Amzon

pitai

New member
Amzon

שלום, מישהו הזמין אי פעם מוצר מאמזון? מבחינת מכס לא אמורה להיות בעיה מכיוון שזהו מוצר בקטגוריית מוצרי מחשב עליהם אין מכס.. (או שמא אני טועה?) אם כן, האם הזמנתם ישירות לארץ או דרך חברה כמו ezbuyus או משהו בסגנון? תודה.

castroman

New member
ממ ->>>

לא היה לי ניסיון איתם אבל אני חושב שדרך mustop זה עובד טוב...! בקשר למכס על מחשבי כף יד אין מכס אבל יש מע"מ (18 אחוזים) ושים לב ! אם תזמין את הXDA או כל מחשב כף יד משולב סלולארי תשלם מכס של 51 (או 52) אחוז מכיוון שהוא נחשב סלולארי...

pitai

New member
מע"מ

איך זה בדיוק עובד? האם זה וודאי שאני אאלץ לשלם את המע"מ? האם יש מצב בו אני אקבל את המכשיר ללא תשלום נוסף?

castroman

New member
->>>

אם זה עובד דרך המכס אני כמעט בטוח שיקחו לך על זה מכס...

Raa

New member
המנעות ממע"מ ומכס

אם אתה משתמש ב MUSTOP או כל שירות קניה אחר אתה תהייה חייב לשלם את המכס ואת המע"מ לפי החוק. החברות מחוייבות להעביר את זה דרך הרשויות. גם אם תקנה באתר בחו"ל ותשלח עם FEDEX זה עדיין יעבור את המכס והמעמ (בתנאי שזה מעל לסכום מסויים אני חושבת 50$ ) ישנן שתי דרכים להמנע מתשלום מע"מ ומכס: 1) להביא את המכשיר בכיס כשחוזרים מחו"ל. 2) לבקש מקרוב משפחה לשלוח את המכשיר בדואר כחבילה פרטית מסומנת כמתנה ולקוות שהמכס לא יעלה על זה.

mikeoreli

New member
אפשרות נוספת

ולא הכי חוקית כמו של השאר: קודם כל עליך להבין שכל מוצר שאתה קונה בארץ אתה משלם מע"מ ולכן גם על מכשירים המיובאים מחו"ל, רק שתדע גם האמריקנים וגם האירופאים משלמים את המע"מ לאחר הקניה ולא רק אנחנו, ההבדל הוא שהמע"מ בארץ גבוהה לעין שעור מהמע"מ שם. ולעצה: אם יש לך קרוב משפחה שאין לו בעיה להצהיר על המכשיר שעל שלו, אז תוכל לרשום את המכשיר על שם העסק שלו, ולקבל ממנו את המע"מ שיחזור אליו בסוף השנה. קצת מסובך אבל אם מדובר באבא, אמא או אחים זה די משתלם.

למעלה