ALP גבוה

ALP גבוה

בבדיקות דם האחרונות שעשיתי לכלב שלי נמצא ALP=390 (עשינו 2 בדיקות דם בהפרש של חודש בערך כשהאחרונה גבוהה מקודמתה בערך ב 10%) שאר המדדים היו תקינים, הכלב מתנהג רגיל. אציין בנוסף שהוא כמעט בן 14 עם בעיות במפרקי האגן. האם לפי השערתך העלייה יכולה להיות מיוחסת לבעיית המפרק שלו או שהיית ממליץ קודם כל לשלול פגיעה בכבד ע"י בדיקת אולטראסאונד?
תודה.

האם נעשתה בדיקת פאנל מלא?

או רק ALP?
האנזים ALP הוא אנשים לא מאד ספציפי לכבד, בעיקר בכלבים. מספיקה מחלה כרונית כלשהי א וסטרס ממושך כלשהו כדי לגרום לעליית רמת אנזים זה בכלבים. אם נעשה פאנל מלא וזאת החריגה היחידה - לא הייתי חושד בכבד כל כך מהר. אם לא נעשה - מציע לעשות
לא הייתי רץ מהר לאולטראסאונד - זה כלי שמשמש למצבים אחרים ולא לבדיקת תפקוד הכבד
בהצלחה
ארז

נראה לי שכן, אני לא בטוחה.

לפי מה שהבנתי הבדיקה הראשונה הייתה מקיפה כאשר המדד החריג היחיד היה ה ALP והבדיקה השנייה התמקדה רק במדדים שקשורים לתפקודי כבד וגם כאן רק ה ALP היה גבוה.
שאלתי לגבי האולטראסאונד כי זה מה שהומלץ לי, ואגב גם על אוכל רפואי תומך כבד.
אז אני מניחה לפי התשובה שלך שבעיית המפרקים שלו יכולה להסביר את העלייה?
עד לפני חודש הוא היה במן מצב של חוסר מנוחה שנמשך תקופה לא קצרה, מלבד בלילה כשהייתי הולכת לישון הוא לא היה נח לרגע, מציק לי והיה נראה כאילו משהו מפריע לו (היית מגדיר את המצב הזה כסטרס?), הוטרינרים אחרי בדיקה (כולל בדיקת רנטגן בשביל לשלול גם בעיית לב, מאחר והוא בנוסף גם היה מתנשף בכבדות) ייחסו את ההתנהגות שלו לכאבי מפרקים. לפני חודש התחלתי לתת לו בתוספת לארוחה היפזמין.נכון לחודש האחרון הוא רגוע.
תודה.

מבחינתי חריגה של ALP בלבד

ועוד ברמה כזאת (זו לא חריגה דרמטית..) זה לא משהו להמשיך בירורים לגביו בכלב עם בעיות כמו שתיארת
מצד שני - אני לא הוטרינר המטפל ולא מכיר את המקרה ולכן לא הייתי מציע להסתמך על עצות כאן אלא לבדוק את העניין עם הוטרינר שלך או לקבל חוות דעת נוספת
בהצלחה
ארז

תודה רבה

כרגע לא נראה לי שאסתמך על הוטרינר. אותו אחד שאמר לי לפני חודש בצורה חד משמעית שהמדד החריג קשור לכבד. אם הייתי יודעת מלכתחילה שה ALP יכול להיות קשור גם לעצם אז לא הייתי קונה שק של אוכל רפואי לכבד ומבצעת בדיקת דם שנייה, במיוחד שלכלב שלי יש בעיות מפרקים רוב שנות חייו. לא שאלתי אז מה שם המדד וזאת הייתה הטעות שלי, לפחות נזכרתי לשאול לפני האולטראסאונד. אין לי כסף מיותר לבזבז על בדיקות מיותרות ועל אוכל רפואי יקר.
סליחה ,רק רציתי לפרוק.אני מרגישה מעט מרומה וזה מכעיס אותי.
בכל אופן, תודה על המענה.

בהמשך לדבריו של ארז

האם תוכלי לפרסם כאן את כל תוצאות הבדיקות?גם את אלה התקינות. גם אני מסכים עם ארז שרק ALP מעט גבוה אינו סיבה לדאגה אבל אין כמו מראה עיניים לראות את הפאנל הכללי.
מה שארז אומר ואני מסכים איתו שאנחנו מכאן מוגבלים בכך שאנחנו מצד אחד רק שומעים(קוראים) אותך ולא רואים את בעל החיים וזאת מאחריותו של הוטרינר המטפל לקבל החלטות אופרטיביות כי אם חלילה תהיה בעיה האחריות היא שלו.
תודה
עמיחי

לא קיבלתי את התוצאות

הן נשארו אצל הוטרינר.
אני מבינה את מה שאתה אומר מבחינת המוגבלות, זה ברור לי.אבל מצד שני הסיפור הוא באמת לא מורכב והוטרינר סה"כ ראה את הכלב שלי פעמיים שבמהלכן רק לקח דם והקשיב להיסטוריה רפואית מקוצרת (לא יותר ממה שסיפרתי פה) ואת המשך הטיפול הוא קבע על סמך ה ALP , ככה שאני לא מבינה את אופן קבלת ההחלטות שלו.במשך חודש הייתי בטוחה שלכלב שלי יש פגיעה כלשהי בכבד ,כי זה מה שהוא אמר לי בשתי פגישות האחרונות.תמוה בעיניי שהוא נזכר לספר לי שזה יכול להיות קשור לעצם רק לפני יומיים אחרי שהתקשרתי אליו בשביל לשאול מהו הערך החריג.תמוה בעיניי שבמצב של עלייה באנזים שנמצא (גם)בעצמות אצל כלב עם בעיות מפרקים המסקנה שלו היא שהפגיעה מקורה בכבד.הייתי שואלת אותו את השאלות האלו אבל אני לא רואה טעם בגלל שהוא איבד את האמון שלי.פשוט אחפש וטרינר אחר.
תודה.

sapirdvm

New member
אני רק שאלה קטנה

האם הוא שותה הרבה או שכמות השתיה עלתה בזמן האחרון?

sapirdvm

New member
לפעמים

עליה בALP מלווה מחלה הורמונלית שאיתה בדר"כ גם עליה בתשיה ובהשתנה.
לכן שאלתי.
אני מסכים עם ד"ר ארז, ALP לבדו, מאחר ואינו ממקטור אחד בלבד, קשה לקחת אותו כמרקר לבעית כבד כשכל מדדי הכבד האחרים תקינים.
אגב מחלות מפרקים, אני ממליץ לך על כמה גברים: הראשון ובראש ובראשונה לשמוא לו על משקל נמוך. כאבי פרקים מוקלים מאד בעקבות ירידה במשקל. דבר שני, שווה לנסות תוספי מזון, בין אם בנפרד ובין אם מעורבים במזון עצמו, כמו למשל בj/d של הילס או במזונות של חברה אחרת. יש כלבים שלא מגיבים לתוספי המזון, אך אם הכלב שלך יגיב, תהיה לו הקלה רבה ואיכות חייו תשתפר. ולבסוף, שימוש במשככי כאבים: כאבי פרקים זה דבר נוראי. אל תחששי לתת לו משככי כאבים אפילו יום יום אם צריך. חשוב לדעתי לעשות זאת תחת פיקוח וטרינרי, להכיר את הבעיות שהם יכולים לגרום ולנטר את הטיפול בצורה צמודה כל כ3-5 חודשים תלוי בכלב ובווטרינר. משכי הכאב ישפרו את איכות חייו (וחייך) גם אם יכולים לגרום נזק בטווח הארוך. לדעתי צריך תמיד לשקול חיים נעימים באיכות גבוהה אך אולי יותר קצרים מאשר ארוכים אך בסבל בלתי פוסק.
בריאות לכם

תודה על התשובה המפורטת

משקלו נמוך יחסית לגודלו אז זה לא מהווה בעיה.
כרגע הוא מקבל מידי יום עם האוכל HIPSAMIN התחיל לקבל לפני חודש. נראה לי שיש שיפור. הוא נראה רגוע יותר מבעבר.אבדוק לגבי משככי כאבים, עד עכשיו הוא היה מקבל רק במקרים ספציפיים שבהם נראה שהמצב גורם לו לאי שקט וחוסר מנוחה. סה"כ לאורך השנים אכן הקושי שלו בתנועה נראה לעין יותר אבל השינוי הוא מתון כשכמובן גם נלקח בחשבון קצב ההזדקנות הטבעי של הגוף . לפני שש שנים בערך היו לו שני מקרים שבהם לא יכול היה לקום ממצב שכיבה. מאז זה לא קרה, טפו טפו טפו. עדיין מסוגל קצת לרוץ (לא לאורך זמן ולא כמו בעבר כמובן, וגם לא נותנת לו לרוץ) ולעלות על מיטות.בכל מקרה אשקול ברצינות את ההצעה שלך לגבי המשככים,סביר להניח שמאוד כואב לו והוא פשוט התרגל לחיות עם הכאב,הוא לא צריך.אקח אותו שוב לבדיקת וטרינר ואתייעץ איתו.
תודה :)

sapirdvm

New member
כבר ראיתי מספר רב של פעמים

שאנחנו, הבעליןם והווטרינרים, לא מצליחים להבין עד כמה כטאב לו והוא חי עם כאב, עד שנותנים משככי כאבים ופתאום יש כלב חדש...
בהצלחה רבה לך

תודה

למעלה