AMD TURION

lirantal

New member
AMD TURION

המעבד הזה לניידים - איך הוא? כי בעצם אני יודע שה intel pentium m הוא בעצם מקביל לכל הפנטיומים 4- 3גיגה רק שהוא מותאם למחשבים ניידים משתי סיבות: 1. צורך פחות סוללה ו 2. מתחמם פחות אז איפה נכנס ה amd turion בתמונה?

lirantal

New member
חבל על הזמן

אני הולך לשגע אותכם! לעזעזל עם זה אני בעצמי משתגע... :) נו במקרה עכשיו ראיתי לינק של מחשב מפוצץ אומנם קצת מעל התקציב אבל מקבלים בו ממש ממש *הכל* ACER Aspire 1692WLMi http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=9525&catid=785 באמת אשמח לקבל תגובות

Jan22

New member
תירגע ,תשתה מים קרים ...

תציין תקציב ,שימושים / מטרות ונראה .

lirantal

New member
איך ידעת?

אני חולה על מים :) תראה מעמדה עקרונית אני חייב להריץ עליו לינוקס בגלל זה אני נסחף לכיוון הניידים עם המותגים שהם פשוט הכי פופולרים. כבר מצאתי כמה פורומים שמדברים על לינוקס עם הדגם הזה של ACER אבל ממש מעטים לעומת דגמי DELL/IBM/HP וכו' הבעיה שכל הזמן הפריטים משתנים - אני מוצא דגם עם 512MB אבל 40GB או שאני מוצא 512MB ו 60GB/80GB אבל כרטיס גרפי של intel extreme וזה ממש מעצבן. מעבד - לפחות 1.7 זכרון - לפחות 512 עם סלוט אחד ולא 2 של 256 (שגם את זה אי אפשר להבין לפי הפירוט במכרזים - ממש מעצבן!) כ.מסך - מעדיף ייחודי של ATI/NVIDIA אבל אני אסתפק ב GMA915 של אינטל דיסק - לפחות 60GB צורב DVD מבחינת הפרטים הנלווים עדיף שתהיה תמיכה גם ב bluetooth + irda אבל לא קריטי מקסימום תמיד אפשר לקנות מתאמים לדברים האלה. מבחינת תקציב חשבתי על בין ה 5000-6000 אבל אני רואה שזה בלתי אפשרי ולכן אני אגיד שהאידאלי מבחינתי זה ה 6800 אבל אם המחשב באמת יהיה חזק כמו ה ACER ההוא אני מוכן להשקיע עוד 1000 שקל. באמת המון תודה על התושמת לב לירן

shoshvany

New member
רק שתדע

וגם כתבתי לך למטה, DDR2 כרכיב בודד במהירות 533MHZ (הכי מהיר שיש בלי CORE DUO) נחשב לפחות טוב מDDR במהירות נמוכה יותר בגלל זמן גישה גבוה. ולכן אלא אם אתה מתכוון לשדרג בקרוב, עדיף לך 2X256 מאשר 512 בודד

Jan22

New member
הכוונה היא לעבודה של 2 זכרונות במקביל

במקום על זכרון אחד כולל - 2 זכרונות עבודה בדואל .

shoshvany

New member
אני אתך בהתלבטות

המחשב מצוין רק חבל שהכונן הקשיח במהירות 4200RPM אם בא לך תציץ בטבלה שהכנתי (אם אתה מסתכל, אני דווקא בכיוון של הTOSHIBA)

lirantal

New member
תראה מה אני חושב

אני בדיוק מסתכל על המחשב הזה למשל: http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=5765417 זה Dell Inspiron 6000 שיש תמיכה די בסדר בלינוקס איתו אבל מה הפירוט שלו? 1.7, 512 זכרון, 40GB קשיח, GMA900 עד 128, + צורב דיוידי כל זה במחיר של כ-6000 שח. אז אני חושב - שדרוג דיסק ל 80GB יעלה עוד 350 ש"ח, נניח שהזכרון שם זה סלוט 1 של 512 אז עוד סלוט יעלה בערך עוד 600 ש"ח. כלומר כדי להגיע למפרט טוב יותר ברמה של ה ACER ההוא למעט הכרטיס ווידאו הטוב שיש שם זה ייצא בסופו של דבר מחיר של כ 7000 ש"ח בשביל מחשב טוב מבית DELL. אבל מה ה CATCH? אני די בטוח שהכרטיס שיש שם זה 2 * 256 ואז זה דופק לי את כל התוכנית :) אגב, גם לך יש תוכניות לשים לינוקס על הנייד כי אני מתעכב רק בגלל זה ברוב ההחלטות שלי... בכל אופן הייתי רוצה לדעת ברמה הכללית האם ללכת על ACER זה שגיאה או לא כמו שלא כדאי למשל ללכת על ניידים כמו Aopen, clevo, MSI וכו' תודה

shoshvany

New member
ממש לא

לACER יש שם מצוין, הם קצת פרווה אמנם (איפשהו באמצע) אבל עדיין הפרארי שלהם הפיל משתמשים מהכיסא אז יש כבוד מה שבטוח הם נראים יותר טוב מIBM (לטעמי) שזה כבר התחלה מצוינת...

lirantal

New member
וואלה מגניב :)

מאיזה בחינה אתה מתכוון שהם נראים יותר טוב מ IBM? כי IBM נחשבים טובים מבחינה של אמינות ושהניידים שלהם הם סוסי עבודה...

shoshvany

New member
בשטחיות אחי

ויזואלית לגמרי, הIBM, כולל הZ החדשים (אלה שהמעריצים אומרים ש - "יש להם אפילו קצוות מעוגלים שזו התקדמות) נראים כמו מכונות קידוד ממלחמת העולם השניה. (שלא נדבר על הפרשי המחיר) כולם אומרים שהם עמידים (IBM), הטושיבה שלי מחזיק כבר כמעט 4 שנים מתוכן 2 נסיעות ארוכות לארה"ב (במצטבר 9 חודשים, ולא, לא ישבתי במלון, חרשתי על כל ניו אנגלנד) שנתיים וחצי בתואר ראשון במדעי המחשב (קו בית-לימודים) וטלוויזה ניידת לעת מצוק (קורה הרבה) הוא היה צריך תיקון פעם אחת כשטעות מישהו(לא נזכיר שמות) רוקן עליו חצי ליטר מים (לוח אם, אחרי שבוע וחצי כמו חדש) אז מי יגיד שהוא לא חיה (גם אם הוא כבר לא סוחב)

lirantal

New member
אחלה טבלה

אבל יש שם הרבה משתנים שאין לך שליטה עליהם כמו הנושא עם ה 512 RAM. אם זה רק סלוט 1 אז סבבה כי תמיד אתה יכול לשדרג אבל אם זה 2 * 256 אז כאן כבר יש בעיה רצינית. אני גם יודע מנסיון שיש לא מעט בעיות עם לינוקס ו SATA ולכן אני אעדיף לקחת HD עם 4200 ולא SATA כשאני יודע שהוא יעבוד בוודאות למרות שהוא יהיה איטי יותר, כי זה לא *כזה* חשוב לי שהוא יהיה לאט מאשר שלא יעבוד בכלל בלינוקס למשל. מעבר לכך זה נראה שבשביל המחיר של ה FUJITSU אנחנו מקבלים די הרבה אבל מצד שני אני לא חושב שהם נחשבים כ "מותג" בייצור ניידים

shoshvany

New member
לקחתי לתשומת ליבי

נשפר בימים הקרובים לגבי HD, יוצא לי להריץ קימפולים כבדים, חלקם פלשיים, אז מהירות HD די חשובה לי (אני עובד היום עם 4200 בנייד וקורה שאני פשוט מעתיק ומקמפל בשולחני לחסוך כאב ראש) בכל מקרה אתה יכול לשנות בטבלה ציונים ולראות איך זה משנה את התוצאה.. (אתה רק לא יכול לשמור)

lirantal

New member
אולי יש כיוון-אשמח לחוות דעת מכולם

ללכת על הדגם הזה של Dell Inspiron 6000 http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=5765417 1ואז לשדרג Hג ל 60GB = עוד 150 ש"ח -------- לסיכום: 6200 ש"ח והחסרונות = סביר להניח שזה 2*256 וזה GMA900 ללכת על הדגם הזה של HP שהוא בעצם AMD TURION http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=7002451 נשאר רק לשדרג את הזיכרון שם ל 1GB בהנחה שמקבלים סלוט 1 של 256 ------- לסיכום: 5800 ש"ח ומקבלים כ.מסך טוב DED, ללכת על הדגם הזה של ACER 1652 http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=7080168 צריך לשדרג שם זכרון ל 1GB ב 599 ש"ח וזה אחלה מחשב, לא פחות מה 1692 ------- לסיכום: 6600ש"ח -לא סגור אם זה כולל יציאת SVIDEO-צריך לבדוק LG LS55 http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=7181344 צריך לשדרג זכרון ל 1GB ב 599 ש"ח, יתרון נוסף שהמשקל הכולל הוא רק 2.6 ------- לסיכום: 7200 עם השדרוג. היתרון הוא המשקל לדעתי הצגתי כאן מותגים שונים, הבחירה שלי היא ACER כאן מאחר ומקבלים: 1.7, גם 1GB זכרון, גם דיסק 60GB, גם RADEON X300 64MB, אפילו הסוללה היא 8 CELL אם שמתם לב לעומת כולם שהם רק 6. וכל זה בהשקעה של 6600 ש"ח... אני לא סגור אם יש לדגם הזה יציאת SVIDEO כי לא היה מצויין אבל היה כתוב "יציאות ווידאו" בעברית מוזר, לא יודע... לא התייחסתי כאן בכלל לתמיכה בלינוקס כי זה חסר משמעות ברמה הזאת. אשמח לקבל חוות דעת מעוד אנשים ולשמוע את השיקולים שלהם. תודה רבה

shoshvany

New member
ל-ASPIRE 1652 אין יציאת וידאו

לאחר בדיקה מול אתר ACER ובדיקה ויזואלית ע"י אורנוס שמספקים אותו לנענע (אחרת מזמן הייתי קונה אותו, מחיר מול מפרט, חבל"ז)

Jan22

New member
1652 נייד מצויין

אולם 2 חסרונות : אין יציאת S-VIDEO ;מהירות הרדיסק 4200. אפשר לקנות חיבור בכמה עשרות שקלים ובכך להתגבר על הבעיה הראשונה ; אפשר לברר מול החנות אם אפשר להחליף להרדיסק של 5400 (יש דגמים עם 5400 רק צריך לצוד אותם) .

lirantal

New member
באמת? אפשר קישור?

זהו ידעתי שיש שם איזה CATCH לעזעזל :) טוב אבל לא ידעתי על המחבר הזה של ה SVIDEO יש לך אפשרות לתת לי קישור אליו באיזה חנות או שם של זה שאני אדע מה לחפש? תודה

למעלה