ASUS Eee PC

jaya1

New member
ASUS Eee PC

מה כל כך מיוחד בו? למה הוא מגיע רק עם 4GB ולמי שרוצה לינוקס מקבל 20GB ? הבנתי שאי אפשר להתקין עליו מע' הפעלה או אפילו אופיס אז מה מיוחד בו? שהכל בפלאש MEMORY? אני צריך נייד קטן וטוב לצרכים אישיים, קצת ללימודים (לא גיימר או משהו)....והמליצו לי גם עליו. האם מישהו יכול לשפוך קצת יותר אור על המחשב הזה שאומרים שהוא הדור הבא של ניידים? תודה מראש.

sprqy

New member
רק אל תקנה את הדגם

הקודם שנמכר פה בארץ עם מסך 7" ולא 8.9" שיש בדגם החדש והמשופר (דגם ה 900) בגרסה החדשה יש 12GB לווינדוס ו20 ג'יגה ללינוקס. ההפרש הוא מהסיבה הפשוטה שאסוס צריכה לקזז על העלות הגבוהה יותר שיש לה על מערכת ההפעלה של ווינדוס. בכל מקרה יש חריץ זכרון להוספה (ניתן לקנות SSD 32GB יחסית בזול) בדגם החדש ניתן גם לשדרג ל2 GB זכרון RAM 667 מצלימה 1.3 מגה במקום 0.3 בקודם 650 דולר באיביי עם אופציה למשלוח לארץ

jaya1

New member
סבבה אבל....

רציתי יותר לדעת אם המחשב הזה באמת יוטר טוב? כלומר - האם מערכת ההפעלה מותקנת בפלאש? איך מתחזקים אותו? מי מתקין? האם בגלל שזה בפלאש (אם בכלל) אין צורך ביותר מ 4 GB אחסון? לא מצאתי בשום מקום ברשת כתבה שמסבירה בצורה ברורה את היכולות והמגבלות של המחשב הזה, כל מה שמופיע שזה הדור הבא של הניידים.

cheif

Member
מנהל
ת:

ה-SSD הוא בעצם דיסק קשיח שמבקום להיות מבוסס על פלטות מגנטיות, מבוסס על רכיבי זכרון. מערכת ההפעלה מתייחסת אל ה-SSD כדיסק לכל דבר ועניין. כיוון שדיסקי SSD מאוד יקרים הם מגיעים בנפחים זעירים. במקרה של ה-EEE ה-4GB מאפשרים הרצת LINUX או XP HOME ומשתמש נותרים כ-1.2GB של דיסק לשמירת קבצים. ב-ASUS 900 החדש יש SSD של 16GB כאשר במקרה ואתה מריץ XP, נותר לך דיסק בנפח 12G -- זה לא הרבה אבל די סביר למסכי OFFICE וקצת מוזיקה. המעבדים במחשבים האלה חלשים יותר והמסכים קטנים יותר. הם מיועדים לגלישה באינטרנט, לדו"אל ו-OFFICE. ניתן להריץ משחקים קלים, להריץ MESSENGER או SKYPE וכיוב'. בתור מכונה ניידת לטיולים זה פתרון מצויים וזול. עוד מידע -- בסקירה קצרה שהכנתי באתר שלי -- http://www.netcheif.com/Reviews/EEE/Eee.htm

למעלה