ALEX 33 וסגיר העוגן --------->

dov98

New member
ALEX 33 וסגיר העוגן --------->

סגיר=SHACKLE בעברית. לאחר מחשבה ומחקר קטן הגעתי למסקנות הבאות: היות והעוגן במקרה זה וכך גם ברוב היאכטות התנדנד\מתנדנד לאורך כל זמן ההפלגה בים (3 שנים אצל אלקס ואצל אחרים הרבה יותר) ובנוסף לכך בזמן הרמה למקומו הסגיר מקבל מכה\מכות מתיחה, מגיע שלב שהמתכת, איזו שלא תהיה מגיעה למצב של METAL FATIGUE , עייפות חומר בעברית. הנירוסטה, פלב"ם עשוי סגסוגת של ניקל וכרום אשר עומדים פחות מאמצים מכניים מאשר פלדה מוקשחת. באניות למשל זה לא קורה לעתים קרובות מהסיבה שלאחר הרמת העוגן קיימים אמצעי נעילה אשר נועלים אותו למקום ללא אפשרות תזוזה ובאופן זה מורחק שם הקץ. המלצות: 1. אם משתמשים בפלב"ם יש להחליף לעתים קרובות את הסגיר , כפי שנאמר ע"י קודמיי. 2. יש לקשור את העוגן ולמנוע ממנו מצב של תזוזה לאחר הרמתו (ע"י השחלה וקשירת חבל מתוח לברווז למשל). בשיטות אלו נאריך את הקץ

zina71955

New member
אלקס 33 וסגיר העוגן.

א. אינני רוצה להיכנס לסיבות משום שאם אין בדיקה מטלורגית שמזהה את הסיבה הנכונה כל השאר הוא השערות ספקולטיביות, מתיחה, פיתול, pittings וכל השאר. ודאי שצילום יכול לסיע אבל לא לודא את הסיבה. ב. למה לצאת מתוך הנחה שהעוגן "מתנדנד". עוגן לא צריך להתנדנד, ואני יוצא מתוך הנחה שאם הוא כן מתנדנד זה יפריע, נפשית לסקיפר שידאג לקושרו כיאות. אצלי הוא קשור בשני חבלים, האחד מונעו מלהתרומם והשני מלנוע הציד או לרדת. ג. אני מטיל ספק ביעילותו של השקל הכפול המסתובב לעוגן. אני משתמש ב "סוויבל" קוני מיוחד לעוגן (מפלב"ם) גם בחרטום וגם בירכתיים. פריט זה מתפרק ופעמיים בשנה, בתחילת "העונה" ובסופה כשאני מפרק הכננת לטיפול אני מפרק גם את ה "סוויבל" הזה מנקה אותו ובודקו.

ilandro

New member
swivel shackle=סְבִיבוֹל

לזינה"זאב הים"היקר והותיק אמור מעתה סביבול ושמש דוגמא לצעירים שבינינו. מתנדב משטרת העברית הימית ilandro

dov98

New member
חס וכרפס! -------------->

SWIVEL = אביק סובב ......כך זה בעברית!

ilandro

New member
swivel

dov 98 מאחר ואתה כה נחרץ בקביעתך שswivel=אביק סובב. אנא ציין את המילון שעליו הנך מסתמך בקביעתך. בכבוד רב ובברכת הים אילן דרור

Alex33

New member
תודה על הרעיון, אבל..

העוגן אצלי מוחזק על ידי פין העובר דרך הזרוע ויחידת מוביל העוגן בסירה, דבר המונע ממנו כמעט כל תזוזה, ובודאי משחרר מכל עומס את השקל ואת חוליות השרשרת בהמשכו, שמונחים ללא תזוזה וללא עומס במצב לא מתוח בין זרוע העוגן לשיני הכננת. בכל אופן תודה על המחשבה..

amit ben jakov

New member
השיטה הנכונה למנוע איבוד עוגן

היא: 1. הסגיר חייב להיות עם חותמת יצרן ומשקל מחושב לעומס קריעה. 2. העוגן חייב להיות מאובטח על ידי חבל נגד שחרור לא מבוקר של כננת העוגן על ידי תקלה חשמלית או שחרור מצמד לא מבוקר. אותו חבל עוגן יורד עם העוגן לים ועשוי לעזור להוציא אותו בזמן תקיעה. 3. סוג הסגיר לא חשוב אבל חשוב לאבטח אותו כך: בטבעת הקשירה בנוסף לסגיר שרשרת עוגן מחברים סגיר נוסף עם שרשרת העוקפת את הסגיר הראשי ומתחברת לשרשרת העוגן הראשית. אורך השרשרת המשנית הוא 20-30 ס"מ והיא עושה שלושה תפקידים: א. במקרה של כשל בסגיר שרשרת העוגן - תמנע איבוד עוגן. ב. במקרה של עגינה בתנאים קשים וקריעת סגיר - עשויה להציל יאכטה מהיסחפות והתרסקות. ג. תוספת השרשרת במיקום הזה תכביד את הגזע בכיוון הקרקע ותחזק את העגינה. מהנסיון שלי - השרשרת הנוספת עולה עם השרשרת הראשית לתוך גלגלת העוגן ללא הפרעה.

ilandro

New member
סגיר=shackle

כל הכבוד אלכס המשך להשתמש בעיברית! מתנדב משטרת העברית הימית. ilandro

למעלה