artac

נדב8

New member
artac

אני ראה את המושג הזה בכל מכשיר דיסקמן או נגן של סוני... מזה אומר? זה סוג של קידוד קובץ מוסיקה? כמו אמ פי שלוש וwma?

יאיר B

New member
ARTEC 3

זהו סוג של פורמט מוזיקלי שהומצא ע"י סוני ונמצא בשימוש רק בנגנים שלה. סוני טוענת שהפורמט הזה יודע לקווץ פי 3 את המוזיקה (הם טוענים שהצליחו להמציא אלגוריתם שמשאיר הרבה מידע בביטרייט נמוך וכך הקובץ קטן בשליש). הבעיה היא שבמבדקים שנערכו התגלה כי זהו הפורמט הכי נחות מבין כל הפורמטים שיש היום (מבחינת איכות המוזיקה). ניתן להמיר לפורמט הזה באמצעות תוכנה שמצורפת לנגנים של סוני שתומכים בפורמט (בעצם כולם). לא מזמן הוציאה סוני פורמט שיכלול לפורמט הנ"ל - ARTEC 3 PLUS. הם טוענים שהא יותר טוב מהרגיל. לא יודע עד כמה זה נכון. אני לא מכיר תוכנה (מלבד אלו שמצורפים לנגנים של סוני) או נגנים שאחרים שיודעים לקרא את הפורמט הזה.

נדב8

New member
השוואה...

למישהו בפורום יש נגן של סוני שיכול להעיד מנסיון?

matke

New member
אני לא מאמין שלמי שיש נגן של סוני

משתמש בפורמט הזה

matke

New member
כי זה לא חובה להשתמש בו

ולאנשים אין כח להמיר את כל השירים שלהם לפורמט אחר מה שגם מוריד עוד יותר מהאיכות של השיר

נדב8

New member
השאלה...

כמה מוריד מהאיכות של השיר, ולפי מה שהבנתי הוא תופס פי 3 פחות במקום!!!! זה מדהים לא?

יאיר B

New member
בכלל לא מדהים - בהתחשב באיכות

השיר שנופלת חזק... כנס לקישור למטה ותראה בגרף (גלול קצת את הדך למטה) איפה עומד הפורמט זל סוני בהשוואה לפורמטים אחרים.

matke

New member
../images/Emo3.gif בדיוק חשבתי על להביא לו את זה

אבל עד שמצאתי...

יאיר B

New member
פעם היה חובה

עד לפני כשנה וחצי - הנגים של סוני לא תמכו באפשרות השמעה של MP3. סוני חשבה שהיא תוכל כך לעזור למיגור תופעת שיתוך הקבצים (יש לסוני ניגוד אינטרסים כי יש להם חברת הפקות למוזיקה). לפני כשנה וחצי הם התעוררו והבינו שהפסידו את השוק ולכן התחילו לייצר מכשירים שתומכים ב-MP3. אבל זה היה כבר מאוחר מדי. הערה: המכשירים שלהם עדיין סובלים מבעיות של הפורמט הנ"ל: למשל בדגם ה-HD-3 שנמכר בארץ לא ניתן להשתמש באיקולייזרים המובנים בפורמט MP3 אלא רק בפורמט הקנייני שלהם. ב-MP3 ניתן להשתמש באיקולייזר שניתן לכיוון אישי בלבד.

matke

New member
אני יודע../images/Emo3.gif

במיני דיסקים היה צריך לא? וסתם שאלה אני היחיד שלא היה לו אפעם מינידיסק?

יאיר B

New member
אתה לא היחיד

גם לכותב שורות אלו לא היה מעולם מינידיסק (ולא יהיה מעולם
)

נדב8

New member
גם לי לא היה

אם ככה...כנראה עדיף להשאר עם מה שיש...עד שיצא משהו חדש ובאמת אטרקטיבי...

gt-master

New member
לי יש סוני ואני משתמש>>

א.כי אין לי ברירה (נגן פלש מלפני שנה) ב.גם אם היה ברירה הייתי משתמש כי ככה נכנס כפול שירים. אני אחזור על ממצאי: ATRAC3PLUS ב 64KBPS נשמע כמו MP3 ב 128KBPS ואני יודע שמיקרוסופט טוענים גם ש WMA ב 64KBPS נשמע טוב אבל זה לא. חוץ מזה סוני הכי טובים (אין לי מניות,ויש לי גם איריבר וקריאטיב) לדוגמא:בנגן של סוני אני לא צריך להדליק אותו,אני לוחץ PLAY והוא ישר מנגן. הוא קטן מכולם,עשוי מטיטניום כולו,סוללה נטענת לאיזה 40 שעות,הגיע עם עריסה ואזניות נחמדות(המכשיר מדגם NW-MS70D וכבר אינו מיוצר למי שמתעניין) ובנוסף ל256 מגה יש חריץ להרחבת הזכרון.

יאיר B

New member
../images/Emo6.gif הכותרת במאמר הרגה אותי..

זה נגן פלאש? הוא נראה ממש מוזר. אתה מרוצה ממנו (בהשוואה לאיריבר והקריאייטיב שיש לך כמובן)?

gt-master

New member
צריך לראות ולהרגיש כדי להבין>>

אני משתמש באיריבר רק מהסיבה שיש בו גם רדיו והקלטה מעולה שאני צריך. מעבר לזה הסוני קטן אבל ממש קטן(קשה להבין מהתמונה עד כמה) אני מתפעל אותו בעיניים עצומות (ווליום,העברת שירים,העברת תיקיות, שינוי מצבי סאונד) בזכות הצורה שהוא מעוצב וסידור השליטה בו. סאונד מדהים,40 שעות סוללה (פעם ב שבועיים טעינה על שמיעה של 2-3 שעות ביום. מרגיש מאוד יקר(גם עלה ככה) כי הוא מטיטניום שנועד להיות חזק,קל ועמיד משריטות(יותר משנה ואין אף שריטה. אז נכון שצריך לחכות כדי להמיר שירים(חד פעמי) אבל זה שווה לדעתי

למעלה