ASUS 639 מול rx5940

no problem

New member
ASUS 639 מול rx5940

אני מעוניין לקנות אחד מהשניים ואני לא יודע איזה כדאי. שמעתי על ASUS שיש לו בעיה עם העט אבל יש לו זמן סוללה מאוד מוצלח. ה-HP בא עם תוכנת ניווט ויש לו 2GB זיכרון לעומת 1GB של ASUS. מה עדיף?! בנוסף, מה עם עברית? איזה עדיף לקנות? שמעתי דברים לא טובים על העברית של רונלייט. מה האופציות בכלל? מה היתרונות של כל אחד מהם? בנוסף מספר 2, איזה תוכנת ניווט לקנות? IGO או destinator? או שיש עוד אופציות. בנוסף למפה של הארץ, אני מעוניין במפה של ארה"ב. אפשר לקנות משולב? או...לא יודע. משהו? הצעות?

no problem

New member
אז מי מהם עדיף?

או שזה רק עניין של טעם? לגבי הסוללה, אמנם נאמר שזמן הפעולה גדול אבל לא מפרטים כמה שאוכל להשוות ל-ASUS.

zetatron

New member
בעניין הסוללה

מה שקובע את זמן העבודה של המכשיר הוא לאו דווקא קיבולת הסוללה אלה איך הוא מנצל אותה. דברים כמו סגירת יציאת הGPS כשהוא לא בשימוש, תאורת מסך, מהירות המעבד וכ'ו. אחד החסרונות של HP שדווקא כן מצאתי זה התוכנה שמסובבת את המסך וגורמת להרבה תוכנות של מסך מלא לעלות הפוך. באופן כללי, שני המכשירים מעולים ומה שלא תבחר - לא תטעה! לגבי העברית - העברית של רונלייט נותנת פתרון בסיסי אבל לא רע בסה"כ. יחס התמורה למחיר שבד"כ תשלם עליה הוא כזה שעדיף לקנות אותה ואם תמצא דברים שמציקים לך - רק אז תראה אם שווה לך להחליף.

no problem

New member
משהו לא מסתדר לי.

המחיר של ה-HP נמוך במאה מאתיים ש"ח מזה של ה-639, יש לו יותר זכרון פנימי, סוללה חזקה יותר, המחיר כולל תוכנת ניווט לא זולה בכלל - לא מסתדר לי. אם המכשירים באמת שקולים, למה לקנות את ה-639? אני מצטער שאני מציק אבל באמת שלא ברור לי. אלה הבדלים מאוד רציניים במחיר!

kr21

New member
בזאפ לא מצויינת תוכנת ניווט.

האם אתה בטוח שזו תוכנה חוקית?

no problem

New member
כן.

זה חלק מהחבילה. בחר את אחד המוכרים המורשים וכנס לפרטים באתר שלו. כל אתר שנכנסתי אליו אמר שזה כולל מפות של מערב אירופה או משהו כזה (עבור rx5940) והתוכנה היא tom tom 6 או משהו כזה.

paqpaq

New member
התוכנת ניווט של ה-ipaq לא כוללת את ישראל

אלא רק את מערב אירופה.

no problem

New member
אני יודע. יש את 5910 שכולל את צפון אמריקה

שמתאים לי (שלא נמכר בארץ למיטב ידיעתי). ועדיין בארה"ב יש הבדלי מחירים. ה-HP עולה כמאה דולר פחות ולכאורה יש לו יותר מה להציע: יותר זיכרון פנימי (זה באמת שולי יחסית למחיר הכללי) ויש לו תוכנת GPS שעולה מעל למאה דולר. אולי מאתיים. זה הבדל של כ-200 או 300 דולר במחיר. זה מאוד משמעותי! ולא ברור אם ה-HP שקול ביכולותיו ל-639 ופשוט עולה פחות או של-639 יש יתרונות. לגבי המפות, אני מוכן להשקיע אלפייה פלוס במפת ישראל אם אני מקבל את צפון אמריקה "חינם" עם המכשיר. אני נוסע לארה"ב עוד מעט. אבל אני יקה ולא מסוגל שלא לשאול "מה אני מחמיץ פה?".

no problem

New member
כתבתי בהודעה הראשית שיש בעיה עם העט.

ועדיין לא ברור לי איזה מכשיר לקנות....

erezstr

New member
תוכנות עולות הפוך? לא אצלי...

אני עובד עם 59XX במצב מסך אנכי כשהכפתורים בחלק התחתון. כל התוכנות עולות במצב הזה ואף אחת לא עולה הפוך. תוכנות שמאפשרות לצפות במסך אופקי (IGO, TCPMP שאני משתמש בהן) עולות במצב האופקי לפי הכיוון שהגדרתי להן. סוללה נהדרת, עוד לא הצלחתי לגמור אותה, אני מנווט ללא חיבור למטען, שומע מוסיקה ורואה סרטים. אני לא גולש כמעט עם WIFI כך שאנ'לא יודע כיצד הדבר משפיע על זמן הסוללה. מסך מעולה, בהיר וחד. תוכנת הניווט המצורפת אינה תומכת בישראל כך שבמידה והכוונה היא ניווט בארץ- היא לא מהווה שיקול. אני "איפסנתי" את המפות ב- PC והרווחתי עוד 1.5 ג'יגה זיכרון. מכשיר מומלץ מאוד. ארז

paqpaq

New member
bubbles לא עולה לך הפוך?

אצלי כן, אבל זה לא מפריע לי. להפך - אני לא לוחצת על הכפתורים בטעות...

erezstr

New member
לא

עולה ישר, הדבר היחידי שעולה "הפוך" זה ה- IGO במצב אנכי, הוא עולה עם הכפתורים למעלה. אבל זה תואם את העריסה לרכב כך שזה דבר חיובי. ארז

AYELET1

New member
איזה הבדלים ציפית למצוא??? אתה מצחיק

אם למכשיר אחד יש בעיית דיגיטציה, זה וואחד הבדל... מעבר לזה דובר על ההבדלים כגון זכרון, מסך מסתובב. מה בדייוק ציפית, לא מובן. אפ'חד לא מכין קפה, אפ'חד לא משמש כתנור בחורף ומזגן בקיץ...

no problem

New member
ציפיתי לאיזשהו הסבר קונקרטי להבלי המחירים.

יתרונות. חסרונות. בלי קשר למחיר. נו. שיהיה.

AYELET1

New member
יתרונות וחסרונות קיבלת.

הבדלי מחירים יכולים לנבוע מהיצע וביקוש, מגיל כל אחד מהמכשירים, ממדיניות תמחור של חברה מסויימת, מזה שלאחד יש יותר זכרון לא תמיד ניתן לאמר למה בדיוק מכשיר זה עולה מעט יותר.

no problem

New member
כמו שכבר אמרתי, הבדלי המחיר גדולים.

בארה"ב, ה-HP עולה מאה דולר פחות, יש לו יותר זכרון ומותקנת עליו תוכנה ששוה 150$. זה הבדל של 250$ לפחות. הבדל כזה במחיר לא ברור לי. אם אין הבדלים משמעותיים, למה לקנות את ה-639 בארה"ב?

למעלה