Anita Blake

yuls9

New member
Anita Blake

הי, אני סמויה פה, אבל הייתי חייבת לשתף - קניתי באייקון את האוגדן הראשן של אניטה בלייק, למי שלא יודע זאת הגיבורה של פיתויים אסורים.... וזה כל כך יפה :)

קרניjack

New member
לא אהבתי את תענוגות אסורים

הספר בכלל לא היה ברור לי, כולל התפקיד של אניטה וההיררכיה בעולם הזה.

yuls9

New member
הספר נותן נקודת מבט חדשה לחלוטין על ערפדות

מה היה קורה, אם זה היה חוקי להיות ערפד? אז נכון שיש כמה אי התאמות והספר הוא לא באמת פנטזיה מושקעת בסגנון טולקין, אבל הוא מעלה כמה רעיונות מעולים ולכל אורך הדרך הוא שנון ומשעשע... ספציפית במקרה של הקומיקס הוא גם יפה :)

קרניjack

New member
אני לא מחפשת פנטזיה בסיפורי ערפדים

להפך, אני אוהבת את הגבול הדק בין עולם אנושי ורגיל לבין השילוב העל טבעי בסיפורי ערפדים. על פי תענוגות אסורים אניטה בלייק היא המוציאה להורג של הערפדים, והיא אמורה להיות בעלת אוב (כך לפחות כתוב בגב הספר). אני לא זוכרת כל כך את התוכן כי רק חיכיתי לסיים לקרוא אותו, אבל ממש שזכור לי בחלק גדול מן הסיפור היא רק מנס להתחמק מפציעות ומערפדים- שכביכול רודפים אותה ומזיקים לה יותר מהיא מזיקה להם. זה נשמע בהתחלה כמו קוטלת בעלת כוחות בסגנון באפי, אחת שהורגת יותר מאשר שהיא בורחת, אבל ככל שהספר התקדם היא נראת כמו סתם בחורה פשוטה שנקלעה למצבים שהיא לא מסוגלת להתמודד איתם, אז איפה בדיוק נכנס כאן 'בעלת האוב שמוציאה להורג' ?

yuls9

New member
זה משפט שאמור להיות מחולק לשניים :)

בעלת אוב - מנפישה של גופות (בשביל הכסף - מאוד פרקטי), ובחלק מהזמן כאשר בית המשפט מאפשר זאת היא מוציאה להורג של ערפדים... זה לא שהחיים שלה סובבים סביב ערפדים, זה מעין עיסוק צדדי, כי זה דורש צו מבית המשפט שיהפוך את ההריגה של הערפד לחוקית

קרניjack

New member
עכשיו זה מובן../images/Emo3.gif

אבל עדיין, בתור מי שצריכה להוציא להורג ערפדים היא נשמעת סופר לא מיומנת.

yuls9

New member
כי את שפטת אותה על פי אמות מידה שונות...

את מחפשת מקצוענות ודורות של פיתוח שיטות איך להתמודד.... תחשבי שכאן מדובר במתחילה, לכן גם הערפדים שלה לא כל כך מתוחכמים כמו שערפדים אמיתיים יכולים להיות... שוב כל אחד ודעתו הוא, אבל הספר מתייחס לכמה נקודות מאוד מסקרנות, ביחד עם הומור ציני - תוצאה לא רעה בכלל

yuls9

New member
האוגדן שקניתי זה קומיקס

יש בו 6 חוברות שהן בערך חצי מהסיפור פיתויים אסורים. בשביל הפרוטוקול - אניטה בלייק היא גיבורה של סדרת ספרים מתוכם תורגם לעברית רק אחד -"פיתויים אסורים", כאשר באנגלית יש סדרה שלמה שאפילו נמכרת בצומת ספרים (עמדתי בפיתויי בגבורה!).

קרניjack

New member
אה...קומיקס

בגלל זה אני חושבת שהסידרה עשתה עליך רושם טוב. תקראי את התירגום של תענוגות אסורים ותראי איך הוא נשמע ככה. איזה עוד ספרים מתורגמים לעברית חוץ ממנו?

yuls9

New member
קראתי....

כל מה שנאמר עד עכשיו מתבסס על זה, וכמו שאמרתי קודם רק תענוגות אסורים תורגם

למעלה