All of this has happend before

seagate

New member
All of this has happend before

And all of it will happen again ראיתי עכשיו העונה הראשונה מהתחלה, ופתאום הדברים נראו לי אחרת. אני חושב שהפרק פלאש אנד בון, אחד הפרקים הטובים בעיני, פשוט מסכם את רוב הסיפור, בכמה משפטים. כל מה שליאובן אומר לקארה מתגשם. כשראיתי אותו אז אז כמובן חשבתי שאולי הוא משקר ומשחק משחקים, כמו שאדאמה אמר, חצאי אמיתות ופילוסופיה חצי-מבושלת, אבל מסתבר שכל מילה היתה אמת לאמיתה אחת השאלות הכי מסקרנות זה כמובן איך הוא יודע את הכל? ועוד שאלה היא, למה הוא התכוןן כשהו אמר שהכל כבר קרה והכל יקרה שוב? כי בנוגוד לשעה הרווח שבאולטאר מנצר את הצי, אני חושב שיש משהו אחר לגמרי באמונה שלו ולשל הסיילונים, או אולי יותר נכון עוד רובד שלא הכרנו... אני לא ררוצה להעלות השערות מופרכות, אבל אולי הוא יודע את זה כי זה באמת כבר קרה בשבילו? אולי סטארבק היא לא סיילון, אלה יש בה משהו כמו ליאובן? אני באמת מנסה להימנע מהמחשבה הבנאלית שאנחנו רואים את סיפור יצירת המונוטאיזם, אני חושב שהפטואנטה תהיה רחוקה מלהיות פשוה וחד משמעית. השערות יתקבלו בברכה :) ואני ממליץ לכולם לראות שוב את הפרק הזה, הוא נותן פרספקטיבה ממש טובה והרבה מחומר למחשבה... Leoben - All this has happened before, and all of it will happen again. Starbuck - Don't quote scripture. You don't have the right to use those words. Leoben - You kneel before idols and ask for guidance and you can't see that your destiny's already been written. Each of us plays a role, each time a different role. The last time, I was the interrogator and you were the prisoner. The players change, the story remains the same. And this time... this time, you're wrong. Leoben - You have to deliver my soul unto god. Do it for me. It's your destiny, and mine. And I told you I had a surprise for you. Are you ready? You're gonna find Kobol, birthplace of us all. Kobol will lead you to Earth. This is my gift to you, Kara.

seagate

New member
*בניגוד להשערה הרווחת שבאלטר...*

ואגב, מי זוכר מה הוא אומר ללורה לפני שהיא זורקת אותו מהאיירלוק? :)

captain s

New member
BSG כסדרה תאולגית.

בולטאר לא בדיוק מזכיר את הנצרות הקלאסית. בולתאר מיצג זרם בנצרות שנקרא לותריזם. שאומרת בקיצור שאדם זוכה לגאולה אוטמטית ללא כשר למעשים.

SiC

New member
השערות כתשובות

קודם בתשובה הקלה - ליובן יודע מה שהוא אומר בגלל שהוא מקשיב ומפענח את מה שההייבריד אומרת. ברייזור ראינו שאת המשפט all this has happened before and will hapen again אומר ההייבריד הראשון, לכן בוודאות גם הייבריד השניה יודעת את זה. בקשר למה שאמרת על המשמעות של הסדרה. זה לא שהכיוון של הסדרה זה על איך הפכמה האמונה האנושית מאמונה פוליתאיסטית לאמונה מונותאיסטית. אלא איך הפכה האנושות מאנושות "טהורה" לאנושות מעורבת בסיילונים. כאשר המשמעות של "כל זה כבר קרה ויקרה שוב" כנראה מתייחסת לאירועים שקרו לפני עשרות אלפי שנים על קובול - דבר שמוביל להניח שהאנושות כבר עכשיו מעורבת בגנים סיילונים

tsou

New member
נכון, אבל איך מתקשרים בסדרה

פוליתיאיזם/מונותיאיזם ועירובים גנטיים סיילוניים-אנושיים? זו אולי השאלה היותר מעניינת

seagate

New member
לגבי הדת,

אני חושב שהדת היא כן המוטיב המרכזי של הסיפור, שזה בדיוק הכיוון של הסדרה, אבל (!) אני חושב שרוב ההשרות שעלו פה בפורום לגבי איזה זרם של נצרות מייצג גאיוס הן רחוקות מכוונת המשורר, גם אם כן, בסופו של דבר רעיונות של אמונה ודת חוזרים על עצמם משחר ההיסטוריה all of this happened before and all of it will happen again... :) גם אם ליאובן הוא שליח מטעם עצמו של ההיבריד, למה הוא עושה את זה? ואז כמובן השאלה עוברת ל-מאיפה ההיבריד יודע את כל זה? אולי הסדרה חותרת לרעיון כלשהו במוגע ל"מה עושה אותנו אנושיים?" אולי אמונה או דת? כל הדיבורים על נשמה של סיילונים (חוץ מקאביל הכופר שהוא הסיילון האהוב עלי :) אולי ההיבריד אמר לו שיש לו נשמה? אם אני זוכר נכון את הסיפור של רייזור ההיברידים הם הסקין ג'ובס הראשונים, נכון?

tsou

New member
אבל הלותריזם שמאחד את גאיוס עם כל הדמויות

כמעט לאחרונה (מטורי ועד ללורה) לא יכול להיות רחוק מכוונת המשורר, זה לא סותר את העובדה ששאלות הדת, האמונה ומהות האנושיות מובנות בז'אנר המדב"י מראשיתו all of this happened before and all of it וכו
מה שחדש הוא התצריף הספציפי של מור, שמעביר את השאלות האלה בשלב זה מבעד לחיבור של לותריזם ועירוב "גנטי"

למעלה