Ata lost interrupt

bobcat

New member
Ata lost interrupt

למרות הנוסח "המבהיל" של הכותרת, לא מדובר בתקלה של ממש, אלא בניסיון להריץ אובנטו 12.10 מדיסק קשיח של מחשב ישן.
על אותו מחשב, אובונטו 8.10 רץ ללא תקלות (בתצורת ליב).
כשאני מנסה להריץ אובונטו 12.10, אחרי שערכתי את menu.lst והחלפתי את 2 הקבצים של vmlinuz ו-initrd, זה מתחיל לרוץ ונתקע בשורה הזאת.
בחומרה יש controller שתקוע ב-PCI ומחובר אליו דיסק קשיח IDE.
למה 8.10 רץ, ו-12.10 לא?
תודה לעונים

Dניאל Mור

New member
אהלן, באיזה שלב בידיוק "התקיעה"

מתרחשת? יש מצב לקבלת פרטים נוספים? אולי תמונה?

+דניאל.

bobcat

New member
התקיעה מתרחשת בשלב הרצת הפקודות

לפני שהמערכת עולה.
ניסיתי את זה במחשב אחר, גם כן ישן, ובסופו של דבר קיבלתי את מסך המערכת וסימן העכבר, ללא ממשך היוניטי, כנראה בגלל מחסור בזכרון. כך שהתצורה שלי נכונה, להעלאת live מהדיסק הקשיח עם menu.lst ו-2 הקבצים, גם אם זה אובונטו 12.10.
במחשב שמתאים לדרישות המערכת, יש קובץ grldr שאינו מתאים, וכל הזמן מחזיר אותי לתפריט האיתחול.
אני רוצה לשים את ה-grldr שמתאים לאובונטו על פלופי, כדי שהגראב יתחיל מהפלופי, ואח"כ יריץ את אובונטו בתצורת live מהדיסק הקשיח.
מקווה שזה אפשרי?
תודה לעונים

מה זה ליב?

אני רציני לחלוטין - או שלי אין מושג ( בהתחלה הנחתי שאתה מתכוון ל live cd) או שלך אין.

מה, בדיוק, אתה מנסה לעשות?

bobcat

New member
ליב זו הרצת הפצה ללא התקנה

כפי שכתבתי, הצלחתי להעלות את זה מהדיסק הקשיח במחשב ישן, אך לא קיבלתי ממשק יוניטי בגלל חוסר זכרון.
במחשב חדש, ה-grldr שנמצא על הדיסק (לא של לינוקס) כל הזמן מחזיר אותי לתפריט של מערכת ההפעלה.
בגלל זה שאלתי על בוט מפלופי (או מדיסק און קיי), כדי לא לגעת ב-grldr שנמצא בדיסק הקשיח.
יש מדריכים בלינוקס איך להתקין איתחול בפלופי ע"י הרצת פקודות בטרמינל מתוך לינוקס. האם אני יכול להעלות את אובונטו 12.10 במכונה וירטואלית ולהתקין משם איתחול בפלופי?

אני מתייאש. אם זו הרצה ללא התקנה

מה לעזאזל הקשר לכונן הקשיח?
אתה מגדיר בביוס מאיזה device המחשב עולה וסגרת סיפור.

Dניאל Mור

New member
בהמשך לשאלה של דלית - delete

יש מצב לקבל הסבר מדויק של מה אתה מנסה להשיג? מדוע אתה משנה הפניות של קבצי Kernel/initrd וכו'? אני לא כל כך מבין. אשמח להסביר קצר וענייני של מה אתה מנסה להשיג ואיך ובתקווה אוכל לסייע.

תודה ובהצלחה.

+דניאל.

bobcat

New member
Now I am in 12.10 live

from hard disk, and do not have Hebrew.
I do not have burner.
Therefore I put ubuntu_12.10.iso in some FAT partition, edited menu.lst, put initrd.lz + vmlinuz, edited boot.ini and now I am in live ubuntu 12.10, from hard disk, not from USB and not from CD.
For getting it, I had to put grldr file in the root partition.
If I use another operating system, it also uses its grldr, which is different than linux grldr, and I will not get grub menu for 12.10 live from hard disk.
Therefore I asked if I could put grldr and boot.ini in a floppy disk, boot grub from floppy and have ubuntu live from hard disk.

I also tried to install Hebrew from "Language support", yet it remained unmarked. It exist, but it is grey, not black

Dניאל Mור

New member
אם אני לא טועה, היה פה שרשור לפני עמוד או

שניים על התקנת עברית באובונטו "מורדני". שווה בדיקה.

בהצלחה!

+דניאל.

bobcat

New member
Thank you, now I read it

Hebrew is not the main issue. My question was about booting grldr from floppy.
I know it is done by grub4dos. I just need a good essay for floppy.
Btw, I moved to live linuxmint 13 (mate) which was much more comfort than Ubuntu 12.10 unity. Unity made me depressed.
Mint comes with a built-in flash, which is more comfort for live usage. Sure, I use it from hard disk (as an iso file, without installation).
What I need is a guide for booting grldr from floppy (real floppy, not virtual floppy).

למעלה