APD מישהו מבין בזה?

ddeedee

New member
APD מישהו מבין בזה?

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלה הזאת, אבל ראיתי שהיתה התייחסות לAPD בעבר בפורום הזה. אני אובחנתי בתור ADD,ואחרי שנתקלתי במאמר על APD אני חושבת שזה יותר מתאים לתופעות שאיתן קשה לי להתמודד. אז אם יש פה מישהו שיש לו APD, אני אשמח אם יוכל ליצור איתי קשר בפרטי ולהסביר לי איזה תופעות הוא מתמודד איתן כחלק מהAPD. ז"א מה זה בעצם אומר לחיות עם APD. דידי

יש ספר בנושא

כתבתי עליו כמה פעמים כאן (חפשי בחיפוש מתקדם). ממליצה להתחיל ממנו. When The Brain Can't Hear אינפומטיבי, מאוזן, מדעי. סוקר גם סוגים שונים של APD וגם סוגי טיפולים והבסיס התיאורטי שלהם (או היעדרו).

ddeedee

New member
יותר מעניין אותי חוויה אישית

של אנשים אמיתיים מול התופעה. בספרים בד"כ מתארים את התופעה רופאים או סתם סופרים וזה תאור שונה מאשר חוויה אישית. ראיתי את ההמלצות שלך לגבי הספר ואני בהחלט מתכוונת לחפש אותו ואולי לרכוש אותו. אבל זה שונה. חוץ מזה, מעניין אותי איך APD נתפס ומטופל בארץ- והספר הזה נכתב בארה"ב.

prosody

New member
APD

APD= הפרעה בעיבוד שמיעתי. אנשים עם APD מתלוננים על קושי בשמיעה ובהבנת דיבור , בעיקר על רקע רעש, כאשר בדיקת השמיעה תקינה. בספרות מדווח על שכיחות של קשיים ברכישת שפה (דבורה וכתובה), קשיי זיכרון וקשיים בזיכרון שמיעתי בקרב אנשים עם APD. בארץ מאבחנים ומטפלים ב-APD בשני מכוני שמיעה: בתל השומר ובהדסה עין כרם. פירוט על האבחון והטיפול -כאן

ddeedee

New member
הפרעה שגורמת לבעיה בעיבוד מידע קולי במוח

אם הבנתי נכון, מישהו שיש לו APD ומישהו שיש לו בעיות קשב, הסביבה רואה את שניהם בתור "מרחפים" אבל הגורם הוא שונה. קראתי על זה בויקיפדיה. הם קישרו את זה שם בתור דיאגנוזה לקויה לבעיות קשב. http://en.wikipedia.org/wiki/Auditory_processing_disorder האמת שאני לא יודעת איך זה קשור לפורום שלכם, אבל מכיוון שראיתי שדנו בזה בעבר אז חשבתי לנסות.

n o g a h

New member
לדידי

נראה לי שבקומונה לילדים עם קשיים בעיבוד החושי, תוכלי לקבל מענה מלא יותר.

ddeedee

New member
תודה, אבל קשיים בעיבוד חושי עוסק ברתיעה

ממגעים מסויימים,טעמים מסויימים, ורעשים מסויימים לפי מה שהבנתי. לא נראה לי שזה שייך לשם. אבל תודה בכל מקרה.

dd19

New member
האם זה קשור לדיבור או לשמיעה

או להכל ביחד?

dd19

New member
כנראה יש קשר. רתיעה באה בתגובה

לרגישות גבוהה מדי. אבל גם תת רגישות קשורה בויסות חושי.לדוגמא הייתי בשבת אצל אח שלי שלדעתי יש לו תת רגישות לרעשים. הוא הדליק טלויזיה בסלון עם מוסיקה מסוג אחד בווליום גבוה, הדליק רדיו בחדר שני עם מוסיקה מסוג אחר גם בווליום גבוה.העיקר שהיה לו מספיק מיסוך במעבר מחדר לחדר. בזמן הזה הוא גם דיבר אם אנשים אחרים ובקול חזק מאוד כי היה צריך לגבור על המוסיקה ולא הרגיש כלום מכל זה. עשיתי חיפוש באינטרנט. מגדירים את זה גם כ capd

ddeedee

New member
הייתי ממש סובלת מאירוח כמו זה שקיבלת מאח שלך

אני בטוחה שלא הייתי מצליחה לעקוב אחרי שיחה קלילה במצב כזה והיה לי קושי לעקוב אחרי נושא שיחה שהייתי יוזמת בעצמי. אבל תודה על העניין והרצון לעזור

dd19

New member
../images/Emo8.gif אכן זה הפריע לי אבל זה היה

יום הולדת שלו.אחרי שביקשת ממנו לכבות הוא כיבה ואמר 'אה שכחתי שאת רגישה לכל רשרוש וכל דבר מפריע לך'. נכון יש לי רגישות אבל זה היה מעבר לזה.לסבול שני סוגי מוסיקה שונים ועוד בווליום גבוה זה יותר מדי. אז רק הודות לזה שיש לי בן אספי נחשפתי לכל ענייני ויסות חושי ואני יכולה להבין כל צד.

לא מדוייק

קשיים בעיבוד חושי יכולים להיות גם צורך ביותר גירוי ולא פחות (hyposensitivity), וגם בבעיית אינטגרציה. APD יכול בהחלט לדעתי להיות חלק מתסמונת רחבה יותר שכוללת גם חושים אחרים. אני לא מכירה את הקומונה אבל הייתי מנסה בהחלט מנסה שם, you might be surprised. אני יכולה להציע לך גם לחפש קבוצות ביאהו על הנושא, למשל הקבוצה הזו (ענקית). אמנם זה לא בארץ, אבל בארץ הנושא לא מפותח כל כך לפי מה שהבנתי. הגדרת חיפוש מצומצם מאוד (APD בלבד + התנסויות של הורים בלבד + בארץ בלבד) וזה קצת מקשה על מציאת נתונים. במקרים כאלה, אני אישית קצת מרחיבה את החיפוש. (למשל, מצאתי שפירסום שאלות בקבוצות כלליות יותר של יאהו אבל גדולות יותר מבחינת מספר משתתפים, מניב יותר מאשר קבוצות מתמחות אבל קטנות, הן מבחינת כמות התוצאות והן מבחינת איכותן ). לשיקולך. אני מצטערת שאין ביכולתי לעזור יותר. בהצלחה בכל מקרה.

APD זה קושי בעיבוד בחוש השמיעה

יש לנו 7 מערכות חושים (שמיעה, ראייה, מגע, מגע עמוק, טעם, ריח, ווסטיבולרי) ובעיות וויסות ועיבוד יכולים להיות באחד מהם או בכולם. לכן APD בהחלט שייך לקומונה של בעיות עיבוד וויסות חושי, ויש בקומונה הרבה מידע. כמו כן אני גם סובלת מ APD ברמה קלה לדעתי

micmaoz

New member
טוב אז הנה...

אני מעולם לא אובחנתי רשמית עם APD, אבל אבחנתי את עצמי והפסיכולוגית שלי מסכימה איתי בנושא. לא אובחנתי משום שלא ראיתי טעם ללכת לאבחון רשמי. עכשיו, מה זה אומר לגביי ומהן התופעות- יש לי בעיה לשמוע נכון ולעבד את מה שאני שומעת בצורה הנכונה, אלא אם אני מתבוננת על השפתיים של האדם שמדבר. לקח לי שנים להבין שכשמישהו מדבר איתי, המבט שלי "תקוע" בשפתיו ואני לא מתבוננת על כל פניו. אם אני לא יכולה לראות את השפתיים אני שומעת דברים הקרובים למה שיאמר, אבל לא לגמרי מה שאמר. לדוגמא: אם הבן שלי אמר "אמא, אני רוצה חביתה" מחדר סמוך, אני עלולה לשמוע- "אמא אני רוצה שביתה"- ואז כל המשפט משנה משמעות. לפעמים זה הרבה יותר גרוע, כשאני שומעת את הילדים מדברים בחדר אחר-תם יאמר לעז משהו כמו- "עז, נו תעבור!" ואני אשמע "עז, יא חמור!" , אז אני אכעס על השימוש בקללה ותם לא יבין על מה אני מדברת. כשיש מסיבה או כשאני בקבוצת אנשים- יש לי בעיה לעקוב אחר השיחה או השיחות שהם מנהלים, מכיוון שיש יותר מדובר אחד ואני לא יכולה להתבונן על יותר מפרצוף אחד באותו זמן, מה שיגרום לי לפספס הרבה מהשיחה ומי אמר מה וכשכבר אצליח להבין מה אמרו- כולם כבר יהיו באמצע שיחה אחרת אותה פיספסתי- זו עוד סיבה שאני לא אוהבת ללכת למסיבות. אם אני כבר הולכת, אני נצמדת לבעלי, והוא "מתרגם" לי את כל השיחה המתנהלת בין מספר אנשים. זה מאד מגביל! ניתן לחיות עם זה וללמוד כל מיני דרכים להסתדר, אבל זה באמת מגביל- אני אף פעם לא בטוחה אם מה שאני שומעת זה מה שבאמת נאמר, או שהעיבוד שלי היה מוטעה ו"שמעתי" לא נכון. ואני לא יכולה לעקוב אחרי שיחות אלא אם אני מתבוננת על שפתיים. בטלפון- זה הרבה יותר גרוע! הרבה יותר קשה להבין כי אי אפשר לראות שפתיים או פרצוף בכלל, אז אני כל הזמן מבקשת שיחזרו על מה שאמרו. אנשים לא כל כך סובלניים כלפי מישהי שהם יודעים שהיא אינה חרשת (לא יודעים על APD) ומבקשת אינספור פעמים שיחזרו על דבריהם... מקווה שלא התברברתי יותר מדי. מיכל

למעלה