Assasin creed 3....

sivan120

New member
Assasin creed 3....

כמה שיחקו כאן אותו?
דרך אגב, חשבתי שיש גם סביבה לחקור ואני לא רואה את זה. יש נקודות אדומות של חיילים שצריך להרוג
אבל הרג שלהם לא נותן כלום- זה הכרחי למשחק?

mgold85

New member
הדבר היחיד שזה נותן

זה שכל החיילים בעיר ירדפו אותך.
הנקודות האדומות נועדו לסמן חיילים כדי שתדע איפה הם.
אם אין לך סיבה להרוג אותם (משימה וכו׳) אין סיבה מיוחדת לתקוף אותם, אלא אם כן משעמם לך.

סיוון בלי כל כוונה להעליב...

אבל נראה לי שמשחקי עולם פתוח גדולים עליך..את תמיד מעלה כאן שאלות מוזרות עליהם וזה נראה שזה לא הז'אנר שמתאים לך...
או שתקחי את המשחקים האלו יותר בקלות ואת משימות המשחק הפתוח לא כפקודות שחובה לבצע או שפשוט תחליפי ז'אנר...

נ.ב
איך מתקדמים לימודי הפסיכולוגיה?

בחייאת

זה משחק, צריך להכיר את השפה הבסיסית שבהם משחקים כאלה מדברים ואז זורמים ולומדים את כל הפרטים הספציפיים של כל משחק, זה לוקח נסיון, אם היא תעזוב משחקים מסוג כזה והם מעניינים אותה זה סתם יהיה חבל.

אם את אוהבת משחקים כאלה, תשחקי עוד, אני ממליץ לראות סרטוני גיימפליי, תשתדלי לא ליפול על כאלה עם ספויילרים, ותראי איך מישהו אחר משחק, גם עדיף שתנסי למצוא לא את האלה שמנסים לעשות שטויות ולשבור את המשחק אלא פשוט את אלה שמשחקים כדי לסיים, ותראי את איך שהיוצר משחק ויהיה יותר ברור.

מעבר לזה אם את לא בקטע של הוידאוים האלה, אני ממליץ לעבור כשאת מתחילה משחק כזה על הMANUAL של המשחק, מסבירים שם את כל האלמנטים על המסך, מה כל מדד וכל מספר וכל סמל אומר וזה יכול מאד לעזור להבין מה לעשות.

והקשיים האלה

זה בדיוק מה שמפריד בין כל אדם רגיל מהרחוב לקחת משחק ולהינות ממנו מיד, ואני ממש מבואס מזה, למה לעזאזל אני צריך שיהיו לי כל מיני קישורים מיוחדים וידע מוקדם כדי להינות מתוכן בידורי?

תסתכלו על עצמכם פעם הבאה שאתם משחקים משחק כמו BF או TLOU או איזה משהו שהוא לא פלטפורמר 2D ותסתכלו מה אתם מתבקשים לבצע על השלט תוך כדי עיבוד של כל הנתונים מהמסך ותראו שזה לא טריוויאלי בכלל, אם מישהו שלא שיחק כלום חוץ מקצת באייפון שלו רואה דבר כזה הוא חוטף הלם.

זה משהו שהתעשייה הזאת תהיה חייבת להבין איך להשתפר בו כדי להכניס יותר אנשים, גם אם יש משחק שאשתי הייתה רוצה לשחק, היא תתייאש מהשליטה שלו די מהר אם הוא לא נעול מצלמה.
אז סיוון למשל כן משתלטת על השליטה אבל כל הדרכים שבהם משחקים אומרים לנו מה ואיך ולאן ללכת וכל זה, לא תמיד ברור מאליו למי שלא מכיר משחקים מבפנים.

כמה פעמים שיחקתי ואשתי פשוט שאלה אותי "איך אתה יודע בכלל לאן ללכת?"

בקיצור, במקום לוותר, בואו נעזור לחבר'ה פה שלא נשמו משחקים ב20 שנה האחרונות ומבינים איך לשחק משחק לפני שהמשחק מספיק להסביר לך, לפחות עד שהמפתחים ייתאפסו על עצמם ויבינו שאפשר לעשות משחק עמוק ומעניין גם בלי שהוא יידרוש ממך לדעת לתפעל את השלט הזה בעיניים עצומות.

זו מיומנות שצריך לפתח כמו כל אדם יודע

ח, כמו שלא כן בן אדם שנולד יודע לקרוא או לנהוג ככה גם פה, ההבדל הוא, כשילדים לומדים לקרוא המוח שלהם מאוד גמיש ולומד דברים מהר, וגם מצפים מכולם ליישר קו אז כולם עושים את זה, גם בנהיגה כולם רוצים רישיון אז כולם מיישרים קו למרות שצריך ללמוד את זה, משחקים זה לא דבר מעניין לרוב העולם לכן רובם לא מעוניניים להשקיע את הזמן בלימוד השליטה שלהם והסתגלות.
כולם יכולים ללמוד את זה.

לנו פשוט יותר קל כי נחשפנו להכול מהילדות כמו שלילד יותר קל ללמוד לקרוא כי הוא נחשף לקריאה מגיל צעיר, מה שאני מנסה להגיד פה שורה תחתונה? זה לא כזה מסובך פשוט האנשים
לא כזה רוצים לשחק. אם התעשייה תנסה ליישר קו וליצור משחק שלא דור "לדעת להפעיל את השלט בעיינים עצומות" אז צפה שנקבל שינמוך אדיר בהכול, באינטרקטיבות כי המפתחים יפחדו לעשות משחקים מאתגרים לאנשים שלא למדו טוב את השלט, ובהכול בעצם, השליטה האידיאלית במשחקי תלת מימד זה שנותנים לך מצלמה לתפעל כדי שתוכל לוודא שאתה תמיד רואה מה שאתה עושה, הנוחות שלנו לא צריכה להשתנות בגלל הרוב שגם ככה משחקים לא מעניינים אותו.

voguemaster

New member
הבעיה היא

שאם ינגישו את המשחקים כך שכולם כמעט יוכלו לשחק אותם אז גיימרים רציניים, הארדקורים כאלה, יתבאסו כי הם רגילים, אוהבים ומצפים למשחקים מורכבים עם שליטה מדוייקת וכד'.

זה לא תחליף

אבל צריכה להיות אפשרות לשחק במשחקים ולהינות מהם גם בלי יכולות ששוכללו במהלך עשרות שנים, הייתי רוצה שתהיה את האפשרות יום אחד לשחק במשחק אפילו כמו GTA עם שליטה "למתחילים" כזאת, אולי אפילו שלאט לאט עוזרת לך להתמודד עם השליטה המלאה, אבל ברגע שזה בחירה וכל אחד עושה מה שכיף לו זה רק מכניס יותר אנשים לגיימינג, לא מאבדים כלום.

אני חושב על זה כמו על עזרה בכיוון, יש משחקים שאפשר לכוון בהם את הAIM ASSIST ממצב חופשי לחלוטין שבו אין עזרה עד למצב שהוא ננעל ולא משחרר מהאויב ומחליפים בין אויבים בלחיצה סטייל GTA IV, אז במצב דומה לשליטה במצלמה וכל היתר, עם עזרה.

לשם כך פוצצו כל משחק היום בtutorial

ונינטנדו מציעים לך בכל משחק שלהם כבר עזרה מטורפת ואפילו מציעים לעבור לך שלבים וקטעים, זה לא מספיק? עשו כל מה שאפשר כדי להנגיש את המשחקים אני מבין את זה שאתה רוצה שאשתך תוכל להיכנס למשחקים כמוך, אבל לפי דעתי אם אתה רוצה את זה, כדאי לך למצוא משחקים שהיא תתעניין בתוכן שלהם ואם זה ימשוך אותה היא כבר תעשה את האקסטרא מאמץ להיכנס אליהם, אתה משחק למשל בהרבה משחקי הרפתקה, שהם קלים לשליטה למה שלא תנסה להציע לך אחד מהם? ונשמע ממך שהיא אוהבת פלטפורמה, תנסה להראות לה משחקים כמו ג'ק ודקסטר וכאלה שהם משחקי פלטפורמה מצוינים ובאותו הזמן ירגילו אותה לשליטה התלת מימדית.

הבעיה היא לא רמת הקושי

הבעיה היא מחסום הכניסה הראשוני שקשור לשליטה, זה רק עניין של תפיסות מקובעות של איך משחק תלת מימדי נשלט.

אני מסתכל על GOD OF WAR, משחק למתקדמים לכל דבר, הוא יכול להיות מאד קל ומאד קשה לפני בחירת דרגת הקושי, אבל מעבר לזה השליטה שלו יותר פשוטה כי אתה לא שולט ישירות במצלמה, הוא עדיין מצליח להעביר את כל מה שהוא רוצה להעביר בצורה מצוינת.

מה שאני מתכוון זה שאם הייתה פואנטה בלשחרר את המצלמה בGOW (שזה לא כזה חכם בייחוד שקרייטוס טס בכל הרחבה ויהיה קשה לעקוב אחריו) זה היה מגניב אם הייתה אפשרות לבחור, ככה מי שזורם עם זה יכול לשחרר ותהיה לו שליטה מדויקת יותר ומי שלא עדיין יכול להינות מהמשחק בדרכו שלו, שאתה אולי לא תסכים, אבל אחרת מי שלא שולט לא היה בכלל מתקרב, וחבל.

אתה מציע משהו שהוא לא כלכלי למפתחים, בפירוש

זו עבודה עצומה מצד במאי המשחק לתכנן משחק שלם עם שני המצבים מצלמה חופשית ונעולה ועדיין לדאוג שהאווירה והרוח של המשחק והגיימפלי ישארו כמו שהוא בכל אחד מהמצבים, זה כמעט בלתי אפשרי. עזוב את זה שמצלמה נעולה בפירוש לא מתאימה לרוב המשחקים. אתה אומר דברים נכונים ואני מזדהה יותר מכך הגדולים בתעשייה חושבים גם שהמשחקים נהיו מסובכים לשליטה והיוצר של סופר מריו גם כן מכיר בזה שרוב האנשים שאוהבים את מריו ב2D לא מוכנים לנסות אותו ב3D והוא אמר כבר שזה עושה אותו קצת מריר, אבל אין מה לעשות,זה או שאנחנו מקבלים משחקים מורכבים וטובים שפונים למי שחושב שהם מספיק שווים את הזמן שלו או שאנחנו מקבלים משחקי הבי ריין ודומיו שהם יותר סרטים אינטריקטיבים כדי שכולם יוכלו לשחק אותם, או שאנחנו חוזרים ל2D בלבד, אף אחת מהאפשרויות הללו לא קוסמת לי במיוחד ואני בטוח שגם לא לך.

הפיתרון זה לנסות לשאוב אנשים לגיימינג להראות להם שזה כן מדיום ששווה את הזמן שלהם, וההשקעה שלהם תבוא מעצמה.

phoenix2000

New member
השליטה במצלמה ירדה מGOW מסיבה אומנותית

וחומרתית.

גיימינג דורש מיומנות מסויימת. אין מה לעשות. אפשר כמובן לרכוש אותה באימונים אבל אתה לא יכול לצפות שמישהו שמעולם לא החזיק שלט ביד ישתלט על משחק מורכב בקלות. נינטנדו ניסו לעשות את זה עם השלט של הווי. אפילו סבתא שלי יכולה להרים את השלט של הווי ולשחק איתי בטניס. אבל כל מה שהיא מסוגלת לעשות זה לנופף בשלט ימינה ושמאלה. ברגע שהשליטה נהיית מעט מורכבת מידי (וגם המשחק) אז זה כבר לא עובד. אתה פשוט לא יכול לפשט שליטה במשחק מבלי לפשט את המשחק עצמו. אלא אם כן יחברו לך אלקטרודות למוח ותוכל לשלוט בדמות באמצעות מחשבה בלבד, וגם אז תצטרך להתאמן על זה (כי אם אני אגיד לך לא לחשוב על פיל וורוד אתה ישר תחשוב על פיל וורוד.)

לדעתי הדבר הכי טוב שמפתחים יכולים לעשות כדי להנגיש את המשחק לכולם זה tutorials. שפשוט יעשו אותם כמו שצריך ומי שהמשחק באמת מעניין אותו אז יישב וילמד איך לשחק.

אני מבין את כל הבעיות של זה

אבל אני חושב שבסופו של דבר זה כן יהיה גם כלכלי וגם ייתחבר בצורה נכונה למשחק, זה הכל עניין של סדרי עדיפויות, משחק כמו BEYOND למשל שלקח את הכיוון הזה של להנגיש את המשחק הולך בכיוון הנכון מבחינת השליטה לדעתי.

אני לא מסכים לגבי העומק של המשחק, משחק כמו CIV שיש לו בתכלס שליטה של אופיס אקסל שם הוא מאד עמוק ואין שחקן שייתעניין בו ולא יצליח לשחק בו כי האצבעות לא מספיק זריזות, אז נכון שהוא משחק בתורות אבל הרעיון עדיין קיים, אפשר לעשות משחק שלא יידרוש איזשהו ידע וכישורים והוא כן יהיה עמוק.

אני חושב שזה עוד לא קרה כי התעשייה הזאת עדיין סוג של תקועה (משתחררת לאט לאט) בתחום הסיפורים והעניינים שמשרתים סגנונות משחק ישנים שמתחדשים כל הזמן ונהיים מודרניים, במקום לעבוד על סגנונות משחק חדשים שמבסיסם מותאמים לקהל רחב יותר בזכות שליטה ברורה לכולם.
זה אפשרי, זה רק עניין של סדרי עדיפויות.

מן הסתם אני לא מתכוון ללהפוך איזה משחק מכות סופר הארדקור עם קומבואים של 50 לחיצות מהירות למשהו שאפשר לעשות עם פקודה קולית, הכוונה היא למשחקים עם התכנים שמיודעים לקהל רחב יותר משחקני ההארדקור ושאלו יהיו גם מותאמים לשחקנים שלא חיים את זה.

מבאס אותי שגם אם יש משחק שאשתי הייתה רוצה לשחק בו, אם הוא לא בשליטה בצורה מאד מסוימת היא פשוט תעזוב אותו, נכון שאם היא הייתה ממש יושבת על זה ומשקיעה את הזמן היא הייתה מצליחה, אבל אנחנו כבר לא בבית ספר ולאף אחד אין את הזמן הזה להשקיע כדי להתחיל להיכנס למשחקים.

לדעתי השינויים האלה יגיעו כשהתעשייה תתבגר, המשחקים יהיו תכנים שבאמת יעניינו אנשים שלא התעניינו קודם במשחקים ואז המפתחים יתאימו את עצמם לקהל החדש שנכנס.

אז אתה כן רוצה שרוב המשחקים יהיו סרטים

אינטרקטיבים? כי זה מה שמשתמע מההודעה שלך, אתה רוצה שבמשחק תהיה לך אופציה להרוג מישהו ואז תצטרך ללחוץ עיגול כדי לירות וריבוע כדי לחוס עליו והמשחק יראה לך קטע סינמטי של ההריגה? משחק שכולו QTE ? אם זה בעיניך הכיוון שמשחקים צריכים ללכת בו כדי לעניין את אשתך או את רוב אלה שלא רוצים להשקיע כי הם לא בבית ספר, אז זה עתיד די קודר למדיום הייתי אומר.

למה להתעקש לכוון את הכל לכיוון אחד?

נבין דבר פשוט, כל עוד אנשים קונים משהו, ימשיכו לייצר אותו, זאת אומרת הCOD והBF למיניהם, הFIFA והPES למיניהם, הGOW והGOW למיניהם כל עוד יהיו פופולאריים וימשיכו למכור, ימשיכו להתקיים.
לא הייתי דואג שיהיה איזשהו ז'אנר אחד שייסחוף את כל התעשייה ויהפוך אותה למשהו שהרבה אנשים לא יירצו, זה לא עובד ככה מבחינה כלכלית.

אבל חוץ מזה, יש מקום לגדול ולהתחיל עוד סוגים שלא היו קיימים עד עכשיו, ביניהם סוג משחק שאני הייתי מאד רוצה לשחק הוא בסגנון הWALKING DEAD של TELLTALE, אבל עם אפילו פחות דברים "משחקי וידאו"יים בתוכו, כלומר הייתי רוצה משחק, שהמשחק שבו הוא בעצם לא משחקי תזמון של מתי לקפוץ ולאן וללחוץ על הסטיק לכיוון הנכון, אלא המשחק הוא בעיקר בראש שלך, החלטות שבאמת יהיו קשות לביצוע, וכשמשחק מתרכז בכיוון הזה הוא יוכל לעשות דברים עם סיפורים מתענפים (ניסיתי, אם האקדמיה לא מאשרת הפסד שלהם) בסדרי גודל שלא חווינו עד היום, והכל סביב שאלות מוסריות, אישיות ומה שלא יהיה, אבל לא אצטרך ללחוץ בול במילי שנייה הנכונה, אולי יהיו כאלה שיהיו תחת לחץ זמן, אבל אני לא אגיע למצב שבו אני לא מצליח להתבטא כראוי במשחק בגלל צורת האינטראקציה שלי איתו.

אני חושב שמשחק שהולך לכיוון כזה יכול להיות מאד מאד מעניין, לחקור בצורה עמוקה ומעניינת נושאים שמשחקים היום פשוט לא יכולים, וגם להכניס הרבה שחקנים חדשים.

בנוגע למה שאני חושב לגבי הנגשת משחקים בז'אנרים שיש היום על ידי נעילת מצלמה וכאלה כל עוד זה מתווסף אני לא רואה איך זה הורס למישהו משהו.

ושוב, העניין של "זה יהרוס את המשחקים שאהבתי" לא ייקרה, כל עוד אתה ומליונים (אני כלול גם :]) ימשיכו לקנות ולאהוב, זה לא יעצור.

שים לב שהPS4 היא הקונסולה המוכרת ביותר בהיסטוריה (בטווח הזמן הזה, מה עבר? חצי שנה?) אז לא הייתי מודאג

כי beyond והביי ריין אלה לא משחקים.

אלה סרטים אינטרקטיבים גרועים שלא מצטתיינים לא בסיפור ולא בגיימפלי שלהם בכלל ועצוב לי בטירוף לראות שיש אנשים שמועדדים יצירת משחקים כאלה, אבל זה רק אני. מי שרוצה סיפור טוב שיקרא ספר, בשביל מה צריך לראות את סוני זורקת תקציב עתק על משחקים כאלו שהם לא עושים שום דבר טוב? מי בכלל היה מתעניין בסיפור של beyond אם היה מדובר בספר או סרט? אף אחד.

אין לי בעיה עם משחקים כמו "המתים המהלכים" כי למפתחים שלו גם ככה אין תקציב לפתח משחק כמו THE LAST OF US אז בהתחשב למגבלות התקצביות שלהם הם עשו את הכי טוב שהם יכולים, אבל האם אני רוצה משחק כמו המתים המהלכים בתקציב ענק? בהחלט לא, אני רוצה לראות משחק בסטייל של TLOU עם החלטות מוסריות כבדות, בהחלט כן, אני רוצה משחק שיקח השראה ממה שהציגו במתים המהלכים לטענתכם האנשים פה ששיחקו בזה, אבל בשום פנים ואופן לא לראות משחק כמו "המתים המהלכים" זוכה לתקציב של מליונים, זה בזבוז ענק של משאבים, שאם תרצה להאמין בכך או לא, בהחלט בא על חשבון משחק AAA אינטרקטיבי מלא, ולא נראה שסוני נרגעת מהקטע הזה עם הPS4.
ם
לא יכול שלא לתהות מה הקהל של משחקים כמו הביי ריין וbeyound מחפשים בהם, לא קוראים מספיק ספרים? באמת מרגישים מעורבים בשסיפור? המשחקים האלה הם זוועה שצריכה להיעלם כמה שיותר מהר, בעוד משחקים אמייתים כמו TLOU צריכים ללמוד מהם את מה שאפשר ולהכיל בתוכם את כל הבחירות המוסריות.

evilplate

New member
אתה שיחקת בהאבי ריין?

ההבדל הוא שאף ספר או סרט לא נותנים לי אינטרקטיביות עלילתית כמו המשחק הזה שבכל רגע דמות שלי יכולה למות והסיפור עדיין ממשיך ויכול להתפצל לאינספור כיוונים שונים.

בין אם תרצה או לא זה יוצר חוויה הרבה יותר אימרסיבית ומעורבת מצדך, אתה לא פאסיבי כמו בספר או סרט כשאתה יודע שאם אתה מפשל דמות מסוימת יכולה למות ותיאורתית אתה גם יכול להכשל בלמצוא את הרוצח או להצליח למצוא את הרוצח אבל לא להצליח להציל את הבן שלך או אינספור כיוונים שונים והזויים שהעלילה יכולה ללכת אליהם לפי הפעולות שאתה מבצע.
זה משהו שייחודי רק למדיום הזה ואני כן רואה מקום למשחקים כאלו, בתקווה שייעשו ע"י כותבים יותר מוכשרים מדייויד קייג'.

בקשר ל TWD וביונד הבעיה שלהם זה שהם לא מציעים באמת בחירה או אינטרקטיביות עלילתית (במיוחד המתים המהלכים) וזו אכן נקודה גדולה לרעתם.

PlayGirl3

New member
יש משחקים כאלו, אבל בעיקר בקונסולות ניידות

Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors
Zero Escape: Virtue's Last Reward
Danganronpa: Trigger Happy Havoc
ועוד

כולם משחקים מעולים ועונים בדיוק על ההגדרה שהצבת.
הם מתאימים יותר לקונסולות הניידות כי המשחקיות שם היא בעיקר point&click וזה הרבה יותר נוח עם מסך מגע.

אורלי קנית בסוף את פרסונה 4?

ולא סיפרת איזה משחקים קנית מהמבצע ההוא של הPSN.

PlayGirl3

New member
לא קניתי

החלטתי להמשיך לחכות בינתיים לראות אולי בכל זאת יתנו בפלוס עד סוף השנה. היו הרבה מבצעים על P4G עד עכשיו ובטוח יהיו עוד בעתיד אז אין סיבה לקפוץ על המבצע הזה, במיוחד שעוד יש לי בקלוג ארוך וזה משחק שכבר שיחקתי בורסיה אחרת.

מהמבצע השני קניתי רק את דארקסיידרס כי היו לי כמה דולרים בחשבון ושמעתי שזה משחק טוב. הרבה מהאחרים שם כבר קיבלתי מהפלוס בעבר.

למעלה