AMERICA'S CUP

הולנדי

New member
AMERICA'S CUP

שלב הגמר בין ניו זילנד לשוויץ מתחיל בשבת מישהוא מתעניין ?? הורדתי תוכנה אשר מאפשרת לצפות בשיוטיים בזמן אמת :please download the latest America's Cup Race Viewer from http://www.louisvuittoncup.yahoo.com if you don't already have it יש העדפות , אני בשלב זה עם Alinghi ( שוויץ )

lizard

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני לא יכול לצפות בזה בגלל שהמחשב שלי לא תומך בתוכנה הזו ויש לי חיבור חלש לאינטרנט.

soso_sami

New member
הנה זה התחיל - הנה זה נגמר

השיוט הראשון או אולי הסיוט הראשון של ניו-זילנד נגמר כמעט מייד לאחר שהתחיל. אני לא חותם על הסיבות אבל התוצאות ברורות. הסירה הניו-זילנדית חטפה מים מייד בתחילת השיוט. להערכתם כ-6 טון מים. תוספת של 20% למשקל הסירה וכמובן שההשכות של זה לא אחרו לבוא כשנשבר המנור ונעקר החלוץ. ניו-זילנד פרשה מהשיוט והשאירה את הניצחון הראשון לראסל קוץ ששבר את שיא מס' הנצחונות ברציפות בשיוטים ללא הפסד - 10(!) מאז ניו-זילנד זכתה בראשותו בגביע ב-1995.

geva

New member
מה גרם לכל הבעיות האלו?!?!?

ראיתי את זה... (ממש עשה לי חשק לשוט!) נעקר להם החלוץ! פעמים! איך זה יכול להיות/לקרות? ובכלל מנור שבור?!?! זה לא אמור להיות משהו מאוד חזק?!?! הקיצר... מה הגורם/ים לכל זה?

soso_sami

New member
עוד זה מסביר וזה ניצח

כל הבעיות החלו בגלל קצב ניקוז המים מהקוקפיט. הביילר לא הצליח לנקז את כמויות המים האדירות שנכנסו מסיבות שונות אולם העיקרית היא תכנון מבנה הסירה המותאם ספציפית לאזור, העונה והתנאים בהם תשוט הסירה במועד התחרות. 20% תוספת משקל מעמיסים את הסירה לא רק מפחיתים מהמהירות אלא מגדילים את העומס על כל הציוד. השוצרים בתחרות הפליגו עם טרוולר (סוס) סגור כמעט לגמרי לעומתם הניו-זילנדים פתחו אותו כמעט לחצי בכדי להקטין את העומסים על הסירה בגלל כמויות המים הגדולות שהיו בצד שמתחת לרוח. זה הגדיל באופן משמעותי את העומס על השפה האחורית של הראשי והביא לשבירת קצה המנור העשוי סיבי פחם. העומסים גם הביאו לעקירת החלוץ. השפה הקדמית נתלשה מהמוביל ובכך גם פגעה במוביל עצמו. לכן כשהעלו חלוץ אחר הוא מייד נתלש גם כן כשהגיע לאותה נקודה בה ניזוק המוביל. ולשיוטי היום השני דרמה במסלול!!!!!!!!!!!!!!! מי שלא משכים קום לראות את השידורים החיים - מפסיד!!!! ראסל קוץ בהפלגה מדהימה חוזר מאחור וחוטף את הנצחון מדין ברקר ועולה ל 2-0 על לוח התוצאות. אלינגי מפגרת לכל אורך השיוט - שתי הסירות מפגינות יכולות ותחכום שייט אטרקטיביים במיוחד. בקדמית האחרונה הניו-זילנדים לא מפסיקים לחפות ולשמור על אלנגי שמגיע למצוף 5 האחרון בפיגור של 26 שניות כ-4.5 אורכי סירה. משם מתחיל קרב שחמט אדיר בין שני הסקיפרים שבסופו ראסל קוץ מנצל עדיפות במהירות הסירה ע"י ג'ניקר+חלוץ ולמרות שהג'ניקר כבר מתחיל להקרע הם אוספים את הניצחן לחיקם. מדהים ושווה צפייה!! שבוע טוב

lizardie

New member
סמי, מתי ואיפה משדרים את הLV???

אני ראיתי רק את היאורוספורט שידורי ערב
וגם לא הבנתי למה בכלל נכנסו כ"כ הרבה מים? לא עדיף להקטין הטיה ופשוט להמנע מלהכניס מים לסירה?

soso_sami

New member
אז ככה

להקטין הטיה זה לא פשוט כי מוותרים על שטח מפרש ולכן גם על מהירות עיקר הבעיה זה מבנה הסירה. לטענת צוות ניו-זילנד הם לא צפו את ההשפעות וההשלכות של למעלה מאלפיים(!!!) סירות צופים שיתקבצו סביב המסלול בתנאים כמו שהיו שאף הם היו חריגים מבחינתם. שידורים חיים יש ב-ESPN ערוץ 52 בממיר כבלים דיגיטלי 36 באנלוגי ולא יודע איזה בלוין. למשכימי קום ניתנת ההזדמנות לתפוס את שני הלגים או שלושת האחרונים. בנוסף בצוהריים יש שידור סיכום ב-ESPN ובערב ב-21:30 ביורוספורט

הולנדי

New member
אכן שיוט מדהים !!

אגב אם השוויצרים יזכו, מה שנראה סביר כרגע, איפה תתקיים התחרות הבאה באגמים בשוייץ??

posner01

New member
להקטין הטיה?

בשיוט הראשון הניוזילנדים היו בדיוק מעל הרוח ובמרחק קטן מאלינגי, אשר הראתה חידוד טוב יותר (כנראה בשל בחירת וכיוון מפרשים טוב יותר). במצב כזה שיחרור מפרשים מסוכן טקטית (או שאתה מאבד חידוד ונופל על הסירה השניה, או שאתה מאבד מהירות ומגיע להופלס (החזרה) של הסירה שמתחת לרוח. TNZ היו בחילוף לעליה ולכן ניסו למשוך את הלג ולא לבצע סיבוב. התוצאה - יותר מדי הטיה, ותמונות שהזכירו לי לוויתנית קטנה בקדמית
. אותו אפקט ניכר גם בזינוקים בשיוטים רגילים, כשכל סירה מחדדת את זו שמעליה, וכל הצי מפליג לאט וחד מדי. כל זה כמובן דעתי הצנועה וספקולציה מוחלטת. ד"א השיוט השני היה יוצא מהכלל - אולי השיוט הטוב והמעניין בסדרה השנה. מי שלא ראה הפסיד.

למעלה