ALEXIS ZORBAS בנדנה|

• פותח הנושא GLGGM
  • פורסם בתאריך

GLGGM

New member
ALEXIS ZORBAS בנדנה| ../images/Emo122.gif

ALEXIS ZORBAS חיי וקיים והיה אתמול בירושלים... עובדות, רשמים וביקורת (סובייקטיבית כמובן...) על הערב "חצר היוונים" הפקה משותפת של פסטיבל ישראל ועירית ירושלים. יום שני 07/06/09 פרק א' השעה הייתה קרוב לשש אחה"צ, ערב נעים בתום יום חם מתחיל להתקרב על עיר הקודש. עבדכם הנאמן הגיע לאזור בו יתרחש האירוע, מוזמן ע"י ראשי הקהילה של היוונים הנוצרים האורתודוכסים, שרידים של קהילה מפוארת שמנתה בימי הזוהר שלה בשנות ה-20 של המאה ה-20 כ-8000 חברים, שנערך בבית התרבות שלהם, מבנה יפיפה במושבה היוונית בירושלים, וכפי שהסתבר בהמשך הערב בלי שליטה רצינית בתוכן שלו: קרי עליהם אך כמעט בלעדיהם... ליד שער הכניסה עמדו המאבטחים, חלק בלתי נפרד באירועים המוניים במדינתנו הקטנטונת, שבדקו את הנכנסים למרות שחלק מאירוע היה סיור ברחובות השכונה. היקפה של החצר הגדולה סביב לבנין כולו היה חשוף מבחינה ביטחונית (לא ראיתי אפילו מישהו שדומה לשוטר). ארבע קבוצות התקבצו בגינה ובאולם בית התרבות ומדריכים של יד בין צבי או מכון ואן ליר (סלחו לי על חוסר המידע המדויק) העבירו הסברים בעזרת מפות ורישומים למיניהם. בלטו בהיעדרותם ההסברים של אנשי הקהילה (אשר בהכירם היכרות קרובה ואינטימית הנם אנשי בעלי שיעור קומה, בעלי השכלה מדהימה ועברית רהוטה) שבטוחני שיכלו להעביר בצורה אמינה ומדויקת את תולדות הקהילה והשכונה. הפיתרונים עם המארגנים... הקבוצות אחת לאחר השניה עזבו את שטח המועדון לסיור מודרך(?) ברחובות השכונה. כמה ידידים שהצטרפו לסיור סיפרו לי בתום הסיור כי ידע רב לא שפעו המדריכים המכובדים. בחלקו האחורי של הבנה, דמוי מקדש יווני עתיק ללא העמודים הידועים ממקדשים קלאסיים אחרים בעולם ובארץ, ברחבה שבימים עברו שמשה מגרש משחקי כדור ומגרש מסדרים של שבט צופי הקהילה, עמדו, בצפיפות מה, שולחנות אירועים עגולים(דווקא...!) מכוסים במפות לבנות וכחולות ועליהם פיסות נייר עם התפריט המשקאות ומזטים (עלק...) שעמדו למכירה לבאי האירוע. בצד אחד של החצר עמדה במה ועליה כמה כסאות מתקפלים, מיקרופונים ומוניטורים בשפע, מעמדי תווים ושתי מערכות קלידים. בצידה הימיני של הבמה עמד כסא גבוה עם שולחן קטן שעליו בשלב מאוחר יותר הועלה בקבוק יין אדום משובח וכוס אחת בודדה ופרגוד עם בדים צבעוניים (הודיים כמדומני) מונחים עליו באופן זרוק בצורה מתוחכמת משהו (שזכו לטיפול קפדני ומסור ע"י במאית..! לפני תחילת האירוע) ולפניו מעמד תווים עם פנס משרדי מחובר לצידו. את הבמה קישטו כמה יצירות מופת מפרחים מפלסטיק טריים...! ארבעה עמודי תאורה עם פנסי תאורה צבעוניים עמדו מאחורי השולחנות, ופנסי תאורה אחרים האירו את עצים סביב הרחבה, את הבמה ואת הקיר מאחוריה. פילטר ענק ובלתי נראה של DALARAS ו-ALEXIOU כיסה בכ-70% את הבמה. נוכחותו נתגלתה לחדי השמיעה בזמן שהנגנים עשו תאום כלים ומיקרופונים, BALANCE בהגה המקצועית. מעט אחרי השעה 19:00 החלו ראשוני המסיירים לשוב ולהתיישב סביב השולחנות, אט- אט הרחבה נתמלאה וכמה דקות אחרי 19:30 החלה התוכנית. על הבמה נגן עם בוזוקי ביצור עצמי שעבר חיטוב והרזייה בסטודיו C..!(הבוזוקי כן) , נגנת פסנתר חשמלי ואקורדיוניסט תופסים את מקומם ומנגנים את הקטע האינסטרומנטלי שפותח את דיסק של DALARAS : LIVE AND UNPLUGGED. קטע שבמקור מנוגן ע"י להקה של 12 נגנים, לפחות שני סולני בוזוקי ואקורדיוניסט. הקטע עבר איכשהו בשלום יחסי. בתום המנגינה עולה על הבמה ומתיישב על הכסא הגבוה שהוזכר לעיל, מנחה ו-NARRATOR הערב, מר שמעון פרנס שפותח את דבריו בחשיפה (כמעט?) בלעדית על הZORBA החבוי במעמקי תת-ההכרה שלו והקם לתחייה כל פעם ש:" הוא שפוף ורע לו על הלב...) כמאמר השיר הידוע כפי שהוא אמר. וזה הוביל לנגינה פושרת (לאור מחסור חמור בכלי נגינה המשמשים "גב" לעיבודים כמו בס, כלי הקשה או טופים אפילו על תיבת מקצבים היינו מתפשרים...) של הנעימה הידועה מתוך הסרט זורבה היווני הזכור לטובה. הנגינה הסתיימה ואז כל הקרואים קיבלו הסבר נוסף, כנראה למען הטמעת הנושא, על תולדות הקהילה היוונית בירושלים וההיסטריה שלה. כמובן שהמילים "אותנטי, פריקים של מוזיקה יוונית וגרקופילים ( GRECOFIL) מצאו להם דרך להיכנס אף הן. הקטע הסתיים בהזמנת רקדני חוג ריקודי עם יוונים שמתקיים במועדון כמעט כל יום שלישי ופתוח לקהל הרחב, לרקוד את ריקוד הKALAMATIANOS ושמענו גם את סיפור תולדות של ריקוד עתיק זה אשר שורשיו מגיעים לתקופה הלניסטית והעתיקה... (אהבתי את התמקצעות...) הרקדנים המעולים שלמעט ראש החוג, פרופסור KOSTAS MOUMTZOGLOU, כולם ישראלים רקדו היטב לצלילי מוזיקה מוקלטת כמו כמעט כל שאר הריקודים שרקדו (HASAPIKO, ZONARADIKO, KAVODORITIKO, TSAMIKO, HASAPOSERVIKO וסילחו לי עם החסרתי עוד אחד או שניים הזיכרון אינו כבר מה שהיה פעם ושוב שכחתי לקחת את הכדור נגד אלצהיימר נעורים...). לאחר מכן קבלנו תזכורת ראשונה על עצם העובדה ששומעיה הראשונים והבלעדיים כמעט של המוזיקה היוונית בארץ היו היהודים הסלוניקאים ומחרוזת של שירים בקצב ה-HASAPIKO (FRAGOSIRIANI, THESSALONIKI MOU MEGALI FTOHOMANA ו- BARBAGIANNI).

GLGGM

New member
ALEXIS ZORBAS ../images/Emo66.gif ../images/Emo122.gif

פרק ב' ברגע זה מבלי שתיארתי לעצמי יצאה לעברי מכה ניצחת. מר פרנס מתחיל לספר סיפור קורע לב על תולדות זמרת רבטיקו מפורסמת שעשתה חיל שנות השלושים, שהיה לה הכל: כסף, כבוד, תהילה, בעל טוב ובנוסף מאהב נלהב. אך בזמן כיבוש הנאצים נעלמה כלעומת שבאה, נזרקה לצריף רעוע וחייה בדחי, דלות ועוני עד סוף ימיה כאשר רק מאהבה שמר על קשר כלשהו עמה ועשה מידי פעם את הדרך המפותלת (אז) מקורינת לאתונה על מנת לבקרה. ולאחר שסביבי הממחטות זזות לכיוון עיניהם הדומעות של הקהל הנכבד, בא גם השם: ROZA ESKENAZY. תפסתי את ראשי ביאוש. הרגשתי ששוב זיכרוני בוגד בי וחשבתי מייד להתקשר לרופא חבר ולהתייעץ אתו לגבי המומחה הטוב בארץ לבעיות שכיחה... אמרתי לא יכול להיות... הלו אותה גברת באוקטובר 1952 בהיותי כמעט בין חודש באה לבית הורי לברכם ולברכני על הולדתי, זכרתי אותה (אישה יפה, נמוכת קומה, בעלת שער אדמוני, שקטה ונעימת הליכות עם קול מדהים) משתתפת בסדר של המשפחה המורחבת ושרה עם נגניה עד אור הבוקר, כי דוד ליאון, הפטריארך של המשפחה המורחבת אהב בטירוף את שירתה. כמה שנים אחר כך (כ6-7) נסעה לה לאמריקה ושם הופיעה במועדוני היוונים ושבה לה עטורה בתהילה וממון לאתונה, קנתה לה בית מרווח בשכונה מחוץ לכרך וחיי לה חיים טובים ושקטים. כשהרבטיקו, שדעך בתקופה שבין שנות ה-50 ועד אמצע שנות ה-70 חזר לעניין את הקהל היווני ובמיוחד את הצעירים והסטודנטים, היא שבה להופיע. היא שמשה אפילו מקור השראה וחיקוי למחצית ממושא הערצתו של המנחה, של הזמרת הענקית HARIS ALEXIOU (זכרתי לכל השדים תמונה של שתיהן על הבמה). עוד זכרתי (או שמא חשבתי...) שהתחתנה בשנות ה-30 עם שחקן תאטרון נוצרי שנפטר כמה שנים אחר כך ונולד להם בטרם מותו בן, אשר העניק לה 3 נכדים. עוד זכרתי שבזמן הכיבוש הנאצי ביוון, הצליחה להסתיר את מוצאה היהודי ובמסעדה שניהלה ליד כיכר אומוניה שמשה מפלט וקרש הצלה להרבה יהודים ואנשי מחתרת. עוד זכרתי שלא מזמן בשיחה עם אימי ואחיה שליט"ה סיפרו על כל זה ועד כי במותה כמה יהודיים (דווקא אתונאיים) ניסו ללא הצלחה לקברה כיהודיה כי משפחת בעלה המנוח הספיקו לקחת את הגופה וקברו אותה כנוצריה בבית קברות קטן שבאחת מעיירות נפת קורינת.. הייתי בטוח שהיא המשיכה להופיע כמעט עד תום חייה עם מרץ לא מבוטל בלובשה את השרוואלים היודעים שלה וזכרתי אפילו תמונה שלה בהופעה במלון הילטון באתונה שראיתי באחד מספריי על הרבטיקו. אבל מה לעשות, איש אשכולות בעל ידע רחב בנושא מנפץ לי לא רק את כל מה שחשבתי שידעתי הוא אפילו משמש בעל כורחו כאות הזהרה לגבי בריאותי הרופפת כנראה... נו, מה נותר לי לעשות? רשמתי לי שמיד עם שובי הביתה, אם השעה תאפשר זאת, אאמת את הנושא עם אימי שלמרות גילה המופלג עדיין משמשת כרכז מרשם אוכלוסין וארכיון המידע המשפחתי ובלית ברירה אכנס שוב לאינטרנט, אהובתי שלא בוגדת בי אף פעם, ואעיין ואבדוק בחבריי הנאמנים, הספרים והחוברות. הגעתי הביתה מאוחר מאוד לאחר מפגש נעים ומהנה עם הירושלמים של הפורום (אגב תודה למארחים ולשאר החברים על האירוח הנדיב, האדיב והלבבי. אל תדאגו עוד אחזיר לכם על כך...) וכמובן לא אצלצל לאימי לקראת אשמורת ראשונה אך האינטרנט במסכו המרצד והספרים הוכיחו לי שחור על גבי לבן כי זיכרוני טרם בגד בי. נראה לי שאת אנחת הרווחה שלי שמעו בכל רחבי מודיעין ועד לגדר שנבנית כמה ק"מ מעיר מגורי.... הנה גם אסמכתא קטנה לדוברי אנגלית שבינינו. http://www.geocities.com/Athens/3124/roza.html אך חזרה לעיקר... הפסנתרנית וזמרת שרה לנו שניים מלהטיה הגדולים של הגברת ) ROZA ESKENAZYאגב שמה הפרטי האמיתי היה שרה) ש- HARIS ALEXIOU חידשה בתחילת דרכה: ה- GARSONA= המלצרית ואת ERINAKI בביצועים סבירים ובמעבר (לא כל כך מוצלח מבחינה מוזיקלית גם לאוזניים לא מאומנות) ביחד עם נגן הבוזוקי את PALAMAKIA של GIORGOS MITSAKIS הידוע במחוזותינו בביצוע של יהודה פוליקר "בכפיים". לאחר מכן ועל מנת לשמור קשר אדוק עם נושא המלחמה בסמים ובמקור השראה והיצירה העיקרי (לדעת המנחה) של שירי הרבטיקו במחששות והשירים שרובם מסתובבים סביב השימוש בסמים הן הקלים והן הכבדים, כדי להיזכר שוב כי הסלוניקאים חוץ מלהיות השומעים בלעדיים של מוזיקה יוונית שמרו על מסורת של הרבטס ודאגו לסגור את הלילה בTEKE= מחששה ברחוב הקישון ולאחר שהתוודינו לקשר של למחצית השניה של מושא הערצתו של המנחה בנושא דנן, הזמר GIORGOS DALARAS והפעם ע"י איזכור של אביו שביקר בארצנו והשאיר את עשן שלו אף הוא בTEKE הנ"ל, קבלנו לבסוף את הסיפור של תפיסת אוניה עם 11 טון חשיש שיצאה לה מפרס, חצתה את תעלת סואץ ודרך תעלת קורינת הייתה אמורה להגיע לפיראוס. שוב הדיסק הקשיח שבמוחי התחיל לעבוד בסיבובים מהירים ביותר, הצליח להתגבר על קשיי הגישה והעלה את מפת יוון אל מול מבטי הוירטואלי. תעלת קורינת נמצאת מערבית בפיראוס והיציאה הצפונית של תעלת סואץ נמצאת כמעט בקו ישר אל מול פיראוס, שברתי את הראש מה לכל השדים עשתה האונייה בתעלת קורינת. הסבר המבוסס בהיגיון וידע בסיסי בניווט לא מצאתי אך אולי צורכי חריזה והעובדה שהספקיות הגדולות של חשיש איכותי בתקופה שבנדון היו פרס ובורסה שבתורכיה יכולים לספק הסבר מתקבל על הדעת. השיר אומר כך: TO KARAVI AP TIN PERSIA PIASTIKE STIN KORINTHIA האונייה מפרס נתפסה בקורינתיה. ביוונית מתחרז יופי... לא נשכח אף המוכס שמעל בתפקידו (למרות שבשיר הוא גרם לתפיסה), אות הזדהות עם הפרשה שפרצה לעיתונות שלנו אתמול אולי? כנראה שהמנחה שלנו זכר את התרגום שעשו לו במעורפל והתבלבל לו קצת. ניחא. הביצוע היה יותר גרוע מהסבר.

GLGGM

New member
ALEXOS ZORBAS ../images/Emo66.gif../images/Emo122.gif

פרק ג' פה נכנס גורם הקשר בין הלדינו של שירה היוונית. לא אעמוד על הסברים כי הנושא נחקר ברמה של כמה עבודות דוקטורט ביוון וחבר די קרוב כתב ביוונית אומנם מספר סיפורים בנושא. הגברת כוכבה לוי, אישה נהדרת וזמרת מעולה עלתה לבמה ויחד אתה שלושה בני משפחה ארמנים (אב, בתו ובנו) שנגנו באקורדיון, קנון, דודוק (כלי נשיפה נפוץ באזור הים השחור) וקלידים. לולא התגלותו של טכנאי(?) הקול במערומיו חלק זה של תוכנית יכל להיות מסמר הערב. גברת לוי פתחה בשיר יווני יודע :ISTORIA MOU אך ה-SOUNDMAN למרות התאומים שנעשו בטרם תחילת הערב פספס בגדול ועיוות את קולה בצורה איומה והכניע את צליליו המדהימים של הקנון שהגברת הצעירה שניגנה בו נחשבת לאחת מתריסר נגני הקנון הצעירים המבטיחים בעולם. גב' כוכבה לוי המשיכה בשני שירי לדינו יודעים MORENIKA, ADIO וסיימה בשיר האהבה היווני האולטימטיבי S AGAPO בביצוע קצת אופראי טעמי אך יפה לכל הדעות, בו לא ניתנה האפשרות לאף אחד ממשני כלי הנגינה הדומיננטיים האקורדיון והקנון לבצע סולו כלשהו שהיה משלים את הנאה. בשלב מסוים נוגן שיר ארמני שהוא גם יווני וזכה גם לגרסה עברית ע"י דקלון ואהוד בנאי והרקדנים רקדו שיר שמקורו ביוונים של הים השחור. הרכב לנגינה יוונית שב לבמה ולאחר שקבלנו הסבר מפורט ומניח את הדעת על השיר שהוא אות פתיחה של התוכנית היומית של המנחה בגל"צ : כרכרה עם שני סוסים, שמענו גם את השיר. הביצוע הזכיר לאוזניים יותר את הרעש האיום של הצלפות השוט המוזכר בשיר מאשר את המלודיה המדהימה שלו. וכאן כאשר המנחה כהרגלו בכל פעם שהנגנים ניגנו ירד וישב מאחורי הפרגוד (מעניין מדוע...?) ומבלי כל הסבר לגבי מהותו ותולדותיו של הריקוד (ושמענו ממנו רבים ומשונים ממנו בהזדמנויות אחרות) הנגנים של החלק היווני ניגנו את TO TELEFTEO VRADI MOU ושני רקדנים ורקדנית (אחד מהם פרופ' קוסטס) אחד אחרי השני רקדו זיבקיקו. BAXTSE TSIFLIKI ו-ALLA MOU LEN TA MATIA SOU באו אחריו והתוכנית מתקרבת לסיומה. המנחה עולה על הבמה ושואל בחיוך "אתם בטח רוצים הדרן" התשובה כמובן חיובית ואז מנגנים ושרים את MI MOU THIMONEIS MATIA MOU, ITAN PENTE ITAN EXI ובזה תם הערב לא לפני שהמנחה הזכיר את שמות המשתתפים :מר לזר בואנו, בוזוקי ושירה, גב' גילה חסיד פסנתר חשמלי ושירה , מר עוזי רוזנבלט אקורדיון, גב' כוכבה לוי שירה ואת המשפחה הארמנית שאיני זוכר את שמם (בכל זאת משהו רקוב בממלכת מוחי...) ותודות בפעם המי יודע כמה למארחים מהקהילה היוונית ובקריאה שבשנה הבאה תובא לערב זה הרכב מיוון ואז נזכר לומר" לא שיש לי משהו נגד הנגנים נוכחים..." לסיכום, ערב בינוני בו הכפילויות היו רבות, החזרה המשעממת על המנטרות של המנחה בלטה בכמותה והסיפורים היו מנותקים ממטרת הערב והמקום (לפחות לפי ראות עיניי). היו חסרים דברים רבים על הפן התרבותי של הקהילה, על אירועים שקרו במשך מאה כמעט שנה שם ובחירת שירים לא נכונים שהוכיחה כי הפילטר שדברתי עליו עבד במדויק. לדעתי חבל שלא ניתן ביטוי לקנון שהוא כלי שנמצא בהרבה מאות יצירות מוזיקליות גם יווניות ובלט בחיסורו הרכב מוזיקלי יציב יותר עם כלי נגינה תומכים. מצד שני נחשפה פנינה שיכולה לשמש מקור השראה ומקום יצירה מוצלחת יותר ע"י גורמים אחרים שזיכתם וקשריהם ל"יוונית" (מוזיקה, תרבות, מדינה, היסטוריה וכו' מחקו את מיותר...) הם טהורים יותר. למען גילוי נאות זה היה הערב השני שנערך ועד כמה שמעתי לא היה שונה מהראשון. ולבסוף תודה לכל אלו שהחזיקו מעמד וקראו רשימה זו עד תומה.

אנג'לו, תודה על העושר האינלקטואלי

שאתה מרעיף עלינו כאן, לזה התכוונו קברניטי הפורום באומרם מוזיקה ותרבות יוון, על כל גווניה...שוב תודה...חיים אבגי

תגובתי לכל הנפגעים !!!

נא קראו היטב את דברי אל מנת שתרדו לסוף דעתי. יצאתי בהודעה בפורום כנגד כתיבתו של אנג'לו על המופע המדובר,וזאת מן הטעמים הבאים: מי שקרא היטב שם לב שאנג'לו מתייחס בזילזול מופגן כלפי שמעון פרנס.תאורו הציורית והמעליבה של אנג'לו על דבריו של פרנס מפגינים יהירות ושחצנות, גם כלפי המוסיקה באותו ערב,וגם כלפי הנגנים, והוא אנג'לו עד כמה שידוע לי לא מוסמך בשום תואר מוסיקאלי כלשהו,ובחוצפתו גם מחלק ציונים לכל שיר ושיר בנפרד,,,, מדהים!!! חברים ניכבדים,יש הבדל מאד גדול בן להיות אורח בקהל,לבן להיות מבקר!!! הכן אני כעובד בענף יודע ואף מעריך ביקורת לגיטימית שהיא באה מאנשי מיקצוע הבאים לסקר ולבקר באופן מיקצועי ואוביקטיבי,וזה לצערי לא מה שכתב אנג'לו על המופע ועל המנחה שמעון פרנס. מיותר להזכיר את תרומתו של שמעון פרנס למוזיקה היוונית בישראל על כל תוכניותיו ברדיו ובטלויזיה,ולמיטב ידיעתי שמעון היה בן אלו ששם דגש מיוחד לסגנון הרבטיקה בישראל. אגב ביוון מאד מעריכים ומכבדים את פרנס,ואף גליקריה שומעת את דעתו בהרכבת שירים בהופעותה בישראל. לדעתי לא ראוי ולא מכובד היה מצידו של אנג'לו לכתוב דיברי ביקורת מעליבים על דיברי שמעון פרנס,(ראו את תגובותו המכובדת של דה גריק) עכשיו למר אנג'לו,למען הסר כל ספק אנו חברים הרבה זמן ואף עבדנו בחלק גדול של האלבומים של גליקריה,אין כל ספק ביכולות ובידע של אנג'לו בתרבות היוונית, ועד היום אני נעזר בו, הוא נולד ביוון וספג בילדותו את כל החויות של המוזיקה והתרבות ביוון,,וזה לצערי לא מספיק להעביר ביקורת כתובה על מופע כזה או אחר. לאף אחד מאיתנו אין מונפול על תרבות יוון ולא על המוזיקה שלה,קהל יכול ואף ראוי לכתוב את דעתו על מופע כזה או אחר,יכול להביא את אכזבתו או את אהבתו,אבל אייך כותב מר שמואל הניכבד? בצורה מתורבתת. טוב היה עושה אנג'לו עם היה מעביר את רשמיו מהמופע באופן עיניני ולא בצורה פוגעת ומעליבה. ולך מר שמואל הניכבד!!! לא כל כתיבה שלא ניראת לך זה אופך למשהו אישי,,אינטריגות היא מילה לא מכובדת,ולא יפה שאתה הופך אותי לכזה,,אנה קרא שוב בעיון את כל הביקורת של אנג'לו ואז תדבר איתי על תרבות כתיבה או אינטריגות!!!! אני מאד מקוה שתקראו היטב את דברי,חיזרו שנית להודהתו של אנג'לו ואז תסיקו את מסכנותכם. בסיום דברי הודעה משמחת לתושבי הצפון: 5,8 באמפי קרית מוצקין הופעה של גליקריה.

yid

New member
אני בד"כ לא מגיב אבל.........

רק לאנשי מקצוע מותר להגיב ??????????? מי החליט, אתה ? לכל אחד מותר להביע את דעתו, ולך מותר לא לאהוב, ומותר לך לבקר חזרה וכל זה לגיטימי. אך לא אתה ולא אני נפסול אנשים מלהביע דעה, במיוחד לא באינטרנט, גם אם אתה חושב שזו ביקורת לא בונה מעליבה לא נכונה וכו' האם אנו רוצים לחיות בחברה (חברה לצורך העניין יכול להיות פורום זה או כל תושבי ישראל ) שבה אנשים מסויימים מביעים את דעתם בנושאים מסויימים בלבד, והם יהיו הפוסקים מי רשאי להביע דעה ומי לא. אל תאהב את השונה, אל תסכים איתו אבל תכיר בו מותר לו להיות שונה, גם בצורה קיצונית לטעמך בכבוד רב יגאל דקל

eve88

New member
לגמרי מסכימה

מסכימה בהחלט על חופש ההתבטאות והדיבור של כל אחד ואחת על כל דבר. זכותו של אנג'לו לחוות דעה שלילית על המופע ועל פרנס. בעניין פרנס אני גם שותפה לדעתו שהוא קצת מזלזל בקהל הישראלי ונעשה עם השנים יותר מידי ממוסחר לטעמי.

זיטיס 21

New member
זכות התגובה - ברשותך ציון ידידי

ראשית אני לא שמואל לצערי עדיין לו. אבל ברפרוף מהיר על התגובות אני מניח שהכוונה היתה לזיטיס וככזה הוא לא שמואל ובוא נשאיר אותו זיטיס. ולעצם העניין.- בוא נסכים מראש שחילוקי דעות ודעה שונה הם דבר לגיטימי. ומלבד שזה נעשה בצורה תרבותית. ולמה אני מציין זאת שאם חלילה השתמע מדברי.איזו שהיא נימה שיכולה להתפרש כפגיעה. מראש אני מתנצל על זה כי זו בהחלט לא דרכי ולא המטרה. אז עכשיו שהובהר העניין הזה בננו. הנה אלך ולפני כולם. האמת קראתי כפי שבקשתה את ההודעה הראשונה שלך מספר פעמים כדי לרדת לעומקם. צר לי למעט הכותרת " או עוד פעם" שקפצה כפאנץ ליין בכל פעם. לא הבנתי. צר לי. לגבי אנג'לו. אז מה עם יש לו או אין לו ידע. איפה בכל מה שהוא כתב על סמך ידיעותיו. מתקבל הרושם שיש לו. או לי. או לכל מי שכותב פה מונופול על תרבות יוון. לא ברור לי למה אתה מתרשם ככה. האם המוסיקה היוונית והתרבות היוונית הפכה לכזו מקודשת כאן בארצנו שחלילה למישהוא לכתוב את דעתו השונה מדעתם של נותני הטון על הנושא הזה בארץ. אז אולי לנותני הטון שבארצנו הם קיבלו את המונופול על המוסיקה והתרבות היוונית. ולכן גם מותר להם לעגל פינות כמאמרו של דה גריק. ואם מישהוא מתקן אותם. מיד ידידי יוצא בצעקה " או עוד פעם" סגנון כתיבה של אנשי הפורום למיטב הבנתי הוא מגוון. ואם חבר כל שהוא כותב בציניות אז מה. זה אומר שדעתו משוללת כל יסוד. ובקשר לאינטריגות. בשום מקום לא כתבתי ולא התכוונתי למילה הזאת כי יש לה קונוטציות שליליות. אבל ציון ידידי בו לא ניתמם. אני מכיר במסגרת עיסוקי את התעשיה הזאת על כל הסגנונות שלה לפני ולפנים. ואל תגיד לי שאין מיתחת לפני השטח אינטרסים כלכלים מובהקים של להרוויח ובמקביל לשמור על הברנז'ה. אין לי בעיה אם זה. זה לגטימי. אבל כשזה בא תחת מעטה של היתממות תסכים איתי שזה היה מקומם גם אותך. ידידי אנחנו מעריצים שבזכותנו כל הסיפור הזה מקבל את האנרגיה שלו להתקיים תחשוב רגע איפה היו כל היוצרים האומנים ואלה שמתפרנסים מהם. אם לא היו המעריצים. אז אנא אנחנו הראשונים שצריך להתייחס אלינו בכבוד הראוי. לאפשר לנו להגיד דברים מדוייקים. ולקבל אינפורמציה מדוייקת ולא שנואשם חלילה בנסיון לתפוס את מקומו של " מבקר אומנותי" כן שמתי מרכאות. כי גם אני מכיר את הפטנט הזה שבעל עניין שולח חומר למבקר והוא מפרסם אותו תחת הכותרת ביקורת. מבלי לבדוק בכלל והכל בא על מקומו בשלום. וידידי אני מניח שגם אתה שמעתה על מיקרים כאלה. תרצה או לו לדעתי אתה חייב לקבל שצופה שהולך למופע כל שהוא יש לו דעה והתרשמות. והוא לא צריך להיות מבקר אומנותי בשביל לכתוב אותה. זו דעתו.זו זכותו. הוא שילם על כרטיס למופע.אף אחד לא הזמין אותו ונתן לו הזמנה.וככזה יש לו את כל הזכות וגם אם צריך להוסיף מהידע שלו ולתקן עיגולי פינות זה לגטימי. ומלבד שזה נעשה בצורה תרבותית ומכובדת. כמה פעמים ידידי אתה באופן אישי הלכתה למופעים שלבטח לא מצאו חן בעניך וביקרתה אותם בכובע של צופה. מבלי לדעת אני מניח הרבה מאוד פעמים. אז ידידי גם לנו מותר. ואין לנו צורך באח גדול שישמור שנלך בתלם. ולסיום. תקן אותי עם אני טועה שלך זיטיס

F a d i

New member
תרשו לי להוסיף שבמקרה הזה

"להתייחס אלינו בכבוד הראוי"=לספר לנו עובדות ודברים נכונים כי אם אני רוצה לשמוע סיפורים אז הייתי הולך לפסטיבל מספרי הסיפורים או כל מיני שירה בציבור שמשולבים עם סיפורים... נכון,יש לפרנס את היכולת לספר ולכתוב ולרתק מאזינים...אבל אני לא חושב שמי שהולך לערב יווני "בהנחיית שמעון פרנס" (שימו לב להבדל בין "ערב יווני" ו"ערב יווני עם פרנס")..אני לא חושב שהוא הולך בשביל לשמוע סתם סיפורים אלא בשביל ללמוד ובגלל האיש..ודווקא בגלל שיצא לאיש שם ומוניטין בכל הקשור למוזיקה היוונית (ובצדק)..אז אסור לו לזלזל במאזינים/צופים שלו..כי כל מה שיגיד הוא נכון בשבילם...ותארו לכם ת'תחושה כשידעו ש"עבדו עליהם"! חחח לא לא...הפתרון אינו לא לגלות להם ת'אמת..ממש לא..הפתרון שהפרנס יתחיל לספר דברי אמת...קשה?! אז שוב...הגיע הזמן שדברים ישתנו ושהאיש יפסיק לזלזל ב"מעריצים"..!!

Nava5

New member
תגובתי לציון ולכולם

הסברת היטב את דעתך ונימקת את התקוממותך לנוכח דברי אנג'לו. אך מה לעשות, ידידי, תגובות חבריי ונימוקיהם שיקפו וייצגו יותר את עמדתי ואת ניתוח המצב בעיני. ממליצה לך לקרא גם את השרשור "המאכסן" בתוכו הודעה זו.

או אנג'לו !!!!! עוד הפעם !!!!

לא ברור האם אתה מעביר ביקורת שתמיד שלילית ????? או אתה משבח את עצמך????? תהיה יותר ברור !!! צייון

1Yasoo1

New member
לי נראה שהוא חגג שם ציון

אחרת מאיפה כל הכאב ראש הזה ?

Nava5

New member
ציון קדם, תרשה לי:

מה בדיוק הבעיה??????? אתה ניסחת את שאלתך בדרך חיובית??????????????

Nava5

New member
הידעת, ציון? עין חדה של מבקר

אינטליגנטי עשויה לשפר את הביצועים העתידיים של העוסקים במלאכה!!!

ציון קדם ..

אל תראה בכל דבר שאנג'לו כותב ביקורת , ראה ולמד במקום להתווכח על הכל. יש לנו פה עסק עם בנאדם שחי את המוזיקה ואת התרבות היוונית כל חייו, גם אם יש ספקות תמיד אפשר לשאול , אבל עצה ממני , ומנסיון , אל לנו להתווכח איתו .. הוא מקדים אותנו ב200 צעדים קדימה. שלכם. גרב

זיטיס 21

New member
באמת אנג'לו עוד פעם

ידידי ציון קדם. אני מוכרח לכתוב לך שפעם נוספת אני מופתע מה - נו נו שאתה מפנה כלפי חברי הפורום. להזכירך הנו נו הראשון היה בנושא ההופעה של גליקריה באילת. שחברים פה הכינו עותקים. מתוך הערצה לזמרת. לשימושם האישי. ( וזה מותר- ראה התייחסות שלי לנושא בההייד פארק) ועכשיו בנושא שכתב עליו אנג'לו (למען גילוי נאות - גם אני הייתי במופע שאליו מתייחס אנג'לו. וראיתי את הרשימות טרם פירסומם בפורום לשם מתן חוות דעת ) ואני שואל אותך ציון האם אנחנו חברי הפורום נידרשים למעין מפקח מטעם איגוד האומנים והמנחים והשד יודע מה. שאם חלילה חרגנו מכללי המשחק שהם קבעו. או שזה לא משרת את האינטרסים של בעלי העניין. אזי נראה מיד הודעה של המפקח כמו נונו או המילה עוד פעם. אתה לא חייב להסכים אם אנג'לו. זו דעתו. זה המקום להביע דעה חופשית ומתורבתת. ומה לעשות יש כאלה שלא מבינים את הכתוב עד הסוף. אז בשביל זה צריך לשתוק. לא חייבים לקבל דעה שלטעמך היא שלילית. אבל בטח לא נאה ולא יאה הוא לשבת בצד ליקרוא את כל הנעשה כאן וזה בסדר מבחינתי. אבל אם יש חלילה איזו שהיא נגיעה לאומן או מנחה. ליקפוץ מיד ולהודיע לנו שאתה כאן ואתה שומר. אנא בו תהיה אחד מאיתנו בגובה העיניים של כולם. שווה בן שווים. כי לדעת רבים פה להם נועד הפורום אני מדגיש לשווה בן שווים.ונתברך גם בך שלך זיטיס

12אניהיא

New member
אוףףףףףףףף אנג'לו../images/Emo12.gif

בעדינות עלינו כמה כבר אפשר לקרוא וגם להבין
ועכשיו ברצינות יותר... אני לא מבינה למה אתה עושה לנו את זה... המנחה החכם והדגול מנסה להביא לנו סיפורים מעניינים. לא תמיד העובדות האמיתיות מעניינות. אז למה לא לתבל? למה להגיד שרוזה אשכנזי חייתה בעושר ורווחה כלכלית? יותר יפה יהיה לאמר איזה חיי דלות היו לה ואיך חייתה כמו אדם ערירי נחבא ומבודד בשארית חייו. אתה יודע מה הקטע? המנחה שאתה הקשבת לו אתמול בערב מגיע עם סיפורים שכתובים מראש, ואחרי שפעם אחר פעם הוא חוזר ומספר אותם הוא עדיין לא זוכר אותם בעל פה והמון פעמים מסלף את האמת והעובדות. כך גם היה באילת לדוגמא. שם הוא גם זילזל באינטלגנציה המוזיקלית שלי ושל רבים שהגיעו באותו ערב והביא לנו זמרת שלדעתי היא מעולה אבל בטח שלא ביוונית. אותה זמרת לא יודעת לשיר יוונית ולא יודעת להגות אף מילה כמו שצריך... אבל היא יקירת שימעון פרנס!!! (נקודה) אז אולי באמת מר פרנס צריך לדעת שיש הרבה נגנים טובים ומוכשרים כאן בארץ שהמוזיקה היוונית היא חלק מחייהם והיא חשובה להם כל כך עד שהם משקיעים את כל כוחם ומירצם בעשייה של סוג המוזיקה המדוברת. הגיע הזמן שמר פרנס יתן במה לאומנים ואני מדגישה אומנים כחול לבן שעושים זאת הרבה יותר טוב מימה שהוא חושב. דרך אגב אין לי ולא היה לי שום דבר נגד מר שימעון פרנס ואני מכבדת אותו בדרכי שלי על נסיונותיו לקדם את המוזיקה היוונית בארץ, והביקורות שלי כלפיו הם רק ברמה המיקצועית כי אינני מכירה את האדם!!!(לכל מי שיש לו בעיה עם ביקורת שיפנים) ושוב תודה לאנג'לו על העבודה הטובה שעשה והביא לנו את העובדות הנכונות.

GLGGM

New member
שכחת כמה זמן לא כתבתי...

הייתי צקיך להשלים את הסר במכה אחת. מזל שהמזגירה יששכרה
היא נגד כעזרי...

למעלה