תגובה
ובכן אומר כך, דבר ראשון שלא יווצר לרגע הרושם כאילו אני "מגן" על הבחור הגינגי, נהפוך הוא לגבי "סילוף" עובדות יש לי חשבון ארוך ... לעיניינו גלגגם, מסכים כמעט עם כל מילה שאמרת, אבל: ציטוט " הם לקחו סיפורים ששמעו מהוריהם והורי הוריהם" ** או אינטרנט כיום או ספר או סתם סיפור ששמע ממישהו ** "והם מהוריהם דורות אחורה, תיבלו אותם בהשלכות של תקופתם" ** ואכן פרנס יכול לפתוח חנות תבלינים מכובדת "והגישן לנו," ** אכן הבחור מגיש בצורות שונות ומגוונות ** "יש לומר במומחיות גדולה," ** האומנם ?? האומנם הורינו סיפרו לנו במומחיות גדולה?? כמדומני לא ממש, הם פשוט היו דרמטיים יותר, אך מומחים לסיפור היו אולי מעטים ** " על מנת להעסיק אותנו וגם לדעתם לחנכנו לדך המוסר השכל שבסיפוריהם." ** באותה המידה אני יכול לאמר במקום להעסיק את המילים - לבדר אותנו, ולגבי חינוך ומוסר השכל, אכן הבחור מחנך חלק ממדינה להאוב את הפולקלור היווני, בהחלט יש לו תרומה כזאת.** "זכור כי הם אהבו אותנו" ** האם הגינגי שונא אותנו? מסופקני** "ולא ניסו להרשים אותנו," ** רצון עז להרשים מישהו זוהיא תכונת אופי, ואכן לחלק מן האנשים יש תכונה זו** " ואולי מידי פעם להפחידנו קצת אם סטינו מדרך ההתנהגות הנאותה כפי שהיא נתפסה בדעתם." ** חיחיחי, איך אני רואה בדימיוני את הגינגי נוזף בקהל או מבהיל אותו, למען האמת כל מי שניכנס לאתר שלו בפעם הראשונה מקבל מה זה הפחדה בתמונה שלו..** בקיצור גלגגם גם סרט מוכר ומפורסם במחוזותינו כמו "רמבטיקו" סובל מאי דיוקים הסטוריים וקצת מסלף וקצת נותן לסיפור אוירת סרט, האם ביקרנו אותו לרעה?? לא ולא כיוון שאנו מבינים כי בסך הכל ובשורה התחתונה תרומתו היא בהבאת האווירה והפולקלור של אותה התקופה. אגב, לפני מספר ימים שמעתי אותך אומר כי "מקור שירי הרבטיקו היו באסיה הקטנה ובפיראוס" ושוב אני שואל, האומנם?? לא בדיוק, שירת הרבטיקו החלה בבתי הסוהר היוונים שבהם היו הרבה יוונוטורקים והם הביא את סיגנון הנגינה מאיזמיר, ומשם זה התפתח גם לסאלוניקי גם לפיראוס, וככלל לכל ערי הנמל שבסביבה - ראה www.rebetiko.gr או גם אמרת במסגרת אותה תוכנים כי לא כל הרבטיקנים נגעו בסמים, אני מתחנן שתגלה לנו את שמו של אחד כזה ... וכוונתי מהמפורסמים. אילו היו מבקרים את דבריך ואת דיוקם גם היתה מקבל מספר ??? אבל לדעתי ולטעמי אתה הצלחת להעביר מסר מסוים וזה מה שהיה חשוב. ועל כך כל הכבוד לך.