!AMERICA UNDER ATTACK - הסרט

!AMERICA UNDER ATTACK - הסרט ../images/Emo83.gif

במאי: ג´רי ברוקהיימר/ג´יימס קמרון פסקול: אירוסמית´ כמובן. סצינת פתיחה: מטוס נוסעים בשמי ארה"ב, נוסעים אמריקאים טיפוסיים יושבים להם עם הווקמן או הלאפטופ או וואטאבר בזמן שכמה טיפוסים חשודים (קרי: התאורה עליהם כהה יותר) עם חזות מזרחית מביטים לכל עבר ומסמנים אחד לשני עם הגבות. אחד הטיפוסים קם לעבר תא הטייס, הוא שולף סכין ואז המצלמה מתמקדת על הסכין המונפת באויר כשקול פילוח חד נשמע...
התמונה נחתכת למסך שחור. פייד אאוט. פייד אין: המצלמהמתמקדת בגב של בחורה בחצאית אפורה הדוקה הצועדת במסדרון אפור ארוך, כשבתחתית המסך מתוקתקות בפונט לבן גדול הכיתוב: "פנטגון. 8:22". הבחורה פותחת את הדלת ונכנסת פנימה. קלוז אפ על הפנים שלה. קייט בלנשט . "אדוני" היא אומרת לממונה עליה "אני מדגישה שוב ושוב שיש ידיעות מודיעיניות על נסיון התקפה כולל של בין לאדן". "זה הכל?" הוא אומר לה. המצלמה מתמקדת עליו. דנזל וושינגטון . הוא מרים את העיניים מהמחשב. "תניחי בבקשה את הדפים על השולחן שלי" הוא אומר לה. היא עוזבת בהפגנתיות את המשרד. הוא מחייך בהבנה. פייד אאוט. פייד אין: שוב מטוס נוסעים אמריקאי, שוב טיפוסים חשודים עם חזות מזרחית (בתפקיד ראש המחבלים: ששון גבאי ) המצלמה עוברת לאישה בלונדינית מבוגרת ( קת´לין טרנר בקמאו מבריק בתפקיד האולסון הזאתי. לגיוון אתני אפשר להחליף בפאם גריר ) פתאום המחבלים משתלטים על המטוס, עם מיטב הרעש, המהומות וההמולה ההוליוודית. קאט חד למטוס הראשון נוסעי המטוס הראשון מתחילים לצרוח בפאניקה ואז.. במיטב האפקטים ( ILM של לוקאס, או פיקסאר) המטוס הראשון מתרסק לתוך בניין התאומים, כשהבניין מתפוצץ בפיצוצים עזים... קאט. מסך שחור עולה ובקרדיט ענק נכתב: !AMERICA UNDER ATTACK

סצינה ראשונה אחרי הקרדיטים: כתובית לבנה מודיעה: "10 דקות לפני". משרד היי טק טיפוסי, בן אפלק יושב במשרד ומדבר עם חברתו ה
( מנה סובארי או גווינית´ בליהוק מבריק) , היושבת במשרד בבנין ממול. בתום השיחה הוא משתעשע עם חברו למשרד טובי מגוויר (או וויל סמית´ אם ממש מוכרחים). מעבר חד לפיצוץ המטוס הראשון לפתע המשרד של בן ושות´ מתמוטט והוא וטובי נאלצים לרוץ להם החוצה כשברקע קירות מתמוטטים ואנשים נשרפים. למזלם הם בקומה ה30 והם מחליטים להחלץ מהבניין הבוער דרך המעלית. המעלית נתקעת. בן אומר לטובי שהוא יודע מי יצליח לחלץ אותם. קאט המטוס השני הדמות של קת´לין טרנר מנסה נואשות להתקשר לבעלה הסנאטור ( טומי לי ג´ונס ) וכשהיא תופסת אותו היא מדווחת לו על החטיפה. באותם הרגעים החוטפים מתנגשים עם המטוס בבניין התאומים השני. קת´לין צורחת. סצינה עמוסת אפקטים במיטב מסורת "היום השלישי" פוגש את "מת לחיות" המטוס מתרסק לתוך הבניין של החברה של בן, עם העילית של פיצוצי הפירוטכניקה... החברה של בן עפה מהזעזוע על הרצפה, ספק מעולפת, ספק מתה. קאט חד. מעבר לפלורידה, מנחת מטוסים הנשיא ( הריסון פורד/ביל פולמן ) עומד להכנס למטוס כשעוזרתו האישית ( אן הייש בתפקיד אני-פה-לשתי-שניות-לפני-שהדמות-שלי-תמות הטיפוסי שלה ) מקבלת דיווח לאוזניה. היא ממהרת לדחוף אותו למטוס בדאגה והם ממריאים. בינתיים בפנטגון טומי לי ג´ונס מתפרץ למשרד של קייט ודנזל ומספר להם את הבשורות המרות. מעבר לחנות ספרים חנות ספרים, מרכז קניות טיפוסי אמריקאי, אי שם בפיטסבורג. סוזן סרנדון בתפקיד המוכרת האימהית וטובת הלב משוחחת לה עם סנדרה בולוק (אופציות אחרות: ג´וליה רוברטס או דרו בארימור אם ממש חייבים. מוניקה פוטר/אשלי ג´אד, גם מועמדות) שמספרת לה על חבר האונליין שלה. לפתע היא מקבלת צלצול של הודעת מייל/ICQ במסך המחשב. היא פותחת את ההודעה וזה...? נכון, בן אפלק, שמבקש ממנה להשיג באינטרנט את תוכניות הבניין על מנת שהוא יוכל להחלץ ממנו. סנדי המהירה מכוונת את בן וטובי אל מחוץ לבניין בבטחה. מעבר חד לסיבבה אפלה ג´ון מלקוביץ/גארי אולדמן עומד ליד מכונית כשכמה מחבלים מסביבו. "אין בעיה בוס, אנחנו בדרך" הוא אומר לתוך טלפון סלולארי שהוא מחזיק. הוא נכנס למכונית ונוסע. התמונה משתנה במהירות לחדר אפל "עכשיו הם יראו מה זה להתעסק איתי" אומר במבטא בריטי מצמרר איאן מקלן בתפקיד אוסמה בין לאדן (אם מתעקשים על שחקן אמריקאי דווקא, אפשר ללכת עם ג´ק ניקולסון ) "הם עוד לא יודעים מה מחכה להם" הוא אומר ומחכך את ידיו בהנאה... סוף מערכה ראשונה

IC4

New member
לא מדויק

לא ביל פולמן וטומי לי ג´ונס לא סנטור אלא ג´נרל אם איני טועה ולא ג´ון מלקוביץ´ אלא מישהו בסגנון הרע משקרים אמיתיים

תחילת מערכה שניה אנג´לינה ג´ולי בתפקיד בנקאית חטובה ושרירית מחלצת את עצמה ואת החברה של בן מהבניין השני, אבל האם חברתו של בן תשרוד? בינתיים בפנטגון.. דנזל וקייט במרוץ נגד הזמן לגלות מה קורה. מודיע שלהם בכנופייה של בין לאדן ( ג´וד לואו כמובן, הרי חייבים להשתמש בשחקנים בריטים בתפקיד הרעים) מודיע להם על מכונית תופת בדרך לפוצץ את הגשר בסאן פרנסיסקו. מייד הם קופצים למכוניתם ומחליטים לדלוק בעקבות המחבלים. קאט למנחת מטוסים, הפנטגון. הנשיא יוצא ומתייעץ מיד עם טומי לי ג´ונס. הייש מחליטה שהדרך היחידה לשמור את הנשיא בטוח הוא להבריח אותו לבונקר בוושינגטון. "דונט וורי מיסטר פריזידנט" היא אומרת לו "אייל גט יו טו סייפטי" . ג´ונס עולה עם הנשיא למטוס, הייש נשארת מאחרו בפנטגון, באגף ההגנה. סצינה עמוסת פיצוצים ברחובות ניו יורק אמבולנסים צופרים, סירנהות משטרתיות ומכוניות כיבוי ממלאים את הרחובות. בתפקיד הכושית-המגניבה-והקשוחה-מהארלם-שיכולה-לדאוג-לעצמה ליסה ניקול קרסון השותפה של אלי מקביל, שפוגשת את ג´ולי הנושאת עליה את החברה של בן ויחד הן עושות את דרכן מהקומה החמישית לכיוון היציאה מהבניין. בסצינה מהמממת הכוללת קפיצת באנג´י מהקומה הרביעית (לאחר שהקומה השלישית עד לכיוון הלובי והחניון מוצפת עשן) בעזרת צינורות לכיבוי אש, מצליחה ליסהל´ה לחלץ את עצמה מהבניין בעזרתו האדיבה של הכבאי ג´ורג´ קלוני (ואם ממש חייבים, אז גם ברוס וויליס יכול להחליף אותו). בנשימתה האחרונה מצליחה ג´ולי לחלץ את החברה של בן ואז נופל עליה רסיס מאחת הקומות של הבניין והורג אותה.
מוזיקה עצובה מתנגנת... קלוני עושה מייל בונדינג לכמה דקות עם אפלק שזוכה לראות את חברתו מפונה על אלונקה בעוד ניקול קרסון (המתגלה כרופאת חדר מיון) מנשימה אותה. פוקוס על אולדמן/מלקוביץ´ המשוחח שוב עם בין לאדן. הוא פולט משהו בערבית למכשיר הקשר שלו ומצדו השני של המכשיר עונה לו מחבל נוסף, הנמצא בתוך קוק פיט של מטוס... הנשיא וטומי לי ג´ונס משוחחים בינהם כשהסצינה משמשת בעיקר במה ללי-ג´ונס להראות שגם הוא יודע לבכות. "כל מה שנותר לי כרגע, אדוני הנשיא" הוא אומר "הוא הבן שלי..." דנזל וקייט נוסעים בואן לכיוון סאן פרנסיסקו שם הם משוכנעים שימצאו את המחבלים. בינתיים, ברחובות ארה"ב קאוס טוטאלי והם מנווטים את דרכם בין אלפי אנשים היסטריים. אן הייש והעוזר שלה ( מאט דיימון ) שוקדים על כל מיני נתוני מחשב כשהם לפתע עולים על משהו וממהרים להתקשר לווינסלט, שמצידה מתקשרת ללי ג´ונס. בינתיים בחדר ניתוח מאולתר במסעדה ניו יורקית שוקדת ניקול קארסון על הצלת חייה של החברה של בן לאחר שהאמבולנס לא מצליח לתחמק מהפקקים. אחרי שבן מחזיק לה את היד ומזיל אין ספור דמעות, מוניטור הלב (בוודאי שבמקרה היה להם מוניטור לב נייד) מראה קו שטוח.... קאט חד לפנטגון בעוד הייש וחבריה שוקדים על מציאת רמז כלשהו באשר לזהות התוקפים מתרסק מטוס נוסעים נוסף לתוך הפנטגון ומעלה את האגף של הייש באש. הייש מתה בעודה מנסה להחלץ מהתופת... סוף מערכה שניה

תחילת מערכה שלישית, אחת לפני האחרונה קאוס בפנטגון צוותי ההצלה בפנטגון בבלבלה. כולם מנסים לברוח ולפנות אך ללא הועיל. מאט דיימון נהרג בפיצוץ השני (אף פעם לא סבלתי אותו..) והאש מתפשטת בטירוף. חזרה לניו-יורק בינתיים ברחובות ניו יורק, קלוני ושות´ חוזים בהתמוטטות המגדל השני בעוד הם נסים על נפשם. מגוויר מגלה שאחותו מסתובבת ברחוב ורץ להציל אותה. הוא נפרד מאפלק בחיבוק אמיץ. אפלק וקלוני נמלטים כשברקע מחזות סופר פוטוגניות של הרס ואבק. בינתיים בכיוון סאן פרנסיסקו.. מרדף מטורף מתרחש בין הרכב של אולדמן/מלקוביץ לבין דנזל וקייט. דנזל מזנק מהרכב על הגג של מכונית המחבלים ומנסה להאבק עם הנהג ( מייקל קלארק דנקן ) הנהג מנפנף אותו ובלנשט נעצרת לעצור על מנת לאסוף אותו, בעוד המחבלים ממשיכים בדרכם... ג´ונס מטלפן לבן שלו לסלולארי ומייד מתברר שאפלק הוא הבן שלו מנישואיו הראשונים. הבן שניתק קשר איתו כבר כמה שנים. הוא מפציר בו שיסע לקחת את האחים החורגים שלו מהבית ויעלה איתם על מסוק שהוא שולח, שיאסוף אותם למקום המחבוא של הנשיא. ברחובות ניו-יורק... מגוויר מסתובב ברחובות בנסיון נואש למצוא את אחותו כשלפתע הוא מוצא יד קבורה תחת האבק ומזהה את הצמיד עליה כהצמיד של אחותו. מייד נדלק בראשו פלאשבק: אחותו ( כריסטינה ריצ´י ) לבושה בשחורים, מקועקעת ומלאת פירסינג, עושה סיאנס בית ומנבאת את בוא האסון המתקרב.. פלאשבק נגמר. מגוויר מחלץ אותה מבין האבק ומנשים אותה עד שהיא מתחילה לגלות סימני חיים. בן וג´ורג´ בדרכם הביתה בן נכנס הביתה ומחלץ את אחותו ( שרה מישל/ג´ניפר לאב ) ואת החבר שלה ( פרדי פרינז/ג´רי אוקונל ) אחרי שההתפוצצות בבניינם הקרובים גרמו להתמוטטות גם אצלם. במהרה הם כולם עולים על המטוס, בדרך לג´ונס. שוב התמוטטות.. הבניין השני מתמוטט וכריסטינה וטובי מפלסים את גרכם כשההרס המשתולל מאחוריהם מדמה את סצינת ההוריקן בטוויסטר. בינתיים, סנדרה וסוזן מבררות פרטים על המתרחש וסנדרה מצליחה ליצור קשר עם אפלק במסוק. אקסטרים קלוז אפ על מלקוביץ/אולדמן בזמן שהוא מדבר עם מישהו. הוא מנתק ומתקשר לבין לאדן. הם מנהלים שיחה חביבה וקלילה על טרור עולמי. "תגיד לו שאם הנבלות המערביים יעלו עליו" אומר בין לאדן "שיעשה מה שהוא צריך לעשות". שוב קלוז אפ ומלקוביץ´/אולדמן משוחח שוב עם האיש המסתורי ומוסר לו את דברי בין לאדן. "אין בעיה. שאללה יהיה איתך" אומר האיש והמצלמה יוצאת מהקלוז אפ. לתדהמת הקהל מתברר שזה החוטף מהמערכה הקודמת, ז"א שמישהו אחר פוצץ את הפנטגון, ושיש עוד מטוס בדרך לפיגוע נוסף... סוף מערכה שלישית

תחילת מערכה רביעית ואחרונה הפרובינציאלים במיטב מסורת היום השלישי/ארמגדון, גם פה יש את שוט הפרובינציאלים. המצלמה מרפרפת לה בין צילומים של חבורת הומלסים ברחוב (הכיתוב: הודו ), 2 אנשים עם באגט (הכיתוב: צרפת ), 4 מלוכסנים עם מצלמת וידאו (הכיתוב: יפן ), חבורת אנשים משופמים במדי או"ם היושבים ליד אוהל רעוע (הכיתוב: ישראל ), ו קיילי מינוג + ניקול קידמן בתור הנציגות האוסטרלית. תחת הכיתוב: JERUSALEM (מה רציתם שיגידו, פלסטינאים?) יראו לנו האמריקאים חבורת אנשים צוהלת ויורה באויר. קייט ודנזל ממשיכים שוב, מרדפים פקקים היסטריה המונית ובלאגנים בדרך לתפוס את המחבלים. חזרה לבן וג´ורג´י בן מקבל שיחה נוספת מאבא שלו, "איתרנו עוד מטוס, סאן" הוא אומר לו, "אנחנו לא ניתן לו להתקרב בכלל לינו יורק". "איפה המטוס?" הוא שואל, "בסביבות פנסילווניה" עונה ג´ונס, כשבזמן ששומעים את תשובתו המצלמה מראה את בולוק מוכרת ספר תיירות על פנסילבניה בקופה... מגוויר וריצ´י ממשיכים להימלט. ניקול קארסון עוזרת לחלץ פצועים. חדר המצב הנשיא מתעקש לפנות אל האומה אבל טומי מזהיר אותו שיש התראות על חיסולו האפשרי. הם מדברים עם סגן הנשיא ( אוליבר סטון בהופעת אורח) ומחליטים לרדת לבונקר. המטוס מתרסק
הישר לתוך הקניון בו בולוק וסרנדון עובדות. הן מפלסות את דרכן דרך האבק והשברים כשהן עושות את דרכן החוצה מהקניון הומה האדם. בדרכן אל הקומה הרביעית (הן בחמישית) הן מוצאות ילד שאמו נהרגה לפני דקות אחדות בפיצוץ ( היילי ג´ואל אוסמונט ) ומצרפות אותו אליהן במסען אל מחוץ לקניון. בן שומע על
הפיצוץ
לפתע הוא מביט אל מסך המחשב שלו "MALLGIRL" הוא הכינוי האונלייני של בולוק. הוא נזכר שהיא כתבה לו על עבודתה בקניון... "סובב את המסוק" הוא פוקד על הטייס, "יש לי חיים להציל". בינתיים, ריצ´י ומגוויר מצליחם להחלץ מהתופת. ריצ´י מרביצה מונולוג של 4 דקות על חשיבות החיים ושאר ירקות. כשהיא מסרבת להגדיל את הסצינה ל5 דקות, היא מפוטרת ומוחלפת דידיגטלית בכל הסצינות שכבר צולמו ע"י ליב טיילר . דנזל וקייט מצליחים להדביק את הפער בינם לבין המחבלים, אך פניה חדשה של בלנשט גורמת לרכבם להתהפך.. בינתיים אצל סנדרה וסוזי בולוק וסרנדון מפלסות את דרכן יחד עם אוסמונט כשהן מזנקות להן ממדרגות נעות, בריכות כדורים ומשתמשות בבובות ראווה להכין סולם חילוץ. המסוק של בן נוחת והוא ממהר להכנס לתוך הקניון למרות תחינות שירותי ההצלה. המסוק של ג´ורג´ והחבר´ה ממריא. ואיפה קייט ודנזל? הם פורצים לסוכנות מכוניות נטושה וקופצים על זוג אופנועים כשהם מתחיליםמרדף אופנועים/רכבים מטורף ברכבי העיר. לבסוף הם מאבדים את המחבלים. "נאגף אותם משמאל" אומר דנזל. "אני מכיר דרך קיצור" ופונה לשביל עפר. המצב אצל קלוני לא טוב. אחד המדחפים של המטוס לא עובד והוא וגלר מטפסים אל ירכתי ההליקופטר כדי לחלץ את סולם החבלים שנתקע. אפלק בינתיים עושה את דרכו מבעד לעשן בזמן שבולוק מעודדת את סרנדון להמשיך. "תמשיכי בלעדיי" אומרת סרנדון. "בשום פנים ואופן לא" משיבה בולוק בעוד היא ואוסמונט עוזרות לה לרדת בסולם שבנו. אפלק פוגש את בולוק ועוזר לה, כשהוא מסביר לה שהוא בא לחלץ מישהי מזדהה בולוק בתור חברת האינטרנט שלו. קורה מתמוטטת מפרידה בין בולוק ושות´ לבין אפלק שמאבד את שדה הראיה בעקבות העשן. קלוני וגלר מצליחים לתקן את המסוק. הם נוחתים בבסיס הסודי של הנשיא וקלוני קופץ על מטוס נוסף כשהוא מבטיח לג´ונס הדונע שהוא יביא את אפלק בבטחה. אפלק מחולץ ע"י צוותי ההצלה מהבניין. הכבאים אומרים לו שאגף הספרים נמחה לחלוטין. אין ניצולים. אפלק ההמום עולה על הליקופטר, בדרך לג´ונס. ממש ברגע האחרון, לפני פיצוץ הגשר, מגיחים דנזל וקייט על אופנועים ועוצרים את המחבלים. אפלק השבור יורד מהמסוק ומתחבק עם אביו, כשהוא מיבב בבכי. כשהוא מרים ראשו מכתפו של ג´ונס, הוא רואה מולו את בולוק, סרנדון ואוסמונט. בולוק והוא מתנשקים, כשהמצלמה מצלמת במצב אווירי את הזוועות ובקרע שומעים את דברי הנשיא על יום חדש ונקמה. קאט. הקרדיטים מתחילים לעלות. THE END

וכל זה כמובן...

עוד תגובה צינית, אני יודע. אבל למשמע הידיעות שמפיקים בהוליווד כבר מתחילים לרכוש זכויות הסרטה ואחרי כל הדרמטיזציה בכל ערוצי השידור אי אפשר שלא לתהות אם המציאות תעלה (שוב) על הדמיון...

IC4

New member
במאי MICHAEL BAY

ג´רי ברוקהיימר הוא המפיק לא הבמאי וחוץ מזה אלא אם הסרט יראה שידורים חוזרים כמה מאות פעמים של מה שקרה, הסרט יארך חצי שעה בלבד צריך משהו מעבר איזה בן אפלק שבא לעבוד ושניה לפני שהבנין קורס הוא מחזיק את הידיים של אהובתו והם קופצים מהקומה השמונים. ואני מאד מקווה שיהיה במציאות ולא בסרט משהו בסגנון U & S A strike back פייד אין - עיר פלסטינאית שמחה וצוהלת שאמריקה נפגעה, לרגע שקט דממה כשכולם מסתכלים למעלה ושומעים סאונד של מטוס ... הדממה משתרעת לחלוטין כעת בעוד שדבר מה מוצנח אל תוך החגיגה. קלוז אפ על ראש חבורת האידיוטים כשרואים את פניו עוברות מחיוך שמח לעצב חסר אונים מהבלתי נמנע ----------בום.

חזיר בר

New member
את חולמת בהקיץ!

האמריקאים יתנו לסיפור הגדול של הכמה עשרות שנים האחרונות לחמוק מאולמות הקולנוע? סרט ממש על העניין בעוד כמה שנים,אבל תאמיני לי שבכל סרט מלחמה שני זה יוזכר. כמו שבכל סרט מלחמה הוזכרה מלחמת המפרץ ("אח שלה נהרג במלחמת המפרץ","הוא היה ביחידה חשאית שהיתה אמורה להרוג את סדאם במלחמת המפרץ") משנה שבכלל לא היתה ממש מלחמה אלא הפצצה חד צדדית? משנה שרק 91 הרוגים היו לאמריקאים,ורובם מתאונות? אם מחברים את כל ההרוגים שאמרו שנהרגו במלחמת המפרץ בסרטים,מגיעים לכמה אלפים. בקיצור, בנינים מתרסקים על בניני התאומים ועל הפנטגון? צפי לבקרוב בקרוב.

IC4

New member
איזה מלחמה בדיוק ?!

אתה אומר שבסרטי מלחמה מזכירים פרטים שכאלה , אבל כשאתה אומר סרטי מלחמה אני חושב על סרטים על מלחמה שכבר קרתה ולא קרתה שום מלחמה שבמהלכה ייתכן מבחינה זמנית שמישהו יגיד "אח שלי נהרג במגדלי התאומים" רק 91 הרוגים ? ולפי הפריצה לאלקטרז נהרגו חיילים שנשארו בבגדד אחרי ההפצצות ולא באו לחלץ אותם, אותם אנשים שסימנו את המטרות בלייזר אבל לך תדע מה באמת קרה שם

חזיר בר

New member
איתי,נו באמת

ראית יותר מידי סרטים בנושא או שאתה מושפע בקלות, אל תאמין לכל תיאורית קונספירציה בגרוש שמנסים למכור לך לא קרה שום דבר במלחמת המפרץ באו,הפציצו,הלכו עם הזנב בין הרגלים

למעלה