ALEXIS ZORBAS בנדנה|

• פותח הנושא GLGGM
  • פורסם בתאריך

12אניהיא

New member
יפה לך אנג'לה

אתה לא כתבת ים בזמן ואנחנו צריכים להתאמץ עכשיו?
אל תישכח אני פוסטמה כזו

תמנונה

New member
אנג'לו רפאל תודה על השעור|../images/Emo140.gif

המאלף............... לדעתי ההוא מאמש קרא כבר והפנים את כל הערותיך. נונה

eve88

New member
עושר

אנג'לו היקר קראתי בשקיקה את כל אשר כתבת. אני חייבת להסכים עימך בענין המנחה. בכל אופן, האם מתוכננים עוד ערבים כאלה בירושלים? אם כן, אשמח באם תיידע אותי גם ואשמח להגיע. מעבר לכך, האם תהיה מוכן לערוך קורס או סדרה של הרצאות בנושא יהדות יוון/יהדי סלוניקי וכו...יכול להיות כל כך מעניין ומעשיר. נ.ב. תודה על עזרתך לגבי בילוי באתונה........ eve88

GLGGM

New member
תודה על המילים החמות...../images/Emo9.gif

לקראת הסתיו אני מתככן שודרה ששל הראצאות כ2-3 (אני מקווה) מקומות בארץ על התפתחותה של המוזיקה היוונית במאה ה-20 וההקשרים ההיסטוריים, החברתיים והתרבוצצים בהם היא התפתחה ושם כמובן תכלל גם ההיסטוריה של היהודים של יוון. כמובן שתוא על כן הודעה בזמן התואם. נסיעה טובה

GLGGM

New member
../images/Emo66.gif המזכירה יששכרה סופרת ימים

אי אפשר לסמוך על אף אחד וצריכים לעשות את עבודה לבד, תמיד... לקראת הסתיו אני מתכנן סידרה של הראצאות ב2-3 (אני מקווה) מקומות בארץ על התפתחותה של המוזיקה היוונית במאה ה-20 וההקשרים ההיסטוריים, החברתיים והתרבותיים בהם היא התפתחה ושם כמובן תכלל גם ההיסטוריה של היהודים של יוון. ברור שתוא על כך הודעה בזמן המתאים. נסיעה טובה
יששכרה מה יהיה איתך? היא ילדה טובה וחייבת את המשרה לקיים את 5 אחיה הקטנים ה:
,
,
המובטל,
וה-
אך יששכרה

merakli

New member
אנג'לו אחינו ומורינו../images/Emo140.gif

כמו כולם קראתי בשקיקה את כתבותיך ובמיוחד שמחתי לקרוא ולדעת שרוזה אשכנזי בת עמינו וזמרת גדולהׁ(אני גם גאה בעובדה שהיא ילידת תורכיה כמוני)לא מתה גלמודה נישכחת חסרת כל ועל כך שהעמידה צאצאים עד עכשיו כנראה האמנתי ללוקשים שהאכילו אותנו לגביה .הדבר היחידי הנכון שסופר לנו היה על גבורתה בזמן מה"ע ה2.ישנו אתר באינטרנט המתימר להיות רשמי שמתעלם מעובדות אלה

odeliaabut

New member
איזה כיף אנגלו

איזה יופי לקרוא את המאמרים שאתה כותב מעשיר את הראש ואת הלב תודה לך וברוכים השבים אני מחכה לעוד

the greek

New member
ביקורת

ובכן גלגגם שוב הוכחת את כשרונך כמבקר אומנות. כמו תמיד חלק אוהב מבקרים וחלק לא אוהב מבקרים, אך אם בזאת אתה רואה את הייעוד שלך, אחלה. רק אל תשכח כי הקהל \ אומנים לא מחבבים ביקורת. לגבי העובדות, אכן הרבה צדק בדבריך, אך האם לרגע תוכל להיות מבקר אומנותי ולא עובדתי? במידה וכן אולי יקל עליך מךאכת ה"שיפוט" של פרנס. אולי הציע לך להסתכל עליו כי אל אחד המביא חלק מן הפולקלור היווני בדרך שלו(!).מי כמוני יודע שהוא מעגל פינות, אך לא בפינות עסקינן, אלה בפולקלור, ובפולקלור כפולקלור לפעמים לצורך הסיפור מעגלים פינות. אתה באמת חושב כי מענין את מישהו אם רוזה אשכנזי נקברה כיהודיה או לא? לא, מה מעניין את הקהל הוא הסיפור. יש לאיש תכונה (יפה לטעמי) יכולת לספר דברים בצורה מאוד נעימה וקליטה לקהל הרחב, ואת זה הוא עושה. גם אני יקשבתי לסיפורי הטברנה היוונים עם התמונות, וני אומר לך כי חצי ממה שהוא אמר נכון והחצי השני הם אותן "תוספות" אשר הפכו את הסיפור הנמשך על פני שתי תוכניות רדיו למעניין ומרתק. בקיצור, תן ביקורת אומנותית ולא עובדתית , כי היתה בערב פולקלור יווני, אל תשכח לספר כי הקטרינג היה גם ממזרח י"ם ... עובדתית א ת ה צודק, ובביקורת האומנותית שלך ... ובכן כל אחד וטעמו הוא.

GLGGM

New member
אם על פולקלור הדיון...../images/Emo39.gif

ידיד the greek! ראשית כל תודה על תגובתך אותה קראתי בעיון רב. נראה ששנינו באותו צד של המתרס וכל אחד בדרכו שלו מנסה להקנות ולו מעט מתרבות יוון, אם זה דרך תרגומים של שירים, הבאת מאמרים הקשורים לתרבות ואף הבעת דעה אישית. בתגובתך ראיתי את התייחסותך לנושא והרשה נא לעמוד משפט מסוים שלדעתי מחדד את הנושא. אתה כותב:" אולי הציע לך להסתכל עליו כי אל אחד המביא חלק מן הפולקלור היווני בדרך שלו(!).מי כמוני יודע שהוא מעגל פינות, אך לא בפינות עסקינן, אלה בפולקלור, ובפולקלור כפולקלור לפעמים לצורך הסיפור מעגלים פינות"... קודם כל הנה ההגדרה של המילה "פולקלור" ממקור שלדעתי מקובל על כולנו: פולקלור לפי מילון אבן שושן:" [אנגלית:Folclore, מן: folk עם + lore ידיעה] יֶדַע-עַם 1. היצירות העממיות שבעל-פה, אגדות, שירים ושיחות, אורחות-חיים ונימוסים, אֱמונות ומנהגים. 2. המקצוע העוסק בחקר יצירות אלה, בכינוסן ובאיסופן. אזי נכון הדבר שאתה כותב כשמעגלים פינות אם מדובר בסיפורים ואגדות עם, נושאים שהעובדתיות שלהם התערבה דרך היכולת לספר והדמיון של האנשים ששימרו וסיפרו אותם לאורך מאות שנים יחד עם רצונם שהם ישמשו גם כלים דידקטיים לקהל מאזניהם. זה בעצם מה שסבתי זצ"ל לפחות, ושל רבים מבני גילי [ואיני מכליל אותך כי איני יודע את גילך] עשו בתקופת היותנו ילדים כאשר לא נבראו עוד אמצעי ההמחשה הטכנולוגיים שהחליפו בימינו את החום האנושי של הורים והורי ההורים. הם לקחו סיפורים ששמעו מהוריהם והורי הוריהם והם מהוריהם דורות אחורה, תיבלו אותם בהשלכות של תקופתם והגישן לנו, יש לומר במומחיות גדולה, על מנת להעסיק אותנו וגם לדעתם לחנכנו לדך המוסר השכל שבסיפוריהם. זכור כי הם אהבו אותנו ולא ניסו להרשים אותנו, ואולי מידי פעם להפחידנו קצת אם סטינו מדרך ההתנהגות הנאותה כפי שהיא נתפסה בדעתם. בנושא דנן כעת, אנו עוסקים בדברי חיי, דינמי לקשה עדיין להכניסו תחת הכותרת "אגדה" כי הוא צעיר יחסית , רק בין 100 ומשהו שנה. חלק הדמויות שיצרו והפיצו אותו טרם הספיקו להפוך לאפר מוחלט וחייהם ויצירתם עדין נושמים, מבוצעים ונחקרים ע"י אנשים שיש להם את MERAKI (מתורכית= סקרנות כאשר ביוונית המילה משמשת לתאר כמיהה עזה למשהו יפה ומרגש] לדעת יותר ולהעביר הלאה את המורשת. הנה דוגמא שאתה כיודע יוונית תוכל ליהנות ממנה: http://users.forthnet.gr/bb/ath/physiart/forum/ אזי אם משהו עוסק בפולקלור אל לו לשרבב בזה דמויות אמיתיות או מקרים שקרו באמת, כי היסטוריה ועובדות אינן אגדה... אגדות יש בשפע בכל עם וגם ליוונים שאפשר לספרם ולקשרם לשירים [בתנאי שיודעים גם את תוכן המילים] ולרתק ביכולת ההבאה והבעה את קהל שומעים/מאזינים/צופים. אך כשמשתמשים בחומר שהוא היסטורי, עובדתי יש להיזהר שבעתיים לפני מדברים עליו כי מותר לומר אני לא יודע, לא נעים להיקלע בסילופים. שלך בכבוד רב, אנג'לו רפאל

תמנונה

New member
אנג'לו ידידי בדיוק על זה../images/Emo12.gif

חשבתי כאשר קראתי את דבריו דה גריק. נראה לי שבמקרה דנן אולי שמעון פרנס פשוט אינו מכיר את העובדות לאשורן......ואף לא תאר לעצמו שיש מבין אלה היושבים נכחו כאלה המכירים את ההיסטוריה על עובדותיה. אני בטוחה שאם פרנס היה מכיר ת'סיפור היה עושה מזה מטעמים. לעניות דעתי בלבד הקטע לא שייך לעגול פינות. ולמרות הכל נהנית לשמוע תוכניותיו של פרנס....מה לעשות? יכול להיות שאקח אותו יותר בע"מ...זה הכל. נונה

the greek

New member
תגובה

ובכן אומר כך, דבר ראשון שלא יווצר לרגע הרושם כאילו אני "מגן" על הבחור הגינגי, נהפוך הוא לגבי "סילוף" עובדות יש לי חשבון ארוך ... לעיניינו גלגגם, מסכים כמעט עם כל מילה שאמרת, אבל: ציטוט " הם לקחו סיפורים ששמעו מהוריהם והורי הוריהם" ** או אינטרנט כיום או ספר או סתם סיפור ששמע ממישהו ** "והם מהוריהם דורות אחורה, תיבלו אותם בהשלכות של תקופתם" ** ואכן פרנס יכול לפתוח חנות תבלינים מכובדת "והגישן לנו," ** אכן הבחור מגיש בצורות שונות ומגוונות ** "יש לומר במומחיות גדולה," ** האומנם ?? האומנם הורינו סיפרו לנו במומחיות גדולה?? כמדומני לא ממש, הם פשוט היו דרמטיים יותר, אך מומחים לסיפור היו אולי מעטים ** " על מנת להעסיק אותנו וגם לדעתם לחנכנו לדך המוסר השכל שבסיפוריהם." ** באותה המידה אני יכול לאמר במקום להעסיק את המילים - לבדר אותנו, ולגבי חינוך ומוסר השכל, אכן הבחור מחנך חלק ממדינה להאוב את הפולקלור היווני, בהחלט יש לו תרומה כזאת.** "זכור כי הם אהבו אותנו" ** האם הגינגי שונא אותנו? מסופקני** "ולא ניסו להרשים אותנו," ** רצון עז להרשים מישהו זוהיא תכונת אופי, ואכן לחלק מן האנשים יש תכונה זו** " ואולי מידי פעם להפחידנו קצת אם סטינו מדרך ההתנהגות הנאותה כפי שהיא נתפסה בדעתם." ** חיחיחי, איך אני רואה בדימיוני את הגינגי נוזף בקהל או מבהיל אותו, למען האמת כל מי שניכנס לאתר שלו בפעם הראשונה מקבל מה זה הפחדה בתמונה שלו..** בקיצור גלגגם גם סרט מוכר ומפורסם במחוזותינו כמו "רמבטיקו" סובל מאי דיוקים הסטוריים וקצת מסלף וקצת נותן לסיפור אוירת סרט, האם ביקרנו אותו לרעה?? לא ולא כיוון שאנו מבינים כי בסך הכל ובשורה התחתונה תרומתו היא בהבאת האווירה והפולקלור של אותה התקופה. אגב, לפני מספר ימים שמעתי אותך אומר כי "מקור שירי הרבטיקו היו באסיה הקטנה ובפיראוס" ושוב אני שואל, האומנם?? לא בדיוק, שירת הרבטיקו החלה בבתי הסוהר היוונים שבהם היו הרבה יוונוטורקים והם הביא את סיגנון הנגינה מאיזמיר, ומשם זה התפתח גם לסאלוניקי גם לפיראוס, וככלל לכל ערי הנמל שבסביבה - ראה www.rebetiko.gr או גם אמרת במסגרת אותה תוכנים כי לא כל הרבטיקנים נגעו בסמים, אני מתחנן שתגלה לנו את שמו של אחד כזה ... וכוונתי מהמפורסמים. אילו היו מבקרים את דבריך ואת דיוקם גם היתה מקבל מספר ??? אבל לדעתי ולטעמי אתה הצלחת להעביר מסר מסוים וזה מה שהיה חשוב. ועל כך כל הכבוד לך.

GLGGM

New member
מצטער שוב יצאה תגובה ארוכה ../images/Emo178.gif

אבל הנושא הרבה יותר רחב ... ידידי THE GREEK תודה שוב לתגובה העניינית. לא אתעכב בהקבלות לתקופה שלנו למה שכתבתי כי די צדקת בדבריך ביחסם לפולקלור היווני, אבל האינטרנט והספרים יכולים לשמש, ותסכים איתי, לדוברי יוונית לרוב. לגבי הסרט "רבטיקו" כמו בסרטים וספרים היסטוריים, הגיבורים לרב נקשרים לעובדות ההיסטוריות. אם מריקה בסרט היא מריקה נינו, מדוע לא נולדה בסרט בקווקז (מקום הולדתה) אלא באיזמיר. הלוויתה של מריקה מתוארת בסרט בדיוק כמו ,לפי עדויות, שהייתה הלוויה של נינו. אין סילופים לפי בתסריט של הסרט האלמנטים של אנשים אמיתיים "הולבשו" על הגיבורים של הסרט. לגבי צרכני הסמים, מה שאמרתי במסגרת שאתה מדבר עליה האו על מנת לדייק על צרכנים של סמים קשים (הרואין, קוקאין) ולא של שימוש בחשיש היה נורמה מאוד מקובלת בהרבה חוגים של יוון עד למלחמת העולם השניה. דווקא הסמים הקשים היו נפוצים בחברה "הגבוהה" של התקופה ולצערנו היום הם הופכים אט- אט לנחלת הכלל. מה דעתך על VASILIS TSITSANIS שלא נגע בכלום? וכדי לחדד את הנושא ישנו הסיפור של PAPAIOANNOU ו- TSITSANIS שהיו גם KOUMBAROI[שושבינים] (דרגת קרבה שלא מדם מאוד חשובה ביוון) כאשר PAPΑIONNOU גילה בגינתו של TSITSANIS שיח חשיש, עקר אותו ולקח אותו באומרו: KOUMBARE, ESY THEN ALLA EGO MEN.." ואני מקווה שאתה מכיר את מושג הלשוני היווני MEΝ KAI DE שכוונתו לחברינו לא דבורי יוונית משמש ביוונית כמו המושג" אלו ואלו" כאשר האחד שונה טיפה מהשני. THEN היא מילת יחס לשלילה. ראיתי גם ראיתי ב- www.rebetiko.gr גם את נוסח האנגלי: " In 1891 Andreas Karkavitsas publishes in the «Estia» literary magazine his traveler’s notes from a tour round Peloponnese, in the south of Greece, where he reports of having listened to rebetika songs sung in the prison of Palamidi. Palamidi was the most notorious prison in Greece in the last century. Also many years back, in 1850, the French knight Appere records similar remarks in his study on the conditions of the prisons in Greece during the reign of King Otto. According to Elias Petropoulos, theorist of rebetiko, the popular discontent of the unemployed anonymous fighters of the Greek revolution of 1821 and of the newly-established Greek state is to be attributed for the phenomenon of the rebetes. In 1890 Athens, the dropout brotherhood of the rebetes is at its apogee. They now compose a peculiar social phenomenon and their prosecution comprises one of the top priorities of Greek police”. אבל גם את היווני: «Οι απαρχές του ρεμπέτικου έχει προταθεί πως συνδέονται με τα τραγούδια των φυλακών. Η πρώτη αναφορά στα τραγούδια των φυλακών εντοπίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα. Στα 1850 ο Γάλλος ευγενής Αππέρ επισκέφτηκε την Ελλάδα για να μελετήσει το πρόβλημα των οθωνικών φυλακών και αναφέρθηκε και στα τραγούδια που ακούγονταν σ' αυτές. Στα τραγούδια των φυλακών αναφέρθηκαν και άλλοι όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Δάφνης και ο Καρκαβίτσας ο οποίος επισκέπτεται το Μοριά το 1890 και καταγράφει το 1891 στο περιοδικό "Εστία" (περιοδικό που εξέδιδε ο Γ. Δροσίνης) αρκετά από αυτά» ישנם שני הבדלים קטנים בתרגום לאנגלית : 1. האנגלי מתחיל מסיכום של המשפט השלישי של הפסקה המקבילה ביוונית בו מדובר על דיווחי סופרים יוונית של אמצע המאה ה-19 על שירי בתי הכלא. 2. המשפט הראשון ביוונית אומר: " תחילתו של הרבטיקו הוצע להיות מייחסת בשירי בתי הכלא" הושמט מהתרגום באנגלית. נראה לי כי קראת את מאמר היווני ואם כן המילים έχει προταθεί=הוצע פרחה מקריאתך. אין ספק כי יש הרבה דעות לגבי שורשיו של הרבטיקו, המונח שהשתמש ראשון בסוף שנת השישים, ILIAS PETROPOULOS סופר שכתב ספרים על הרבטיקו כדי להגדיר את השיר היווני האורבני הראשון, אבל אל לנו להיתפס במשפט הראשון שמצאנו ונהפוך אותו למנטרה ולאכסיומה. עכשיו אני רוצה להמתיק לך סוד קטן: כמה שנים כבר מקנן בתוכי הרצון והחלום לכתוב, אני יודע מילה גדולה, ספר על תולדות הרבטיקו בהיותו אבי המוזיקה היוונית ב-120 שנה האחרונות ולהביא לקהל הישראלי שכה אוהב את המוזיקה היוונית, משהו מסודר עם אסמכתאות בחומר הרב שקיים ביוונית. החלפת ההודעות האחרונות בינינו מתחילה לחזק רצוני זה. נראה אם אצליח אי פעם להגשים חלום זה... בא לך לתרום טיפה כתף? מי שאמר שוויכוח לא יכול להיות מפרה... יקבל
בראשו לילה טוב ידידי

תמנונה

New member
אנג'לו & דה גריק

הבוקר קראתי בסבלנות את הפינג החיובי שניהלתם ביניכם ונהניתי (לפולניה זה עולה בבריאות......). ועל שום מה? על שום שניתן לנהל דיון (אנג'לו לדעתי זה לא וויכוח) בצורה תרבותית, לגופו של עניין ולא לגופו של כותב. ולחק מאתנו, ההדיוטות כל דיון כזה מפרה. אז אפשר גם אחרת................... אה? נונה

the greek

New member
נסכם ???

ובכן הערה אחת לי לאור הדברים שציינת לעיל, ציצאניס בהחלט עישן חשיש. ואכן התכוונתי לחשיש ודברים קלים, ולא למכורים הכבדים. נראה לי שמיצינו את הנושא של הגינגי. וזה זה היה מקור הדו שיח (כמעט שכחנו). כל אדם יראה ישמע וישפוט בעצמו כיצד לקבל אותו, ומה שבטוח שלכל מטבע מספר צדדים, ובמקרה הזה אנחנו פשוט ראינו זאת בצורה שונה. אההה ולגבי הכתף, תודה על המחמאה אך באמת "קטונטי" עלייך בכל מה שקשור לעובדות. אבל מן הסתם גם אתה תצטרך להמתין ל"פנסיה" בכדי להגשים חלום. ובכל ליבי אני מאחל לך כי תזכה להגשים את חלומך.

shabtai2

New member
ציון ידידי היקר ../images/Emo4.gif

אני לא יודע אם שמת לב אבל אצלינו בפורום אנחנו מאוד משתדלים לשמור על תרבות הכתיבה. משתדלים לפרגן אחד לשני ונהנים מכל נתינה ואצל כל אחד זה לפי יכולתו ולפי רצונו. אצלינו אין אינטריגות,את משקעי העבר הינחנו בצד ואנחנו מעונינים שהפורום ימשיך בהתנהלות הנוכחית כי ככה טוב לי ואני אף משער מהכירותי את הנפשות הפועלות זהו לבטח גם רצונם של ידידי היקרים שאת חלקם אני מכיר אפילו באופן אישי.אני מאוד מבקש ממך לא להעכיר את האוירה לשם כך קימים פורומים אחרים זאת לא דרכינו. קבל נא את בקשתי ברוח טובה ושיהיה לך יום נעים, שבתאי.

F a d i

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

12אניהיא

New member
הייתה מתה

שתתאמץ לקרוא כמו שאני התאמצתי!!!!! האמת שאני לפחות נהניתי והיא בטוח שלא תהנה

למעלה