Apple נואשים?

noa_f

New member
בעצם בראבו, פיספסת את הידיעה היותר מעניינת

האפליקציה של אפל היא בעצם אפליקציה ותיקה יותר של חברה בריטית, שכבר היתה קיימת מזמן בפליי ואפל כנראה קנתה זכות להשתמש בה ולמתג אותה כמוצר שלה (״מוצר לבן״).
http://phandroid.com/2015/09/17/apple-to-android-copy-my-data-move-to-ios/
&nbsp
אה וכן: יש לאפליקציה הזו ״אחות״ בחנות האפליקציות של אפל. ככה שגם מה שאתה מתאר לעצמך על ״הסגירות״ של אפל לא ממש עובד...
https://itunes.apple.com/us/developer/media-mushroom-limited/id635064634

BravoMan

Active member
לא קראת את תיאורי האפליקציות, נכון?

היישום של Apple די שונה ביכולות שלו מהיישום של Media Mushroom וגם באופן הפעולה שלו.
&nbsp
ייתכן שהיא אכן רכשה את האפליקציה או אפילו פיתוח מ-Media Mushroom, אבל בתור חברה צד ג' הם בחיים לא היו יכולים לבנות דבר כזה שיעבוד.
&nbsp
ההבדל הראשון והחשוב הוא, שבעוד שהאפליקציה המקורית של MM זקוקה לרשת WiFi חיצונית שגם מאפשרת תקשורת בין מכשירים שונים שמחוברים אליה (זה דבר שחוסמים לא פעם ברשתות משרדיות כך שמחשבים יכולים לצאת לאינטרנט אבל לא לראות אחד את השני), האפליקציה של Apple יוצרת רשת Ad-Hock בין שני מכשירים כך שהיא יכולה לעבוד בכל מקום.
&nbsp
ההבדל השני הוא ברשימת הדברים שהאפליקציה יכולה להעביר.
אפליקציה של MM מעבירה את הדברים הפשוטים: אנשי קשר, לוח שנה, תמונות ווידאו וזהו.
&nbsp
האפליקציה של Apple מעביר היסטוריית הודעות (כנראה גם SMS), סימניות דפדפן, וחשבונות מייל - כלומר פירטי חשבון.
&nbsp
אלה לא דברים שאפליקציה צד שלישי תוכל לכתוב או לקרוא במכשירי Apple.
כך שמה שקישרת אליו ב-App Store, לא באמת עושה את העבודה כמו היישום הזה, ואם מישהו היה רוצה להשוות פיצ'רים, הוא לא היה מסוגל - אלא אם קוראים לו Apple.

se7en77

New member
ואיפה האפליקציה שנקראת bump שהעבירה מידע בקלות ונוחות בין

מכשירים ...... ניחוש קטן ....
&nbsp

se7en77

New member
אם כבר אז תכתוב על כך שהם מתכננים להוציא את swift

כמערכת פתוחה לכל מערכות ההפעלה ככה שניתן יהיה לפתח ל-ios בכל פלטפורמה.

BravoMan

Active member
מה?

תביא קישור!
מוזר מאוד שלא ראיתי ידיעה על כך בשום אתר מתכנתים שאני מסתובב בהם.
&nbsp
אני רק מקווה שלא התבלבלת - swift היא שפת תכנות, לא "מערכת".
גם אם יהיה לה סטנדרט פתוח ומתועד וכלי פיתוח שהם בקוד פתוח, כמו שהיה ל-Objectove-C הרבה לפני ש-Apple נכנסו לענייני iOS, זה לא אומר כלל וכלל שאפשר יהיה לפתח ל-iOS מכל פלטפורמה!
&nbsp
מתחת למכסה המנוע, כלי הפיתוח ל-iOS שנקרא XCode השתמש תמיד בקומפיילר קוד פתוח שזמין ל-Windows ול-Linux ונקרא gcc (מאוחר יותר הם שילבו LLVM).
Apple גם פרסמה את הקוד של הקומפיילר עם השינויים שלה כפי שהיית מחויבת לפי הרישיון שלו.
&nbsp
זה לא קידם פיתוח ל-iOS ממחשבים שאינם של Apple לשום מקום, משום שהרכיב שבנה את קובץ ה-IPA הסופי ואפשר להריץ אותו על מכשירי iOS או אמולטור, הוא רכיב סגור קנייני של Apple שהיא לא משחררת לשום מערכת הפעלה אחרת.
&nbsp
יש הבדל של שמים וארץ בין שימוש בשפת תכנות פתוחה ומתועדת, מה ש-Apple עושה כבר מזמן, לבין אפשרות אפשרות של ממש לפתח ל-iOS מכל פלטפורמה!

BravoMan

Active member
כמו שחשבתי.

אף אחד לא מדבר על פיתוח ל-iOS מפלטפורמות שונות.
&nbsp
הם בסה"כ מתכוונים לשחרר את השפה. לא קשור בשום צורה ל-iOS, למטע אולי ש-Apple מקווה שפופולריות של השפה תקל על מפתחים להיכנס לתחום ה-iOS.
&nbsp
כי עוד שפת תכנות זה מה שבאמת חסר לעולם...
&nbsp
זו אחת הסיבות ש-Google בחרו בזמנו ב-Java ועדיין דבקים בה, למרות שיש לה מספר חסרונות בכלל ולפלטפורמה ניידת בפרט: זו שפה שהרבה מפתחים הכירו, ולמפתחים חדשים היה קל להיכנס אליה.
בהרבה מוסדות להשכלה גבוהה זו גם השפה שמשמשת לקורסי מבוא במדעי המחשב.
&nbsp
הבחירה של Apple ב-objective-C שהיא שפה אזוטרית ולא מוכרת היית תמוהה, אבל בסוף זה לא פגע יותר מידי בכמות היישומים לפלטפורמה שלה.
&nbsp
אני לא חושב שפתיחת swift תשנה משהו.
Google כבר ניסו לייצר עוד שפה פתוחה. הם אפילו כיוונו אותה לגימיק יפה של תכנות מקבילי, ועובדה cross-platform והכל.
עברו מאז כמה שנים, והשפה עדיין לא עשתה שום מהפכה, וכמעת ולא שומעים עליה היום.
&nbsp
גם ל-MS היו כמה כישלונות צורמים בתחום הזה שהיום אף אחד כמעת לא זוכר.
&nbsp
האם swift תצליח ליותר? אני בספק רב, היות והיא לא מביא שום דבר חדש לשולחן, וכבר יש כ"כ הרבה שפות תכנות.

se7en77

New member
לפי מה שדובר בזמנו , אני אנסה לחפש את זה

דובר שאפשר יהיה ליצור תוכנות גם ל-ios על פלטפורמות אחרות( רק יצירה כמובן ) , אני רק צריך למצוא את זה .
בכל מקרה לגבי פתיחת השפה , מה שיהיה יהיה .

ido214

New member
מה אתה אומר על הצעד הנואש שאפל אפשרו את google wear אצלם?

se7en77

New member
יש לך מוצר כזה כמעט לכל מכשיר , פשוט כנראה הם

העדיפו לפתח משהו גנרי שהם יודעים שיעבוד ובכך ליצור אפשרות קלה לעבור לדת המאמינים שלהם .

למעלה