AT1x15+SG8x13 לעומת 4x06

Hakarpad

New member
AT1x15+SG8x13 לעומת 4x06 ../images/Emo58.gif

*********** ספויילר ********* אני חייב לשאול את השאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן מאז שראיתי את הפרקים הנ"ל (אני לא בטוח לגבי המספר של הפרק באטלנטיס אבל זה הפרק שמדבר על וויר. בכל אופן, כאמור בפרק 406 של סטארגייט - חלון הזדמנויות, אנחנו מגלים מתקן של הקדמונים שיוצר לולאות זמן בלתי נגמרות כשהפירוש של הכתוביות מסביבו הוא Conqurer of Time אלא שהמתקן ככל הנראה לעולם לא הצליח לפעול אלא רק הכניס את הקדמונים ללולאות זמן ועל כן הם לא הצליחו למצוא בסופו של דבר מרפא למחלתם ועל כן התעלו. אכן, אני יודע שעדיין לא קיבלנו הסבר מפורט ומפורש על מה שעלה בגורלם של הקדמונים ולמה הם פחות או יותר נכחדו/נעלמו מהוואי החיים של "העולם הזה" למעט אולי אומה דסאלה... ובכל זאת אנחנו רואים בפרקים החדשים כי יותר משהקדמונים לא הצליחו לבנות מכונת זמן, הם הצליחו לייצר אותה גם קטנה וגם בתוך ספינה... בטח שהם הצליחו ל"כבוש את הזמן". אז אמנם המדיניות שלהם לא בדיוק אפשרה זאת, אך עדיין ראינו כי דבר זה פעל בסופו של דבר. האם זו רק טעות של הכותבים (למרות שלא נראה לי) או שיש הסבר מקורי יותר לכך, מה דעתכם?

Echelon

New member
מעניין

יש כמה הסברים אפשריים. בתור התחלה, אפשרי באמת שהכותבים טעו קצת ועשו לעצמם פשלה. אבל יש הרבה הסברים אחרים אפשריים. כמו למשל שלאחד שהמחקר של ההוא מאטלנטיס נזנח, מישהו אחר בא וניסה לממש אותו אבל לא הצליח. יכול להיות שאולי דניאל טעה (מה שלא סביר, אבל לך תדע) ואולי התרגום לא לגמרי מדויק ובכל זאת אפשר להחזיר את הזמן אחורה, אבל לא הגענו לנקודה הזאת, מכיוון שג'ק שיכנע את המדען ההוא לא לעשות את זה, כדי לא לראות את אשתו מתה שוב ושוב. יכול להיות גם שעברו כמה דורות בין האיינצ'נטס שניסו לשחק בזמן עם המכונה ההיא, ובין המדען המוצלח. אלה ההשערות שלי, מקווה שעזרתי לך טיפה ;).

Hell Rider

New member
יש בעיתיות הרבה יותר גדולה מזה|ספוי

אם כבר אתה רוצה להכנס לבעיתיות בעלילה (שגם אני מאד רוצה להכנס אליה), אז אפשר למצוא דברים גדולים בהרבה מזה: למשל, בפרק הראשות של אטלנטיס (שנפתח בכתוב: "כדור הארץ לפני כמה מליוני שנים") רואים את העיר אטלנטיס מעופפת לה לחלל... עד כאן סבבה. אבל אנו יודעים שבאטלנטיס חיו קדמונים עד לפני 10,000 שנים - תקופת זמן של "כמה מיליוני שנים" ואילו בכל מיליוני השני האלו, אנו לא רואים שום התפתחות אבולוציונית של הקדמונים (למשל לכיוון של האסגרד) ועוד יותר חמור - במשך מיליוני שנים הקדמונים לא התפתחו טכנולוגית!!! (בתחילת הפרק הראשון, רואים ג'מפר מעופף לו) והייתה מצפה מציויליזציה שיודעת להרים עיר לחלל ולהעיף אותה לגלקסיה מאד רחוקה (הרבה יותר מעולם הבית של האזגרד), תדע לאחר "כמה מיליוני שנים" לשגר (BEEM) כוכב לכת שלם לאן שהם רוצים או לפחות לשנות עיצוב... להוסים כמה מבנים לעיר... אפילו הלבוש לא השתנה כל כך... קחו לדוגמא אותנו, תשוו את האנושות לפני מאה שנה לזו של היום - ועכשיו תכפילו את זה ב"כמה מיליוני שנים"... שימו לב שאנחנו "האבולוציה השנייה של כדור הארץ" - נותן מושג, כמה זמן הם לא היו כאן... יש עוד כמה וכמה חורים כאלו אבל אלו הם באמת הגדולים ביותר ואפילו לא נובעים מהתנגשות בין שתי סדרות ומובנות בעלילה הבסיסית! תגובות?¿?

Hakarpad

New member
../images/Emo58.gif לא ממש מדויק

העלילה בנויה על כך שהקדמונים מתו בסופו של דבר ממחלה כלשהיא, ובכדוה"א היו להם הרבה פחות משאבים לאחר נטישתה של אטלנטיס. כמו כן ידוע לנו שרבים מהקדמונים התעלו, או נשארו בכוכבי לכת שונים ומשונים בגלקסיית פגאסוס. את הבעיה של התפתחות אבולוציונלית אני חושב שהיה... יש כל כך הרבה שעוד לא גילינו על העיר אטלנטיס ואני לא מבין מה אתה משווה ביניהם לבין האסגרד, זה ברור שהקדמונים היו מעל ומעבר למה שהאסגרד הגיעו עד כה... מה גם שהקדמונים פשוט נראה לי שינו כיוון בהתפתחות של עצמם ונטו יותר בכיוון של יישוב פלנטות וכדומה, לפחות עד שהם נתקלו בריית' והוכרחו לעזוב את גלקסיית פגאסוס... מי יודע לכמה עוד גלקסיות הם הגיעו לפני - מי אמר שפגאסוס היא היחידה או האחרונה בדרכם של הקדמונים. ול"שגר" כוכב מבחינה פיסיקלית ימוטט לך את כל הגלקסיה מכיוון שזה יהרוס את התנודות בכוח המשיכה של עשרות כוכבים מקבילים או לפחות ייצור שואה אקולוגית בכל כוכב לכת מיושב הנמצא קרוב אליו וע"כ גם אם הם יכלו לעשות זאת אני לא חושב שהם היו עושים (עכשיו כשאני חושב על זה אני גם לא מבין איך זה קרה כל כך בקלות במלחמת הכוכבים ואף פעם לא חשבו להסביר את זה). ********** ספוילר יותר רציני *************************** יהיו עוד פרקים שיסבירו הרבה יותר על הקדמונים בהמשך ולכן אני חושב שאנחנו יודעים רק מעט מאוד על ההתפתחות שלהם ולכן די מוקדם לבקר את הכותבים של הסדרה שרק הדליפו לנו מעט מאוד חומר על הקדמונים עד היום.

למעלה