Animals
|כבשה

klein134

New member
Animals ../images/Emo109.gif../images/Emo107.gif|כבשה

והנה העבודה שלי על אלבום ANIMALS

מעניין מאוד.

קראתי והחכמתי. למען האמת עוד טרם יצא לי לקרוא את מילות האלבום המופלא הזה, ובטח ובטח שלא לשבת עם מילון, לתרגם אותן ולהעתמק בהן, כך שכל הפרשנות הזו היתה בגדר חידוש בשבילי. חלק מהפרשנויות נראו לי קצת מאולצות או לא הגיוניות, אבל הקו הכללי בהחלט נראה אמין וסביר. מאוד אהבתי את ההקבלה לחומה. אגב, התעלמת משורה שממש התאימה להקבלה, המופיעה ב'החומה': "when i'm a good dog they somtimes throw me a bone in". מצטרף לאלו שהעירו לך על שגיאות רבות מספור. שגיאות של כתיב, תחביר ועריכה. מומלץ לערוך ולהגיה את כל העבודה מא' ועד ת'. בסך הכל יפה מאוד. :)

The Walrus

New member
יאללה לתקן טעויות...

-"שבניגוד לאלבומים אחרים של פינק פלויד, לתוכן של השירים יש משמעות חברתית עמוקה" - יצא לך לשמוע את דארק סייד שאתה טוען שאין לו משמעות חברתית? ודווקא על המשמעות של אנימלס אפשר להגיד הרבה דברים, אבל עמוק - לא ממש. ילדותי, אולי. -השם הוא רוג'ר ווטרס ולא "ווג'ר". -פינק פלויד לא התפרקה ב86, היא לא התפרקה עד היום. זאת אומרת התאריכים הנכונים הם: סיד בארט (1965-1968) ריצ'ארד רייט (1965-היום) ניק מייסון (1965-היום) רוג'ר ווטרס (1965-1986) דיוויד גילמור (1968-היום) -'ווטרס טען "שאפשר לזרוק את האלבום לפח"' - ההערה התייחסה לשיר הנושא ולא לאלבום. -"אלבום זה (אנימלס) לא הצליח במיוחד וכמוהו גם סיבוב ההופעות" - להפך, סיבוב ההופעות היה מוצלח במיוחד, וכלל המון הופעות ענק באיצטדיונים. דווקא זה מה שגרם לקרע בלהקה, שווטרס היה נגד הופעות כאלה. -"בהמשך השנים יצאו שני אלבומים A Momentary Lapse of Reason ו Bell The Division אך לפי דעתי אף אחד מהם אינו נחשב לאלבום של הלהקה." - יפה שלפי דעתך, אני אפילו מסכים איתך, אבל עדיין כל עוד כתוב על האלבום פינק פלויד, הוא פינק פלויד. לא היית כותב בעבודה בהיסטוריה - "לפי דעתי גרמניה לא הפסידה במלחמת העולם הראשונה" ומציג את זה כעובדה (אלא אם שאלו על דעתך), נכון? שני האלבומים האלה הם של פינק פלויד, נקודה. ואגב, coming back to life לא כזה רע... -"לאחר פירוק הלהקה" - שוב, הלהקה מעולם לא התפרקה. מבחינה משפטית היא קיימת עד היום. היא פשוט לא הוציאה דיסק 13 שנים. -"יש הטוענים שאת השראה לאלבום" וכו וכו, לא טוענים כך, זאת עובדה. -"גיטרה בpotw - סנואי ווייט - הסולו לא נכנס לאלבום". -pigs on the wing - ואו, ואו, ואו, איפה אתה חי?!?! "השירים הללו אינם תואמים את הקונספט של האלבום ולכן בחרתי שלא להתעמק בהם" - השירים האלה הם הקונספט! הם מה שמנחה אותו, הם סיכום הדיסק ועיקרו גם יחד, הם המסר, הם... הכל! בלעדיהם הדיסק היה יותר רדוד משהוא עכשיו...אני ממליץ לך להריץ חיפוש מתקדם בפורום עם שם השיר, ולראות כמה פירושים תמצא שם... -דוגס, סך הכל פירוש נחמד, אבל הדובר במהלך כל השיר הוא כלב, גם בשורות הלמות לבד מסרטן. -אה, ועוד משהו, אם תקרא בין השורות, הכלב לא מתחרט, הוא פשוט מבין שמנצלים אותו, אבל לא אכפת לו כל עוד הוא מרוויח מזה. אתה קצת שינית את השיר לפי הפירוש שלך. שים לב שהשורה היא: And it seems to you the thing to do, ומכאן ניתן ללמוד בבירור - גראמר פשוט - שהוא אכן מאמין בזה. -בקשר לבית האחרון, קצת איבדת קשר בין החומה לווטרס. החומה הוא לא סרט אוטוביוגרפי!! רוב הפרטים בו מומצאים, והוא מבוסס בכלליות על שילוב בין ווטרס לבארט. לווטרס לא היה מורה אכזר, הוא לא בנה חומה וכו'... -פיגס - אין תלונות. התעייפת מלתרגם, אה? -שיפס - ממש פספסת את הבית האחרון. הבית האחרון, שנכתב בהשראת המהפכה הצרפתית, מתאר מהפכה של הכבשים על הכלבים והחזירים. הכבשים מבינים שהם טיפשים, ומפילים את השלטון, הכלבים פשוט מתים, הרעים (החזירים) מקבלים מה שמגיע להם וכן הלאה. אבל - מה השגנו בזה בעצם?? נשארנו בדיוק באותו מצב כמו קודם!! הכבשים הפכו לחזירים, החזירים הפכו לכבשים או לכלבים, תלוי בהשכלה, והנה חזרנו לתחילת הדיסק!! כלום לא קרה!! אנחנו בדיוק באותו מצב... ולכן ווטרס מכניס כאן שוב את פיגס און דה ווינג - המפתח להבנת הדיסק - להראות שאנחנו באותו מצב... אבל זוהי לא מטרתו היחידה. -בקשר לסיום, ווטרס הודה בעצמו שהקטע העצוב הוא שהוא עצמו כלב... הוא מודה על זאת גם בשורת הכמעט סיום של הדיסק - "וכל טיפש יודע ש*כלב* צריך מקלט...", ז"א, אני כלב. -אה, ויש לך טונה שגיאות דקדוק. תתקן את זה. בקיצור, לך לשמוע את פיגס און דה ווינג ולקרוא עליו פירושים, למרות שבמחשבה שנייה, זה יאלץ אותך לכתוב חלק גדול מהעבודה מחדש. אני לא חושב שתפסת את האלבום הזה, מה הוא מנסה להגיד, וכמה פתטי וילדותי הוא... בהצלחה!

The Walrus

New member
הנה חסכתי לך חיפוש מתקדם...

הנה הפירושים. לפני שאתה צועק - "ווטרס?! שיר אהבה?! הוא לא אמור להיות אמן זועם שיורד על כל מה שזז?! לא מקבל את זה!", תדע שזהו השיר הבוגר ביותר באלבום, שיר שמראה את החיים של זוג צעיר ותמים שמנסה לחיות בעולם המשוגע שמסביבו (ולכן מתקשר לקונספט באופן ישיר), ומזכיר שלמרות הכל אפשר לחיות בנורמליות. אה, ואם לא תצליח להבין מה צנעני רוצה ממך, אל תיבהל, צריך לקרוא את מה שהוא אומר לפחות פעמיים שלוש לפני שמשהו נכנס לראש...

RoieL

New member
יש גם עוד כמה משפטים שמוצגים כעובדות

כמו "מדאל הוא האלבום החשוב ביותר של הלהקה". יש בטח כמה כאלה שיקטלו אותי (ביניהם גם ווטרס וגילמור), אבל לדעתי האלבום הכי חשוב הוא הצד האפל של הירח כי הוא שינה לגמרי את פני המוזיקה, ואפילו AHM היה אלבום יותר חשוב ממדאל. אתה מערבב בין דעות לעובדות.

FunkyMonk

New member
האלבום החשוב ביותר של הלהקה

הוא אומהגומא. זוהי נקודת המפנה שלהם מפסיכדליה לארט רוק. (פשרה לכל שונאי הפרוגרסיב)

holo

New member
נגיעות אחרונות של פסיכדליה

מופיעות בSOS. שאר האלבומים שאחריו, עד שנת 72 בערך, הם אלבומים ניסיוניים (ההגדרה הכי בטוחה) ברוח החזון האומנותי של פינק פלויד, עם השפעות מסגנונות שונים פה ושם. ככה שאומהגומה נכלל באותם אלבומים, והוא אולי האלבום הכי נסיוני מבין כל אלבומי הפלויד (צד האולפן).

RoieL

New member
סליחה? החלק באה"מ שלפני Quiet In The Studio

זה לא פרוג? הצלילים המוזרים (שמזכירים את Bike) והקטע הגאוני שבו מתנגנת היצירה על עצמה ומתחברת פתאום לחלק האחרון?

FunkyMonk

New member
וואו אתה לא מת על אנימלס הא?

שמע, התגובה שלך מאד מאד מגמתית, ומאד לא ביקורתית. בתכלס, לא העברת כאן שום ביקורת, אלא רק קצת צעקות. אם אני הייתי כותב את ההודעה המקורית לא הייתי מתייחס אפילו להודעה כמו שלך כי רואים עליה שנכתבה מזעם, וממקום לא אובייקטיבי. אנימלס זהו אלבום מאד מורכב, וכל כך לא שיטחי. אני מניח שאם היית מבין את הקונספט שלו היית רואה כמה שהוא עמוק מבחינה לירית. אני מסכים איתך שפיגס און דה ווינג הוא חשוב לקונספט של האלבום, וששני השירים הללו ממש ממש לא זוטרים באלבום. אבל הם ממש לא הקונספט. אני לא יכול לראות את האלבום בלעדיהם, אבל לא הייתי מרגיש חור בקונספט אם הם לא היו קיימים. השימוש שלהם באלבום הוא לשמירה על יציבות, ואני בטוח שווטרס ידע את זה. אתה לא יכול ליצור אלבום משלושה שירים שאינם קשורים זה לזה מוסיקלית, שכל אחד מהם נגמר בצורה פתוחה (אם זה מבחינה מוסיקלית או מבחינה לירית). ווטרס הוסיף את שני השירים הללו בשביל שיצרו שווין בין הצדדים, שייצבו את האלבום מבחינת הרצף שלו. שני שירים קצרים בכל צד. רעיון מעולה ד"א. האלבום נכתב בהשראת "חוות החיות", שהוא ממש לא ספר מטופש. אכן חלק מהרעיון של האלבום זה שהכבשים הופכות לחזירים וכו' וכו' (ואני מניח שזה אפילו בהשראת המקרה של נפוליאון, כפי שאמרת). אבל פיגס און דה ווינג ממש ממש לא מייצג את האלבום. אני מציע לך לשמוע שוב את האלבום, להתעמק במילים ולהבין את המשמעות שלהם. בנוסף, תתעמק גם במוסיקה עצמה, ולא רק במילים. אנימלס הוא אחד האלבומים הכי מוסיקליים של פינק פלויד. ותאמין לי ששמעתי את אנימלס בשלמותו מספיק פעמים בשביל להגיד לך את זה. אחד האלבומים האהובים עלי של הפלויד.

The Walrus

New member
אולי ערבבתי בין דעות לעובדות

ואולי גם הייתי עצבני מדי (מה לעשות, אני חולה כבר כמה ימים וזה די מבאס), אבל התעמקתי באלבום המון, תאמין לי, ובהתחלה הייתי בטוח שהוא שיא הגאונות, התגלמות החוכמה והאמת שמותכת בפנים. מבחינה מוזיקלית אני עדיין מאוד מעריך אותו, אבל כעת אני חושב שלמרות שווטרס מעלה כמה נקודות יפות, סך הכל זה אלבום מאוד ילדותי, פתטי משהו. רק עצם הרעיון של לחלק את העולם לשלושה עמים, לקחת שלושה "סוגי אנשים" שונים ולהתחיל לרדת על כל אחד, להפיל עליהם סטריאוטיפים נוראיים (שלפעמים הם נכונים, אבל רק לפעמים) - זה פשוט השקפת עולם מאוד צרה ומאוד ילדותית, של "כולם מנסים לדפוק את כולם וכולם חושבים רק על עצמם". למרות שיש בזה משהו נכון, להכליל ככה על כל העולם, זה פשוט ילדותי. אני חושב שפיגס און דה ווינג הוא השיר הכי חשוב בדיסק, הוא זה שמביע את המסר, את מה ווטרס מנסה להגיד בכל זה, את השורה התחתונה. בלעדיו הדיסק היה נשמע סתם כמו אוסף של ירידות על אנשים שונים. הוא נותן לדיסק את האיכות שלו, הוא הדבק שמחזיק את הדיסק כיצירה. לכותב העבודה - אני מצטער על העצבנות שלי, אל תיקח ללב, אבל אני מציע לבדוק שוב את הטעויות העובדתיות (לדוגמה, פירוק הלהקה שעד היום לא קרה), ולהקשיב שוב לpigs on the wing כי את שאר השירים נראה שהבנת יפה. אה, גם הייתי מנתח שוב את הבית האחרון של sheep, שהוא המהפכה הגדולה, שלמעשה לא משנה דבר. בכל מקרה, חוץ מהטעויות עובדתיות, טעויות גראמר וההתעלמות מpigs on the wing, העבודה לא רעה בכלל. בהצלחה בעבודתך.

The Walrus

New member
אה ועוד משהו

כמו שפאנקי אמר, זה דיסק ולא סיפור, לכן ראוי להתייחס לצד המוזיקלי של העסק.

FunkyMonk

New member
ווטרס לא מחלק את העולם לשלושה סוגים

להפך, הוא צוחק על החלוקה הזו לאורך כל האלבום, ובכל שיר ושיר מורגשת הציניות שמאפיינת את ווטרס, שמנסה להראות כמה החלוקה למעמדות בקפיטליזם הינה דבר מטופש ולא יעיל. מה שהוא מנסה להעביר בסה"כ זה שלמרות החלוקה הזאת, כולם מתים בסוף, ואפשר להסתדר בלי הכלבים, או בלי החזירים, והכבשים הן הכוח שמאחורי הכל, שעליו רוכבים. אני לא חושב שהאלבום הזה ילדותי בכלל. להפך, אני רואה אותו כגאוני. זהו אלבום מחאה כמו שאלבום מחאה צריך להישמע, אתה צריך לזכור שהוא יצא ב-77' ולא ב-2007. הרבה דברים השתנו מאז, ואני בטוח שווטרס גם כתב חלק מהדברים ברוח הזמן שלו.

RoieL

New member
אני רק בהקדמה, אבל

מיד שמתי לב לטעות שיש לך- הלהקה לא התפרקה בשנת 86' אלא קיימת באופן רשמי עד היום, ויש בה שלושה חברים- מייסון, רייט וגילמור. פינק פלויד מופיעה מדי פעם כשמייסון מחליט להצטרף לגילמור ולרייט שממילא מופיעים ביחד. ההופעה האחרונה שלהם הייתה בשבוע שעבר. בקשר לשנים- אני לא בטוח, אבל אני חושב שדייב הצטרף ב- 67.

The Walrus

New member
רק יש לציין

ששבוע שעבר פינק פלויד לא הופיעו רשמית, אלא הוכרזו כ"גילמור, רייט ומייסון".

RoieL

New member
זה כמו שבסן, אשדות, ניצני, שדה, פילוסוף

ואבזרדל עולים פעם בחצי שנה להופיע מול וועדי עובדים עם השם שלהם. לכל הקהל ברור שזה תיסלם.

למעלה