American Gods

SilentWave

New member
American Gods

המלצה קטנה שלי לספר (שעדיין לא סיימתי, אבל נמצא בשלבים מתקדמים מאוד), בשם American Gods של ניל גאיימן (עד כמה שאני יודע לא תורגם, ואולי אפילו לא ניתן להשיג בארץ באנגלית. אני הזמנתי דרך Amazon). הסגנון הזכיר לי קצת את הספרים של סטיבן קינג - ספר דיי גדול (כ-600 עמודים) העלילה המרכזית שזורה בעלילות משנה, דמויות אנושיות מאוד, דיאלוגים מאוד אמינים בשפה יומיומית. בקצרה על הספר - שם גיבור הספר הוא Shadow (צל), אסיר שמשתחרר מבית כלא מספר ימים יותר מוקדם מכפי שהיה אמור, כיוון שאישתו נהרגה בתאונת דרכים. בטיסה בדרכו להלוויה הוא ניתקל באדם אשר מציג את עצמו בשם Wendsday (יום רביעי...) אשר יודע על Shadow יותר ממה שהוא אמור לדעת, ואשר מבקש ממנו לעבוד בשבילו. הספר הוא חצי סיפור פנטזיה, חצי סיפור מסע, שבמרכזו עומדים האלים של פעם (האלים העתיקים שבהם האמינו בני האדם) מול האלים של ימינו (הטלוויזיה, הטכנולוגיה וכו'). ספר נפלא לדעתי. ממליץ בחום.

Rivendell

New member
../images/Emo51.gif על ההמלצה. הספר תורגם,

ובעברית הוא נקרא "אלים אמריקאים". צירפתי לך לינק למאמר שיש לנו עליו, למקרה שמעניינת אותך דעה נוספת, וברשותך גם אוסיף את ההמלצה שלך למאמר

SilentWave

New member
שמח לשמוע שתורגם, למרות שתמיד

עדיף בשפת המקור. (במיוחד לאור העובדה ששמות רוב הדמויות הינן בעלות משמעות כלשהי (מעניין איך תרגמו את השם Mr. Wednesday... מר יום רביעי?). מאוד לא מסכים עם הביקורת. כותב הביקורת כפי הנראה מעדיף עלילה ליניארית. אני מאוד אוהב שבעלילה שזורות עלילות משנה (מוסיף בהרבה מקרים לדעתי לאמינות של הסיפור). כמובן שאפשר להוסיף את המלצתי למאמר

Rivendell

New member
אם היינו תמיד מסכימים, היה כאן

מאוד משעמם
. ואתה גם חדש, נכון? טקס חניכה כבר עשית?

Rivendell

New member
../images/Emo13.gif לספר לנו, בפירוט, על הספרים שהכ

י אהבת, ולמה. זו לא חובה, כמובן, אבל זה נחמד.

SilentWave

New member
אז ככה...

בגיל צעיר קראתי דיי הרבה (נרשמתי לספריה בגיל 7). אם הופעת המחשב הרבה פחות. היום אני קורא בדר"כ לפני השינה (או... בשירותים..). מה אני קורא? פנטזיה, מד"ב, מתח, בלשי, בעבר הרבה סטיבן קינג. פול אוסטר, המון אגאתה כריסטי, קצת טרי פראטצ'ט. ספר שאני זוכר הכי מהילדות - הרוזן ממונטה כריסטו. ספר בית ספר תיכון האהוב עלי - התפסן בשדה השיפון. הספר האהוב עליי - האמת... לא ממש חשבתי על זה עד היום... לא אוהב - ספרים של סופרים ישראלים, וספרים על סיפורים אמיתיים (בשני המקרים כיוון שאני אוהב להתנתק קצת מהמציאות כשאני קורא ספר).

Boojie

New member
וזוכה פרס גפן לשנת 2003

בקטגוריית ספר הפנטזיה המתורגם, שם הוא התחרה תחרות קשה ב... קורליין, של ניל גיימן.

Athaclena

New member
"הזכיר לי קצת את... ...סטיבן קינג"

אני קניתי את אלים אמריקאיים באנגליה לפני שנה וחצי, והיתה עליו מדבקה שעליה כתוב as good as King or your money back או משהו דומה. והם התכוונו לזה... אני לא קראתי את קינג אז אני לא יכולה לשפוט, אבל סתם חשבתי שתתעניינו.

Boojie

New member
ועל קורליין שלו אמרו

"הספר שהוריד את הארי פוטר מהמקום הראשון במצעדי המכירות" (כי באמת, קורליין יצא כמה זמן אחרי איזה הארי פוטר, ובאמת נכנס במקומו למקום הראשון. שיואו, כזה.) נו, כנראה שישוו אותך עם רבי מכר זה גם סוג של כבוד.

y u k a

New member
קורליין

יצא (לפחות בארץ) אחרי שכבר רובם סיימו את הארי פוטר הרביעי וכשנה לפני שיצא החמישי ככה שלהגיד שהוריד אותו מן המקום הראשון לא מדוייק. אני אישית לא אהבתי אותו בכלל. נראה לי כמו פסאודו פילוסופיה (בגרוש כמובן)בכסות של פנטסיה. או שלא הבנתי כלום. לא את הפנטסיה ו/או לא את הפילוסופיה. או שלא היתה שם פילוסופיה
, בקרב בני הנוער הספר "ארטמיס פאוול " נקרא הרבה יותר מקורליין. לא קראתי אותו.

Mנטה

New member
ארטמיס פאול מקסים !!!! יש המשכים ?

נדמה לי שכתבתי עליו וריווי הכניסה למאמרים.

Athaclena

New member
יש 2 המשכים ונראה לי שעוד בדרך

השני הוא the arctic incident השלישי - the eternity code גם אני כתבתי פה על הסדרה (את השלישי עוד לא קראתי)

Boojie

New member
לא דיברתי על הארץ.

והאמת? לא ברור לי מה ה"פסאודו פילוסופיה" שם. אבל שיהיה.

למעלה