Amsterdam, HERE I COME!

SuperLemonHaze

New member
Amsterdam, HERE I COME!

אהלן חברים יקרים!!! אני מתכנן לעבור לגור באמסטרדם עם חבר טוב לתקופה של חצי שנה ככה... יש עבודה עם שכר טוב והכל מסודר חוץ מכמה שאלות, אשמח לתשובות ממי שיוכל לעזור :) תנקס קודם כל, אני בן 24 וגר במרכז תל אביב, ההוצאות של הכל כולל הכל שזה דירה עם שותף, דלק לאופנוע פעם בשבוע( 50 שקל), ארוחה אחת בחוץ כל יום, לשבת בירה כמעט כל יום בערב, יציאות בחמישי, שישי, דייטים פה ושם יוצא לי בין 4,000-5,000 ש"ח הוצאות בחודש. עכשיו התכנון הוא להישאר באותה הרמת חיים בערך, רק באמסטרדם! ולהלן השאלות :) 1. כמה יעלה להשכיר דירה פר חודש, 2 חדרים באמסטרדם? כמה בפרברים? (לחלק לשני אנשים) 2. כמה אירו פר יום אצטרך כדי לחיות שם ברמה טובה? ההוצאות העיקריות לפי הערתי הן: השכרת אופניים, גרם וויד ביום (שזה בין אירו10-20 תלוי בסוג), בירה-שתיים (1.5-3.00 אירו), ארוחה אחת בחוץ (משהו מהיר/לא יוקרתי) ושאר הארוחות בדירה. 3. מהם המחירים של הכניסה למועדונים? 4. מזג אויר - האם כדאי לנסוע בתקופה הזאת או שזה הולך להיות צעד גרוע ומשמעותי? 5. מישהו יודע מה המדיניות לגבי גידול עציץ או שניים לשימוש עצמי? 6. יש למישהו מושג כמה עולה לשלוח חבילת צרור קטן בדואר עד 1 קילו? 6. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור!!!! מעריך בטירוף! :) שלומות

עוגייה

New member
תשובות

קודם כל, מעניין אותי לדעת כמה זה שכר טוב, לא כי אני חטטנית אלא כי שכר המינימום פה הוא גבוה בהרבה משכר המינימום בארץ, ולכן מה שנשמע לך טוב יכול להיות רק ממוצע. 1. הבעיה באמסטרדם היא לא לשלם שכ"ד אלא למצוא דירה. אמסטרדם היא העיר עם הכי פחות דירות פר מבקשי דירות בהולנד. בכל אופן זה מאוד תלוי באיזה אזור תרצה לגור. מאיך שאתה כותב נראה לי שאתה רוצה לגור במרכז העיר, ואם כך אל תבנה על פחות מ600 יורו לאדם. האמת שאני לא בקיאה באתרי מציאת דירות באמסטרדם (מלבד kamernet.nl אם תחליטו שאתם רוצים לשכור חדר בבית שזה איכשהו יותר זול) אז אולי מישהו אחר ידע. 2. למה להשכיר אופניים כשאפשר לקנות אופניים? אופניים יד שנייה ממוצעים צריכים לעלות לא יותר מ70 יורו. גרם ירוק זה ממש לא בין 10-20 ונעזוב את העובדה שעוד לא עברת לפה אז איך אתה יודע כמה תעשן ומה. בירה זולה בסופר עולה בין יורו ל3 בערך. לא ברור לי למה אתה צריך ארוחה אחת בחוץ אבל זה לא ענייני, בכל מקרה אתה יכול להסיק לבד שזה תלוי במה זה "בחוץ". מקדונלדס עולה 6-7 יורו לארוחה. פטאט מדיום 3 יורו. סושי יקר נורא. 3. תלוי במועדון ובערב בשבוע 4. מה זה כדאי? כמה מפריע לך שקר בחוץ? זה לא שיש כאן -30 ואי אפשר לצאת מהבית. 5. זה לא חוקי 6. לא, סורי

SuperLemonHaze

New member
תודה :)

תודה על התשובות המהירות והמפורטות ממ כן אני יודע לגבי זה 15,000 ש"ח לחודש.. התכנון הוא לחסוך על הדרך, כן? 1. מרחק של עשר דקות באופניים מאמסטרדם זה גם זורם. לא חובה בתוך אמסטרדם 2. הייתי באמסטרדם לפני שנה וחצי ואני זוכר שגרם צ'יס/סטיקיאיקי/מאסטר קוש/בלוברי או אחד מהחזקים עלה בסביבות ה18 יורו (זה היה בקיץ אני חושב שהמחירים יקרים יותר) והאייסטלייטור שפיחלץ לנו את הצורה עלה 20 אני חושב.. אולי אני לא זוכר נכון? 3. לא הייתי במסיבות באמסטרדם אבל הבנתי שהמסיבות טובות והאווירה מעולה, ההולנדיות פיפיות!!! 4. ממ תראי.. כרגע בארץ הטמפרטוה היא 7 מעלות (בלילה) ומבחינתי זה ק-פ-ו-א... אבל ממה שאני זוכר הקור באירופה הוא שונה מכאן... כאן הרוח חודרת לעצמות.. אצלך זה קור סביל כזה אם חובשים מעיל טוב, גטקס, כפפות וצעיף, אני צודק? 5. לא דיברתי על לשלוח סמים ... חחח... אני שואל כי אצטרך לשלוח כל יומיים בערך חבילה (לא סמים או משהו לא חוקי... אני שולח גם מהארץ) פשוט מתעניין בתעריפים... אם יש לך מושג לגבי 'דואר אוירי רגיל רשום' עד קילו 1. 6. ממש עזרת לי ! :) תנקס

SuperLemonHaze

New member
לחסוך מעט...

גם 2,000 שקל בצד זה סבבה מבחינתי... אם תוכלי לתת לי הערכה כמה כסף אצטרך בערך בחודש זה יהיה נפלא... כמובן שזו רק הערכה תודה!

SuperLemonHaze

New member
אתר באנגלית לחיפוש דירה?

אני לא מבין הולנדית ועם הגוגל טרנסלייט זה סוג של סיוט שוב תודה רבה יקירתי ומצטער על החפירה זה חד פעמי!

עוגייה

New member
אתה נוסע עם ויזת תייר?

כי אם כן לדעתי אתה לא יכול לשכור דירה (אולי דירת נופש וזה יותר יקר) וגם אף אחד לא ישכיר לך דירה ל3 חודשים... אתה יכול לישון בהוסטל וזה יצא לך יותר זול. באיזה מקום בארץ הטמפרטורה -7? הסיבה שבחורף בארץ יותר קר היא כי אנשים לא מוכנים לקור. אם תלבש אותם הבגדים כמו בהולנד והחימום בבית יעבוד כמו בהולנד אז לא יהיה לך קר. התכוונתי שלגדל זה לא חוקי ואין לי מושג לגבי דואר כי לא שלחתי כלום ואין לי מושג לגבי אתר באנגלית אבל אתה יכול לחפש כאן: http://www.sababa.nl/hb/todo/amsterdam-apartments/

forglemmigej

New member
יש לך עבודה חוקית או שאתה בא לזרום

לא אמרו לך מתי אתה מתחיל או שזה גם תלוי בסוג הזרימה , נשמע שאתה חי בסרט .

SuperLemonHaze

New member
חחחחח

בא לי חודש חודשיים אמסטרדם... זה לא אמור להפריע לך אני עובד דרך המחשב... מה שאני צריך זה לפטופ וחשבון בנק...דטס איט... אם תוכל לענות על חלק משאלותיי זה יהיה נחמד מרסי

SuperLemonHaze

New member
אם לא יבוא לי לחזור לארץ אחרי 3 חודשים אני

פשוט אסע לברלין תקופה ואז נזרום משם... תודה שוב

forglemmigej

New member
אם חודש חודשיים זה בסדר

מותר לך לשהות באזור שנגן 3 חודשים וחשבון בנק נדמה לי אפשר לפתוח כתייר, אבל זה יצא בלי כרטיס אשראי וצריך לשלם במזומן כל הזמן אלא אם אתה מביא כ.א . מישראל ,אבל אז זה עמלות בשמיים הם עושים המרה מאירו לדולר ולשקלים הכי טוב תפתח חשבון מטח בארץ ואז יש פחות עמלות. באופן אישי אני לא מתה על אמסטלדם ,זו סתם עיר נמל עגמומית אבל כל אחד וטעמו.

Nobilis

New member
לגבי הכרטיסים

יש בישראל גם כרטיסי אשראי שעובדים על יורו, ולא על דולר. שישאל בבנק.

גוזליה

New member
כמה תשובות

קודם כל, אשמח אם ייפסק הדיון בנושאי גראס ושות- זה נחמד שזה חוקי שם, בישראל עדיין לא (ולא ידוע לי על מדינה אחרת באירופה שזה חוקי בה...). אם לא נענו עדיין שאלותיך, אתה מוזמן לעבור למסרים או להפנות את השאלות האלו לפורום אחר- אולי תרבות הולנד? http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1736 לגבי שילוח חבילות ומכתבים- לפי אתר משרד הדואר ההולנדי, מכתב של חצי קילו יעלה לך 10.5 יורו, חבילה של קילו תעלה לך בערך 17 יורו. מקווה שענו לך על יתר השאלות (ושהבנת את הדגש לגבי מדינות השנגן), ושיהיה לך בהצלחה.

SuperLemonHaze

New member
אחלה

תודה רבה לכל העוזרים... מצטער אם הפרתי את חוקי הפורום רק שאלה אחרונה מאחר וכבר פתחתי את הפוסט כאן: נניח ואפקיד בסביבות ה5,000 אירו בתקופה שאהיה שם, יש מסים כלשהם שעליי לשלם להולנד? הרי הכסף עובר לחשבון בנק... מספיק שהפקידים בבנק יראו זרימה של משכורות לתוך החשבון ויתחילו לשאול שאלות או שיעבירו את המידע למס הכנסה...? תודה רבה ומתנצל בשנית

SuperLemonHaze

New member
אין בוס... אני מרוויח לפי כמות השעות שאני עוב

ד בכל יום. הכסף מגיע אליי ישירות מהלקוחות שאיתם בוצעו העסקאות. יכול גם לעשות 20 30 ו40 אלף בחודש... השאלה היא אם אני מפקיד לשם סכומים כאלה של מזומנים יש מצב שמס הכנסה ההולנדי ישאל שאלות ויתחיל לגבות ממני מס/יחקור אותי? (זה טיול שמתחיל באמסטרדם וכנראה יזרום לאוסטרליה ומשם למיאמי כנראה) שבו אני עושה כסף על הדרך... אותו עיקרון כמו עבודה בעגלות רק בלי בוס ישראלי מעצבן שיושב על הוריד ומשכורות זעופות... תודה רבה שוב!

SuperLemonHaze

New member
חוץ מזה שהבנק עושה הרבה כסף על הדרך

מהעמלות שהוא לוקח בהמרה מדולרים לאירו

SuperLemonHaze

New member
עוגייה

אהלן! רק עכשיו שמתי לב ששלחת הודעה למעלה בשרשור ורציתי להודות לך! אך את בטוחה שאין אפשרות להשכיר דירה אם ברשותי רק ויזת תייר? בפעם הקודמת שהייתי השכרנו כמה חברה דירה (לא מלון) לשבועיים -גם יצא פחות יקר מבית מלון+דירה ל-פ-נ-י-ם וחיכו לנו 3 זוגות אופניים ו**** חדש מונח על השולחן... היה מטורף1!!

סיכום, ועצה ידידותית.

יש לך "לקוחות" שיוצרים איתך קשר דרך המחשב. מעבירים לך כסף "ישר לחשבון" וגם "בלי שאלות ממס הכנסה" אתה מתכנן להרוויח 2500 אירו לחודש, (למרות שסוג העבודה הזה מכניס גם20,000 ) אתה מפגין בקיאות מרשימה ב controlled substances ואתה צריך להיות באמסטרדם כדי לבצע את העבודה הזו. אפשר לנחש במה אתה עוסק? ---- ומילה אחת של עצה, אם אפשר, אם כל זה היה יוזמה ורעיון שלך, בן אדם תחזיר את הסרט. אבל אם מישהו עזר לך לגבש אפילו חלק קטן מהתכנית גם אם נדמה לך שהכל זה רעיון שלך, ואיתו רק התיעצת על הדרך , שים לב, ככה"נ מישהו הולך לסדר לך לשבת בכלא במקומו. תסתובב 180 מעלות ותתחיל לרוץ.

pichinan

New member
אני מבינה לאיזה כיוון אתה מושך

ועל איזה סוג של עבודה מדובר. לא, זה אכן לא עגלות, וזה גם לא חוקי. אני לא ארחיב יתר על מידה, אבל האיחוד האירופאי בשנה האחרונה עוקב אחר סוג זה של "עבודות" עם זכוכית מגדלת, וגם היו מעצרים (צרפת, ספרד, אירלנד, גיברלטר, ויכול להיות שעוד שאני לא מודעת אליהם) בהם נעצרו מאות אנשים, רובם אגב אותם אלו שהעבירו כספי "לקוחות" דרך החשבונות הפרטיים שלהם. זו שיטה מוכרת להלבנת כספים, הייתי מציעה לך להזהר מאוד כי מי שנתפס ונענש זה בעלי החשבונות ואף אחד אחר. אני מתארת לעצמי שלשכנע אותך אני לא אצליח (מי שמדבר על גידול מריחואנה, עבודה על ויזת תייר, העלמות מס, וכיוצ"ב כנראה שיודע בדיוק למה הוא נכנס). אני מכירה המון שקיבלו את ה"הצעה" המפוקפקת עליה אתה מדבר, אם דרך "קשר" ואם באימייל. שיהיה לך ברור כשמש שבסכומים עליהם אתה מדבר ברור שמס הכנסה יעלה על זה במוקדם או במאוחר. אלא אם כן כבר תהיה באוסטרליה, שגם שם אני מתארת לעצמי שהם לא תמימים.

למעלה