ANKYLOSING SPONDYLITIS

ANKYLOSING SPONDYLITIS

שלום ד"ר אורי אני מאוד דואגת לאחי הקטן. הוא בן 26 בצבא קבע, סובל מכאבי מפרקים באגן, ברכיים וכאבים בעקבים - עד כדי קושי בהליכה, קימה מישיבה וכדומה. הוא אובחן אצל רופא צבאי כסובל מהמחלה שרשמתי בנושא. האבחנה נעשתה ע"פ בדיקת רופא, שקיעת דם מוחשת ובדיקת דם HLAB27 חיובי. הרופא רשם לו מטוטרקסט10 מ"ג בשבוע ופרדניזון 30 מ"ג ביום התור הבא בעוד חודש. אחי נוטל את התרופות כבר שבוע ללא הקלה. רק ביום שישי בבוקר קבלנו תוצאות של עוד בדיקה: c-ANCA = 1.94 p-ANCA = 1.54 ANTINUCLEAR Ab = נגטיב RHEUMATOID FACTOR =6.46 C-REACTIVE PROTEIN = 0.8 COMPLEMENT C3 = 139.44 COMPLEMENT C4 = 35.7 על פי הטבלאות תחום של הבדיקות הנ"ל - הכל תקין. האם יכול להיות שהרופא טעה באבחון ואחי לא סובל מ ANKYLOSING SPONDYLITIS ? מה אומרות הבדיקות הנ"ל ? על מה הן מצביעות ? שכחתי לציין שבנוסף לכל זאת לאחי יש איריטיס בשתי העיניים כבר 8 שנים. אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנדון? האם 27 חיובי מספיק כדי לאבחן את המחלה ? האם התוצאות השליליות הללו בהכרך מוכיחות כי יש כאן טעות באבחנה ? האם דחוף להתקשר לרופא וליידע אותו על תוצאות הבדיקות החדשות ? המון תודה, רונית - האחות הדואגת

ANKYLOSING SPONDYLITIS

על סמך מה שאת מספרת יש סיכוי גבוה שאכן נדובר באבחנה- בדיקות המעבדה שציינת הן בדרך כלל תקינות במחלה זו כך שזה לא שולל את האבחנה- HLA B27 תומך באבחנה- האבחנה הסופית נקבעת על פי תלונות החולה וממצאים בצילום אגן הטיפול בMTX וPREDNISONE הוא לא המומלץ במקרים של ANKYLOSING SPONDYLITIS ואין לצפות לשיפר תחת משטר טיפולי זה- יתכן והרופא שהבדק אותו לא היה בטוח באבחנה ולכן ניסה את הטיפול הטיפול בANKYLOSING SPONDYLITIS מבוסס על תרופות נוגדות דלקת שאינם סטרואידליות כגון ABITREN CELCOX ETOPAN ואחרים- ניתן לשקול טיפול בסלזופירין אם כי יעילותו מוגבלת - אם החולה ממשיך להיות פעיל, יש מקום לעבור לטיפול בANTI TNF שהנם בעלי יעילות גבוהה מאד- שירגיש טוב !

רגע.. סליחה.. אפשר עוד שאלה.. ?

תודה רבה על תשובתך אנו מאוד מעריכים את דעתך. סליחה אבל אם כך אז כולה בי עוד שאלה: האם הבדיקות הללו שוללות בכצט ? כי הרופא העלה גם בכצט כאפשרות? .. הוא הציע טיפול ברמיקייד ושלח טפסים לאישור התרופה. מטוטרקסט זה בינתיים עד יתקבל אישור מקופת חולים... אם מטוטרקסט לא מתאים לטיפול במחלה זאת למה ניתן ? האם יש לך רעיון איזו מחלה זאת יכולה להיות ? ושאלה אחרונה - מה לגבי משפחתיות ? גם לאבא שלי יש איריטיס רק במקום שונה בעין - כדאי לבדוק את כל המשפחה ? עם המון הערכה - תודה משפחת רום

פעם אחרונה.. מבטיחה...

אנחנו מאוד מוטרדים בעיקר כי קראנו באינטרנט ברוב האתרים שהמחלה פוגעת בעמוד השידרה ולאחי אין כאבים בגב אלא בעיקר באגן, ברכיים, עקבים.. לפעמים גם באצבעות הידיים ובלסת.. בקיצור - אולי יש כאן הבחנה מוטעת ?

המשך

מחלת BEHCET לפעמים ממחקה ANKYLOSING SPONDYLITIS אך נדרשים סימנים נוספים כגון אפתות בפה או באיברי המין - אני שמחה שלאחיך אין מעורבות של ע"ש אלא רק של המפרקים שציינת- המחלה בתחילתה וחשוב לטפל על מנת למנוע התקדמות נוספת הMTX לעיתים עוזר למפרקים כגון ברכיים ואני מניחה שזאת הסיבה למתן עד שהרמיקייד יאושר יש מרכיב משפחתי בולט במחלה זו ולכן העובדה שאביך חולה באובאיטיס אינה מפתיעה בהצלחה!

למעלה