AMERICAN WHISKEY IN ISRAEL

navefire

New member
AMERICAN WHISKEY IN ISRAEL

מישהו אוהב ? מרגיש נוח להמליץ על משהו?

סובל מבעיות לוגסטיות קשות. אין ביכלל מבחר בארץ, היבואנים מבאים גרסאות בסיס ספורות על 2 ידיים וכך התדמית של " צווארון כחול" לא זזה ממנו.

גם ככזה, פרופיל הטעם המתובלן מתאים יותר כמיקסר לקוקטיילים בארועים חברתים , לאישה ( יום האישה?) .
באירוח בייתי של אלו שלא מכורים לווסקי, להגיש אולד פאשנד, ווסקי סאוור או מנהטן זה ליגה.

למי שכן מתלבט, וחושב לגוון -מצרף המלצות מנסיון אישי לברבן שנועד לטעימה\לגימה ולא רק לעירבוב או כצ'ייסר. זמינים על מדפי החנויות:

1. EAGLE RARE 10- סביב 250 ש"ח.
למשקה מוצלח להתחיל טעימת ברבן גבוה. איכותי ומאוזן, מרגיש קלאסי.
45% אלכהל, מבוקבק בגרסת חבית בודדת.
טעם ווניל דבש. אין אצטון\אלכהל למרבה השמחה. יש קצת לימון והרגשה מזמינה לכל העסק. אין אש, ברבן שכיף לחזיק בפה.
טיפ: הצבע תמיד טבעי בברבן, בחבית בודדת יהו הבדלי צבע\טעם בין הבקבוקים. מנסיון עדיף לבחור בקבוק כהה יותר.

2. FOUR ROSES SINGLE BARREL
250 ש"ח.
50% אלכהל. ללא ציון גיל. הרגשתי שמוצלח יותר מחלק לא מבוטל מהסינגל מלטים הנחשבים ביותר שיש לי באוסף.
מלא מלא טעם של תבלינים. קופסץ תבלינים. פחות מתוק בתחילת דרכו של הבקבוק. משאיר קצת אש בפה. והריח שלו די רגוע ביחס לעוצמה שלו מבחינת טעם.. סה"כ -ליגה.

kinks

New member
הפור רוזס הזה

הוא פשוט פאקינג ואו!
אחד הברבנים היותר אהובים עליי.

לגבי ברבנים אני מאוד אוהב את הסטייל של קנקטי סטרייט ברבן.
רידג'מונט 1972, גם יופי של ברבן, הבאפלו טרייס שהוא מאותו מבית של האיגל רייר גם נהדר. האיגל רייר מעט מתוק מדי לטעמי. הרייר בירד של ווילד טרקי גם יופי של דבר. לא חסרים ברבנים טובים. רק צריך לוודא שהם לא מיי סוכר.

navefire

New member
ברבנים

באפאלו טרייס הרגיש לי טוב בשביל שוט ליד הבירה.כל הזמן הרגיש קצת אלכהלי מדי לטעימה, ברגע של תסכול וחילול כבוד הטבעתי את כל מה שנשאר מהבקבוק במישמשים ועשיתי רוטב לעוף למשפחה :)
לגבי מה שכתבת לגבי שאר הברבנים מה" מדף האמצעי" KINKS, אני מסכים . להיזהר שהם לא מי סוכר:)

עוד שניים - שלושה

אלייז׳ה קרייג 12 שנה.
יש אצטוניות קלה, אבל מלא טעם פירותי וטוב. לגמרי ראוי לשתיה נקי. בנוסף, הופסק הייצור שלו עם ציון גיל.
&nbsp
ג׳ים בים Signature Craft
גירסה גבוהה של בים, מאוד עדין וקל לשתיה מבלי לוותר על טעמים. פשוט אלגנטי יותר מרוב הבורבונים.
&nbsp
אוון וויליאמס סינגל בארל - חביב, ראוי, הרבה מייפל וסוכר חום בטעם.
&nbsp
כולם זמינים בארץ במחירים של 200-250 ש״ח.
&nbsp
ויש גם את בוקרס, בחוזק חבית מעל 60%. קשה לשתות נקי כמובן, אבל עם מים יש שאוהבים מאוד.

ולא חייבים לעצור בבורבון - יש עכשיו גם שיפון

הסאזארק חביב מאוד. קצת אלכוהולי בהתחלה, אבל משתפר אחרי שבוע-שבועיים מהפתיחה.
&nbsp
את השיפון של בולייט הייתי שומר לקוקטיילים בלבד.

navefire

New member
תודה על ההצעות

טעמתי את האלייז'ה קרייג ואת הסזאראק שיפון שהיה מפתיע לטובה!
חושב לנסות בהזדמנות BAKERS שזה גירסה קצת רגועה של ה BOOKERS. אבל בשביל 360 ש"ח אני תמיד בסוף קונה סינגלמאלט.
כל אלה אגב גם מהסידרה הגבוה של ג'ים בים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ShaneG

New member
עוד המלצה ומילה על פור רוזס

לא לטעם של כולם אבל מאוד אוהב Woodford Reserve, יש לו טעמים מאוד עשירים ותבלניים. ניתן להשיג בארץ בסביבות ה250 ש"ח

ולגבי פור רוזס, טעמתי כמה גרסאות של הסינגל בארל ולפעמים היה טוב ופעמים פחות. אני מעדיף את הsmall batch שלהם, שתמיד יוצא לי טוב. ועולה רק איזה 130 ש"ח.

אילן די

New member
לא יודע אם יש בארץ

אבל באיזור הברבנים העממיים, ממליץ על באזיל היידן, אלמר טי לי ואם כבר הומלץ וודפורד ריזרב, אני מעדיף את גרסת הדאבל אוקד.
אגב, לא עממי כל כך אבל אם כבר הוזכר אליהו קרייג, גרסת החוזק חבית (תווית שחורה) היא אלוהית.

navefire

New member
עממי לפעמים טוב גם

הבאזאל היידן ישנו בארץ , בקבוק שמאוד מושך את העין למי שמכיר.
את שאר הברבנים שציינת אני לצערי מכיר רק מהביקורות הטובות ברשת.
מה היתה הדרך שלך ? רכישות בח"ול \הזמנה מאתר אינטרנט ?
אשמח מידע שימושי על הזמנות אלכהל מהאינטרנט.

למעלה