ANA חיובי

ANA חיובי

בעברי 3 אובדני הריון. הריון ראשון לפני שנה הסתיים בהפלה בשבוע 9. בבדיקות שנעשו לאחר מכן התגלו antithyroid antibodies ותת פעילות קלה של בלוטת התריס (אני על תרופה ומאוזנת). לאחרונה היו לי שני הריונות נוספים שהסתיימו בשבוע 5. נערכה לי סדרת בדיקות לנוגדנים ולקרישתיות יתר. בבדיקות התגלה: ANA SCREEN POSITIVE ANA PATTERN SPECKLED ANTI-NUCLEAR ANTIBODY TITER 1:320 טווח נורמלי של המעבדה קטן מ 1:40 ACTIN ANTIBODY (IgG) 33 לפי טווח מעבדה גדול מ 30 נחשב גבוה עשיתי גם פאנל של נוגדנים אנטיפוספולידים ולופוס אנטיקואגולנט שיצאו שליליים. נאמר לי שעליי לראות ראומטולוג. האם תוכל לחוות דעתך באם יש קשר בין הממצאים הנ"ל לבין אובדני ההריון? על מה מעידות תוצאות כאלה? האם לדעתך אני חולה? המון תודה תודה א

רציתי להוסיף שבדיקת MTHFR

הראתה שבאחד הגנים יש מוטציה עם רמת homocysteine תקינה. כמו כן, בדיקת יDNA (DS) Antibodies צאה תקינה ורמת הפרטין יצאה נמוכה (20, כשטווח המעבדה 10-154). אשמח לחוות דעתך

סוג המוטציה שנמצאה היא C677T

הטרוזיגוטית במוטצייה הנ"ל. לא נמצאה מוטציה מסוג A1298C ותוספת אחרונה שעשוייה להיות רלוונטית: ANTIIHROMBIN III, ACTIVITY 119, טווח מעבדה 80-120 THROMBIN CLOTTING TIME 16, טווח מעבדה 16-20 מצטערת על טפטוף האינפורמציה, פשוט קיבלתי את הנתונים בהדרגה. תודה רבה!

הפלות חוזרות בנוכחות ANA חיובי

קשה לומר בוודאות האם קיים קשר אך זה אפשרי- הנוגדנים האחראים בדרך כלל להפלות חוזרות הנן הנוגדנים האנטיפוספוליפידים שהם כנראה שליליים במקרה שלך- חשוב לחזור על בדיקה זו כמה פעמים ולהקפיד לבדוק את כל הנוגדנים האנטיפוספוליפידים הזמינים- לגבי השאלה האם קיימת מחלה נוספת, יש צורך להעריך את מצבך הקליני ונוגדנים נוספים - האם את סובלת מכאבי מפרקים ? פריחות? חום ? כאבי בחזה ? רצוי גם להשלים את בדיקות המעבדה- ANTI DNA RO LA RNP SM ובדיקת שתן- בסופו של דבר תצטרכי להתיעץ עם ראומטולוג לגבי אבחנה סופית

אני לא סובלת

מחום או מכאבי פרקים וחזה, לעיתים יש פריחות קלות שחולפות מאד מהר (לא הייתי מגדירה את עצמי כמי שסובלת מפריחות כרוניות). במידה ואכן יש קשר להפלות, האם ניתן לטפל בבעייה וכיצד? אני עומדת להתחיל טיפולי פריון ורופא הפריון חושב שעלי להזריק קלסקן, האם טיפול כזה יעזור (יש לציין שכל יתר הבדיקות הקשורות בקרישיות יצאו תקינות) או האם כדאי לדחות טיפולים כאלה עד להשלמת הבירור? רב תודות!

לגבי ה SM

עשיתי בדיקה SM והיא יצאה חיובית, ערך 33 כשעל הטופס מצויין שמעל ל 30 נחשב לגבוה. לגבי ANTI DNA עשיתי ויצא תקין תודה

למעלה