Arrowroot - מה זה? היכן ניתן להשיג?

Arrowroot - מה זה? היכן ניתן להשיג?

אני רואה את זה הרבה במתכונים מחו"ל, נראה שמשתמשים בזה במתכונים להסמכה, בגוגל קיבלתי מספר שמות שונים של זה בעברית - מי יודע אם אפשר להשיג את זה בישראל ותחת איזה שם? (בטח משהו של חנויות טבע) זה אמור להיות מוצר דמוי-עמילן
 

gs1234

New member
ראיתי משהו ממש דומה לפני כמה ימים

ראיתי עמילן חיטה בחנות "מזרח מערב" בשוק הכרמל. (משתמשים בזה להכנת דים סאם ביתי.)

לגבי Arrowroot - לא ראיתי בארץ, אבל אפשר להשתמש במקום זה בקורנפלור או בעמילן טפיוקה. (עמילן טפיוקה - גם בחנות הנ"ל.)

 

RSPA

New member
Arrowroot = תערובת עמילנים מפקעות (שורשים)

של מספר צמחים טרופיים.
בין הצמחים שמפקעותיהן מפיקים את העמילנים - גם צמח הקסווה שממנו מפיקים את הטפיוקה. לעיתים הקסווה עצמו מכונה Arrowroot.
מכאן שהתשובה הארץ ישראלית למרכיב הזה במתכונים זרים, ברורה.
 

RSPA

New member
ציטוט מויקיפדיה

Arrowroot is a starch obtained from the rhizomes (rootstock) of several tropical plants, traditionally Maranta arundinacea, but also Florida arrowroot from Zamia pumila, and tapioca from cassava (Manihot esculenta), which is often labelled as arrowroot.[1] Japanese arrowroot, Pueraria lobata, also called kudzu, is used in similar ways.
 

RSPA

New member
ואגב, ה kudzu היפני ניתן גם להשגה בארץ.

בחנויות טבע.
 
שקלתי להמליץ על שימוש

בקוזו אותו ניתן להשיג בבתי הטבע בארץ, מסמיך מצויין
 

gs1234

New member
זאת לא תערובת

אלא עמילן שמופק מצמח אחד. הצמח הזה הוא בדרך כלל Maranta arundinacea, אבל הוא יכול להיות מופק גם מצמחים אחרים. מבחינת השימוש בבישול, אין הבדל בין העמילן מהצמחים השונים שהוזכרו.
 

RSPA

New member
נכון. אתה צודק.

"תערובת" לא המילה המתאימה. צריך היה להיות - "מגוון".
 

gs1234

New member
כי יש לו תכונות הסמכה טובות

הרטבים שמוסמכים איתו (בניגוד לקורנפלור, המסמיך הנפוץ) לא נהיים קשים כמו גומי אלא מקבלים מרקם רק ונעים וקצת שקוף.

תקני קמח טפיוקה, יש בכל בית טבע ואפילו בסופרמרקטים פה ושם. זה לא יקר. תשתמשי בו ותראי את ההבדל.
 
למעלה