APD מישהו מבין בזה?

ddeedee

New member
זה נשמע מאד מעניין מה שכתבת

אם היית אומרת את כל מה שכתבת כשאת יושבת לידי הייתי קולטת בטח את ההתחלה ואת הסוף והייתי מאבדת אותך היכנשהו באמצע. הייתי מסתכלת עלייך בעיני עגל מנסה לעקוב אחרי כל המידע שקיבלתי ממך וקולטת רק אחוז קטן ממנו. הייתי קולטת יותר דברים שהיית מדגישה בעלייה של הקול. אני לא חושבת שאני קוראת שפתיים. שמתי לב שאני מבינה ומתעניינת יותר בתוכניות טלויזיה שיש שם כתוביות אפילו בעברית כאשר עברית היא שפת אם שלי. אני מאד מזדהה עם מה שתארת לגבי הילדים שלך, ולכן אם אני חושבת שמישהו אמר עליי מילה רעה אני מבקשת ממנו לחזור שוב פעם כדי לוודא. כאשר אנשים מדברים ביניהם במשפטים קצרים ותמציתיים אין לי בעיה, אבל כשמישהו נכנס לדיון ארוך לגבי עניין מסויים אני לא עוקבת. בד"כ במצבים כאלה אני מנסה לנחש על מה מדברים ולהסכים או לחייך במקומות המתאימים ולקוות שאלה הם באמת המקומות המתאימים ושאני לא נראית מפגרת. יש לי גם טיניטוס שזה צלצול מעצבן באוזניים כמו לקרב לשתי האוזניים קונכיות ולהקשיב לקולות של הים. זה מפריע לי בריכוז אבל הAPD בא לי לפני הטיניטוס אז זה לא הסיבה, זה רק עוד משהו שמקשה. גיליתי שכשהייתי בגן חובה הגננת חשבה שיש לי בעיית שמיעה אבל שלחו אותי לעשות פעמיים בדיקת שמיעה באותה שנה אבל התוצאות היו תקינות אז ירדו מהנושא.זה גרם להרבה עיכובים, כשלונות ואכזבות בחיים. אבל בת'כלס מה שאני מתארת זה שטויות יחסית לנושא הפורום הזה - אוטיזם אספרגר וPDD.

dd19

New member
זה מדהים.גם לי כל כך קשה כשכל

התקשורת רק בטלפון.זה מפריע בעיקר בעבודה כי רוב האנשים מסתמכים רק על הטלפון.

חגית35

New member
הפרעה בעיבוד שמיעתי APD /CAPD

(Central) Auditory Processing Disorders -CAPD's / APD פעם נתקלתי בשאלון על ההפרעה הזו ותרגמתי אותו, 10 שאלות,אם עונים חיובי על בין 0-4 שאלות אין חשד להפרעה אולם אם עונים חיובי על בין 5-10 שאלות- יש חשד לקיום ההפרעה. זה ממש נראה כמו שילוב בין הפרעת תכלול חושי והפרעת קשב משהו שמשלב היפר סנסיטיביות עם בעיית שמיעה וריכוז..... זה שייך לתחום הטיפולי של אודיולוגיה שזה משהו קרוב לקלינאות תקשורת... היינו בעיות שמיעה. 1.האם ילדך מדבר בקול רם מהרגיל? 2. האם ילדך אוהד את הטלויזיה בקול גבוה יותר מהרגיל? 3. האם ילדך אומר "אה" או "מה"? לעתים תכופות? 4. האם ילדך נזקק לעתים קרובות שיחזרו בעבורו במיוחד על הוראות הכוונות ובקשות? 5. האם ילדך מבלבל בין מלים הנשמעות דומה ? 6. האם יש לילדך נטיה גבוהה יותר להתעלם ממך כשהוא עסוק ותשומת לבו נתונה למשהו? 7. האם יש לילדך קושי להבחין מאיזה כיוון את קוראת לו? 8. האם ילדך מתבלבל בין מס' רב של הנחיות או שוכח הנחיות אם ניתנות לו מס' מהן ביחד במשפט אחד? 9. האם ילדך מתלונן על אי נוחות מרעש או יש לו רגישות מוגברת לרעש עד שהוא מתלונן על כך? 10. האם ילדך משתהה בטרם יגיב להוראות או שאלות המופנות אליו?

micmaoz

New member
תודה

לפי השאלון, גם לעז שלי יש את זה (אם אני עונה על השאלות והוא במחשבתי- יש לי לפחות 6 תשובות חיוביות). מיכל

למעלה