aslo גבוה

worried mom1

New member
aslo גבוה

קראתי כמה וכמה תגובות כאן לגבי רמת נוגדנים גבוהה לחיידק הסטרפטוקוק. אז ככה... בני בן ה 7.5 עם טיקים מוטוריים מזה חודשיים וחצי בבדיקות שעשינו לפני חודשיים יצא לו אכן אסלו גבוה מעל 800 והיה אף חשד לכוריאה. הוא אפילו קיבל טיפול ראשוני של זריקת אנטיביוטיקה אבל משום מה כשחזרנו שוב לשניידר שבוע אחר כך הם אמרו שהם חושבים שזה לא כוריאה והם לא בטוחים והפסיקו את הטיפול ואמרו לחכות. הנוירולגים שפגשנו שוללים כוריאה אבל לאור מה שקראתי כאן שכשיש רמת נוגדנים גבוהה חייבים אנטיביוטיקה אני מתלבטת האם לא הייתי צריכה להפסיק את הטיפול האנטיביוטי. קראתי כאם גם בתגובות אני כבר לא זוכרת של מי של ילד שקיבל טיפול אנטיביוטי במשך תשעה חודשים והכל עבר. אשמח לשמוע את דעתכם

חגית35

New member
אני כתבתי הרבה על זה- PANDA'S

800 זה בהחלט גבוה ומעיד שבנך נחשף לזיהום סטרפטוקוקאלי (בעבר הלא רחוק או עד שנה אחורה או שהוא מזוהם כעת האם לקחו גם משטח גרון?!) ולכן גופו פיתח רמת נוגדנים גבוהה אל החיידק. השאלה מתי נחשף וכמה פעמים ומה היו הערכים קודם או אחרי כן זה נתון שיש לעקוב אחריו בקפדנות ומכאן להסיק הלאה על הטיפול והאבחנות. חפשי ערך תסמונת pandas - פנדה , panda's syndrome זה ערך שנוי במחלוקת בעגה המקצועית בקרב רופאים יש מי שאומרים שזה לא קיים אבל המציאות מראה שיותר ויותר עובדות מחזקות את הקשר בין החיידק להחמרה או הופעת תסמינים נוירופסיכיאטריים. לבן שלי יש כל הזמן כבר כמה שנים מאז היותו ילד קטן, ולאחרונה עברנו סוף סוף בדיקה מקיפה לאחר עירנות ראויה לציון של הפסיכיאטרית המטפלת בילדיי ובעלי, ולמזלי מצויה בספרות המקצועית דיה כדי לעורר שאלה זו כמובן כי אני גם הערתי לה בכל פעם שהילד נחשף לחיידק, היא הפנתה אותי לנוירולוג מומחה (דר' אמיר שלמה לבנה שעובד עם הקופה שלנו מאוחדת וחיכיתי המון אבל היה שווה- הוא אגב גם עובד בבי"ח אסף הרופא נדמה לי שמנהל מח' נוירולוגיית ילדים, אם איני טועה). הוא נחשב מבין ומחוקר ומטפל בנושא פנד'ס וכוריאה - rheumatic chorea . ה-aslo היה גבוה כי הוא נחשף רבות מבלי שידענו לחיידק כי לא פיתח חום או כאב וזה מילדות דפןס קבוע שלאחריו או במהלכו החמרה חדה בקטים בהיפראקטיביות ובאוסידי העניין הוא שאם החיידק גורם נזק לשסתומי הלב או הפרעת תנועה שנראית כמו כוריאה אז מפנים לרצף בדיקות אסלו + טיפול אנטיביוטי מונע ללפחות 3 חודשים אין טעם בפחות ועוקבים אחר רמות ה-antystreptolysin אנטיסטרפטוליזין שזה ה-ASLO הרופא בדק אם אין אוושה לבבית בנוסף לבדיקה נוירולוגית מעמיקה ותשאול וראה את כל מבדקי המעבדה הפנה לא.א.ג לבדוק אם יש ערך שנקרא PR בתרשים הלב וציין שרק אם ערך זה "מוארך" נעשה אק"ג ואז הוא יחליט הלאה אם יש או אין נזק או בדיקות נוספות לאישוש הסינדרום למזלנו יצא תקין אבל מאחר והחיידק המשיך לחגוג- ואני כבר יודעת בחושים כשיש לו סטרפטוקוק רופאת הילדים כבר בלי לדבר ישר נותת לנו משטח גרון לוודא בכל פעם וברוטינה קבועה הפסיכיאטרית רושמת לי בדיקת ASLO העניין הוא שאם לאור הטיפול המונע הערכים בירידה קבועה אין מה לדאוג רק וודאי שאת הולכת למי שיעשה בדיקה זו של הלב לוודא כי כתבתי פה המון על נזקי הסטרפטוקוק והחמרה של מאפיינים כמו טוראט ואוסידי ו-ADHD בעטיו מעבר לכך זה חיידק אלים שתוקף מערכות נוספות בגוף כמו שריר הלב או גורם להפרעת תנועה מסוג כוריאה. כמובן שאם יש לילד חיידק זה, כל המשפחה חייבת לעבור משטחי גרון לוודא שאין מישהו שמדביק וכולם נקיים בזמן שהילד מקבל טיפול מונע. בטיפול מונע אגב נותנים רק פעם ביום במשך 3 חודשים אנטיביוטיקה מתאימה. לפני שבוע בעלי התלונן על כאבי גרון והטסתי אותו לרופא א.א.ג שקבע שיש דלקת חמורה!! מה זה נבהלתי. למחרת התייצבתי אצל רופאת הילדים וקיבלתי הפניות לכולם וכולנו עברנומשטחי גרון חוץ מהבעל כי הוא כבר נוטל אנטיביוטיקה. אני מקווה שהבדיקות יצאו תקינות כי בני כבר סיים את הטיפול מונע וכעת נמצא בהפסקה. אני כולי חרדה שלא נדבק שוב.

worried mom1

New member
../images/Emo51.gifאיך את יודעת שהוא נחשף?

עשינו לו אק"ג לב והכל תקין אבל מאז לא בדקנו שוב לא את האסלו ולא משטח גרון הטיקים בירידה האם להתעקש על טיפול מונע?

חגית35

New member
לפי האסלו

תעשו שוב כל חודשיים וכל ממצא חריג תעשו גם משטח גרון אין מה להתעקש על טיפול מונע אלא אם הילד נדבק כרונית

אמא מודאגת, כדאי להתעקש על טיפול

מונע בתנאי שיש זיהום סטרפ' שכיח (המשטחים אמורים להוכיח אם הזיהום אכן בשל סטרפ'). נופר קיבלה במשך חצי שנה ראפאפן 1 מגה (נדמה לי. זה היה מזמן..) והזיהום פחת בצורה משמעותית ביותר.

worried mom1

New member
אז האם יש קשר בין זה לטיקים?

האם הטיפול המונע עשה משהו לטיקים?

חגית35

New member
בודאי הוא חיסל את החיידק ומכאן

שהחיידק הפסיק לגרות את הטיקים בלשון ציורית הטיפול הראשוני מחסל את הסטרפ' והמונע- מונע הידבקות חוזרת

אנחנו מניחים שהיתה הקלה בטיקים.

אולם בשל היותה מטופלת בתרופות נוספות, קצת קשה לייחס את ההטבה ספציפית לטיפול המונע. בדיעבד, יש בהחלט הקלה בטיקים ככל שנחשפה פחות ופחות לחיידק.

למעלה