ALLEVA או HILLS

noadotoo

New member
לא. והם אחלה חברה עם אחלה אוכל.

אצלנו הוא היה מעולה (אנחנו מאכילים ברוטציה אז כרגע הם על משהו אחר, אבל נחזור אל הקוויאר בעתיד)

רוניק77

New member
בהקשר לחברות לייצור מזון לבע"ח - נסויים בבעלי

חיים הם לא תמיד מה שאתם מתכוונים ומבינים. כל חברה לייצור מזון "עושה בעצם ניסוי בבע"ח" כי הרי היא נותנת לבעלי החיים, להם מיועד המזון, לטעום אותו.... כי מי יטעם? אתם?!
אבל זה לא באמת ניסוי כמו שאוהבי החיות מתכוונים במחאתם.
לא יודע לגבי כל החברות שציינת אבל לגבי פורינה בדקתי כי הנושא חשוב לי מאוד. למיטב הבנתי ובדיקתי הם לא עושים ניסויים בבעלי חיים למעט עניין הטעימות בתהליך פיתוח המזון.

באבEל

New member
גדר גורים

קנינו היום גדר גורים לאחר שקראנו הרבה על תועלת השימוש בו בחינוך הגור בהיבטים השונים.
אשמח לקבל המלצות איך אפשר להיעזר בתיחום באמצעות גדר הגורים בחינוך הגורה.

בינתיים היא בוכה שם וזה קורע לי את הלב
וחוץ מהעובדה שזה נראה כמו כלא שכלאתי בו את הכלבה שלי אני לא מצלחיה למצוא תועלת
אשמח לעצות

שימוש בגדרת גורים

הוא על בסיס שימוש ערסל לתינוק- כלומר בכל פעם שאתם לא יכולים לעקוב אחר ההתנהלות שלה: לאן היא הולכת ומה היא לועסת,רצוי שתהיה בתוך המתחם שלה.
בתוך הגדר יש לשים כלוב, או כלוב טיסה או כלוב רשת עם דלת פתוחה,וכך תהיה הפרדה בין המקום בו היא ישנה ומשחקת לבין המקום בו היא עושה צרכים.
היציאות של הגורה מהמתחם צריכות להיות קודם כל החוצה לעשיית צרכים ורק אז לאפשר זמן איכות בבית עם משחקים.
גדר לגורים נועדה ללמד את הגורים לעשות צרכים במקום מיועד ולא "לבחור" באופן אקראי מקום לעשיית צרכים בבית.
בנוסף נמנעת גם הגישה ללעיסת חפצים שונים,ומה שהכלבה לא היתנסתה בו בזמן הגורות שלה, סביר להניח שישמר בתור מצב קיים-היא לא תנסה ללעוס דברים לאחר שלב הגורות שלה,אם יוקפד כמובן שבזמן שהיא משוחררת בבית היא לא לועסת שום דבר.
גדר גורים היא פתרון נפלא,
בהצלחה בגידול הגורה והמון שנים של חברות ושיתוף פעולה בינכם....

noadotoo

New member
ולגבי ההרגלה:

חשוב מאוד להרגיל אותה אל הגדר בצורה חיובית! את לא רוצה שהיא תבכה שם, את רוצה שהיא תלך לישון או תשחק עם הצעצועים שלה ברוגע. זה אמור להיות חדר השינה הפרטי שלה... וכדי שהוא יהיה כזה, היא צריכה לאהוב אותו.
ההמלצה היא לא להכניס אותה פנימה ולסגור מייד, אלא להרגיל אותה להיות שם בהדרגה: השאירי את הגדר קצת פתוחה ולמדי אותה איך להיכנס ולצאת (בכל פעם שהיא נכנסת יש שם חטיפים טעימים מאוד - לא להתקמצן על הטעימות שלהם...).

כשהיא נכנסת בכיף ובלי להסס, נסי לגרום לה להישאר שם מרצונה ע"י זה שאת ממשיכה להאכיל אותה חטיפים בפנים, אחד אחרי השני, למשך דקה בערך (עם הדלת פתוחה ובלי למנוע ממנה לצאת אם היא רוצה).

כשהיא בסדר עם זה, תתחילי לסגור ולפתוח את הדלת, כאשר כל פעם שאת סוגרת את ממשיכה לתת לה חטיפים, ואם היא נלחצת את נותנת לה לצאת אבל מזמינה אותה להכנס שוב עבור חופן חטיפים. הרעיון הוא שהיא תבחר להכנס ולהישאר ולא משנה מה את עושה עם הדלת...

כשהיא בסדר גם עם זה, שימי לה בפנים קונג ממולא בשימורי כלבים וסיגרי את הדלת, אבל הישארי בסביבה, לידה. אחרי כמה דקות תני לה חטיפים בתמורה לקונג (החצי-מלא עדיין), קחי את הקונג, ותני לה לצאת. מאוחר יותר, עשי את אותו הדבר שוב. כך היא תתרגל להיות שם יותר ויותר זמן, בכיף ובשמחה.

בשלב הבא תתרגלי איתה היעלמויות שלך כשהיא סגורה בפנים: זירקי לה חטיפים מרחוק כשאת כל פעם נעלמת מאחורי קיר/פינה וחוזרת לצ'פר אותה, וההיעלמות היא בהתחלה לשניה אחת בלבד. בדיוק כמו ההישארות ההתחלתית - לעשות את זה הדרגתי.

זה נראה כמו המון עבודה אבל עם רוב הכלבים (שלא עשו להם טראומה קודמת מתיחום) זה לא לוקח הרבה זמן. אפשר ממש תוך כמה דקות וכמה סשנים להגיע לרמה שהכלב נרדם שם...
מה שמזכיר לי טיפ אחרון: תעשי את התרגולים ואת הסגירה כשהיא עייפה! כך יש יותר סיכוי שהיא תהיה רגועה ותרצה לישון... במקום להיות מתוסכלת מזה שיש לה עודף אנרגיה ובלי יכולת להוציא אותה.

בהצלחה

באבEל

New member
איזו תגובה מושקעת!

וחשובה מאוד!
כי לא חשבנו לעשות זאת ככה
למשל אתמול הכנסנו אותה לשם ויש סגרנו את הדלת
כמובן שהכנסנו לה חטיפים טעימים ומשחקים מפתים
כמובן את המיטה שלה את שטיח הצרכים שלה בפינה מרוחקת מהמיטה

בהתחלה היא התבכיינה- כשראתה את החטיפים ניגשה אליהם
שיחקה קצת ונרדמה במיטתה שם

בעיקרון רכשנו אותו במטרה לשים אותה שם כשאנחנו לא בבית
כי מה שעשינו עד כה היה לסגור אותה בחדר אמבטיה (שהוא בערך באותו המרחב כמו גדר הגורים- אולי קצת יותר)
ואני מרחמת עליה שהיא סגורה שם בין 4 קירות
גדר הגורים אמורה להשאיר אותה ערה לשאר גירויי הבית אבל אני וגבלת מבחינת יכולת לעשות נזקים..

אנסה לפעול בעתותייך
ותודה רבה על העזרה!!
רואים שיש לך רצון טוב לעזור!

באבEל

New member
תודה רבה

לגבי עיתונים- אנחנו לא משתמשים בעיתונים אלה בשטיח מיוחד המיועד לצרכים שלה..
אנחנו מתכוונים לעבור דירה בקרוב וזה יהיה גם מתי שהיא בערך תסיים את החיסונים
ואז אנסה באמת להוציא אותה החוצה וללמד אותה שבחוץ זה השירותים :)

הבעיה היא שהיא מוזרה
אני הבנתי שכלב לא ירגיש בנוח לעשות צרכים איפה שהוא ישן

וזואי שלי- היא כל כך נהנת להשתין ליד המיטה שלה (ועלך המיטה שלי כשהיא ישנה איתנו) ואין לה שום בעיה ל'חרבן' (סליחה) ליד המיטה שלה..

אני חושבת שהיא בעצם סמור

מה שיעשה טוב לכלבה שלך...

לגבי מזונות כלבים - יש המון המון גישות וכל אחד יגיד לך משהו אחר. זה נכון בערך לכל חברת מזון לכלבים שקיימת....

בעניין הילס - הדעות עליהם פה בפורום חלוקות (הרבה פה יטענו שהרכיבים לא מאוד איכותיים כי הם מכילים תירס ודגנים, אבל יש גם גישה שאומרת שאין שום דבר רע בתירס ודגנים).
וטרינרים ממליצים עליהם משום שהם (ועוד כמה חברות בודדות) החברות היחידות בעולם שמייצרות גם מזון רפואי ומשקיעות המון במחקרים על תזונת בעלי חיים.
וכמו שתוכלי למצוא ביקורות שליליות על הילס, תוכלי למצוא גם על מזונות שנחשבים להכי איכותיים שיש.

אני אישית לא אוהבת אתרי דירוג מזון למינהם. אלו אתרים שמדרגים מזונות לפי הגישה שלהם. לעומדים מאחורי האתרים האלה אין שום הכשרה או ידע בנושא תזונת חיות מחמד.

גם מזונות שנחשבים להכי מעולים בעולם מבחינת רכיבים - חלקם יכולים לא להיות טובים עבור כלבים מסוימים (גורמים לרעב, שלשולים, פרווה לא מבריקה וכו').

בעניין הניסויים בבע"ח - כל החברות שנמכרות אצל וטרינרים עושות ניסויים בבע"ח. אבל - לא כל ניסוי בבע"ח הוא ניסוי "רע" וחסר תכלית.
אם עושים לכלב מבחני טעימה / האכלה, עושים לו בדיקות דם / שתן, מבחנים קוגניטיבים וכד' - זה נחשב רע?
אפילו סרטונים ודברים כאלה שפורסמו - אני לא יודעת עד כמה הם באים ממקור אמין. לארגוני זכויות בע"ח יש נטייה לפעמים לפרסם חצאי אמיתות בשביל לקדש את המטרות שלהם...

עניין נוסף בניסויים בבע"ח - הוא שחלק מהחברות שייכות לחברות גדולות יותר שאכן מבצעים ניסויים בבע"ח (למשל פרוקטר אנד גמבל) - אבל אם את מחרימה חברות כאלה, זה אומר שתצטרכי להחרים את כל העולם בערך (מוצרי מזון, נייר טואלט, מוצרי היגיינה וכו').
כמעט כל דבר שאת קונה בסופר מתקשר איכשהו לחברה שעושה ניסויים בבע"ח... ונניח שתחרימי חברה מסוימת, למה שלא תחרימי גם את הסופר שמוכר את המוצרים האלה?.. וכל תרופה שאת לוקחת - גם נוסתה לפני כן בבע"ח.. אז מה, לא ניקח יותר תרופות?
ונניח שלא נצרוך יותר מוצרים מחברות שעושות ניסויים... במזונות של כלבים יש בשר (לפחות ברובם המוחלט). ואחרי הפרק האחרון של כלבוטק אני לא צריכה להרחיב על מה קורה בתעשיית הבשר.
אז מה, נאכיל את הכלבים רק בירקות?

בקיצור, כל החפירה הזאת היא כדי להגיד שצריך לשים דברים בפרופורציות... אי אפשר לעשות חרם על כל העולם.

ואם נחזור לרגע לעניין האוכל - אין דבר כזה "אוכל הכי איכותי".
בעיניי כדאי לבחור לפי מה שעושה טוב לכלבה שלך.
אם האוכל משביע אותה, היא לא אלרגית למרכיבים שלו, הפרווה שלה מבריקה, הצואה בכמות מועטה יחסית ובמרקם תקין - אז מבחינתי זה אומר שהאוכל בסדר.

ואם האוכל בסדר לה, לא צריך להיות לך אכפת ממה אחרים חושבים על האוכל הזה.

באבEל

New member

ואוו- כל כך הייתי צריכה הודעה כזאת שתאזן את הלחץ המטורף הזה שנכנסנו אליו

בגדול- זואי היא בעל החיים הראשון שאנחנו מגדלים
היא אומנם רק חודשיים אצלנו (והיא הגיעה אלינו בת 6 שבועות) אבל אנחנו אוהבים אותה אהבת אמת- וכל כך רוצים לעשות כל מה שאפשר בשביל להיות הבית הכי טוב שהיא יכלה לקבל..

כרוב המידע שיש לי הוא מהאינטרנט כיוון שכל הסובבים אותנו הם אנטי בעלי חיים - ובורים גמורים בכל מה שקשור לכלבים.
עד שהבאנו את זואי היינו גם אנחנו כמו רוב האנשים בטוחים שכלבים אוכלים עצמות- היום אני כמובן יודעת כמה זה מסוכן
אבל מי מאיתנו לא מכיר את המשפחה הזו שבסוף ארוחת שיש אוספת את כל עצמות העוף שנשארו לכלב של הדוד?..
לאט לאט אנחנו מנפצים עוד מיתוס ועוד מיתוס ומבינים יותר ויותר מה נכון ומה לא.. מה כדאי לעשות ומה לא..

בגלל שחסר לנו המון ידע אנחנו משתדלים לשאול כמה שאפשר- אני יודעת שפה זה לעיתים מציק אבל אני ובכל זאת יש פה אנשים שמאוד תורמים לנו ועוזרים לנו
בעוד שבוע וקצת יש לנו פגישה ראשונה עם המאלף שיעשה לנו עוד סדר בעיניינים..

בכל מקרה- ממש השתגענו כבר מכל נושא המון- כי היה לנו חשוב לקנות לה אוכל שיזין אותה ויעזור לה להתפתח הכי טוב שאפשר-
ובואי נודה בזה המחירים של המזון מאוד יקרים
ואנחנו לא בדיוק אנשים עם יכולת
אז אם החלטנו להשקיע את הכסף באוכל שלה- היה לנו חשוב שזה באמת יהיה שווה את הכסף שאנחנו חוסכים מעצמנו בשביל זה.

בסוף כאמור קנינו הילס ביומיים שהיא אוכלת את זה הצואה שלה יפה וקשה לא כמו שאר המזונות שהיו מוציאים לה צואה רכה מדי.. (סליחה על התיאור)
על הפרווה אני כמובן עוד לא רואה הבדל אבל אולי בעתיד אוכל להבחין
היא אוכלת את זה בתיאבון ונהנת מזה
ובואי נאמר ככה- זה לא בונזו שמכיל תיבול עשיר ומעט מאוד רכיבים תזונתיים
אז זה בסדר..
אם אתחיל להחליף לה כל יומיים את המזון בסוף אעשה יותר נזק מתועלת

ושוב
תודה על העזרה

C H 4

New member
לגבי ניסויים במזונות

שנים שלא חיפשתי על זה מידע, בפעם האחרונה שחיפשתי (לפני משהו כמו 6-7 שנים) מצאתי רשימות בכמה עמותות שלכל אחת היו קריטריונים משלה.
בעמותה בריטית פסלו כל מזון שעובר כל סוג של ניסוי והתוצאה היתה ששום חברה שנמכרה בזמנו בארץ לא היתה כשרה. בעמותה אחרת (אולי PETA) מצאתי רשימה שכן אישרה חברות שעושות מבחני טעימה לכלבי בית להבדיל מניסויים פולשניים שונים.

אגב, אני חושבת שזה לא נכון להסתכל על ניסויים בבע"ח כמיקשה אחת. יש קשת רחבה של ניסויים וקשת רחבה של סיבות ומטרות לעשות ניסויים. אני לא חושבת שאפשר או נכון להשוות בין ניסוי שמיועד לפיתוח תרופות למחלות חשוכות מרפא לניסויי טעימה למזון כלבים. המוטיבציות, הרווחים וגם הנזק למי שעליו מבוצע הניסוי הם בסקאלות שונות לגמרי ולכן גם ההצדקה לסבל שהחיות עלולות לעבור שונה לגמרי. אני חושבת שאין שום דבר שיצדיק התעללות (כמו שתועדה בעשור הקודם במעבדות מטעם יוקונובה) בשביל שהתלתלים של הכלב של מישהו יהיו קופצניים ובעלי מגע משי.

supe

New member
נצל"ש-פרו פלאן או רויאל קנין? :)

אני ממש מתלבט.אמרו לי שפרו פלאן יותר טוב לפרווה,אבל הרויאל קנין פשוט יותר טעים לנו (טוב..לי פחות.) והוא גם בא בחתיכות גדולות-ולעיס..

מה אתם אומרים? :)

באבEל

New member
מכל החקירה שאני עשיתי

המליצו לי יותר על רויאל קנין מאשר על פרו פלאן

וגם לפרו פלאן הייתה בעיית תולעים בשקים אז זה עוד מינוס לעומת רויאל

רוניק77

New member
איך את מזהה שיותר טעים ? לאוכל יש השפעה

על היציאות (צריכות להיות מוצקות יחסית) , על הפרווה (חלקה ומבריקה) ועל המשקל של הכלבים וכמובן הכי חשוב על בריאותם.
הוט שלי המליץ בזמנו על פרו פלאן וזה הוכיח את עצמו. היא (רועה גרמני) אוהבת מאוד את האוכל, וגם הפרווה חלקה ומבריקה, היציאות טובות (חוץ מכאשר אנחנו נותנים קצת שאריות מהאוכל שלנו ואז מופיע קצת שלשול.....) והבריאות, טפו....טפו.

למעלה