ASM עם Win32

בוזאגלו

New member
ASM עם Win32

שלום! אני מחפש מדריך טוב ברשת ללימוד אסמבלי לWin32. משהו מכיר מדריך כזה?

בוזאגלו

New member
תודה, ושאלה נוספת

הפעם לא קשור ל WIN32 אלא לאסמבלי למחשבי 80X86. אני מנסה לעשות תוכנית שתציג את השעה- דבר שאמור להיות פשוט. אני משתמש בקוד הזה על מנת להכניס לאוגר AX את מספר השניות החל מחצות:
mov ax,0040H mov es,ax mov ax,[word es:006CH] mov dx,[word es:006EH] mov bx,18 div bx​
הבעיה היא שהמספר 18 לא מדויק, ולכן גם מספר השניות לא יוצאות מדויק. חשבתי להכפיל את מספר פעימות השעון ב 55 ואחר כך לחלק אותו ב 1000, אבל זה לא אפשרי, שכן צריך להכפיל אוגר בן 32 סיביות(DX:AX) וmul מאפשר להכפיל מקסימום מילה אחת. למשהו יש הצעות?

בוזאגלו

New member
ככה:

אני רוצה להציג את השעה הנוכחית על המסך. אני יודע שבתאי הזיכרון: 0040H:006CH 0040H:006EH קיים מספר, בגודל 32 סיביות המכיל את מספר פעימות השעון החל מחצות. אני רוצה להשתמש בנתון הזה על מנת להציג את השעה הנוכחית על המסך. לשם כך אני צריך להכפיל את המספר הזה ב 0.055 (שזה הזמן בשניות עבור פעימת שעון אחת) ובכך למצוא את מספר השניות שעברו החל מחצות. הבעיה היא שלא ניתן לבצע פעולת כפל (באמצעות הפקודה mul) עבור מספר בגודל 32 סיביות כמו זה. שאלתי היא האם יש דרך אחרת להצגת השעה? מקווה שהצלחתי להבהיר את הבעייה. אם לא- אנא תן לי חלק מקוד המדגים כיצד למצוא את השעה. תודה רבה על העזרה!

בוזאגלו

New member
בבקשה! נסו לעזור...

אם שוב לא הבנתם את הבעיה, אנא שאלו ואנסה להסביר... אני זקוק לזה על מנת לסיים את התוכנית שלי...

למעלה