ANA חיובי, anti ds dna 10

ANA חיובי, anti ds dna 10

אומר לכן משהו? אחכה כמובן ליעוץ, אבל קשה לחכות... ולראות אדום בבדיקות האלו עושה לי טוב
אלא שלא בא לי להתאכזב שוב מתקווה שמתנפצת...

p o o p i

New member
אבל אל תלחצי זה יכול גם לעבור

פעם היו לי כאלה נוגדנים והם נעלמו כלא היו

p o o p i

New member
אני יודעת שיכול להיות קשר בין נוגדנים

עצמיים להפלות, אבל לא יודעת עד כמה והאם צריך לבצע בדיקות נוספות- תשאלי את הרופא.
מחזיקה לך אצבעות

cookiii

New member
אם אני לא טועה אלו נוגדנים לגרעין תא.

כל גרעין תא, גם שלך גם של התינוק.
לא עשו לך בדיקה חוזרת בהריון הבא? אולי יש לך את זה כל הריון? נראה לי שהטיפול הוא בסטרואיד. לדכא את מערכת החיסון. תשאלי את הרופא את השאלות האלו. זה מאד חשוב.

מקוםבלב

New member
מצרפת לך הסבר על הבדיקה מאתר מכבי

מטרת הבדיקה
סיוע באבחון מחלות אוטואימוניות ובעיקר זאבת.

סקירה
זאבת אדמנתית (לופוס) היא מחלה אוטואימונית רב-מערכתית שיש לה תסמינים שונים כגון תפרחת בעור (בעיקר באזור הפנים), דלקת מפרקים, פגיעה בלב, בריאות, בכליות ובמערכות נוספות בגוף.

בבדיקת ANA נבדקת נוכחות נוגדנים לגרעין התא(Antinuclear antibody) . הימצאות נוגדנים מסוג זה בדם מהווה לרוב סימן לכך שהנבדק לוקה בזאבת אדמנתית. אצל 95% בערך מחולי הזאבת יזוהו נוגדנים אלו.

נוגדני ANA הם אוטואימוניים, כלומר נוגדנים הנוצרים על ידי מערכת החיסון כאשר אינה מבחינה בין מרכיבים של הגוף עצמו ובין גורם חיצוני. כתוצאה מכך הנוגדנים פועלים נגד תאי הגוף.

חגית2001

New member
תעדכני אותי...לי הבדיקה הזו יצאה תוצאה גבולית

ועברתי הרבה הפלות....
דווקא באחרונה כן קיבלתי סטרואידים במינון נמוך ובכ"ז. זה קרה שוב....

מצטערת לשמוע
מחזיקה אצבעות

שימצאו פתרון אצל שתינו

אני צריכה לחכות עוד חודש להמטולוגית... אבל אם אין ברירה אז מחכים... בכל מקרה עוד לא חזרו כל התשובות של הבדיקות... אפשר לקוות שעוד משהו יהיה לא תקין

האם בדקו לך גם קרישיות יתר? והיכן נבדקת?

הראמטולוג הסביר לי שיש אחוז די גבוה של תוצאות חיוביות מוטעות בקופות החולים. אם את בטיפול הורמונלי בניסיון להכנס להיריון שווה לדעתי להתעקש על בדיקה
במעבדות מדוייקות. לגבי מחלות ראמטולוגיות צריך יותר משני המאפיינים (לגבי הלופוס לפחות 4 מאפיינים). ואם אין אפשר לחיות עם הסימנים האלה חיים שלמים.
כן עלול להיות קשר ליכולת להכנס להיריון, ולשמירת היריון.
לי יש גם ANA חיובי, גם ANTI DNA וגם קרישיות יתר. כנראה שאלו גרמו לכל הצרות בהיריון (צירים, התנתקות שיליה). אבל אני לא מוגדרת חולה, כן בחשד ל.... וצריכה להשמר.
ההריון היה לפני שאובחנתי ומניחים שעם קלקסאן וטיפול נכון אסחוב היריון שלם, אולי אפילו בלי שמירה.
מציעה לך לחכות ולא לקרוא כל מה שמופיע באינטרנט מאוד מאוד מאוד מלחיץ, חברה הסבירה לי שמוצגים שם המקרים הקיצוניים. חכי אחרי היעוץ.

תודה רבה
מקווה שבאמת יגידו

משהו... מחכה בקוצר רוח גם לתוצאות האחרונות של בדיקת הקרישיות וגם להמטולוגית.
נבדקתי באמת בקופה. אני לא ול הורמונלי, דווקא נקלטת בקלות, ההריון פשוט מסרב להשאר אחרי שבוע 17

אמן שההריון הבא שלך יצליח עם התרופות והתמיכה

את צריכה גם להפגש עם ראמטולוג

הם אלה שמטפלים במחלות אוטואימוניות. למרות שבגלל המורכבות אמורים להיות מלווים על ידי גורמים שונים.
מקווה שהבדיקות יתנו הסבר לקושי, וינתן לך טיפול מתאים

למעלה