anatlea

PITBULL

New member
anatlea

לא הבנתי בדיוק כיצד ישראלים לא מקצינים את דעותהם בחול , נכנסתי לאתר וקראתי את המאמר בעמוד הראשון והאמת שאם הייתי באנגליה אני חושב שהייתי הרבה יותר קיצוני http://alondon.brinkster.net/storydisplay.asp?folder=News&file=news9102.xml זהו האתר שאת רשמת ,קראי את התגובות למאמר

anatlea

New member
מקצינים גם מקצינים

ישראלים בחול שהגיעו לכאן בגלל סיבות ומסיבות שונות מוצאים עצמם עכשיו מסנגרים על ממשלת שרון. רובם אולי לא היו מצביעים עבורו, אבל אלו שחיים בבריטניה גילו כי יהודי בריטניה הותיקים "התנצרו" מעט במשך 100 שנות ישיבתם הבטוחה כאן. כלומר - הם יגישו את הלחי השניה... זה מקומם את הישראלים הרואים באקט הנ"ל גלותיות המזכירה את התקופה הטרום-שואתית. אי לכך מתאחדים היום הישראלים להגן על מדינת ישראל בחזית ההסברה - בעיקר משום שהממשלה ונציגיה לא עושים מספיק. הישראלים פה יצאו לרחובות להפגין כל יום אם יורו להם. ותאמין לי - זו רק ההתחלה. יש כאן עכשיו עשרות התארגנויות חדשות של אקטיביסטים ותוכניות מחאה קולניות ביותר. ואני תקווה שהדיהם יגיעו אליך לא רק דרך הפורום אלה גם דרך ערוצי החדשות. תודה בכל אופן על תגובתך

בואו נפריד - יש דעה פוליטית ויש

יחס למדינה שלך... גם אני, למרות שלא הייתי מצביע לשרון (ולזה אני ממש לא רוצה להכנס...) מוצא את עצמי לא אחת "מסנגר" על מדיניות ישראל. כשמוצג רק צד אחד, כשנעשה עוול למדינת ישראל, כשלא מבינים/מכירים את ההסטוריה של הסכסוך וכו´ אין שום קשר בין אותם הדיונים לדעותי הפוליטיות (שממש לא השתנו בעקבות המגורים שלי בח"ול.

anatlea

New member
הבעיה היא...

שהיהודים בבריטניה מפרשים כל תגובה של הישראלים כאן נגד חוסר האיזון במדיה כתמיכה בממשלת שרון. ה"להראות טוב" שלהם בעיני הבריטים גובר על הפחד שלהם מהאיום הממשי שיש בכך על המדינה שלנו. הבעיה היא שלשרון יש תדמית פשיסטית של טובח ילדים וכל ה"סברה ושתילה" מתערבב להם עם ג´נין. בכלל - איך מקבלים היהודים הבריטים מידע על מה באמת קורה בישראל? רק דרך המדיה הבריטית. תחשבו גם על זה!!!!

Le Parisien

New member
ואיך ישראלים מקבלים מידע?

המדיה הבריטית עדיין הרבה יותר מאוזנת מהמדיה הישראלית. התמונה שיש לאזרח אירופאי על המצב במזרח התיכון משקפת את המציאות בצורה אמינה יותר מאשר זו המסופקת לחברו החי בישראל. ובעניין תמיכה בישראל, הדבר ראוי רק אם מגיעה תמיכה. אין שום סיבה ש"אדם חושב" יתמוך אוטומטית בדבר מבלי לשקול את העניין לגופו.

anatlea

New member
שאלת תמיכה?

מה השאלה? האם הפרופגנדה הפלשתינית השיקרית אמינה בעיניך? האם היה טבח בג´נין? האם העיתונות בבריטניה לא יצאה בכותרות "טבח" מבלי לבדוק? איפה האיזון? האם יש דיווחים על שטיפות המוח של ילדים פלשתינים בבתי הספר? האם זה מזכיר במקת את מערכת החינוך בישראל? האם יש "דמוקרטיה" בשטחי הטריטוריה? האם יש שם "עיתונות חופשית"? איפה אתה חי????.

גופמן

New member
אין גבול

חשבתי שהסכמתם בלי פוליטיקה בפורוס ולכן: 1. אין לי מושג. 2. לא. 3. לא. 4. הניסוח פתלתל. אני מניח ש"DOCH" הגרמני אולי יעבוד כאן, 5. אחרי המוות. 6. לא. 7. כן. 8. לא. 9. לא. 10. הוא בצרפת. אני בLA. ואני חושב שאני ממש נחמד. כיון שלא טרחתי להיות יהודי ולענות בשאלה על כל שאלה שלך. עם כי...

Le Parisien

New member
גמרת להתלהם?????

מעניין שבחרת להתרכז במקרה אחד שנוי במחלוקת, אך אם כבר בג´נין עסקינן, מן הראוי שתדעי שבמו עיני ראיתי חומרים שהגיעו מהשטח (ללא עריכה) ובהם מוצגים עשרות שקי גופות בהם גם ילדים קטנים. החומר לא הגיע ממקורות פלסטינים. החומר מעולם לא שודר בעולם. תתפלאי כמה החומרים שאליהם את כן נחשפת במדיה, מרוככים. לא זה המקום להכנס לעניין ההגדרה של טבח וגם לא בזה עסקה תגובתי. התייחסתי לעניין כללי ועקרוני של גיבוש דעה על סמך חשיפה מגוונת למקורות שונים. גם אני בוגר מכבש מערכת החינוך הישראלית-ציונית. אני יודע מנסיוני שאחרי המסלול הישראלי של מערכת החינוך והצבא, היכולת לרכוש השכלה היסטורית מגוונת , להפעיל שיקול דעת עצמאי ולשמור על ראש פתוח אינה אוטומטית. בסה"כ אני חושב שיש לבדוק מקורות שונים ואח"כ לגבש דיעה. רק לא להגרר אחר התגובה הפבלובית ולצאת להגנת ישראל.(אם היא ראויה לכך אז ודאי וודאי).

PITBULL

New member
LE PARISIEN

רציתי להבהיר דבר מה כאשר אדם מרגיש שהדבר (הבית) שהוא מעריך כחשוב ביותר מותקף אז הוא מגיב ומגן אחר כך הוא יכול לתקן ולשנות אבל כדי לתקן צריך שישאר מה לתקן השירשור הזה התחיל משאלה שלי בנושא איך החיים בחול גרמו לכם לשנות את ההשקפה הפוליטית שלכם מישום שזה היה הנושא שעניין אותי באותה מידה יכלתי לשאול על נושא הכלבים הנטושים או הגייז אני לא מאמין שאדם נשאר עם אותה דיעה אחרי שינוי משמעותי כעיין הגירה או שהייה ממושכת בחול דעתו יכולה להקצין או להתמתן אז בהחלט תשתנה לפי דעתי אצל הרוב הדיעה מקצינה ביחס לעמדתם כלפי נושאים הקשורים להגנה על המידה ולא משנה באיזה דיעה פוליטית הם מחזיקים כך שהנושא הוא לא פוליטי אלא קשור לחיי הישראלים בחול וכיצד הם משתנים וכמובן שאצל מהגרים זה ישפיע על הילדים וכ"ו ולפחות לי היה חשוב לדעת עם ישנם עוד שמרגישים כמוני ואני חושב שקיבלתי תשובה ברורה כשחיים בחול מרגישים יותר את הצורך להגן ולכן הדיעות מקצינות (לא משנה באיזה כיוון)

גופמן

New member
אין שינוי

אז כיון שעושה רושם שהאדם כן במאמציו הרי התשובה. לא. לא שיניתי את עמדותי לאחר שנתיים בירושלים דה אמריקה (LA). אפילו לא הקצנתי את עמדותיי. נכון שקשה להקצין מעבר לעמדותיי ובכל זאת. עדיין אני מוכן לתת לפלשתינאים את כל ירושלים ושהם יחנקו איתה, כפי שעשו ועושים כל שליטיה בהיסטוריה. אז בתשובה לשאלתך, לא השתניתי ולא הקצנתי. או לחלופין, לא שכחתי דבר ולא למדתי דבר.

anatlea

New member
רק עוד דבר קטן ונעזוב פוליטיקה

איך ראית גופות ילדים קטנים מג´נין והרי אפילו הרשות הודתה שהיו רק 53 הרוגים וכולם גברים.... נשמע מיסתורי הקטע הזה, שהרי אם הייתה עדות מצולמת כזו הרי שמכונת הפרופגנדה המשומנת של הערבים הייתה דואגת לפחות להעלות אותה באל-ג´אזירה....

Le Parisien

New member
תתפלאי עד כמה "מכונת הפרופגנדה"

הערבית מוגבלת. אם היא מצליחה לעורר הדים זה משום שיש לה קייס. העדות המצולמת אותה הזכרתי לא הגיעה כלל לידיים ערביות וכן לא לאמצעי התקשורת. צפיתי בה בפורום פרטי שאיני יכול לחשוף וכן שוחחתי עם מי שליקט אותה. אני מבין מנוסח תגובתך שאת מפקפקת באמיתות דבריי. זו זכותך אך אני עומד על נכונותם.

anatlea

New member
למה המיסתוריות הזו?

ולמה שנאמין לך? אם זה נכון, חובתך האנושית-מוסרית להראות לעולם את ה"טבח" הזה. ומי אתה בכלל? ראש הממשלה? למה לידייך הגיע חומר מסוג זה? ואם אתה חושב שישראל מתנהגת ככה - צא לרחובות והשמע דבריך ברבים. ואל תשכח להראות את "ההוכחה".

Le Parisien

New member
כרגיל. הנימה המזלזלת

ולא. אני לא ראש הממשלה (של ישראל). ידיי נקיות.

איזה שטיות אתה מדבר פשוט שטיות ../images/Emo123.gif

תגיד לי ומי מקבל דיווח יותר מאוזן האירופאי או חברו בארה"ב ובעצם אולי אלו בבחריין או בסעודייה הרי בארה"ב יש תקשורת מאוזנת אז איך מציגה את ישראל באור אחר מהתקשורת האירופאית אז תפסיק עם השטיות האלה ותבין שלא יעזור לך האירפאים פרו פלשתנים בצורה כל כך בולטת לעומת האמרקאים ואני מדבר על המדיה האמרקאים לפעמים יציגו אותנו לא טוב אבל תמיד הם יהיו יותר הוגנים בגלל אנשים כמוך ההסברה שלנו דפוקה

אתה יודע מה שכנעת אותי ../images/Emo13.gif

אוליי יש בכל זאת כאלה שאפשר לסמוך עלהים אבל בטוח לא עליו הא

Le Parisien

New member
לא כל שרץ תטהר ההסברה

ולעניין מדיה אירופאית לעומת מדיה אמריקאית, בתור אחד שצורך גם את זו וגם את זו הרי זה ברור שהמדיה האירופאית מציגה תמונה מורכבת וריאליסטית יותר מאשר חברתה האמריקאית הלוקה ברדידות קשה. (המדיה האירופאית שאני מכיר מורכבת מאמצעי התקשורת הבריטיים והצרפתיים. את האחרים איני מכיר).

אם הייתי רואה שהם סולדים מטרור

אבל האירופאים רואים את הטרור כמין מלחמת עצמאות ומדווחים על זה בהתאם ואילו בהגנה על עצמנו הם רואים כטרור וגם אם לא אז הם רואים בטעות של חייל כאיזה שואה שאנחנו עושים להם עלללללללללללללאאאאאאק מדיה ראויה לשמה אני ממש לא מאחל להם אבל אם הטרור יכה קצת בבירות האירופאיות נשמע אותם מדברים אחרת

למעלה