ASP vs. PHP

hareld

New member
ASP vs. PHP ../images/Emo18.gif

אני רוצה ללמוד שפת תכנות דינמית ליישומי אינטרנט. ניתקלתי בשתי שפות עיקריות: ASP ו-PHP. הבעיה היא שאין לי מושג מה להתחיל ללמוד. האמת, שPHP נראת לי יותר ידידותית מבחינת שפה, אבל ל-ASP יש יותר תמיכה בשוק (טוב, מייקרוסופט). בתכלס´, אין לי מושג מה לבחור... עזרווו לי!

TZURYOAV

New member
ASP זו לא שפה זו טכנולוגיה

בכל מקרה אני מציע לך ללמוד .NET יואבי

hareld

New member
.NET ואחרים... די אני כבר לא יכול!!

עשיתי סקר קטן בפורומים וכולם אומרים חד משמעית שPHP הרבה יותר נוח וקל ומהיר לעבודה מASP... האמת שאני ממש ממש ממש מבולבל כבר... אז מה .NET נותן לי? האם הוא יותר קל (האמת שראיתי שהוא עובד כמו ASP עם תמיכה בVBSCRIPT). הבעיה העיקרית שלי היא עבודה מול מסדי נתונים (גישה, מהירות ונוחות)... אם אתה (או מישהו אחר) יכול לפרט על .NET..איך זה הולך מה לעזאזל זה מכיל ואיך אני מתחיל לעבוד איתו???

TZURYOAV

New member
מי שענה לך לא מבין מהחיים שלו

וספק רק אם תיכנן אפליקציה רצינית ,אני אומר לך באחריות תלמד .NET זו לא שפה זו טכנולוגיה שמממשת את החזון של מיקרוסופט תחת .NET ניתן לכתוב כמעט בכל שפה(לפחות זה יהיה נכון בטווח הארוך) .NET כמובן יחייב להשקיע זמן רב יותר בלימוד יואב צור

hareld

New member
סבבה, אבל מאיפה אני מתחיל?

מאיפה אני מוריד תוכנה? יש שעורים באינטרנט? מאיפה אפשר ללמוד? עוד פרטים...

ihovav

New member
את הקומפיילר של C# אתה יכול להוריד

מהאתר של מייקרוסופט - אבל הגודל הוא 123 מגה בייט זה לוקח זמן - אבל שווה, תאמין לי...

philips

New member
רגע רגע רגע...

כבודו של ה ASP.Net במקומו מונח וכנ"ל גם כבודו של ה PHP.... לפי תיאוריית מיקרוסופט , מספיק ללמוד ASP.NET וזה מסדר אותך בעתיד מול ה Framework...כך שאין צורך ב C# למטרת WEB זו... ל PHP יש את יתרונותיו שלו והוא גם קליל ונוח ללמוד.. כל ה Server Pages אינן שפות תכנות אלא ממשקים-תוספות לשפות Script/תכנות קיימות.. הבחירה בהן נעשית בדרך לפי הפלטפורמה בה עובדת המערכת שלך או שאתה מכיר / מתכנן להכיר בעתיד.... צויינו כאן יתרונותיה הרבים של .NET והם כולם נכונים , אבל בינתיים סביבה זו עדיין בחיתוליה מול Java ו Java 2 EE , הנותנת פתרון מעולה ליצירת דפי WWW דינמיים - JSP. למותר לציין שכמיטב המסורת של Java - אין צורך לדעת 17 שפות שונות ומשונות ומספיק ללמוד פעם אחת Java בשביל לבצע את הנ"ל ועוד דברים רבים אחרים...

mz70

New member
... philips

I love Java as much as you .. but the problem now with Java is that there are many experts in it and for a junior programmer to find a job in Java is almost imposible. I live now in USA and belive me I have a lot of unemployed friends who are Java programmers. So maby looking on something that is new in the market and there are still not a lot of people that know those things is not such a bad thing. MZ70

philips

New member
hmmm...

hi ho... Several things, This thread dealt with various Server Pages technologies. PHP / ASP were mentioned but no one mentioned JSP, which, to say the least, is superior than both... Regarding unemployment issues , ALL the surveyes/research done by IDC,Gartner ,etc .... pointed to the fact that there is a serious Shortage of J2EE (or .Net) experts - and this is the MAIN problem which J2EE might face in the combat over the Enterprise market. I didnt check this data myself but I tend to belive those research bodies. One should also notice that being a Java programmer , only gives you the very basics for J2EE , and there is alot more to learn/do and this might be the gap between what Im saying and what u´r saying. Good Day,

hareld

New member
אבל באמת שווה ללמוד את זה?

זה ממש להתחיל מהתחלה... יש לי רקע בתכנות, אבל לא בצורה מסודרת (בהס + שטויות בבית) ובייחוד לא יישומי אינטרנט (שנראה לי כמו עולם אחד). אז בשבילי ללמוד .NET יהיה ממש מ-0.

ליאור ב

New member
PHP vs. ASP

אם הבנתי נכון אז PHP יותר מהירה מ- ASP. כמו גם פותחה בטכניון. ( לפי פרופ´ איגור קנובסקי) ASP הינה שפה של מיקרוסופט ולכן יותר נפוצה. ליאור.

ihovav

New member
לא כ"כ נכון

ה PHP פותחה ע"י מתכנת אמריקאי (אם אני לא טועה) - לפיתוח עצמי שלו החברה´ מהטכניון שיכתבו את הגירסה הראשונית וכתבו את הגרסה הראשונה שבאמת הופצה החוצה לפיתוח בשוק הרחב

למעלה