Apple נואשים?

BravoMan

Active member
Apple נואשים?

החברה ידועה בכך שהיא שומרת את ה-Ecosystem שלה די קרוב לחזה, ומפתחת דברים למערכות של אחרים רק בחריקת שיניים כשאין ברירה, כמו למשל iTunes ל-Windows.

מי היה מצפה שהיא תפתח אפליקציה ל-Android?
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3669511,00.html

Apple פיתחו אפליקציה שמסייעת למשתמשי Android לעבור ל-iOS בקלות, ואפילו ללא צורך בשליחת המידע לענן.

על פניו, זו נשמעת אפליקציה מצוינת, שמאפשרת מעבר קל ומהיר תוך שמירה על פרטיות.
כמובן, של-Apple יש מזל גדול ש-Google לא נוהגים כמוה ולא מחפשים לנעול או להגביל משתמשים.
היא עצמה הרי לעולם לא היית מאפשרת ל-Google לפרסם אפליקציה כזו ב-App Store שלה...

noa_f

New member
כן ולא. ראשית, בקרוב אמורה לעלות שם גם אפליקציה ל-apple

music.
שנית, יש מלא אפליקציות של גוגל בחנות של אפל ואין שום בעיה שהמכשיר שלך יהיה רשום אך ורק בחשבונות של גוגל עבור כל הנתונים שלו.
דוקא בגלל שגוגל לא מאפשרת חיבור לחשבונות של אפל בצורה ישירה, היא מחייבת משתמשי אנדרואיד שרוצים לעבור לחשבונות אפל לעשות משהו קשה יותר...
אני מהמרת על כך שגם רוב ה-apple id's בעולם נרשמו באמצעות חשבון אימייל של גוגל. האם ניתן להרשם לפליי עם אימייל של יאהו או אייקלאוד? כמובן שלא.

BravoMan

Active member
קו ההגנה הראשון של Apple...

כיצד קבעת ש-Google היא זו שלא מאפשרת חיבור ישיר לשירותים של Apple?
הרי השירותים שם של Apple, ה-API, הם של Apple, ומי שקובע למי לתת גישה ולמי לא, היא... Apple.
&nbsp
מה ציפית בדיוק?
ש-Google יבצעו הנדסה לאחור לשירותים של Apple, ידרשו מהמשתמשים לתת לה את הססמאות שלהם, ואז תזייף חיבור בשמם?
אני כבר מתאר לעצמי מה היית אומרת אם הם היו מנסים לעשות זאת...
&nbsp
ולא אמרתי ש-Apple לא מאפשרת אפליקציות של Google בחנות. אם זה היה קורה, רוב הלקוחות שלה היו מתמרדים.
אמרתי שאין סיכוי שהיא תאפשר אפליקציה שעוזרת לאנשים לעבור מהפלטפורמה שלה למתחרים.
&nbsp
שירותי Google כמו ה-Play צריכים חשבון Google. לא דוא"ל ב-gmail.
&nbsp
השאלה שאת צריכה לשאול אינה האם ניתן להתחבר עם מייל של yahoo ל-play.
גם לשירותים של Apple את לא מתחברת עם חשבון של yahoo או gmail.
את יוצרת חשבון של Apple, שבמקרה אחד הפרטים שאת צריכה למסור הוא כתובת מייל קיימת.
&nbsp
השאלה שאת צריכה לשאול, ושמשום מה מעולם לא הטרידה אותך, היא:
למה מישהו שרכש מכשיר של Apple, ורוצה להשתמש רק באקוסיסטם של Apple שאת כה מתלהבת ממנו, צריך בעצם ללכת ולקבל קודם כל חשבון מחברה אחרת, ובמיוחד Google, כדי ליצור את החשבון בשירות של Apple?
&nbsp
למה לקח ל-Apple שנים להציע מייל משלהם? למה זה לא ברירת מחדל?
למה בעצם Apple, שאת טוענת ששומרת על פרטיות משתמשיה שולחת אותם ל-Google דבר ראשון, לפני שבכלל סיימו את ההגדרות הראשוניות של המכשיר שלהם?
&nbsp
באשר ל-Play, כמו שכתבתי קודם, את טועה. לא צריך חשבון Gmail. צריך *חשבון Google*.
זה שחשבון כזה במקרה גם נותן לך תיבת מייל, לא קשור לכלום.
גם חשבון אצל ספקית האינטרנט שלך נותן לך על הדרך תיבת מייל, שרוב האנשים לא עושים בה שימוש, זה משנה משהו?
&nbsp
איך חשבון Play שיכול לקבל גם הודעות שונה מחשבון תפוז שגם הוא יכול לקבל הודעות פרטיות?

noa_f

New member
למה שיצטרכו אימייל של אפל? למה צריך להחליף חשבון אימייל רק

כדי ליצור חשבון בחנות אפליקציות?
נאמר שיש לי אימייל מהעבודה, או אימייל מספק האינטרנט - למה אני צריכה לפתוח עוד חשבון אימייל רק כדי להוריד אפליקציה?
&nbsp
ואתה יוצר רושם (שקרי! מטעה!) שגוגל דורשת חשבון אימייל שלה עצמה כדי לשמור על פרטיות התכנים של המשתמש ולא כך הוא!!! האימייל של גוגל נבנה מראש כדי לאסוף מידע על המשתמשים כדי למכור אותו למפרסמים. זו מטרתו היחידה. היחידה!!! נכון שהוא מאוד שימושי לבני אנוש, אבל הוא הרבההההההההה יותר שימושי ומועיל לגוגל.
&nbsp
**ואגב, היה לאפל שירות אימייל הרבה לפני האפסטור ויכולת להשתמש בו. הוא פשוט היה בתשלום (חשבון Me הותיק). כמו שכל שירות אימייל, שאין לו אג׳נדה נסתרת חייב להיות. ולכן הוא לא היה נפוץ כמו ג׳ימייל.

noa_f

New member
ועוד משהו, אתה יודע למה גוגל לא חסמה את האפליקציה של אפל?

לא בגלל שהם כ״כ נאורים ומרשים כל דבר (הרי את ad block הם חסמו, עד שאפל הרשיתה...) - אלא מפני שגוגל מרוויחה הרבה יותר כסף ממשתמשי ios מאשר ממשתמשי אנדרואיד.
סביר להניח שאם אתה עובר ממערכת אנדרואיד למערכת ios, אתה תועיל יותר לכיס של גוגל.....

BravoMan

Active member
נו באמת...

מהיכן את ממציאה את השטויות האלה?
הרי באותה מידה Google יכלה להפסיק לשווק אנדרויד ולתת לכולם לעבור ל-iOS.
&nbsp
לשיטתך, זה היה מקפיץ את הרווחים שלה בצורה מופלאה הרבה יותר מאיזו אפליקציה קטנה...
&nbsp
ובפעם המיליון - זה ש-Google "חוסמת" חוסמי פרסומות לא רלוונטי לאף אחד.
כי לא צריך לפרוץ מכשירים ולהסתמך על כל מיני אנשים טובים כדי לעקוף את החסימה הזו.
&nbsp
כי מכשיר אנדרויד אינו מכשיר שמוגבל לחנות של חברה אחת בודדת, אז זה ממש לא משנה מה Google מכניסה ולא מכניסה לחנות שלה. אין לה מונופול.

noa_f

New member
אני ממציאה? גוגל ״גילתה״ את זה בבית המשפט באחת התביעות נגדה

BravoMan

Active member
מה היא גילתה?

שהיא מעודדת אנשים לזרוק Android לפח ולעבור ל-iOS?
אשמח מאוד לקישור לגילוי המהפכני הזה, שקצת לא מסתדר עם כל ההשקעה בפיתוח גרסאות חדשות של המערכת...

noa_f

New member
שהיא מרוויחה יותר ממשתמשי ios

הרבה יותר, כנראה.
הגילוי בבית המשפט היה לפני כמה שנים, אבל הנה לך גם מאמרים מהשנה האחרונה:
http://bgr.com/2015/05/27/iphone-vs-android-advertising-google-profits-money/

http://www.nytimes.com/2015/05/28/t...ead-for-android-despite-market-dominance.html

http://www.fool.com/investing/gener...-more-valuable-to-google-inc-than-androi.aspx

עכשיו, למה גוגל צריכה את אנדרואיד? עבור ה-25% אחוזים מפרסום שהיא בכל זאת מקבלת ממנה. זה לא שוק שהיא יכולה להרשות לעצמה לוותר עליו, מה גם שאחרת היא נתונה לגחמות של החברות שמפתחות את המערכות האחרות. וכמובן שיש גם את החשיבה לטווח ארוך - אנדרואיד היא היום המערכת הדומיננטית בעולם המובייל, אולי יום אחד המשתמשים שלה גם ישקיעו כסף. בינתיים, גוגל לא תפסיד דבר מכך ש״העשירים״ ביניהם יעברו ל-ios ומצד שני, אם לא היתה מאשרת את האפליקציה, זה היה פוגם בשקר שהיא מוכרת לעולם על הפתיחות שלה.

ולמה היא משקיעה בהוצאת גרסאות חדשות? זה גם אני לא מבינה... ממילא מכשירי אנדרואיד לא מקבלים אותן כמעט.

BravoMan

Active member
קראת לעומק?

בכל הכתבות שציינת, מסתמכים למעשה על אותו דוח אחד ויחיד של גולדמן זקס.
וכמובן, אף אחד לא מקשר לא לדוח, ולא לניתוח שלו ע"י איזה מקור אמין.
&nbsp
אבל, דבר אחד שכולם מסכימים עליו: Google רואים יותר רווח מבעלי אייפונים כי הם יותר עשירים ומבזבזים יותר כסף על המכשיר שלהם.
&nbsp
אם זה נכון, הרי של-Google אין שום עניין לנסות לעודד אנשים שבחרו ב-Android לעבור ל-iOS, כי אלה בכל מקרה "משתמשים קמצניים" וגם אם יחליפו פלטפורמה לא יתקבל מהם רווח נוסף.
או בקיצור - מי שרווחי זה מי שבחר מראש ומרצונו ב-iOS. אין שום מרכיב רווחי במערכת כשלעצמה.
&nbsp
מה שאומר שכל תאוריות הקונספירציה שלך, לא ממש עומדות במבחן המציאות...
&nbsp
יש עוד משהו מעניין בכתבות האלה:
נראה, שמרכיב הרווח הרציני ב-iOS הוא שילוב של Google כחיפוש ברירת מחדל בספרי.
ויש מי שצופה ש-Apple עתידה לזרוק אותו, כפי שזרקה את המפות.
&nbsp
במצב כזה, מצד אחד Google תחסוך כסף שהיא משלמת היום ל-Apple על הזכות להיות ברירת מחדל, ומצד שני, צופים שהיא עדיין תשמר כ-50% ממשתמשיה שימצאו דרך להחליף את חיפוש ברירת המחדל חזרה ל-Google.
&nbsp
מה שלא ברור לאף אחד, זה מה תהיה המשמעות הכספית האמתית של מהלך כזה מצד Apple.
&nbsp
אז מה כן?
ממש אין ל-Google סיבה להזרים משתמשים ל-iOS שם עתידה מוטל בספק...

BravoMan

Active member
שאלה מצויינת!

למה צריך בכלל כתובת אימייל כדי לפתוח חשבון בחנות אפליקציות?
&nbsp
למה אי אפשר לפתוח חשבון Apple ID בלי אימייל בכלל?
הרי לרוב החשבון מקושר לטלפון, אז אם Apple רוצים, הם יכולים לתקשר עם המשתמש דרך SMS.
או החנות עצמה יכולה להקפיץ הודעות, כך שהמשתמש לא צריך למסור גם את מספר הטלפון.
&nbsp
וכל פעולות הניהול בכלל מבוצעות דרך האתר של Apple או הגדרות המכשיר, אז למה כדי ליצור Apple ID מוכרח המשתמש למסור חשבון דוא"ל פעיל???
&nbsp
מי שיוצר מצג שקרי זו את:
לא כתבתי ש-Google מתעקשת על חשבון משלה למען פרטיות.
הפוך - ניסיתי להסביר לך ש-Google לא מתעקשת על חשבון מייל בכלל! לא שלה, לא של מישהו אחר!
&nbsp
כתבתי, שכדי להוריד אפליקציה, צריך לפתוח חשבון בחנות של Google, בדיוק כמו שב-iOS או Windows Phone צריך לפתוח חשבון בחנות של החברה הרלוונטית.
&nbsp
כשאת פותחת חשבון ב-Play, את מקבלת על הדרך חשבון דוא"ל.
אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בו, בטח שלא לעבור עליו לגמרי.
בדיוק כמו שכשאת עושה מנוי אינטרנט, את מקבלת על הדרך, בלי שביקשת, חשבון דוא"ל, שאף אחד לא מכריח אותך להשתמש בו.
&nbsp
אז כל מה שקשור לריגול של Google לא רלוונטי - זה לא שהיא לא מאפשרת שימוש בדוא"ל של ספקיות אחרות ליצירת חשבון - היא פשוט לא דורשת שום דוא"ל ליצירת חשבון.
בניגוד ל-Apple שמשום מה כן דורשת.

noa_f

New member
בודאי שגוגל מתעקשת על חשבון מייל!

היא הרי יוצרת לך אחד כזה, גם אם אתה לא רוצה ולא רק - היא גם מיד פותחת לך חשבון גוגל+ (חנטרישי) ואתה לא יכול לסגור אותו, כי אז אתה מאבד את חשבון היוטיוב שלך, למשל...
&nbsp
ואת כל התכתובת אליך היא שולחת לחשבון הג׳ימייל של חשבון החנות שלך - שהיא יצרה לך על אפך ועל חמתך, וכדי לקרוא אותו אתה חייב להשתמש באותה הכתובת.
&nbsp
חשבון אימייל הוא דבר דרוש - בנוסף לקשר בסמס - כי מה יקרה אם תאבד את המכשיר? איך יתקשרו איתך?
&nbsp
אגב, לי יש עכשיו בעיה הפוכה בפליי: מכשיר אנדרואיד שנגנב לילד, ואין לי שום דרך להפסיק את הקישור שלו לפליי סטור. רק מעקף מפגר של ״תחליפי את הסיסמא״.

BravoMan

Active member
איך יתקשרו אלי, באמת?

שאלה מצוינת - כשאת מאבדת סלולרי, את מחליפה מס' טלפון?
או שרק מבקשת מחברת סלולר SIM חדש וחסימה של הישן?
&nbsp
חשבון מייל אינו דרוש לחלוטין, כמו שכתבתי.
&nbsp
למה מעקף שינוי ססמה הוא מפגר?
מה בדיוק היית עושה במקרה שלילדך נגנב iPhone?
אני מניח שהבעיה במכשיר שנגנב היא שהוא לא נעול, והוא לא נמצא תחת ניהול מכשירים, ככה שגם אי אפשר לאפס מרחוק, וגם הנגב יכול להשתמש בחשבון.
&nbsp
אז על מי את מתבכיינת? על התנהלות שלך, או של גוגל?
&nbsp
אגב, כן - חשבון Google נותן גישה לכל השירותים שלה.
את יכולה לבחור להשתמש רק בשרות מסוים מחשבון נתון ולהחזיק כמות חשבונות ללא הגבלה, אבל להגיד שאת לא יכולה להיפתר מחשבון G+ בלי לאבד חשבון youtube...
זה פשוט מגוחך.
&nbsp
אגב, אני למשל משתמש בחשבון התקנת אפליקציות שאין לו כל קשר לחשבון המייל הראשי שלי.
&nbsp
זה ש-Google משאירה מכתבים מהחנות (כמה כאלה כבר יש?) בתוך המערכת שלה, מה זה משנה בעצם? הרי הם יוצאים ממנה, זה לא שהיא לא יודעת מה התוכן שלהם.
אם את לא רוצה להיכנס למייל הספציפי הזה אף פעם, גם זו לא בעיה.
בכל חשבון של Google ניתן להגדיר העברה אוטומטית של כל המיילים לכל חשבון אחר, לא משנה של איזו ספקית.
&nbsp
אז כן, גם את ההתכתבות של החנות את יכולה לקבל לחשבון העבודה, חשבון הבית, או מה שלא תרצי.
&nbsp
בסופו של יום את מתלוננת על בעיה שהמצאת בעצמך ולא קיימת.
אני חושב שהבעיה הגדולה יותר היא התניית שרות החנות של Apple בשירות אחר, מייל של ספקית אחרת, והסיבה היחידה שאיש לא מתלונן על זה, היא ש-Apple אינה החברה היחידה שעושה זאת.
&nbsp
ebay, paypal, facebook, amazon מי לא עושה את זה?
ההבדל היחיד בינם לבין Apple זה שהיא ממש לא צריכה את זה, וכנראה עושה את זה רק מתוך הרגל.
&nbsp
אבל העיקר להתלונן על Google...
אם הם היו משתמשים בחשבון מיוחד ל-Play ואז דורשים מייל, בטח היית מתלוננת שהם גם אוספים מיילים מאנשים כדי לשלוח להם SPAM...

noa_f

New member
היה נעול, היה מקושר לחנות ועקרונית היה אמור להמחק מרחוק

למה גוגל לא הצליחה לעשות את זה? המממ... אולי הם לא הצליחו עדיין להתגבר על הטכנולוגיה החדשה הזו שנקראת ״תכנות״. זה ממש קשה, הבנתי....

BravoMan

Active member
ואולי הם לא הצליחו למחוק אותו מרחוק

כי הגנבים ראו שהמכשיר נעול, התייאשו, זרקו אותו לפח, ושם נגמרה לו הסוללה?
&nbsp
אבל הרי הכי טוב זה להאשים את Google כי הם מקור כל הרוע בעולם

noa_f

New member
ממש לא משנה לי מה קורה למכשיר. עצם העובדה שאני לא יכולה

למחוק אותו מרשימת המכשירים שלי, מעצבנת אותי. אלו המכשירים שלי, נכון? תנו לי למחוק אותם.

BravoMan

Active member
רגע, על מה אנחנו מדברים פה?

חשבתי שהבעיה היית שלא יכולת לאפס את המכשיר מרחוק, ושהמידע או החשבון היו בסכנה.
&nbsp
את מדברת על רשימת מכשירים שמופיע כשמנסים להתקין תוכנה מאתר האינטרנט של Play ב-PC?
&nbsp
מעולם לא בדקתי איך, אם בכלל מוחקים משם מכשירים (ויש לי חשבון בדיקות עם כמה עשרות מכשירים של המשרד שחלקם כבר לא בחיים רשומים עליו).
אבל אני אל חושב שאת מבינה את המשמעות של הרשימה הזו, ששונה מאוד ממשמעות הרשימות של Apple מנהלת כדי להקביל לך התקנות, שירים וכו'.
&nbsp
בכל מקרה, אם תסבירי על מה מדובר, יכול להיות שאפשר גם למצוא פתרון.
עשינו את זה בעבר כידוע

BravoMan

Active member
יופי, בדיוק מה שדיברתי עליו:

למה אני צריך לתת למוטורולה את הססמה ל-Apple ID שלי?

למעלה