API......3

yair24

Member
API......3

שלום, יש דרך לבדוק אם BITMAP אחד עלה על BITMAP אחר? אולי פונקציה בסגנון ()CheckIfBitmap1IsOnBitmap2?
או שפשוט צריך לכתוב פונקציה שמשווה בין הקורדינטות של שני הביטמפים... יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

תיישם את זה עם Regions

אהממ.... פתרון מוזר, שיעבוד אם התמונה מרובעת - תכין Region מכל תמונה, תעשה CombineRgn, ואז תיקח את התוצאה של GetRgbBox ותבדוק - אם הרוחב גדול מרוחב תמונה1+רוחב תמונה2 או שהגובה גדול מגובה תמונה1+גובה תמונה2, אז התמונות לא חופפות. עקום, אבל נראה לי שיעבוד.

yair24

Member
התמונה לא חייבת...

התמונה לא חייבת להיות בדיוק על התמונה השניה אלא מרגע שעלתה על התמונה השניה אז היא "נגעה" בה את הנגיעה הזאת אני מעוניין לבדוק, ואני אפרט: אני מתכנת משחק יריות וכשהיריה פוגעת בדמות אז צריך להעלים גם את היריה וגם את הדמות.... תודה על התשובה אבל אני ממש לא יודע מה זה REGION אוף איך לומדים את הדברים האלה??? אני לא מבין , אני לומד ולומד ולומד עושה את כל התרגילים שבספר (מצליח לעשות אותם)... ועדיין לא יכול להעיד על עצמי שבאמת הבנתי לעומק את הנושא... אם יש למישהו עצה איך ללמוד את זה אז אשמח לשמוע.... האמת שזאת כבר הפעם השלישית שאני מנסה ללמוד את הAPI הזה, כל פעם אני מגיע לרמה מסוימת ואז אחרי חודש אני שוכח הכל... בהתחלה למדתי MFC מהספר הסגול (סדנת לימוד), והתוכנה הכי מתקדמת שעשיתי היה ציור שכשאתה לוחץ לחיצה אחת על אחד החצים אז הציור מתחיל לרוץ לכיוון החץ שלחצת. היום אני לא זוכר בכלל איך עשיתי את זה... אני משער שצריך להתמיד ולתרגל את זה הרבה... אז זה מה שאני הולך לעשות עכשיו. יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

תעבור על זה ב MSDN

באופן עקרוני עדיין יכול לעשות את זה עם Regions. יש ב MSDN סקירה די טובה על זה, ובכלל על ה API. יש גם ספר של יצחק גרבר על תכנות API ב ++C.

galh

New member
זו הטעות שלך...

ואחר כך אתה מתפלא שאתה לא מצליח להבין...

yair24

Member
אני לומד גם מהספר...

גם מאיזשהו אתר שמלמד את זה וגם מה-MSDN.

למעלה