Alienist - האם עדיין חיקוי?

Alienist - האם עדיין חיקוי?

פעם אחת, לפני שנים רבות, כשבסלט המטבוחה עוד לא היו עגבניות, הוציאו כמה ספרי הרחבה למהדורה השנייה של מוד"מ שכונו "אפשרות השחקן" (player's option בלעז), ויש המכנים אותם "מהדורה 2.5" - הוסיפו שם בעיקר חוקים, חוקים, ועוד קצת חוקים - חלקם טרחניים להפליא כמו טבלאות מיקומי פגיעה לכל מיני צורות וסוגים של מפלצים יחד עם שיטה מסורבלת ומזעזעזת של פגיעות קריטיות, חלקם נחמדים כמו שיטת נקודות קסם סבירה, וחלקם די חסרי תועלת כמו שיטת קניית יתרונות ויכולות לדמות בנקודות שעדיין נותרה תלוייה בדרגות. בספר העסק בקסם, מלבד המון לחשים שחלקם התגלגל למהדורה השלישית של מו"ד וכללי נקודות הקסם, הוצגו גם גישות שונות לקסם ולכישוף - כישוף ששואב אנרגיה מצמחים (כמו באתאס), כישוף שמתבסס על תיעול כוחות קסם קיצוניים, וגם משהו שנקרא Alienist. הAlienist (לצורך הנוחות מעכשיו אקרא לו חייזראי) הציג גישה שונה לקסם, שלא ממש יכלה להתקיים בסביבה בה קיימת שיטת הקסם הרגילה של מוד"מ (ולכן הומלץ להשתמש בו במערכת משחק שבה שיטת הקסם שלו היא היחידה, ולא אחת מיני רבות) - החייזראי, כך נאמר, לומד את לחשיו דרך התקשרות לכל מיני בריות משונות ממעמקי החלל והזמן, בעלות תודעה משונה וזרה לחלוטין, שעבורן יצירת קשר עם מוחם הבשרני של בני תמותה כמותו הינה סתם תעלול נחמד של נצחון הרוח על החומר. כל לחש שהחייזראי למד שיקף הפנמה של ידע חייזרי ומשנה-מציאות שהמוח האנושי לא תוכנן להתמודד איתו, מה שהוביל לסיכוי מסויים של החייזראי להשתגע כתוצאה מלמידה זו. נשמע לחלק מכם מוכר? גם לי - הקונספט הזה די מנסה לחקות את הרעיון שעומד מאחורי תפיסת העל-טבעי והכישוף של לאבקראפט, ובא לידי ביטוי בכללי משחק בשיטה שבוססה על סיפוריו של זה האחרון - קריאתו של קת'ולהו (קש"ק). כמו בכל חיקוי שמוד"מ/מו"ד עשתה, די נזנח המרכיב העלילתי, וכל מה שנשאר זה קוסם עם סיכוי באחוזים להתחרפן כל פעם שהוא עולה בדרגה ולומד עוד לחש. לפני זמן מה שמעתי שבאיזה ספר של המהדורה השלוש-וחצי של מו"ד יש משהו דומה לחייזראי הזה, עם אותו שם (Alienist). האם מדובר בהתאמה לחוקים החדשים של החיקוי הישן, או שיש כאן משהו אחר, בעל יחוד משלו ורק במקרה עם אותו שם?

l o r e

New member
הוא הפך למקצוע יוקרה

ה-Alienist הפך למקצוע יוקרה חביב יחסית לאחרים אבל משתמש בשיטת הקסם הסטנדרטית של מו"ד. הבריות המשונות ממעמקי החלל והזמן קיבלו מימד שלם משלהם. הרעיון הכללי חביב למדי, אבל מו"די להחריד. החלק המקורי היחידי הוא מס' קוסמים, שהצליחו לעבור למימד הסיוטי הזה וחזרו שונים. הם עכשיו לא יכולים לסבול את חייהם בעולם הזה ומנסים להשמיד/לכבוש אותו או משהו בדומה לכך. הם לא מסוגלים לשרוד בעולם הרגיל באופן רגיל ולפיכך הם יוצרים מבנים מהחומר החייזרי או לובשים אותו כהגנה. בקיצור, למעט הקוסמים המעוותים, החיקוי הוא פשוט מקצועי יוקרה של מכשף/קוסם, שמקבל כל מיני כוחות שקשורים לנושא כשהוא עולה דרגות ומאבד את נקודות חוכמה (משתגע) בהתאמה. בקיצור קוסם עם סיכוי (לא באחוזים) להתחרפן ככל שהוא עולה דרגות בהתאם למס' נקודות החוכמה המקוריות שלו. מה שכן, יש יותר חומר בקשר למימד הסיוטי, היצורים שבו ודברים שאפשר לעשות איתם.

Serpent Axis

New member
את הZerg דווקא?

הZerg הם יותר הגזע החרקי מStarship Troopers

l o r e

New member
אולי את קריגן

שאר ה-Zerg למעט ה-Infected (קריגן למשל) לא דורשים יצור בסיס כלשהו ויש להם מוח ריכוזי לכל Swarm. ה-Zerg הופיעו ב-Star Craft אם כי הם מזכירים באופן חשוד לפעמים את החרקים מ-Starship Troopers.

IceL

New member
"חשוד" אלק

כולם שאובים מאותה קונבנצית מד"ב, אני בספק עם הינלין היה הראשון. יש הבדלים די גדולים בין שני הגזעים, מלבד העובד ששניהם "חרקיים" (והזרג לא ממש) ויש להם מוח כוורת.

l o r e

New member
ספרים

ה-Alienist כמקצוע יוקרה מופיע ב-Complete Arcane ושם גם מופיע Template בשם Pseudo Natural, שמאפשר להפוך יצורים ליצורים ממימד הסיוט. המימד הסיוטי שנקרא The Far Realm מופיע ב-Manual of the Planes (אם אני לא טועה מצוין שם בפירוש שהוא נלקח מלאבקרפאט). הקוסמים ששונו לנצח ע"י ה--Far Realm נקראים Kaorti ומופיעים ב-Fiend Folio.

Sabre Runner

New member
הממ... במדריך לא כתוב על לאבקרפט.

אבל זה דווקא נחמד. מאוד מעורפל ובאמת מאוד לאבקרפטי.

מעניין

אם כך, אני רואה שהעברת הרעיון למו"ד ושילובו בקוסמולוגיה המודי"ת הוביל להתרחקות משמעותית מהמקור הלאבקראפטיאני, וליצירת משהו חדש. ההבדלים העיקריים הם הוספת "מימד הסיוט" (יצוריו של לאבקראפט הגיעו מהחלל הרחוק - האסטור למשל שוכן באגם האלי שליד העיר קרקוסה, שנמצאת על פלנטה שמקיפה את אלדברן), וההתייחסות לכך שהמכשף עובר עיוותים פיזיים ליצור-סיוט. זה מזכיר קצת את ווילבור ווייטלי מ"אימת דונוויץ'" מרווח ספויילר ל"אימת דונוויץ" ספויילר ספויילר ספויילר אבל וויטלי הצעיר נולד עם רגלי תיש, זנב נושך, מחושים על המתניים, פרצוף עיזי ועיניים נוספות על התחת, ולא הפך לכזה. ככה זה כשלאבא שלך קוראים יוג-סות'ות', וחכו שתשמעו איך נראה האח התאום!

רמץ

New member
יש לי ספר קריאה בשם: The Alienist

שלפתי אותו מסלסלת ה-Please Take Me של הספריה העירונית ואף פעם לא מצאתי פנאי או חשק לקרוא אותו עד שקראתי את השרשור שלך.הנושא הזה של מתקשרים ומדיומים בעל כורחם מרתק אותי באחרונה ואני בהחלט מתכוון להריץ עליו איזה חד"פ (וואן-טיימר) באיזה כנס מתישהו (נגיד, ביגור הקרוב, למשל). אפילו גירדתי את התמונה מגוגל...

BluePrint

New member
רוצח סדרתי בניו-יורק של סוף המאה 19

לפי אמאזון, ספר טוב. (הרבה כוכבים גם בביקורות הרשמיות וגם בביקורות הפרטיות)

למעלה