alter self - ad&d

qudraepowlea

New member
alter self - ad&d

to the pros: what humanoid has wings & fly so I can use the alter self to fly ? (u can use the alter self to change only to humanoids) 10x

Ferenheit

New member
תיקון קטן

אני חושב שהוא לא נמצא ב-MOF. בכל מקרה סביר שהוא יהיה דמוי-אדם מפלצתי (Monstrous Humanoid) ולא דמוי אדם. בעיני ברור שהיכולת לעוף (ולעשות דברים אחרים בנוסף כמו התחזות והטעיה) על ידי לחש מדרג 2 שפועל 10 דקות\דרגה בזמן שהלחש מעוף פועל דקה\דרגה והוא מדרג 3 - לא הייתה יכולת שהמפתחים התכוונו אליה. נחמד מאוד להשתמש שימוש יצירתי בלחש כדי להפיק ממנו תועלות לא צפויות, אבל אני הייתי מטיל מגבלות משמעותיות גם אם השחקן היה מוצא דמוי אדם (אתה יכול להפוך רק ליצור מהסוג שלך, לא מהסוג הזה דווקא, אבל רוב הדמויות הן דמויות-אדם) בעל כנפיים ומעוף כיכולת יוצאת דופן או טבעית.

l o r e

New member
אתה צודק הוא נמצא רק ב-ROF

אתה טועה בעניין האיזון הפנימי, היות והמתכננים הגדירו בפירוש, שניתן להשתמש ביכולת התעופה של גזע שיכול לעשות זאת (עד למקס' מהירות של 40 מ' בסיבוב). היתרון של Fly על Alter Self הוא באפשרות לגרום לאנשים אחרים לעוף (למשל הלוחם הקבוצתי המשוריין), ובעובדה שניתן להתעופף גם עם שיריון כבד. יצור מעופף נורמלי לא יכול לעוף עם שיריון.

Ferenheit

New member
המתכננים

מונים את כל צורות התנועה וביניהם מעוף. אני מודע לטקסט, אבל עדיין אני עומד על כך שלדעתי יש להגביל את השימוש. לדוגמה: ריבוי גפיים אינו מוסיף התקפות על פי תיאור הלחש, ולפיכך הייתי מונע או אולי מחיל הגבלות משמעותיות על לחימה תוך כדי מעוף (זה שימוש בשתי גפיים לטובת תנועה תוך כדי שימוש בשתי האחרות לטובת התקפה). בדומה, הייתי מגביל אולי (הכל תלוי בנסיבות) את כושר התמרון של היצור, בהנחה והוא אינו מנוסה באופן מיוחד במעוף. אפילו גוזלים לומדים לעוף.

Naruto007

New member
רוב היצורים

שאליהם אפשר להשתנות מוגבלים ביכולת התמרון שלהם. לרוב יכולתם היא ממוצעת ומטה. בעניין הגבלת הכוח, זה הכל אפשרות של השה"ם... אם זה יוצר משהו חזק מדי אז צריך לאזן את זה. אני אף פעם לא מנסה להשתמש בקסם בצורה חזקה מדי, ולנסות לאתר "פשלות" בתיאור של הקסם.

ogmios

New member
כיוון שהוא שאל על AD&D

האויראל מופיע גם בComplete Book of Elves.

l o r e

New member
למיטב זכרוני...

הקסם ב-AD&D מאפשר לך לשנות את גופך בכל מיני צורות, למשל להוסיף כנפיים, לשנות תווי פנים וכו'... ולא להפוך ליצור מסויים. לכן עניתי למו"ד 3.

ogmios

New member
יכול להיות

הפעם האחרונה שנגעתי בAD&D הייתה לפני כל-כך הרבה שנים...

ogmios

New member
ואם כבר AD&D

זה לא אמור להיות polymorph self, או שזה לחש אחר?

ogmios

New member
וואלה, נכון.

כאמור, בין ההווה לבין הפעם האחרונה שפתחתי ספר AD&D מפרידות כמה שנים טובות...

למעלה