and in the end

bibi50

New member
פצצה של אלבום פצצה של להקה

וסיום נהדר אחרי אחד הקטעים היפים ביותר שיש. עד היום כשאני הופך את התקליט לצד השני יש לי הרגשה כל כך חגיגית שבא לי ללבוש חולצה לבנה של שבת. שלושים שנה אני שומע אותו ועדין לא נס ליחו !!! נהדר
 

AeroTom

New member
מוסיף עוד -

The Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want. אחרי כל הקפיצות והגיטרות והרוקנר'ול של Let It Bleed, פתאום בסוף מגיעה מקהלה, הכל נשכב לאחור והאלבום מסתיים עם רצועה מחיודת במינה. Tom Petty & The Heartbreakers - American Girl. הסיום של אלבום הבכורה של ההרכב. שיר קצבי ולהיטי גם אפשר להגיד, שהרבה פעמים שירים כאלה מגייעם דווקא בפתיחה. כאן השיר הזה מגיע בסוף בסוף, ובעוד הגיטרות והסולו נכנסים ל-Fade-Out שלהם, מסתיימת הרצועה הקצרה והנהדרת הזאת מתוך הפתיחה הנאה מאוד של הקריירה של הלהקה. Led Zeppelin - Bring It On Home - How The West Was Won. הזכירו פה כבר את השיר הזה, אבל באלבום הסטודיו השני של הלהקה אותו הוא מסיים. השיר הזה גם מסיים את אלבום הלייב הזה ואחרי כל השירים המופלאים בלייב ששמענו, אנחנו נכנסים ל-9 וחצי דקות של Bring It On Home שמסיימות את אלבום הלייב. אות סיום מופלא ל-How The West באחת הרצועות היותר מושלמות שקיימות לדעתי של הזפלינים. The Black Crowes - Virtue & Vice. אחרי 10 שירים באלבום הסטודיו החמישי של הלהקה, פתאום מתחיל בפיצוץ אדיר ריף ענק שפותח את הרצועה ה-11 והאחרונה של האלבום. סיום חזק וענק לאלבום הזה, שמגיע בשניות האחרונות שלו לרגיעה מסויימת עם קלידים קלים וצליל אחד קטן על הפסנתר שמהווה את הסיום לרצועה הענקית הזאת והאלבום כולו. Lynyrd Skynyrd - Call Me the Breeze. הסיום של האלבום השני - Second Helping. אולי לא הרבה יגידו שהוא משהו מאוד מיוחד, אבל כמו כל תחושת האלבום הזה, הוא מסיים אותו בכיף עם הרגשה גדולה של חופשיות וטעם של עוד. Led Zeppelin - Tea For One. הזכירו פה כמה סיומים של זפלין, אבל זה סיום ממש מיוחד. Presence מסתיים עם הרצועה הבלוזית הזו שמחזירה אותנו אחורה בתחושה אפילו לאווירת האלבום הראשון. 9 וחצי דקות משוחררות ונהדרות שמסיימות כנראה את האלבום הכי בלתי-מוערך של הלהקה. Free - All Right Now. אחרי 6 רצועות נהדרות באלבום השלישי של הלהקה, מגיע הלהיט הכי גדול שלה שזוכה לסיים את היצירה ששמה Fire & Water. השיר מוכר והוא תמיד יעלה חיוך. לא צריך להוסיף יותר על שיר סיום כזה. Big Brother & The Holding Company - Ball & Chain. לא חושב שצריך להכביר במילים...ה-Show-Case הכי גדול אולי של ג'ניס, במיוחד בהופעות. סיום מופלא ועוצמתי ל-Cheap Thrills. The Kinks - Waterloo Sunset. גם פה לא צריך להוסיף במילים לסיום של Something Else... The Doors - Five To One/When The Music's Over. הסיומים של Waiting For The Sun ו-Strange Days. הראשון, שנפתח עם גיטרה מאיימת בקצב מרנין ואז ג'ים בקולו המוכר מתחיל עם המשפט - "Five to one, baby...". סיום טוב לאלבום טוב. השני, שהוא סיום ממשיך של האלבום הראשון. עוד רצועה ארוכה ו-אפית אפשר להגיד. פחות טוב מהסיום המופתי של אלבום הבכורה, אבל עדיין סיומת מבורכת בהחלט. Led Zeppelin - When The Levee Breaks. זפלין אחרון שלי ברשימה. Going To California השקט מסתיים, ואז בלי שום אזהרה מתחילה רצועת הסיום הזאת עם המפוחית של רוברט והקצב המסחרר. נהדר.
 
../images/Emo45.gif'שאקרךםם דומדקא../images/Emo45.gif

שיר בפני עצמו, אבל תהרוג אותי אם אתה מכיר שיר יותר יפה.. איך שכחתי אותו
 

Anuerysm

New member
אני אסכים עם דסוליישן רואו

וגם הסיום המופתי של Let It Bleed של הסטוונס!~ Pigs On The Wing זה סיום מדהים, זה חזרה לשקט והשלווה שהיו לפני שלושת הסערות באמצע האלבום. וכמובן Who`s Next לפני הRemaster
 

Liorking

New member
And everything

And everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moooooooon סיום יותר טוב לאלבום מושלם כזה לא שמעתי עדיין Wonderfall, gimme your hands, wonderfall ואז מיני-סולו גיטרה שממחיש את התאבדות של זיגי סטארדסט All I want to know that I care (לא זוכר את המלים) מתוך Rocket Queen באלבום Appetite for Destruction, זה סיום שקט לאלבום רועש ואנרגטי במיוחד If I would could you? בסוף Dirt של אליס אין צ''ינס, סיום למסע הסמים המזעזע (במובן הטוב של המילה) יש עוד הרבה סיומים, אבל אני לא זוכר את השורות המדויקות
 
רק רגע. איך שכחתם?

Starless המסיים את Red של קינג קרימזון. הצלילים המלנכוליים השקטים מפתיחת הקטע גם מסיימים אותו, אבל עכשיו פריפ, ווטון וברופורד נותנים בראש בפול ווליום, בהיפר-פול ווליום, מחווני העוצמה מתפוצצים, האדמה רועדת, הקירות קורסים. וואו!
 
time takes a cigarate

ברמליי אם אני לא טועה הזכיר אותו בשרשור של הפתיחות, אין ספק שהוא גם אחד החזקים בסיומות כמובן מתוך rock & roll suicide. ועוד משהו, הזכרת את הביטלס, מה עם פצצת האטום twist and shout? רדיואקטיבית לא פחות מהסיומות האחרות..
 
למעלה