מה שיעשה טוב לכלבה שלך...
לגבי מזונות כלבים - יש המון המון גישות וכל אחד יגיד לך משהו אחר. זה נכון בערך לכל חברת מזון לכלבים שקיימת....
בעניין הילס - הדעות עליהם פה בפורום חלוקות (הרבה פה יטענו שהרכיבים לא מאוד איכותיים כי הם מכילים תירס ודגנים, אבל יש גם גישה שאומרת שאין שום דבר רע בתירס ודגנים).
וטרינרים ממליצים עליהם משום שהם (ועוד כמה חברות בודדות) החברות היחידות בעולם שמייצרות גם מזון רפואי ומשקיעות המון במחקרים על תזונת בעלי חיים.
וכמו שתוכלי למצוא ביקורות שליליות על הילס, תוכלי למצוא גם על מזונות שנחשבים להכי איכותיים שיש.
אני אישית לא אוהבת אתרי דירוג מזון למינהם. אלו אתרים שמדרגים מזונות לפי הגישה שלהם. לעומדים מאחורי האתרים האלה אין שום הכשרה או ידע בנושא תזונת חיות מחמד.
גם מזונות שנחשבים להכי מעולים בעולם מבחינת רכיבים - חלקם יכולים לא להיות טובים עבור כלבים מסוימים (גורמים לרעב, שלשולים, פרווה לא מבריקה וכו').
בעניין הניסויים בבע"ח - כל החברות שנמכרות אצל וטרינרים עושות ניסויים בבע"ח. אבל - לא כל ניסוי בבע"ח הוא ניסוי "רע" וחסר תכלית.
אם עושים לכלב מבחני טעימה / האכלה, עושים לו בדיקות דם / שתן, מבחנים קוגניטיבים וכד' - זה נחשב רע?
אפילו סרטונים ודברים כאלה שפורסמו - אני לא יודעת עד כמה הם באים ממקור אמין. לארגוני זכויות בע"ח יש נטייה לפעמים לפרסם חצאי אמיתות בשביל לקדש את המטרות שלהם...
עניין נוסף בניסויים בבע"ח - הוא שחלק מהחברות שייכות לחברות גדולות יותר שאכן מבצעים ניסויים בבע"ח (למשל פרוקטר אנד גמבל) - אבל אם את מחרימה חברות כאלה, זה אומר שתצטרכי להחרים את כל העולם בערך (מוצרי מזון, נייר טואלט, מוצרי היגיינה וכו').
כמעט כל דבר שאת קונה בסופר מתקשר איכשהו לחברה שעושה ניסויים בבע"ח... ונניח שתחרימי חברה מסוימת, למה שלא תחרימי גם את הסופר שמוכר את המוצרים האלה?.. וכל תרופה שאת לוקחת - גם נוסתה לפני כן בבע"ח.. אז מה, לא ניקח יותר תרופות?
ונניח שלא נצרוך יותר מוצרים מחברות שעושות ניסויים... במזונות של כלבים יש בשר (לפחות ברובם המוחלט). ואחרי הפרק האחרון של כלבוטק אני לא צריכה להרחיב על מה קורה בתעשיית הבשר.
אז מה, נאכיל את הכלבים רק בירקות?
בקיצור, כל החפירה הזאת היא כדי להגיד שצריך לשים דברים בפרופורציות... אי אפשר לעשות חרם על כל העולם.
ואם נחזור לרגע לעניין האוכל - אין דבר כזה "אוכל הכי איכותי".
בעיניי כדאי לבחור לפי מה שעושה טוב לכלבה שלך.
אם האוכל משביע אותה, היא לא אלרגית למרכיבים שלו, הפרווה שלה מבריקה, הצואה בכמות מועטה יחסית ובמרקם תקין - אז מבחינתי זה אומר שהאוכל בסדר.
ואם האוכל בסדר לה, לא צריך להיות לך אכפת ממה אחרים חושבים על האוכל הזה.