gynecomastia ו-anastrozole
שלום דניאל, קודם כל סליחה על העיכוב. עשיתי לי סוף שבוע ללא עבודה, בטח חיכיצת לתשובה, אז סליחה. אני לא בטוחה בכך, כי יש כמה שפותחו בשנים האחרונות, אבל יש בפרשו מעכב ארומטז שנכנס לטיפול בסרטן שד בארץ. אני מניחה לשמטרה הזו הוא בסל הבריאות. לגבי התכשיר הספציפי הזה, אין כל פרסום לגבי יעילותו בטיפול בגינקומסטיה. עשיתי חיפוש ב-pubmed, ושם שתי המילים לא מעלות דבר. לעומת זאת, במכשיר חיפוש אחר, עולה מאמר שהוא סקירה על התכשירים האלה (מעכבי ארומטז) http://journals.endocrinology.org/erc/006/0315/0060315.pdf בסוף המאמר בשתי מילים מופיע ציטוט של נתון שהוצג אך לא פורסם בדבר טיפול מוצלח של 3 נערים עם גינוקמסטיה בתכשיר זה. אין לי כל ספק שהתכשיר אינו רשום למטרה זו בארץ. מדובר בתכשיר יקר, כך שבהעדר נתונים, וללא כיסוי כספי, לא הייתי ממליצה לך ללכת דווקא על זה. האמת היא שאני לא יודעת מה הסטטוס של תכשירים אחרים כגון טמוקסיפן למטרה הזו בארץ. לגבי מי אתה שואל? ומה חומרת הגינקומסטיה? כמה זמן היא קיימת וכו? עד כמה זאני יודעת, הבעיה בטיפול תרופתי בגינקומסטיה היא שיש השנות התופעה, גם אם הייתה הטבה בזמן טיפול, לאחר הפסקת התרופה. ולכן, אני חושבת שזו הסיבה שמעדיפים לפתור את הבעיה,אחת ולתמיד באמצעים כירורגיים.