ARMY ARMY tzahal tzahal

thinkimpretty

New member
ARMY ARMY tzahal tzahal

היי כולם. אני רומי. תלמידת כיתה יא כמובן. אני רוצה להעלות לפניכם שאלות בנושא הבא: הגיוס לצבא הגנה לישראל. בחודש האחרון חטפתי מין 'בום' כזה בכל מה שקשור לצבא. הייתי בגדנ"ע חמישה ימים, היה לנו יום עיון מיוחד עם נציגים מחיל אוויר ומלא אנשים קיבלו צו ראשון אצלנו (אני כבר הייתי באוקטובר). מה שגרם לי באמת להתחיל לחשוב על כל זה באמת ברצינות, כי זה לא כל כך רחוק כמו שנדמה. מה שאני מתכוונת לשאול זה בעצם, עד כמה חשבתם לעומק על השירות הצבאי שלכם? האם כבר קיבלתם צו ראשון? כמה אתם כבר יודעים על הצבא? האם יש לכם כיוון כלשהו או תפקיד מסויים שאתם רוצים להיות בו? אופציה של עתודה אולי? מהי דעתכם בנושא?

gurke

New member
אני בסבב הבא של הצו ראשון

ות'אמת, אין לי שום מושג מה אני חושב על זה..זה מסובך מדי, אני לא יודע מה אני רוצה לעשות. אולי משהו שקשור במוזיקה..אולי לא. אולי משהו שקשור בפיזיקה? אולי לא. אולי איזה פרוייקט או משהו.. אין לי מושג
אנשים, זה דווקא מעניין, ספרו מה הכיוון שלכם

TauberiT

New member
../images/Emo195.gif

בזמן האחרון חשבתי מלא על השירות הצבאי, מאז שהיינו לפני חודש ומשהו בבקום ביום חילות לא הפסקתי לחשוב על מה אני רוצה לעשות, כמה, איך, למה ולחכות כבר לצו ראשון, שסוף סוף הגיע שבוע שעבר... כבר היו לנו כל מיני הרצאות בבצפר ופעילויות עם המדנית על הצבא, אז אני יודעת קצת, בעיקר על צו ראשון... ותפקידים שחשבתי עליהם זה מדריכת מסלולי טבע, רכזת של"ח [או משהו כזה..], או מדריכת שריון.. נראה מה יהיה. אני חושבת שאם יהיה לי תפקיד שיעניין אותי אני אוכל להעביר את השירות באמת בכיף.

Aline In Chains

New member
המ,

קיבלתי צו ראשון בתחילת שנה, והיה בסדר.. אין לי שמץ איזה תפקידים יש ומה אני רוצה לעושת בצבא, אבל אני יודעת שאני אתגייס בכל זאת.

© h i l a ©

New member
אין לי שמץ

(הבית ספר שלי היה מקום ראשון בכתבה הזו על הבתי ספר הקרביים אז כל הזמן יש אצלנו פעילויות שקשורות לצבא ואני עדיין לא מבינה כלום בצבא XD) היה לי כבר צו ראשון ואפילו שלחתי מכתב בקשה (שכתבתי עם היועץ וממש השקעתי בו) שיתנו לי לעשות את המבחנים מחדש וגם שיכפלתי את המכתב בשביל שאיזה קצין שאני "מכירה" יעשה לי פרוטקציות. ברור שאנ מתגייסת, אני לא יודעת אם זה עצוב או לא, אבל בבית ספר שלי אין מצב להשתמט. חשבתי לעוקץ אבל אני לא רוצה קרבי ואני לא יודע אם זה מחייב שם. אם לא אני ממש מקווה להגיע ליחידה טובה (אה ואגב הקצין אמר לי שיש לי קב"א גבוהה למרות שלא השקעתי בכלל) אה וההורים שלי רוצים שאני אלך לרפואה כי הייתה פרסומת בעיתון על זה, אבל זה מפחיד אותי :|. מה שכן, יכול להיות שאני אלך למשהו שהוא לימודי.

כן

ואם אני לא טועה זה יחסית דיי חדש העיניין של הבנות... אבל הוא דיי מפותח

אני חושבת שיש מסלול שכן

אמא אמרה לי משהו על זה.. אבל אני לא בטוחה יכול להיות שלא הבנתי אותה טוב...

noyy

New member
אני דווקא כן חשבתי מה אני הולכת לעשות

איפה בדיוק אני רוצה לשרת(יחידה, והמיקום עצמו של הבסיס), איך זה הולך להיות וכמובן על איזה תפקיד.. ואני אנסה לכוון את זה לשם כמה יותר כי זה אפשרי. הבעיה היא שבגלל המכללה דיי לוחצים עלינו ללכת לממר"ם (מה לוחצים, שולחים בכוח את השמות שלנו לכל יחידה שמתקשרת איכשהו למחשבים), להתקע שם מול מחשב ולתכנת כל היום לצבא, ו-וואלה, זה לא מה שאני רוצה לעשות במשך שנתיים, ואני ממש לא רוצה שהצבא יכוון אותי לשם או משהו. אני לא יודעת בדיוק איך השיבוצים הולכים ובכלל מה הולך בצבא, אבל יש עוד זמן לזה.. בי"ב לא? ולא עתודה. עתודה ברפואה זה גיהנום ולא כדאי. אבל אם הייתי רוצה עריכת דין או כלכלה או משהו, זו אופציה טובה דווקא אז תלוי במקצוע. הא, בצו הראשון הייתי עוד בתחילת השנה. זקנה :$

Anni Lupu

New member
מורעלת צבא שכמותי XD

מאז הגדנ"ע (שהיה בסוף ינואר) אני מדברת הרבה על הצבא, מתעניינת, מבררת על תפקידים. יש לי כמה כיוונים, השאלה מה יתנו לי במנילה.

Anni Lupu

New member
שכחתי לכתוב את התפקידים:

מדנ"ית בסיס (אך ורק בג'וערה אני אסכים!) מדריכת תותחנים משהו בשטח

tink 16

New member
../images/Emo203.gif מורעלת ../images/Emo9.gif

היה לי צו ראשון לפני 4-5 חודשים... יש לי התלבטות בין הדרכת פרחי טיס לבין מדס"ית.

שרון710

New member
לא קיבלתי צו../images/Emo10.gif

ובאמת שאין לי מושג מה אני רוצה לעשות בצבא. בטח מדריכה של משו.

האמת היא ../images/Emo163.gif

שאם היו שואלים אותי לפני שנה, הייתי בקטע של שירות לאומי ולא צה"ל. היום אני רוצה ללכת לחיל הרפואה, בתקווה לעבור מסלול חובשים, ולהיות חובשת. לא הלכתי עדיין לצו ראשון, אבל ישלי ב19.5. :)

קיבלתי צו ראשון

אבל אני לא יודעת מה אני רוצה להיות.. האמת שאני נוטה לגלגל"צ.. אבל אני מציאותית ויודעת שזה חסר סיכוי...

למעלה