק פלויד זה אומר שאנחנו לא יכולים לאהוב את זה?!

meandmeandme

New member
זה לא לגמרי נכון

פינק פלויד כתבו את כל המלודיות הבסיסיות, וההרמוניות והמוטיבים. אבל ג'סין בהחלט עשה את זה למה שזה. צריך לתת כבוד לפלויד, וצריך לתת כבוד לג'סין. אבל מעניין מה היה קורה אם הוא לא היה עושה את העיבוד. מעניין לדמיין את אטום הרט כיצירה פסיכודלית עם אורגנים וגיטרות ודברים כאלה.

לפי מה שהבנתי,

פינק פלויד הקליטו כמה קטעים סתמיים, שלחו הכל לג'סין, והוא ערך למה שכולנו מכירים היום.

למעלה