An Empty Force - "כוח ריק"

An Empty Force - "כוח ריק"

מאמר באנגלית, קצת ארוך (לא נורא), על ניסוי מדעי בו נבדקה טענתו של אדם, שהוא יכול לדחוף אנשים בלי לגעת בהם, ואפילו דרך קיר. אותי זה ענין, מה דעתכם?

בעסה.

באמת מאמר מעניין. אני שמחה שמישהו חשב לעשות את הניסוי הזה, והם באמת עשו עבודה רצינית. די בעסה שזה לא הצליח, למרות שהאמת, גישה כל כך פשטנית לצ´י היתה מועדת לכישלון. אם זה היה כל כך פשוט, אז כבר מישהו מהמאסטרים הגדולים היה בא ומראה לכל המדענים מאיפה משתין הצ´י. אם זה לא קרה, כנראה שזה יותר מורכב מ F=ma

א. אני הצלחתי להבין את זה.

ב. זה תמיד עובד, בלי תלות במתבונן. ג. אין חזקות (לא כמו E=mc^2 נגיד. זה מסובך!!) מיתר, שראתה אתמול את שר הטבעות. וו-הו!!!

זהו?!?! ראית את שר הטבעות ואת לא

מספרת על זה כלום?!?!? דברי מייד, או שנשלח אליך צוות חקירה!

אני עדיין מנסה להחליט.

בצד הטוב נמצאת העובדה שישבתי כמעט שלוש שעות ולא שמתי לב שהזמן טס. כך שזה כנראה סרט טוב. מצד שני, יש הרבה קטעים מרגיזים, והרבה קטעים שזה לא מעביר את ההרגשה של הספר, ולא רק בקטע של "גלדריאל לא מספיק יפה, גאנדאלף לא מספיק אפור" אלא בדברים יחסית מהותיים. מצד שלישי רואים שנעשתה פה מלאכת אהבה. האיש הזה באמת אוהב את שר הטבעות. ואומרים לי שזה יותר טוב בפעם השניה
בשורה התחתונה, לא לוותר. כאילו שזה משנה מה אני הייתי אומרת... אם אתה רוצה דיווח ממש מפורט, תיכנס לפורום טולקין. יש שם עכשיו סימפוזיון שלם.

elendil

New member
דוד, אתה תאהב את לגולאס!!

העלף הצעיר משתולל עם חץ וקשת בצורה מרשימה ביותר.

באמת, טוב שהזכרת לי. דוד, יש שם

קטע שלגולאס יורה בקשת, ובא איזה אורק ונעמד מולו יותר מידי קרוב בשביל לירות, אז הוא פשוט תוקע לו את החץ ככה, עם היד. זה אפשרי בכלל?? לי זה נראה לגמרי מופרך, אבל מה אני יודעת??

לא מופרך לגמרי... מה עם הארי פוטר?

לגבי תקיעת חץ ביד, הבעיה היחידה היא שצריך לנעוץ אותו ממש ישר, כי העיקום הכי קטן יגרום לשבירתו; כשהחץ מועף מהקשת, האנרגיה שהוא מקבל באה בוקטור ממש מאחוריו (פיזיקאים/מהנדסים, עיזרו לי להסביר את הענין בשפה טכנית), ולא מסביבו, כמו בנעיצת סכין/חרב. כשמחזיקים את החץ ביד ונועצים אותו, צריך לעשות את זה ממש ישר, ועקרונית זה צריך לעבוד. חוץ מזה, עם חיצים של עלף, מה הבעיה בכלל?
ומה עם הסרט הארי פוטר? מישהו ראה?

קווידיץ´ זה אומנות לחימה?

לא ראיתי. שמעתי שזה לא משהו. דוד, אל תתן לאלנדיל להוציא אותך לתרבות רעה. מה פתאום עלף?? שנינו יודעים שלגולאס הוא בן לילית.

Yin

New member
מיתר נדיר, היכן מציג הסרט?

לא מצאתי. האם זו הייתה הקרנה למקורבים... שלך, Yin

elendil

New member
אני? לתרבות רעה!?

גם דוד וגם אני מעדיפים את שפת המקור, כך שאנו לא חלק ממלחמת-התרגומים, וקרוב לודאי שעבור שנינו לגולאס ישאר ELF. דוד, החץ אכן ננעץ בקו ישר אל ארובת העין של אורק פזיז מדי שלא ידע לשמור מרחק. אגב, ממה ששמתי לב, לגולאס לא מרים כתפיים בזמן הדריכה

אני לא חושבת שיש טעם לשמור על

מרחק מאויב חמוש בקשת. לא שמתי לב לטכניקת הדריכה של לגולאס, אבל עם הכסף שנשפך שם, יועץ קשתות זה המינימום שהם היו יכולים לעשות. חוץ מזה שבניו זילנד בטח יש שניים בלירה. (לא שיש לי מושג על מה אני מדברת, אבל נראה לי שחץ וקשת הולך טוב עם כבשים). ו"אלף" הוא הכתיב הסטנדרטי למי שרוצה להיות שוודיה של מלחמת התרגומים

לא רק לשוודיים שביננו

אלף הוא התעתיק המועדף, ועמנועלף עשה את שגיאת חייו כאשר נכנס לפנטזיה - ועוד נגד רות לבנית...

אגב, דלית, בדיון אחרי הסרט

הסתבר שאתה היית טולקינאי בעברך (במובן של חבר פורום טולקין). למה לא רואים אותך שם יותר?

באמת? מי טען? אני מנחש שמר אוגה

או ווליס. לי אישית לא זכור מאורע כזה, אבל הם השניים היחידים שאני מכיר שהיו בהקרנה הגורלית (מכיר, עלק :)). לדעתי יש בלבול עם דלית אחר (אם זה השם בו השתמשו). לא זכור לי שאי פעם הגעתי לפורום ההוא עם ניק זה, או בכלל, אבל הסניליות לאחרונה חוגגת אצלי. באמת מסקרן אותי מה כבר היה בדיון הזה, שפתאום הסתברתי בו? נשמע חשוד מאוד, לעניותי.

כן, זה היה זארן.

הוא סיפר משהו על איזה קון שבו נפגשתם, והוא כן הכיר אותך בניק (ורק בניק). אולי אני התבלבלתי וזה היה איזה פורום מד"ב כללי?? בכל אופן זה כמעט בטוח היית אתה, כי הוא סיפר שעשית קאטת טאי צ´י. ההקשר היה דיון בקשר שבין אומנויות לחימה ופנטזיה.

למעלה