Arp proxy

Rיקושט

New member
Arp proxy

חיברתי קו VC ישיר למחשב לינקוס שעושה ניתוב אמיתי ללא NAT. הניתוב הוא מאוד פשוט.
eth0 - Wan ip of the isp eth1 - Lan IP with 32 ip's​
הניתוב לא עובד! כאשר אני מפעיל NAT על eth0 אז הכל עובד, אבל אני לא רוצה nat, זה רק הוכיח לי שהחיבור עובד. כאשר אני עושה trace מבחוץ לכיוון eth1 אני מצליח להגיע, זה מוכיח שהsubnet מנותב בצורה נכונה מכיוון הISP. בקיצור שברתי את הראש במשך כמה שעות עד שראיתי שאני מקבל arp who has מהdefault gw שלי (בצד של הISP) על כל פקט שיוצא מLAN החוצה, "הדלקתי" את הarp_proxy על eth0 והופה, הכל עובד. עד כמה שאני מבין, זה היה אמור לעבוד גם בלי הarp proxy! מה הולך פה? האם זה בגלל צורת העבודה של המודם אלקטל של בזק שמכוון להיות bridge? מישהו נתקל בכזה דבר?

ariev

New member
האם קיבלת מהספק תחום כתובות אחד

רחב, או תחום ל-WAN ואז רשת מנותבת אליו? אם זה האופציה הראשונה, אתה צריך PROXY ARP, או למען האמת אתה לא צריך נתב...

Rיקושט

New member
לא הבנתי בדיוק את הכוונה שלך.

קיבלתי כתובת WAN יחידה מן הסתם, אליה מנותבת רשת של 32 כתובות... רשת רגילה. אגב, נחש על איזה ISP מדובר
(ואם כבר אנחנו מדברים, יש לי ניתוב דפוק לאירופה שאני מאוד רוצה לשנות... זה נראה שלתמיכה אין את הסמכות, מכיר מישהו עם סמכות?)

Rיקושט

New member
השאלה הזאת כמעט מעליבה.

לא, הן לא באותו הsubnet. הWAN הוא בכתובת 30 ביט (כיאה לקישורים).

ariev

New member
אם כך לא צריך proxy arp

אלא השרת צריך להיות נתב... נראה לי שזה ש-proxy arp גורם לזה לעבוד מראה על הגדרה לא נכונה בצד הספק הם ככל הנראה הגדירו את הניתוב ל-interface ולא ל-next hop ip...

למעלה