asp.net - שאלות של מתחיל

DasiA

New member
asp.net - שאלות של מתחיל

נניח שיש כפתור על הדף שלנו, ובלחיצה על הכפתור נקראת פונקציה שכתבתי נניח ב c#. מה שהפונקציה עושה, זה לזרוק messagebox למסך. 1. האם את הפונקציה אני יכול לכתוב ב JS ? ( או לחילופין, איך אני יודע מתי לכתוב ב JS ומתי לכתוב ב c# ? זה מאוד מבלבל אותי.....) 2. הכפתור שיצרתי - מהו בדיוק ? server control ? מה זה בכלל server control ? איזה עוד controls קיימים ? קראתי בכמה מקומות על הנושאים האלה, אבל אני תמיד מוצא את עצמי מבולבל.... מצטער על השאלות הרבות ותודה על העזרה !

ציפי81

New member
../images/Emo45.gif

בדרך כלל אני בעד לענות בפירוט לשאלות של מתחילים, אבל במקרה הנוכחי מדובר בתפיסות מאוד בסיסיות של דוט נט. לכן, בתור התחלה, אני חושבת שכדאי לך לקרוא ספר, ואם אחרי שתקרא אותו תישארנה לך שאלות, נשמח לענות.

DasiA

New member
איזה ספר הייתם ממליצים ?

האם יש ספר טוב ברשת שניתן להוריד ?
נ.ב - אם זה לא מסובך מדי, הייתי שמח לדעת בכל זאת מה זה server control

צלה של הרוח,

זה ספר מצוין. גם על יונה ונער של מאיר שלו אני ממליץ לך. לא ניתן להוריד אותו, ככל הידוע לי, אלא רק מהמדף בסטימצקי. לגבי דוט נט, לך לחנות ותראה. יש עם זה בעיה, שספר למתחילים לא טוב למקצוענים, וההיפך. לכן לך לחנות ובחר לך משהו שנראה לך לא קשה מדי. אחרי כמה חודשים כנראה תצטרך כבר ספר אחר. לגבי ספרי מתקדמים אני די ממליץ על pro asp.net 2.0 in c# 2005 special edition למתחילים, כל אלה בסגנון של 21 יום הם בסדר. (הימים שם קצת ארוכים, עם זאת)

IdleThought

New member
../images/Emo6.gif

מזכיר לי ספר לימוד ל DIRECTX 7 שמלמד איך לתכנת ב24 שעות ( ספר של 800 עמוד)

drbunsen

New member
"מענה ראשוני"

את/ה צריך לזכור שבתכנות ל-WEB בגדול, ברגע ששלחת למשתמש את הדף - נגמר הסיפור. הוא כבר לא ממש מקושר אליך. מה שאומר שאם אתה רוצה תגובה מיידית לאיזשהו INPUT שלו - אתה צריך לכלול את הלוגיקה הזאת ב-JS שיושב בתוך הדף ש"שלחת" אליו, ומגיב מיידית אצלו בדפדפן. (יש גם דרכים "מתחכמות" לעשות את זה למשל - לבדוק בצד שרת - קרי: C#, מה ה-INPUT שלו, ולהוסיף בזמן ריצה ALERT של JS שיקפוץ מייד כשהדף עולה. עובד, אבל לא כ"כ אלגנטי לטעמי. לחלופין - תציג פשוט שגיאה בגוף הדף עצמו ולא ב-mesage box) ושוב - קוד C# רץ בצד שרת, לאחר שקיבלת מהמשתמש את הדף חזרה (עשה POSTBACK ) או בפעם הראשונה שהוא נכנס לדף, כמובן. JS רץ בצד הלקוח - כשהדף אצלו בדפדפן, ואין לך שום שליטה עליו באותו רגע ("שגר ושכח"
) זה על קצה המזלג... לגבי קונטרולים סוגיהם והגדרותיהם - באמת עדיף שתיכנס ל-www.asp.net ותעלעל/תצפה/תחכים שם להנאתך....

למעלה