And meanwhile

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

odedee

New member
small wonder

ההודעה על הווטו שיבוא לא הפתיעה פה אף אחד, אבל יש לי תחושה שזה מסמר נוסף בארון של שוורצנגר. כשהוא נבחר למושל לא ממש היה מועמד נורמלי אחר, ושוורצי הצטייר כדמות מתונה ופופולרית. הווטו הזה ירחיק ממנו הרבה בוחרים מהמרכז ומהשמאל, ובוודאי את ההומואים שבחרו בו בעבר. הייתי אומר שהוא לא יהיה מושל לאחר הבחירות הבאות, אלא אם כן כל המועמדים האחרים יהיו ממש מתחת לכל ביקורת. ועדיין, כל הכבוד לקונגרס של קליפורניה וכל הפעילים פה שבזכותם בפעם הראשונה בארה"ב הרשות המחוקקת מצביעה בעד שוויון נישואין. בסוף זה יקרה, אם לאחר משאל עם נוסף בנושא או ע"י ה-supreme court - או ע"י המושל שיבוא אחרי שוורצי.

Woking

New member
אכן, אכן

אבל למחסל יש טיעון מאוד חזק באמתחתו. העניין כבר הובא למשאל והעם הצביע נגד. זה לא ראוי בדמוקרטיה, שהרשות תהפוך החלטה שהתקבלה בהצבעה ישירה. העובדה שלו המצב היה הפוך אני בספק אם המחסל היה משתמש בסמכות הווטו שלו בנסיבות העניין, לא משנה את העובדה שבמקרה זה הווטו ממלא את יעודו. זה שאתה ואני לא מאושרים מהצעד, לא מבטל את זכותם הדמוקרטית של כל אלו שהצביעו נגד. בדמוקרטיה הרוב קובע גם אם הוא טועה. מה שכנראה יצא מכל זה הוא אולי עוד משאל. החזיקו את האצבעות. לגבי שוורצנגר, אל תדאג, הוא יחזור!

למעלה