Animals

The Walrus

New member
Animals

קניתי את הדיסק הזה ואני חייב להגיד... דיסק מדהים!! פשוט מדהים, לא איכזב בכלל... ויש לי כמה שאלות: דבר ראשון, לפי מה שהבנתי הסיפור בדיסק הוא כזה: החזירים הם הפוליטיקאים, השולטים, וכו' - הכלבים הם אנשים העסקים והמכובדים למיניהם - והכבשים הם כל השאר, פשוטי העם. בקשר לכל השאלות - אני שואל בעיקר על הפרשנות שלכם, אבל אם ווטרס אמר משהו בראיון (יש במאמרים ראיון שהוא מסביר בו את רוב The Wall) אז זה מעולה גם. הדיסק נפתח ביצירה Pigs On The Wing וגם מסתיים בה, ואני מרגיש שלא ממש הבנתי אותה. POTW זה שיר אהבה, את זה כבר הבנתי, אבל לא הבנתי - מה הקשר שלו ליצירה הכללית? הרי הפלויד מעולם לא הוסיפו 'סתם' שיר לדיסק. זה אלבום קונספט וPOTW היא יצירת המסגרת, אבל עדיין לא מצאתי את הקשר שלה לעלילה הכללית. מישהו יכול להסביר לי מה היא? מאיפה הגיע הדימוי של 'חזירים עם כנפיים'?? שמעתי על חוות החיות - האם זה משם? החזירים הם השולטים בעם, וכולם מסתתרים מהם (שורות הסיום של הדיסק - 'כל כלב צריך בית, מקלט מחזירים עם כנפיים'). הלאה - Dogs. זוהי היצירה האהובה עלי באלבום, ואני די בטוח שהבנתי את כולה. בין הכלבים - אנשי העסקים - אין חברים, כולם רוצחים, וכולם יבגדו בכולם אם זה רק ישתלם להם בסוף. הכלבים מנוצלים בידי החזירים. על השיר הזה אין לי ממש שאלות... Pigs (Three Diffrent Ones) - זהו השיר הכי פחות מובן לטעמי בדיסק. החזירים, כמו שכבר ציינתי, הם פוליטיקאים, אבל הדבר שמבלבל אותי זה שרוב השיר בכלל עוסק בyou. ציטוטים כמו "charade you are" ו"you're nearly a laugh but you're really a cry", כולם מדברים על you. מי זה ה'אתה' בשיר?? האם זה החזירים?? האם זה מישהו אחר, והשיר הוא מנקודת המבט של החזירים?? מה המשמעות של השיר?? (עוד פעם, אני מבקש בעיקר פרשנויות שלכם, ברור לי שאין עובדות). Sheep - אני מבין שזה השיר של פשוטי העם, אם כי למען האמת לי הוא הזכיר שיר של טרוריסטים. האווירה בו מלחמתית ומפחידה, ומשפתים כמו "get out of this road if you want to grow old" - בואו נגיד שהם קצת חזקים מדי בשביל שיר מחאה רגיל. מה הכוונה בשיר הזה? האם זוהי התקפה מאוד חריפה נגד השלטונות (what do you get from pretending the danger's not real?)?? אני ישמח לשמוע פרשנויות על השיר הזה. והדיסק נגמר בPOTW. האמת שזה הציק לי שדיסק כל כך מדהים ומורכב מסתיים ביצירה כל כך פשוטה, בניגוד ליצירות מופת כמו "Eclipse" "Shine On You Crazy Diamond" ו"Echoes" שסיימו את הדיסקים הקודמים. מה הקשר של השיר הזה לדיסק? אני יודע שזה הרבה שאלות, אבל תודה לכל מי שיענה. אפשר להפוך את זה לשרשור פרשנויות על הדיסק או משהו כזה... תודה לכולם!

רק הערות קטנות לתרגום...

לפני שנתחיל עם הפרשנות: pigs on the wing = חזירים בצד. הכוונה כאן לא לכנפיים אלא לצד של במה, למשל, החלק שהקהל לא רואה, ממנו מגיעים השחקנים. הכוונה כאן היא שהחזירים מחכים לשעת כושר להיות חזיריים או משהו, בשעה שפינק/רוג'ר ואהובתו נהנים מאהבתם. היינו, האימה אורבת בכל רגע נתון. חזירים עם כנפיים, חזירים מעופפים = משהו בלתי אפשרי, או שהסיכוי לו אפסי. לדוגמא: ביום בו הפלויד יופיעו בארץ, חזירים יעופפו בשמי תל אביב.

The Walrus

New member
אה, רק עכשיו הבנתי...

מה לגבי השאר? בייחוד מעניין אותי השיר 'sheep' וpigs (three diffrent ones)'

שלום חן

New member
אני רוצה להשתתף בהתרשמותך מהתקליט

אני בהתחלה דירגתי אותו כדיסק בינוני, לדעתי הדגש היה על הקונספט ולא על המוזיקה, אך עם הזמן הבנתי איזה תקליט ענק התקליט הזה עם שלושה שירים פגזיים: Dogs השיר של התקליט לדעתי, Pigs שיר מלא עוצמה שלא נופל מ- Dogs ו- Sheep פחות מהשניים אבל עדיין שיר מלא עוצמה. האכזבה שלי כמו שלך מפתיחת התקליט ומסופו גם אני מרגיש שלא מגיע לתקליט כזה פתיחה וסיום מאד פשוטים אבל בסה"כ בן ז..ה של תקליט.

The Walrus

New member
כן גם לי הוא היה קצת מוזר בהתחלה...

לא 'התאהבתי בו במבט ראשון' כמו שקרה עם הדארק סייד ועם wish you were here. אבל אין ספק שאחרי כמה שמיעות, זהו דיסק מרתק ומדהים...

אני חושב שזה בגלל

שהאלבום מבוסס על ספר שצריך לקורא על מנת להבין את האלבום. אבל ברגע שיודעים את הסיפור קל יותר להבין ולהזדהות.

שלום חן

New member
תשמע אני אישית.....

לא מסתכל על תוכן השיר ולא מנסה להבין את הנוסחא שלו, המוזיקה אצלי מדברת. אני לא קראתי את הספר ועל פיו לא התרשמתי יותר לטובה או לרעה על התקליט, פשוט, המוזיקה אדירה

המוזיקה בהחלט טובה מאוד.

אבל אני ממליץ לך להקשיב גם למילים שהן חלק בלתי נפרד מהמוזיקה. תקרא את הספר, ואת הגרסה המאויירת דווקא. לדעתי היא מוסיפה המון.

שלום חן

New member
לא מעניין, ולא רוצה להתעמק גם...

אם אני אתעמק על המילים לא רוצה לחזור לתחושה של תקליט קונספט ותו לו, תן להיות עם התחושה של המוזיקה האדירה והאנרגטית. תודה

אכן...

דיסק מדהים!!!!!!!!!!! בהתחלה לא כ"כ התחברתי, עד שהגיע PIGS, שיר אלוהי ממש, בנוי מעולה, סולו כסאח בסוף ועבודת קלידים מדהימה... DOGS גם מעולה- פחות נשביתי בקסמו, אבל אני מאמין שזה יגיע בקרוב. זה שיר יותר קשה לעיכול מ- PIGS. שיפ גם כן שיר תותח, ובקיצור, האלבום הזה אצלי ברביעיה המובילה. חוץ מזה, רציתי לשתף אותכם בבאסה שלי: ה- DARK SIDE שלי נדפק, וה-2 דקות הראשונות של MONEY תקועות...
שמרתי עליו כמו העיניים שלי, אבל מספיק שפעם אחת מישהו החליף דיסקים במערכת ושכח אותו על השולחן ללא השגחה... לא נורא, נקנה חדש... גם את MORNING GLORY קניתי פעמיים...

thezanani

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

על הכל:MORNING GLORY הוא דיסק נחמד ביותר,פיגס הוא אחד האנדרייטד של פ"פ ודוגס אדיר. וגם הDSOTM שלי נדפק :) ,אבל הלוואי עלי שזה יהיה בMoney.אצלי קלייר טורי לועסת זכוכית.

Blackpanter1י

New member
למה לקנות פעמיים?

אני חושב שאם קנית אותו כבר פעם אחת, יש לך זכות לצרוב...

תראו...

יש דברים שעליהם נאמר שערכם "לא יסולא בפז" . האלבומים שהזכרתי למעלה בהחלט נכללים בקטגוריה הזו... כשאני קונה את הדיסקים האלה אני לא מרגיש שאני מפסיד כסף... זה הרבה מעבר ל"לקנות דיסק" . מישהו מסכים אותי? אגב, גם סכום עצבני להופעה של פ"פ עונה להגדרה הזו, והייתי מוכן לשלם גם סכום בן 4 ספרות ....

jamesT

New member
אמממ

דבר ראשון תקרא את חוות החיות אתה תבין הכל... הקטע עם השיר אהבה זה בעצם בהשראת ספר בשם 1984 שזה בעצם חוות החיות רק עם עלילה אחרת, זה נכתב כ3-4 שנים אחרי חוות החיות בגלל איזה שחיטות פוליטית, יש הוצאה (הנפוצה ביותר היום) לחוות החיות עם פירוט מאוד רחב על השערוריה, אפשר להשיג את הספר בכל סטמצקי או צומת ספרים הביטוי של פיג און דה ווינגז זה על פעולות סודיות שנעשות מאחורי הקלעים על ידי החזירים (המעמד השולט) לכלבים (המלומדים) יש שני סוגים, כאלה אידיאליסטים שפועלים למען הכלל וכאלה שחונכו עלי ידי המערכת (החזירים) והם פשוט מצייטים לה ועושים הכל למען רווח אישי בספר חוות החיות התחילו את המהפכה נגד בני האדם 3 חזירים, אחרי המהפכה אחד נהיה מושחט והפך בעצם לבן אדם, אחד נכנע למושחט כדי לקבל תענוגות, והשלישי הואשם בבגידה והוא נאלץ לברוח מהחווה למען חייו למרות שהוא לחם למען כולם, ופה מתחיל השקרים של החזירים... תקרא את הספר הבנת את הכבשים לא נכון... אין לי כח להמשיך חחפור, אולי מאוחר יותר, תקרא את חוות החיות ואת 1984 קיצור

למעלה